Ruoka- ja juomamatkailuLaajuus (5 op)
Opinnon tunnus: TO00BS64
Laajuus
5 op
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa
- kasvattaa ymmärrystä ruokamatkailun kokonaiskuvasta ja merkityksestä alalle
- kuvata ja hyödyntää alan trendejä
- kuvata alueelliset matkailun vetovoimatekijät
- integroida paikallisen ruoan ja juoman osaksi kokonaiselämystä matkailussa
- hyödyntää kannattavuuden ja markkinoinnin näkökulmia ruokamatkailupalveluissa
- kehittää asiakaslähtöisiä palveluita ja prosesseja ruokamatkailussa
Lisätiedot
Opintojakso vastaa opintojaksoa TO00BX24 Ruoka- ja juomamatkailu joten jos olet suorittanut kyseisen opinnon, et voi suorittaa tätä opintoa.
Ilmoittautumisaika
23.05.2022 - 29.05.2022
Ajoitus
29.08.2022 - 06.11.2022
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
1 op
TKI-osuus
4 op
Toteutustapa
80 % Lähiopetus, 20 % Etäopetus
Yksikkö
Laurea Leppävaara, palvelu
Toimipiste
Laurea Leppävaara
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 40
Koulutus
- Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat
Opettaja
- Marjaana Salomaa
- Henry Lybäck
- Anikó Lehtinen
Vastuuopettaja
Marjaana Salomaa
Ryhmät
-
TOP222SYTäydentävä osaaminen (amk-tutkinto), S22, Palvelualat
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa
- kasvattaa ymmärrystä ruokamatkailun kokonaiskuvasta ja merkityksestä alalle
- kuvata ja hyödyntää alan trendejä
- kuvata alueelliset matkailun vetovoimatekijät
- integroida paikallisen ruoan ja juoman osaksi kokonaiselämystä matkailussa
- hyödyntää kannattavuuden ja markkinoinnin näkökulmia ruokamatkailupalveluissa
- kehittää asiakaslähtöisiä palveluita ja prosesseja ruokamatkailussa
Toteutustapa
Opintojaksolla tutustutaan ruokamatkailuun ja tehdään kehittämistehtävä, jonka kautta opiskelija saa ymmärrystä ruokamatkailusta ja ruokareiteistä Suomessa, perehtyy tuotekehitykseen huomioiden kohderyhmän tarpeet ja alueen vetovoimatekijät ja oppi integroimaan paikallisen ruoan ja juoman osaksi kokonaiselämystä.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Esimerkiksi:
Hungry for Finland – Ruokamatkailun tuotteistamishanke. Haaga-Helia amk. Luettavissa: http://hungryforfinland.fi/
Suomen ruokamatkailustrategia 2020-2028, toimenpiteet 2020-2023. Luettavissa: http://hungryforfinland.fi/sites/hungryforfinland.fi/files/Ruokamatkailustrategia-2020-2028.pdf
Ruokamatkailun tuotesuositukset. Luettavissa: https://www.businessfinland.fi/4998b7/globalassets/julkaisut/visit-finland/tutkimukset/2020/visit_finland_ruokamatkailun_tuotesuositukset_2020.pdf
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Toteutetaan pääosin kampusopetuksena. Monimuoto-opiskelijoille räätälöidään mahdollisuus opiskella osittain verkossa.
Laurean tutkintosäännön mukaisesti kaikilla opiskelijoilla on oikeus osaamisensa näyttämiseen. Aloitteen hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Osaamisen näytön vastaanottaa opintojakson vastaava opettaja. Arvioinnissa noudatetaan samaa arviointikriteeristöä ja arviointiasteikkoa kuin opintojaksolla. Katso lisätietoa Intrasta.
Toteutuksen tärkeät päivämäärät
Intensiivitoteutus:
Luennot pääosin kampusella
Ryhmätehtävä
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Viikottaiset luennot opintojakson teemoista
Aktiivinen, itsenäinen ryhmätyöskentely
Lisätietoja opiskelijoille
Suositellaan aiempia matkailun opintoja.
Ensimmäinen tapaamiskerta on edellytys opintojakson suorittamiselle. Jos joudut olemaan siltä pois, sinun tulee ilmoittaa siitä etukäteen sähköpostitse vastuuopettajalle. Muussa tapauksessa ilmoittautuminen hylätään.
Arviointiasteikko
H-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Ryhmätehtävä
Itse- ja vertaisarviointi
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)
Opiskelija osaa:
* Käyttää keskeisiä/yksittäisiä ja asianmukaisia ammattikäsitteitä sekä osoittaa perehtyneensä tietoperustaan.
* Toimia ohjattuna asianmukaisesti.
* Käyttää opittuja tekniikoita ja malleja.
* Ottaa toiminnassaan asiakkaat huomioon.
* Toimia ryhmän jäsenenä ja tavoitesuhteisesti.
* Toimia ammattieettisten periaatteiden mukaisesti.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4)
Opiskelija osaa:
* Perustella, vertailla ja analysoida toimintaansa yleisillä ohjeilla.
* Selviytyä itsenäisesti erilaisissa tehtävissä kulloisessakin toimintaympäristössä.
* Soveltaa monipuolisesti opittuja tekniikoita ja malleja.
* Toimia ammatillisesti asiakastilanteissa.
* Toimia ryhmässä tavoitesuhteisesti.
* Perustella toimintaansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa:
* Käyttää asiantuntevasti ja systemaattisesti ammattikäsitteitä.
* Perustella toimintaa tutkitun tiedon avulla.
* Toiminta on usein joustavaa, järjestelmällistä, kehittämispainotteista, luovaa ja aktiivista.
* Valita toimintaan soveltuvia tekniikoita ja malleja ja perustella valintansa.
* Toimia asiakaslähtöisesti ja tilanteenmukaisesti.
* Edistää ryhmän toimintaa.
Lisätiedot
Opintojakso vastaa opintojaksoa TO00BX24 Ruoka- ja juomamatkailu joten jos olet suorittanut kyseisen opinnon, et voi suorittaa tätä opintoa.