Siirry suoraan sisältöön

Ravintola- ja tapahtumaliiketoiminnan koulutus, päivätoteutus, K25, Leppävaara: PRA225KN

Opetussuunnitelman tunnus: PRA225KN

Tutkinto:
Matkailu- ja ravitsemisalan ammattikorkeakoulututkinto

Tutkintonimike:
Restonomi (AMK)

Laajuus:
210 op

Kesto:
3.5 vuotta (210 op)

Aloituslukukausi:
Kevät 2025

Opetuskieli:
suomi

Kuvaus

Tutkinto rakentuu ydinosaamisen ja täydentävän osaamisen opintokokonaisuuksista eli moduuleista. Moduulin tavoitteissa kuvataan koko opintokokonaisuuden tavoitteet. Ydinosaaminen muodostaa tutkinnon osaamisen perustan ja varmistaa alan asiantuntijuuden. Täydentävä osaaminen syventää tai laajentaa osaamista ja antaa opiskelijalle mahdollisuuden yksilöllisen tutkinnon rakentamiseen. Opetussuunnitelman kuvaus, jossa on kerrottu mm. koulutuksesta, tutkintorakenteesta ja arvioinnista, on liitteenä.

Opetussuunnitelmassa on esitetty opintotarjonta opintojen aloittamishetken mukaiseen tilanteeseen perustuen.

Huomaathan, että voimassa olevat täydentävän osaamisen opinnot on esitetty lukuvuosikohtaisissa erillisissä täydentävän osaamisen opetussuunnitelmissa. Muutoksia opinnoissa ei päivitetä koulutuksen aloitusryhmäkohtaiseen opetussuunnitelmaan.

Alustava opintotarjonta seuraavalle vuodelle julkaistaan aina syyskuun alussa. Toteutussuunnitelmat täydennetään opettajien toimesta siten, että ne ovat luettavissa noin kaksi viikkoa ennen kuin toteutukselle ilmoittautuminen alkaa. Toteutussuunnitelmissa kuvataan tarkemmin opintojen toteutustapa, kuten tarkennetut sisällöt, arviointikriteerit ja -menetelmät sekä toteutusaikataulu ja opetuskieli.

Opetussuunnitelmaa kehitetään vuosittain. Mikäli et opiskele oman ryhmäsi tahdissa, selvitä mahdolliset HOPSisi päivittämistarpeet muutosten huomioimiseksi.

Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op) 2024-2025 2025-2026 2026-2027 2027-2028 Kevät
2025
Syksy
2025
Kevät
2026
Syksy
2026
Kevät
2027
Syksy
2027
Kevät
2028
2. / 2025 1. / 2025 2. / 2026 1. / 2026 2. / 2027 1. / 2027 2. / 2028
PRA225KN-1001
YDINOSAAMINEN

(Valitaan opintopisteitä: 170)

170
PRA225KN-1002
PALVELUT MATKAILU- JA RAVITSEMISALALLA

(Valitaan kaikki)

35
ML00BW54 Asiakaslähtöisyys palveluissa 5
ML00BW55 Matkailun perusteet 5
ML00BW56 Tapahtumatuotannon perusteet 5
ML00BW57 Ruoka- ja juomaelämysosaaminen 5
ML00BZ28 Alkoholijuomien anniskelua koskevat säännökset 0
ML00BZ27 Hygieniapassi 0
ML00BW59 Ravitsemispalveluiden perusteet 10
ML00BY86 Serviceinriktad svenska 5
YY00BZ26 Ruotsin kielen osaamisen lähtötasotesti 0
PRA225KN-1003
YRITTÄJYYS JA VASTUULLINEN LIIKETOIMINTA

(Valitaan kaikki)

40
ML00BW60 Liiketoiminta ja yrittäjyys 5
ML00BW61 Liiketoiminnan suunnittelu ja talousjohtamisen perusteet 10
R0217 Corporate Social Responsibility 5
ML00BW65 Työyhteisötaidot ja johtaminen 10
PRA225KN-1004
Liiketoiminnan kehittämisen vaihtoehtoiset opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 10)

10
ML00BW62 Liiketoiminnan kehittäminen 10
HL00BQ81 Digital Marketing and Sales 10
PRA225KN-1005
TULEVAISUUS- JA INNOVAATIOTOIMINTA

(Valitaan kaikki)

35
ML00BW66 Palvelumuotoilun ja tulevaisuusajattelun perusteet 5
ML00BW67 Ravitsemispalveluprosessit 10
ML00BW68 Palvelumuotoilua käytännössä 10
ML00BY87 Intercultural Approach to Futures Thinking in English 10
YY00BZ25 Englannin kielen osaamisen lähtötasotesti 0
PRA225KN-1006
AMMATILLISENA ASIANTUNTIJANA TYÖYHTEISÖSSÄ

(Valitaan kaikki)

30
R0003 Harjoittelu 1 15
R0004 Harjoittelu 2 15
PRA225KN-1007
KEHITTÄMISOSAAJA JA TYÖELÄMÄN UUDISTAJA

(Valitaan kaikki)

30
YY00BW72 Projektinhallinta ja viestintä 5
YY00CA29 Tutkimuksellisen kehittämistyön menetelmät 5
R0045 Opinnäytetyö 15
PRA225KN-1008
Asiantuntijuuden kehittyminen

(Valitaan kaikki)

5
YY00CC55 Osaamisidentiteettiä rakentamassa 2
YY00CC56 Osaajana kehittyminen 2
YY00CC57 Tulevaisuusorientoitunut työelämäosaaja 1
PRA225KN-1009
TÄYDENTÄVÄ OSAAMINEN

(Valitaan opintopisteitä: 40)

40
PRA225KN-1010
TAPAHTUMAPALVELUJEN TUOTTAJA

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 40)

0 - 40
TO00BX18 Tapahtumaprojekti 10
TO00BN92 Tapahtumamuotoilu 5
TO00BU89 Trendit ja tapahtumien tulevaisuus 5
TO00CC88 Tapahtumaturvallisuus 5
TO00BX26 Business events (BE) elämyksenä 5
TO00BX28 Tapahtumatuotannon erityisalat 5
TO00BX27 Vastuullisuus tapahtumamatkailussa 5
PRA225KN-1011
RUOKA- JA JUOMAPALVELUIDEN UUDISTAJA

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 40)

0 - 40
TO00BL82 Elämyksellinen juomamaailma 5
A9221 Ruoka- ja juomakulttuuri 5
TO00BX19 Ruoka- ja juomapalveluiden kehittäminen elämykseksi 10
A9222 Terveyttä ruoasta 5
R0382 Elintarvikkeiden ja ruokapalveluiden turvallisuus 5
TO00BX22 Ruoka- ja juomakonseptien kehittäminen 5
TO00BX21 Vastuullinen ruoka-alan yrittäjyys 5
TO00BN16 Villiyrttien käyttö elämystaloudessa 5
PRA225KN-1012
MATKAILULIIKETOIMINTA

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 40)

0 - 40
TO00BX31 Majoitusliiketoiminnan johtaminen 10
TO00BX32 Matkailumarkkinointi 5
TO00BX33 Special interest -matkailu 5
TO00BX05 Liiketoiminta matkailukohteessa 5
TO00BX34 Matkailun tiekartta tulevaisuuteen 5
TO00BX35 Kansainvälinen matkailuprojekti 5 - 10
TO00BX24 Ruoka- ja juomamatkailu 5
PRA225KN-1013
MUU TÄYDENTÄVÄ OSAAMINEN

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 40)

0 - 40
Yhteensä 210 31 72 76.5 0.5 31 46 26 26 50.5 0.5 0 31 46 26 26 50.5 0.5 0

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.

Opintotyypit

1. Perusopinnot
Alkoholijuomien anniskelua koskevat säännökset
Hygieniapassi
Serviceinriktad svenska
Ruotsin kielen osaamisen lähtötasotesti
Intercultural Approach to Futures Thinking in English
Englannin kielen osaamisen lähtötasotesti
Projektinhallinta ja viestintä
Osaamisidentiteettiä rakentamassa
Osaajana kehittyminen
Tulevaisuusorientoitunut työelämäosaaja
2. Ammattiopinnot
Asiakaslähtöisyys palveluissa
Matkailun perusteet
Tapahtumatuotannon perusteet
Ruoka- ja juomaelämysosaaminen
Ravitsemispalveluiden perusteet
Liiketoiminta ja yrittäjyys
Liiketoiminnan suunnittelu ja talousjohtamisen perusteet
Corporate Social Responsibility
Työyhteisötaidot ja johtaminen
Liiketoiminnan kehittäminen
Digital Marketing and Sales
Palvelumuotoilun ja tulevaisuusajattelun perusteet
Ravitsemispalveluprosessit
Palvelumuotoilua käytännössä
Tutkimuksellisen kehittämistyön menetelmät
3. Vapaasti valittavat opinnot
Tapahtumaprojekti
Tapahtumamuotoilu
Trendit ja tapahtumien tulevaisuus
Tapahtumaturvallisuus
Business events (BE) elämyksenä
Tapahtumatuotannon erityisalat
Vastuullisuus tapahtumamatkailussa
Elämyksellinen juomamaailma
Ruoka- ja juomakulttuuri
Ruoka- ja juomapalveluiden kehittäminen elämykseksi
Terveyttä ruoasta
Elintarvikkeiden ja ruokapalveluiden turvallisuus
Ruoka- ja juomakonseptien kehittäminen
Vastuullinen ruoka-alan yrittäjyys
Villiyrttien käyttö elämystaloudessa
Majoitusliiketoiminnan johtaminen
Matkailumarkkinointi
Special interest -matkailu
Liiketoiminta matkailukohteessa
Matkailun tiekartta tulevaisuuteen
Kansainvälinen matkailuprojekti
Ruoka- ja juomamatkailu
4. Harjoittelu
Harjoittelu 1
Harjoittelu 2
5. Opinnäytetyö
Opinnäytetyö
Luokittelemattomat

Moduulin tyyppi

1. Ydinosaaminen
Asiakaslähtöisyys palveluissa
Matkailun perusteet
Tapahtumatuotannon perusteet
Ruoka- ja juomaelämysosaaminen
Alkoholijuomien anniskelua koskevat säännökset
Hygieniapassi
Ravitsemispalveluiden perusteet
Serviceinriktad svenska
Ruotsin kielen osaamisen lähtötasotesti
Liiketoiminta ja yrittäjyys
Liiketoiminnan suunnittelu ja talousjohtamisen perusteet
Corporate Social Responsibility
Työyhteisötaidot ja johtaminen
Liiketoiminnan kehittäminen
Digital Marketing and Sales
Palvelumuotoilun ja tulevaisuusajattelun perusteet
Ravitsemispalveluprosessit
Palvelumuotoilua käytännössä
Intercultural Approach to Futures Thinking in English
Englannin kielen osaamisen lähtötasotesti
Harjoittelu 1
Harjoittelu 2
Projektinhallinta ja viestintä
Tutkimuksellisen kehittämistyön menetelmät
Opinnäytetyö
Osaamisidentiteettiä rakentamassa
Osaajana kehittyminen
Tulevaisuusorientoitunut työelämäosaaja
2. Täydentävä osaaminen
Tapahtumaprojekti
Tapahtumamuotoilu
Trendit ja tapahtumien tulevaisuus
Tapahtumaturvallisuus
Business events (BE) elämyksenä
Tapahtumatuotannon erityisalat
Vastuullisuus tapahtumamatkailussa
Elämyksellinen juomamaailma
Ruoka- ja juomakulttuuri
Ruoka- ja juomapalveluiden kehittäminen elämykseksi
Terveyttä ruoasta
Elintarvikkeiden ja ruokapalveluiden turvallisuus
Ruoka- ja juomakonseptien kehittäminen
Vastuullinen ruoka-alan yrittäjyys
Villiyrttien käyttö elämystaloudessa
Majoitusliiketoiminnan johtaminen
Matkailumarkkinointi
Special interest -matkailu
Liiketoiminta matkailukohteessa
Matkailun tiekartta tulevaisuuteen
Kansainvälinen matkailuprojekti
Ruoka- ja juomamatkailu
Luokittelemattomat

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op)
PRA225KN-1001
YDINOSAAMINEN

(Valitaan opintopisteitä: 170)

170
PRA225KN-1002
PALVELUT MATKAILU- JA RAVITSEMISALALLA

(Valitaan kaikki)

35
ML00BW54 Asiakaslähtöisyys palveluissa 5
ML00BW55 Matkailun perusteet 5
ML00BW56 Tapahtumatuotannon perusteet 5
ML00BW57 Ruoka- ja juomaelämysosaaminen 5
ML00BZ28 Alkoholijuomien anniskelua koskevat säännökset 0
ML00BZ27 Hygieniapassi 0
ML00BW59 Ravitsemispalveluiden perusteet 10
ML00BY86 Serviceinriktad svenska 5
YY00BZ26 Ruotsin kielen osaamisen lähtötasotesti 0
PRA225KN-1003
YRITTÄJYYS JA VASTUULLINEN LIIKETOIMINTA

(Valitaan kaikki)

40
ML00BW60 Liiketoiminta ja yrittäjyys 5
ML00BW61 Liiketoiminnan suunnittelu ja talousjohtamisen perusteet 10
R0217 Corporate Social Responsibility 5
ML00BW65 Työyhteisötaidot ja johtaminen 10
PRA225KN-1004
Liiketoiminnan kehittämisen vaihtoehtoiset opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 10)

10
ML00BW62 Liiketoiminnan kehittäminen 10
HL00BQ81 Digital Marketing and Sales 10
PRA225KN-1005
TULEVAISUUS- JA INNOVAATIOTOIMINTA

(Valitaan kaikki)

35
ML00BW66 Palvelumuotoilun ja tulevaisuusajattelun perusteet 5
ML00BW67 Ravitsemispalveluprosessit 10
ML00BW68 Palvelumuotoilua käytännössä 10
ML00BY87 Intercultural Approach to Futures Thinking in English 10
YY00BZ25 Englannin kielen osaamisen lähtötasotesti 0
PRA225KN-1006
AMMATILLISENA ASIANTUNTIJANA TYÖYHTEISÖSSÄ

(Valitaan kaikki)

30
R0003 Harjoittelu 1 15
R0004 Harjoittelu 2 15
PRA225KN-1007
KEHITTÄMISOSAAJA JA TYÖELÄMÄN UUDISTAJA

(Valitaan kaikki)

30
YY00BW72 Projektinhallinta ja viestintä 5
YY00CA29 Tutkimuksellisen kehittämistyön menetelmät 5
R0045 Opinnäytetyö 15
PRA225KN-1008
Asiantuntijuuden kehittyminen

(Valitaan kaikki)

5
YY00CC55 Osaamisidentiteettiä rakentamassa 2
YY00CC56 Osaajana kehittyminen 2
YY00CC57 Tulevaisuusorientoitunut työelämäosaaja 1
PRA225KN-1009
TÄYDENTÄVÄ OSAAMINEN

(Valitaan opintopisteitä: 40)

40
PRA225KN-1010
TAPAHTUMAPALVELUJEN TUOTTAJA

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 40)

0 - 40
TO00BX18 Tapahtumaprojekti 10
TO00BN92 Tapahtumamuotoilu 5
TO00BU89 Trendit ja tapahtumien tulevaisuus 5
TO00CC88 Tapahtumaturvallisuus 5
TO00BX26 Business events (BE) elämyksenä 5
TO00BX28 Tapahtumatuotannon erityisalat 5
TO00BX27 Vastuullisuus tapahtumamatkailussa 5
PRA225KN-1011
RUOKA- JA JUOMAPALVELUIDEN UUDISTAJA

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 40)

0 - 40
TO00BL82 Elämyksellinen juomamaailma 5
A9221 Ruoka- ja juomakulttuuri 5
TO00BX19 Ruoka- ja juomapalveluiden kehittäminen elämykseksi 10
A9222 Terveyttä ruoasta 5
R0382 Elintarvikkeiden ja ruokapalveluiden turvallisuus 5
TO00BX22 Ruoka- ja juomakonseptien kehittäminen 5
TO00BX21 Vastuullinen ruoka-alan yrittäjyys 5
TO00BN16 Villiyrttien käyttö elämystaloudessa 5
PRA225KN-1012
MATKAILULIIKETOIMINTA

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 40)

0 - 40
TO00BX31 Majoitusliiketoiminnan johtaminen 10
TO00BX32 Matkailumarkkinointi 5
TO00BX33 Special interest -matkailu 5
TO00BX05 Liiketoiminta matkailukohteessa 5
TO00BX34 Matkailun tiekartta tulevaisuuteen 5
TO00BX35 Kansainvälinen matkailuprojekti 5 - 10
TO00BX24 Ruoka- ja juomamatkailu 5
PRA225KN-1013
MUU TÄYDENTÄVÄ OSAAMINEN

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 40)

0 - 40