Siirry suoraan sisältöön

Ravintola- ja tapahtumaliiketoiminnan koulutus, päivätoteutus, S24, Leppävaara: PRA224SN

Opetussuunnitelman tunnus: PRA224SN

Tutkinto:
Matkailu- ja ravitsemisalan ammattikorkeakoulututkinto

Tutkintonimike:
Restonomi (AMK)

Laajuus:
210 op

Kesto:
3.5 vuotta (210 op)

Aloituslukukausi:
Syksy 2024

Opetuskieli:
suomi

Kuvaus

Opetussuunnitelman kuvaus on liitteenä.

Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op) 2024-2025 2025-2026 2026-2027 2027-2028 Syksy
2024
Kevät
2025
Syksy
2025
Kevät
2026
Syksy
2026
Kevät
2027
Syksy
2027
1. / 2024 2. / 2025 1. / 2025 2. / 2026 1. / 2026 2. / 2027 1. / 2027
PRA224SN-1001
YDINOSAAMINEN

(Valitaan opintopisteitä: 170)

170
PRA224SN-1002
PALVELUT MATKAILU- JA RAVITSEMISALALLA

(Valitaan kaikki)

35
ML00BW54 Asiakaslähtöisyys palveluissa 5
ML00BW55 Matkailun perusteet 5
ML00BW56 Tapahtumatuotannon perusteet 5
ML00BW57 Ruoka- ja juomaelämysosaaminen 5
ML00BZ28 Alkoholijuomien anniskelua koskevat säännökset 0
ML00BZ27 Hygieniapassi 0
ML00BW59 Ravitsemispalveluiden perusteet 10
ML00BY86 Serviceinriktad svenska 5
YY00BZ26 Ruotsin kielen osaamisen lähtötasotesti 0
PRA224SN-1003
YRITTÄJYYS JA VASTUULLINEN LIIKETOIMINTA

(Valitaan kaikki)

40
ML00BW60 Liiketoiminta ja yrittäjyys 5
ML00BW61 Liiketoiminnan suunnittelu ja talousjohtamisen perusteet 10
R0217 Corporate Social Responsibility 5
ML00BW65 Työyhteisötaidot ja johtaminen 10
PRA224SN-1004
Liiketoiminnan kehittämisen vaihtoehtoiset opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 10)

10
ML00BW62 Liiketoiminnan kehittäminen 10
HL00BQ81 Digital Marketing and Sales 10
PRA224SN-1005
TULEVAISUUS- JA INNOVAATIOTOIMINTA

(Valitaan kaikki)

35
ML00BW66 Palvelumuotoilun ja tulevaisuusajattelun perusteet 5
ML00BW67 Ravitsemispalveluprosessit 10
ML00BW68 Palvelumuotoilua käytännössä 10
ML00BY87 Intercultural Approach to Futures Thinking in English 10
YY00BZ25 Englannin kielen osaamisen lähtötasotesti 0
PRA224SN-1006
AMMATILLISENA ASIANTUNTIJANA TYÖYHTEISÖSSÄ

(Valitaan kaikki)

30
R0003 Harjoittelu 1 15
R0004 Harjoittelu 2 15
PRA224SN-1007
KEHITTÄMISOSAAJA JA TYÖELÄMÄN UUDISTAJA

(Valitaan kaikki)

30
YY00BW72 Projektinhallinta ja viestintä 5
YY00CA29 Tutkimuksellisen kehittämistyön menetelmät 5
R0045 Opinnäytetyö 15
PRA224SN-1008
Opiskelijasta asiantuntijaksi

(Valitaan kaikki)

5
YY00BN52 Opiskelutaidot ja ammatillinen orientoituminen 2
YY00BN53 Ammatillinen kehittyminen 2
YY00BN54 Onnistuneelle työuralle 1
PRA224SN-1009
TÄYDENTÄVÄ OSAAMINEN

(Valitaan opintopisteitä: 40)

40
PRA224SN-1010
TAPAHTUMAPALVELUJEN TUOTTAJA

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 30)

0 - 30
TO00BX18 Tapahtumaprojekti 10
TO00BN92 Tapahtumamuotoilu 5
TO00BU89 Trendit ja tapahtumien tulevaisuus 5
A9235 Tapahtumaturvallisuus 5
TO00BX26 Business events (BE) elämyksenä 5
TO00BX28 Tapahtumatuotannon erityisalat 5
TO00BX27 Vastuullisuus tapahtumamatkailussa 5
PRA224SN-1011
RUOKA- JA JUOMAPALVELUIDEN UUDISTAJA

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 30)

0 - 30
TO00BL82 Elämyksellinen juomamaailma 5
A9221 Ruoka- ja juomakulttuuri 5
TO00BX19 Ruoka- ja juomapalveluiden kehittäminen elämykseksi 10
A9222 Terveyttä ruoasta 5
R0382 Elintarvikkeiden ja ruokapalveluiden turvallisuus 5
TO00BX22 Ruoka- ja juomakonseptien kehittäminen 5
TO00BX21 Vastuullinen ruoka-alan yrittäjyys 5
TO00BN16 Villiyrttien käyttö elämystaloudessa 5
PRA224SN-1012
MATKAILULIIKETOIMINTA

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 30)

0 - 30
TO00BX31 Majoitusliiketoiminnan johtaminen 10
TO00BX32 Matkailumarkkinointi 5
TO00BX33 Special interest -matkailu 5
TO00BX05 Liiketoiminta matkailukohteessa 5
TO00BX34 Matkailun tiekartta tulevaisuuteen 5
TO00BX35 Kansainvälinen matkailuprojekti 5 - 10
TO00BX24 Ruoka- ja juomamatkailu 5
PRA224SN-1013
MUU TÄYDENTÄVÄ OSAAMINEN

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 60)

0 - 60
Yhteensä 210 62 67 51 0 31 31 41 26 50.5 0.5 0 31 31 41 26 50.5 0.5 0

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.

Opintotyypit

1. Perusopinnot
Serviceinriktad svenska
Ruotsin kielen osaamisen lähtötasotesti
Intercultural Approach to Futures Thinking in English
Englannin kielen osaamisen lähtötasotesti
Projektinhallinta ja viestintä
Opiskelutaidot ja ammatillinen orientoituminen
Ammatillinen kehittyminen
Onnistuneelle työuralle
2. Ammattiopinnot
Asiakaslähtöisyys palveluissa
Matkailun perusteet
Tapahtumatuotannon perusteet
Ruoka- ja juomaelämysosaaminen
Alkoholijuomien anniskelua koskevat säännökset
Hygieniapassi
Ravitsemispalveluiden perusteet
Liiketoiminta ja yrittäjyys
Liiketoiminnan suunnittelu ja talousjohtamisen perusteet
Corporate Social Responsibility
Työyhteisötaidot ja johtaminen
Liiketoiminnan kehittäminen
Digital Marketing and Sales
Palvelumuotoilun ja tulevaisuusajattelun perusteet
Ravitsemispalveluprosessit
Palvelumuotoilua käytännössä
Tutkimuksellisen kehittämistyön menetelmät
3. Vapaasti valittavat opinnot
Tapahtumaprojekti
Tapahtumamuotoilu
Trendit ja tapahtumien tulevaisuus
Tapahtumaturvallisuus
Business events (BE) elämyksenä
Tapahtumatuotannon erityisalat
Vastuullisuus tapahtumamatkailussa
Elämyksellinen juomamaailma
Ruoka- ja juomakulttuuri
Ruoka- ja juomapalveluiden kehittäminen elämykseksi
Terveyttä ruoasta
Elintarvikkeiden ja ruokapalveluiden turvallisuus
Ruoka- ja juomakonseptien kehittäminen
Vastuullinen ruoka-alan yrittäjyys
Villiyrttien käyttö elämystaloudessa
Majoitusliiketoiminnan johtaminen
Matkailumarkkinointi
Special interest -matkailu
Liiketoiminta matkailukohteessa
Matkailun tiekartta tulevaisuuteen
Kansainvälinen matkailuprojekti
Ruoka- ja juomamatkailu
4. Harjoittelu
Harjoittelu 1
Harjoittelu 2
5. Opinnäytetyö
Opinnäytetyö
Luokittelemattomat

Moduulin tyyppi

1. Ydinosaaminen
Asiakaslähtöisyys palveluissa
Matkailun perusteet
Tapahtumatuotannon perusteet
Ruoka- ja juomaelämysosaaminen
Alkoholijuomien anniskelua koskevat säännökset
Hygieniapassi
Ravitsemispalveluiden perusteet
Serviceinriktad svenska
Ruotsin kielen osaamisen lähtötasotesti
Liiketoiminta ja yrittäjyys
Liiketoiminnan suunnittelu ja talousjohtamisen perusteet
Corporate Social Responsibility
Työyhteisötaidot ja johtaminen
Liiketoiminnan kehittäminen
Digital Marketing and Sales
Palvelumuotoilun ja tulevaisuusajattelun perusteet
Ravitsemispalveluprosessit
Palvelumuotoilua käytännössä
Intercultural Approach to Futures Thinking in English
Englannin kielen osaamisen lähtötasotesti
Harjoittelu 1
Harjoittelu 2
Projektinhallinta ja viestintä
Tutkimuksellisen kehittämistyön menetelmät
Opinnäytetyö
Opiskelutaidot ja ammatillinen orientoituminen
Ammatillinen kehittyminen
Onnistuneelle työuralle
2. Täydentävä osaaminen
Tapahtumaprojekti
Tapahtumamuotoilu
Trendit ja tapahtumien tulevaisuus
Tapahtumaturvallisuus
Business events (BE) elämyksenä
Tapahtumatuotannon erityisalat
Vastuullisuus tapahtumamatkailussa
Elämyksellinen juomamaailma
Ruoka- ja juomakulttuuri
Ruoka- ja juomapalveluiden kehittäminen elämykseksi
Terveyttä ruoasta
Elintarvikkeiden ja ruokapalveluiden turvallisuus
Ruoka- ja juomakonseptien kehittäminen
Vastuullinen ruoka-alan yrittäjyys
Villiyrttien käyttö elämystaloudessa
Majoitusliiketoiminnan johtaminen
Matkailumarkkinointi
Special interest -matkailu
Liiketoiminta matkailukohteessa
Matkailun tiekartta tulevaisuuteen
Kansainvälinen matkailuprojekti
Ruoka- ja juomamatkailu
Luokittelemattomat

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op)
PRA224SN-1001
YDINOSAAMINEN

(Valitaan opintopisteitä: 170)

170
PRA224SN-1002
PALVELUT MATKAILU- JA RAVITSEMISALALLA

(Valitaan kaikki)

35
ML00BW54 Asiakaslähtöisyys palveluissa 5
ML00BW55 Matkailun perusteet 5
ML00BW56 Tapahtumatuotannon perusteet 5
ML00BW57 Ruoka- ja juomaelämysosaaminen 5
ML00BZ28 Alkoholijuomien anniskelua koskevat säännökset 0
ML00BZ27 Hygieniapassi 0
ML00BW59 Ravitsemispalveluiden perusteet 10
ML00BY86 Serviceinriktad svenska 5
YY00BZ26 Ruotsin kielen osaamisen lähtötasotesti 0
PRA224SN-1003
YRITTÄJYYS JA VASTUULLINEN LIIKETOIMINTA

(Valitaan kaikki)

40
ML00BW60 Liiketoiminta ja yrittäjyys 5
ML00BW61 Liiketoiminnan suunnittelu ja talousjohtamisen perusteet 10
R0217 Corporate Social Responsibility 5
ML00BW65 Työyhteisötaidot ja johtaminen 10
PRA224SN-1004
Liiketoiminnan kehittämisen vaihtoehtoiset opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 10)

10
ML00BW62 Liiketoiminnan kehittäminen 10
HL00BQ81 Digital Marketing and Sales 10
PRA224SN-1005
TULEVAISUUS- JA INNOVAATIOTOIMINTA

(Valitaan kaikki)

35
ML00BW66 Palvelumuotoilun ja tulevaisuusajattelun perusteet 5
ML00BW67 Ravitsemispalveluprosessit 10
ML00BW68 Palvelumuotoilua käytännössä 10
ML00BY87 Intercultural Approach to Futures Thinking in English 10
YY00BZ25 Englannin kielen osaamisen lähtötasotesti 0
PRA224SN-1006
AMMATILLISENA ASIANTUNTIJANA TYÖYHTEISÖSSÄ

(Valitaan kaikki)

30
R0003 Harjoittelu 1 15
R0004 Harjoittelu 2 15
PRA224SN-1007
KEHITTÄMISOSAAJA JA TYÖELÄMÄN UUDISTAJA

(Valitaan kaikki)

30
YY00BW72 Projektinhallinta ja viestintä 5
YY00CA29 Tutkimuksellisen kehittämistyön menetelmät 5
R0045 Opinnäytetyö 15
PRA224SN-1008
Opiskelijasta asiantuntijaksi

(Valitaan kaikki)

5
YY00BN52 Opiskelutaidot ja ammatillinen orientoituminen 2
YY00BN53 Ammatillinen kehittyminen 2
YY00BN54 Onnistuneelle työuralle 1
PRA224SN-1009
TÄYDENTÄVÄ OSAAMINEN

(Valitaan opintopisteitä: 40)

40
PRA224SN-1010
TAPAHTUMAPALVELUJEN TUOTTAJA

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 30)

0 - 30
TO00BX18 Tapahtumaprojekti 10
TO00BN92 Tapahtumamuotoilu 5
TO00BU89 Trendit ja tapahtumien tulevaisuus 5
A9235 Tapahtumaturvallisuus 5
TO00BX26 Business events (BE) elämyksenä 5
TO00BX28 Tapahtumatuotannon erityisalat 5
TO00BX27 Vastuullisuus tapahtumamatkailussa 5
PRA224SN-1011
RUOKA- JA JUOMAPALVELUIDEN UUDISTAJA

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 30)

0 - 30
TO00BL82 Elämyksellinen juomamaailma 5
A9221 Ruoka- ja juomakulttuuri 5
TO00BX19 Ruoka- ja juomapalveluiden kehittäminen elämykseksi 10
A9222 Terveyttä ruoasta 5
R0382 Elintarvikkeiden ja ruokapalveluiden turvallisuus 5
TO00BX22 Ruoka- ja juomakonseptien kehittäminen 5
TO00BX21 Vastuullinen ruoka-alan yrittäjyys 5
TO00BN16 Villiyrttien käyttö elämystaloudessa 5
PRA224SN-1012
MATKAILULIIKETOIMINTA

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 30)

0 - 30
TO00BX31 Majoitusliiketoiminnan johtaminen 10
TO00BX32 Matkailumarkkinointi 5
TO00BX33 Special interest -matkailu 5
TO00BX05 Liiketoiminta matkailukohteessa 5
TO00BX34 Matkailun tiekartta tulevaisuuteen 5
TO00BX35 Kansainvälinen matkailuprojekti 5 - 10
TO00BX24 Ruoka- ja juomamatkailu 5
PRA224SN-1013
MUU TÄYDENTÄVÄ OSAAMINEN

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 60)

0 - 60