Intercultural Approach to Futures Thinking in EnglishLaajuus (10 op)
Opinnon tunnus: ML00BW69
Laajuus
10 op
Osaamistavoitteet
The student is able to:
- communicate in English in a professional way in one’s own field of study
- apply intercultural management and theories into a futures and design thinking project in English
- plan and develop services by applying futures and design thinking in English
Lisätiedot
Opinnon tavoitteena olevan osaamisen arvioinnissa käytetään Laurean yhteisten arviointikriteereiden vaativuustasoa 2.
Ilmoittautumisaika
25.11.2024 - 01.12.2024
Ajoitus
31.01.2025 - 23.05.2025
Opintopistemäärä
10 op
Virtuaaliosuus
5 op
TKI-osuus
5 op
Toteutustapa
50 % Lähiopetus, 50 % Etäopetus
Yksikkö
Laurea Leppävaara, palvelu
Toimipiste
Laurea Leppävaara
Opetuskielet
- Englanti
Paikat
20 - 40
Koulutus
- Palveluliiketoiminnan koulutus (MLA2), Laurea Leppävaara
Opettaja
- Rest Virtuaali
- Heidi Vähänikkilä
- Miia Vakkuri
Vastuuopettaja
Heidi Vähänikkilä
Ryhmät
-
MLA223SAMPalveluliiketoiminnan koulutus, monimuotototeutus, S23, Leppävaara
Osaamistavoitteet
The student is able to:
- communicate in English in a professional way in one’s own field of study
- apply intercultural management and theories into a futures and design thinking project in English
- plan and develop services by applying futures and design thinking in English
Toteutustapa
Opintojakso toteutetaan pääosin Leppävaaran kampuksella lähiopetuksena, sisältäen mm. workshop-päiviä.
Osa oppimisesta tapahtuu Canvas-verkkoalustalla tiimityöskentelynä. Opintojakso sisältää mahdollisuuksien mukaan yhden tai useamman vierailun, tarkemmat ajankohdat käydään läpi opintojakson ensimmäisellä kerralla.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Design Thinking materials and theory books:
Finland Futures Research Centre (FFRC)
https://www.utu.fi/en/university/turku-school-of-economics/finland-futures-research-centre
The Finnish Innovation Fund Sitra
https://www.sitra.fi/en/themes/foresight-and-insight/#contact
Lupton, E. Graphic design thinking : beyond brainstorming. 2011.Princeton Architectural Press ; Maryland Institute College of Art. https://ebookcentral.proquest.com/lib/laurea/reader.action?docID=3387597Links to an external site.
Luchs, Michael G. ; Griffin, Abbie ; Swan, Scott. 2015. Design Thinking. Wiley-Blackwell.
https://ebookcentral.proquest.com/lib/laurea/reader.action?docID=4041673Links to an external site.
Service Design Practical access to an evolving field, Moriz Stefan. 2009.Links to an external site.
Laurea LibGuide
Osterwalder, A., Pigneur, Y., Bernarda, G. & Smith, A. 2014. Value proposition design: how to create products and services customers want. New Jersey: Hoboken, John Wiley & Sons Inc. E-book: https://laurea.finna.fi/Record/nelli01.2670000000592458Links to an external site.
Schneider, J. & Stickdorn, M. 2011. This is Service Design Thinking Basics – Tools – Cases. BIS Publishers. Amsterdam. E-book: https://laurea.finna.fi/Record/laurus.74054 Links to an external site.
Stickdorn, M., Lawrence, A. & Schneider, J. (2018). This is service design doing. Media Inc. O’Reilly.
E-book: https://laurea.finna.fi/Record/nelli01.4100000002045871Links to an external site.
Saunders_2009_Research_Methods_for_Business_Students.pdf
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Voidaan sopia erikseen vastuuopettajan kanssa ennen opintojakson alkua
Työelämäyhteistyö ja/tai TKI
Opintojakso toteutetaan kiinteässä yhteistyössä työelämän kanssa. Opintojakson tehtävät sitoutetaan käytännönläheisesti alan ajankohtaisiin ilmiöihin.
Kansainvälisyys toteutuksella
Opintojakson ytimessä on kansainvälisyys, opiskelijat pääsevät tutustumaan eri näkökulmista kansainväliseen Hospitality-alan toimintaan.
.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Yksi opintopiste vastaa 26,7 tuntia opiskelijan työtä. Tämä opintojakso on 10 op, eli noin 267 tuntia aktiivista työskentelyä. Osa oppimisesta tapahtuu kampuksella, mutta opiskelijan tulee aktiivisesti varata aikaa tehtäville ja oppimiselle tuntien ulkopuolella.
Arviointiasteikko
H-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Tällä kurssilla käytetään arviointiperustetta 2.
Tarkista ajankohtaiset tiedot opiskelijan intranetistä tästä linkistä:
https://laureauas.sharepoint.com/sites/studentEn_studyperformancesandevaluation/SitePages/Evaluation-criteria-for-Bachelor%27s-studies.aspx
Hylätty (0)
Tällä kurssilla käytetään arviointiperustetta 2.
Tarkista ajankohtaiset tiedot opiskelijan intranetistä tästä linkistä:
https://laureauas.sharepoint.com/sites/studentEn_studyperformancesandevaluation/SitePages/Evaluation-criteria-for-Bachelor%27s-studies.aspx
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)
Tällä kurssilla käytetään arviointiperustetta 2.
Tarkista ajankohtaiset tiedot opiskelijan intranetistä tästä linkistä:
https://laureauas.sharepoint.com/sites/studentEn_studyperformancesandevaluation/SitePages/Evaluation-criteria-for-Bachelor%27s-studies.aspx
Arviointikriteerit, hyvä (3-4)
Tällä kurssilla käytetään arviointiperustetta 2.
Tarkista ajankohtaiset tiedot opiskelijan intranetistä tästä linkistä:
https://laureauas.sharepoint.com/sites/studentEn_studyperformancesandevaluation/SitePages/Evaluation-criteria-for-Bachelor%27s-studies.aspx
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Tällä kurssilla käytetään arviointiperustetta 2.
Tarkista ajankohtaiset tiedot opiskelijan intranetistä tästä linkistä:
https://laureauas.sharepoint.com/sites/studentEn_studyperformancesandevaluation/SitePages/Evaluation-criteria-for-Bachelor%27s-studies.aspx
Lisätiedot
Opinnon tavoitteena olevan osaamisen arvioinnissa käytetään Laurean yhteisten arviointikriteereiden vaativuustasoa 2.
Ilmoittautumisaika
25.11.2024 - 01.12.2024
Ajoitus
21.01.2025 - 30.04.2025
Opintopistemäärä
10 op
TKI-osuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Laurea Leppävaara, palvelu
Toimipiste
Laurea Leppävaara
Opetuskielet
- Englanti
Paikat
20 - 40
Koulutus
- Ravintola- ja tapahtumaliiketoiminnan koulutus (PRA2), Laurea Leppävaara
Opettaja
- Rest Virtuaali
- Miia Vakkuri
- Heidi Vähänikkilä
Vastuuopettaja
Heidi Vähänikkilä
Ryhmät
-
PRA223SNRavintola- ja tapahtumaliiketoiminnan koulutus, päivätoteutus, S23, Leppävaara
Osaamistavoitteet
The student is able to:
- communicate in English in a professional way in one’s own field of study
- apply intercultural management and theories into a futures and design thinking project in English
- plan and develop services by applying futures and design thinking in English
Toteutustapa
Opintojakso toteutetaan pääosin Leppävaaran kampuksella lähiopetuksena, sisältäen mm. workshop-päiviä.
Osa oppimisesta tapahtuu Canvas-verkkoalustalla tiimityöskentelynä. Opintojakso sisältää mahdollisuuksien mukaan yhden tai useamman vierailun, tarkemmat ajankohdat käydään läpi opintojakson ensimmäisellä kerralla.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Design Thinking materials and theory books:
Finland Futures Research Centre (FFRC)
https://www.utu.fi/en/university/turku-school-of-economics/finland-futures-research-centre
The Finnish Innovation Fund Sitra
https://www.sitra.fi/en/themes/foresight-and-insight/#contact
Lupton, E. Graphic design thinking : beyond brainstorming. 2011.Princeton Architectural Press ; Maryland Institute College of Art. https://ebookcentral.proquest.com/lib/laurea/reader.action?docID=3387597Links to an external site.
Luchs, Michael G. ; Griffin, Abbie ; Swan, Scott. 2015. Design Thinking. Wiley-Blackwell.
https://ebookcentral.proquest.com/lib/laurea/reader.action?docID=4041673Links to an external site.
Service Design Practical access to an evolving field, Moriz Stefan. 2009.Links to an external site.
Laurea LibGuide
Osterwalder, A., Pigneur, Y., Bernarda, G. & Smith, A. 2014. Value proposition design: how to create products and services customers want. New Jersey: Hoboken, John Wiley & Sons Inc. E-book: https://laurea.finna.fi/Record/nelli01.2670000000592458Links to an external site.
Schneider, J. & Stickdorn, M. 2011. This is Service Design Thinking Basics – Tools – Cases. BIS Publishers. Amsterdam. E-book: https://laurea.finna.fi/Record/laurus.74054 Links to an external site.
Stickdorn, M., Lawrence, A. & Schneider, J. (2018). This is service design doing. Media Inc. O’Reilly.
E-book: https://laurea.finna.fi/Record/nelli01.4100000002045871Links to an external site.
Saunders_2009_Research_Methods_for_Business_Students.pdf
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Voidaan sopia erikseen vastuuopettajan kanssa ennen opintojakson alkua
Työelämäyhteistyö ja/tai TKI
Opintojakso toteutetaan kiinteässä yhteistyössä työelämän kanssa. Opintojakson tehtävät sitoutetaan käytännönläheisesti alan ajankohtaisiin ilmiöihin.
Kansainvälisyys toteutuksella
Opintojakson ytimessä on kansainvälisyys, opiskelijat pääsevät tutustumaan eri näkökulmista kansainväliseen Hospitality-alan toimintaan.
.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Yksi opintopiste vastaa 26,7 tuntia opiskelijan työtä. Tämä opintojakso on 10 op, eli noin 267 tuntia aktiivista työskentelyä. Osa oppimisesta tapahtuu kampuksella, mutta opiskelijan tulee aktiivisesti varata aikaa tehtäville ja oppimiselle tuntien ulkopuolella.
Arviointiasteikko
H-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Tällä kurssilla käytetään arviointiperustetta 2.
Tarkista ajankohtaiset tiedot opiskelijan intranetistä tästä linkistä:
https://laureauas.sharepoint.com/sites/studentEn_studyperformancesandevaluation/SitePages/Evaluation-criteria-for-Bachelor%27s-studies.aspx
Hylätty (0)
Tällä kurssilla käytetään arviointiperustetta 2.
Tarkista ajankohtaiset tiedot opiskelijan intranetistä tästä linkistä:
https://laureauas.sharepoint.com/sites/studentEn_studyperformancesandevaluation/SitePages/Evaluation-criteria-for-Bachelor%27s-studies.aspx
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)
Tällä kurssilla käytetään arviointiperustetta 2.
Tarkista ajankohtaiset tiedot opiskelijan intranetistä tästä linkistä:
https://laureauas.sharepoint.com/sites/studentEn_studyperformancesandevaluation/SitePages/Evaluation-criteria-for-Bachelor%27s-studies.aspx
Arviointikriteerit, hyvä (3-4)
Tällä kurssilla käytetään arviointiperustetta 2.
Tarkista ajankohtaiset tiedot opiskelijan intranetistä tästä linkistä:
https://laureauas.sharepoint.com/sites/studentEn_studyperformancesandevaluation/SitePages/Evaluation-criteria-for-Bachelor%27s-studies.aspx
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Tällä kurssilla käytetään arviointiperustetta 2.
Tarkista ajankohtaiset tiedot opiskelijan intranetistä tästä linkistä:
https://laureauas.sharepoint.com/sites/studentEn_studyperformancesandevaluation/SitePages/Evaluation-criteria-for-Bachelor%27s-studies.aspx
Lisätiedot
Opinnon tavoitteena olevan osaamisen arvioinnissa käytetään Laurean yhteisten arviointikriteereiden vaativuustasoa 2.
Ilmoittautumisaika
20.05.2024 - 26.05.2024
Ajoitus
06.09.2024 - 29.11.2024
Opintopistemäärä
10 op
Virtuaaliosuus
2 op
TKI-osuus
3 op
Toteutustapa
80 % Lähiopetus, 20 % Etäopetus
Yksikkö
Laurea Leppävaara, palvelu
Toimipiste
Laurea Leppävaara
Opetuskielet
- Englanti
Paikat
20 - 40
Koulutus
- Ravintola- ja tapahtumaliiketoiminnan koulutus (PRA2), Laurea Leppävaara
Opettaja
- Kirsi Kiiveri
- Miia Vakkuri
- Heidi Vähänikkilä
Vastuuopettaja
Heidi Vähänikkilä
Ryhmät
-
PRA223KNRavintola- ja tapahtumaliiketoiminnan koulutus, päivätoteutus, K23, Leppävaara
Osaamistavoitteet
The student is able to:
- communicate in English in a professional way in one’s own field of study
- apply intercultural management and theories into a futures and design thinking project in English
- plan and develop services by applying futures and design thinking in English
Toteutustapa
Opintojakso toteutetaan pääosin Leppävaaran kampuksella lähiopetuksena, sisältäen mm. workshop-päiviä.
Osa oppimisesta tapahtuu Canvas-verkkoalustalla tiimityöskentelynä. Opintojakso sisältää mahdollisuuksien mukaan yhden tai useamman vierailun, tarkemmat ajankohdat käydään läpi opintojakson ensimmäisellä kerralla.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Design Thinking materials and theory books:
Finland Futures Research Centre (FFRC)
https://www.utu.fi/en/university/turku-school-of-economics/finland-futures-research-centre
The Finnish Innovation Fund Sitra
https://www.sitra.fi/en/themes/foresight-and-insight/#contact
Lupton, E. Graphic design thinking : beyond brainstorming. 2011.Princeton Architectural Press ; Maryland Institute College of Art. https://ebookcentral.proquest.com/lib/laurea/reader.action?docID=3387597Links to an external site.
Luchs, Michael G. ; Griffin, Abbie ; Swan, Scott. 2015. Design Thinking. Wiley-Blackwell.
https://ebookcentral.proquest.com/lib/laurea/reader.action?docID=4041673Links to an external site.
Service Design Practical access to an evolving field, Moriz Stefan. 2009.Links to an external site.
Laurea LibGuide
Osterwalder, A., Pigneur, Y., Bernarda, G. & Smith, A. 2014. Value proposition design: how to create products and services customers want. New Jersey: Hoboken, John Wiley & Sons Inc. E-book: https://laurea.finna.fi/Record/nelli01.2670000000592458Links to an external site.
Schneider, J. & Stickdorn, M. 2011. This is Service Design Thinking Basics – Tools – Cases. BIS Publishers. Amsterdam. E-book: https://laurea.finna.fi/Record/laurus.74054 Links to an external site.
Stickdorn, M., Lawrence, A. & Schneider, J. (2018). This is service design doing. Media Inc. O’Reilly.
E-book: https://laurea.finna.fi/Record/nelli01.4100000002045871Links to an external site.
Saunders_2009_Research_Methods_for_Business_Students.pdf
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Voidaan sopia erikseen vastuuopettajan kanssa ennen opintojakson alkua
Työelämäyhteistyö ja/tai TKI
Opintojakso toteutetaan kiinteässä yhteistyössä työelämän kanssa. Opintojakson tehtävät sitoutetaan käytännönläheisesti alan ajankohtaisiin ilmiöihin.
Kansainvälisyys toteutuksella
Opintojakson ytimessä on kansainvälisyys, opiskelijat pääsevät tutustumaan eri näkökulmista kansainväliseen Hospitality-alan toimintaan.
.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Yksi opintopiste vastaa 26,7 tuntia opiskelijan työtä. Tämä opintojakso on 10 op, eli noin 267 tuntia aktiivista työskentelyä. Osa oppimisesta tapahtuu kampuksella, mutta opiskelijan tulee aktiivisesti varata aikaa tehtäville ja oppimiselle tuntien ulkopuolella.
Arviointiasteikko
H-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Tällä kurssilla käytetään arviointiperustetta 2.
Tarkista ajankohtaiset tiedot opiskelijan intranetistä tästä linkistä:
https://laureauas.sharepoint.com/sites/studentEn_studyperformancesandevaluation/SitePages/Evaluation-criteria-for-Bachelor%27s-studies.aspx
Hylätty (0)
Tällä kurssilla käytetään arviointiperustetta 2.
Tarkista ajankohtaiset tiedot opiskelijan intranetistä tästä linkistä:
https://laureauas.sharepoint.com/sites/studentEn_studyperformancesandevaluation/SitePages/Evaluation-criteria-for-Bachelor%27s-studies.aspx
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)
Tällä kurssilla käytetään arviointiperustetta 2.
Tarkista ajankohtaiset tiedot opiskelijan intranetistä tästä linkistä:
https://laureauas.sharepoint.com/sites/studentEn_studyperformancesandevaluation/SitePages/Evaluation-criteria-for-Bachelor%27s-studies.aspx
Arviointikriteerit, hyvä (3-4)
Tällä kurssilla käytetään arviointiperustetta 2.
Tarkista ajankohtaiset tiedot opiskelijan intranetistä tästä linkistä:
https://laureauas.sharepoint.com/sites/studentEn_studyperformancesandevaluation/SitePages/Evaluation-criteria-for-Bachelor%27s-studies.aspx
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Tällä kurssilla käytetään arviointiperustetta 2.
Tarkista ajankohtaiset tiedot opiskelijan intranetistä tästä linkistä:
https://laureauas.sharepoint.com/sites/studentEn_studyperformancesandevaluation/SitePages/Evaluation-criteria-for-Bachelor%27s-studies.aspx
Lisätiedot
Opinnon tavoitteena olevan osaamisen arvioinnissa käytetään Laurean yhteisten arviointikriteereiden vaativuustasoa 2.