Siirry suoraan sisältöön

Tapahtumatuotannon perusteetLaajuus (5 op)

Opinnon tunnus: ML00BW56

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa:
- määritellä ammattimaisesti tuotetun tapahtuman ominaispiirteet
- kuvata tapahtumatuotannon keskeiset käsitteet ja perusprosessin
- mitoittaa oikein tapahtuman järjestämisen kriittiset resurssit (aika-, henkilöstö- ja taloudelliset resurssit)
- viestiä asianmukaisesti: mallintaa tuotanto- ja viestintäsuunnitelman ja raportoida ammattimaisesti sekä tuotantotiimille että sidosryhmille

Lisätiedot

Opintojakso on pakollinen matkailu- ja ravitsemisalan opiskelijoille, jotka aloittavat koulutuksen keväällä 2023 tai myöhemmin. Tätä aiemmin aloittanut opiskelija voi valita opinnon vapaasti valittavana opintona.

Opinnon tavoitteena olevan osaamisen arvioinnissa käytetään Laurean yhteisten arviointikriteereiden vaativuustasoa 1.

Ilmoittautumisaika

19.05.2025 - 25.05.2025

Ajoitus

01.08.2025 - 31.12.2025

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

10 Liiketalous-, tietojenkäsittely- ja palvelualat

Toimipiste

Laurea Leppävaara

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

20 - 45

Koulutus
  • Ravintola- ja tapahtumaliiketoiminnan koulutus (PRA2), Laurea Leppävaara
Opettaja
  • Marjaana Salomaa
  • Kaija Meriläinen
Vastuuopettaja

Kaija Meriläinen

Ryhmät
  • PRA225KN
    Ravintola- ja tapahtumaliiketoiminnan koulutus, päivätoteutus, K25, Leppävaara

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa:
- määritellä ammattimaisesti tuotetun tapahtuman ominaispiirteet
- kuvata tapahtumatuotannon keskeiset käsitteet ja perusprosessin
- mitoittaa oikein tapahtuman järjestämisen kriittiset resurssit (aika-, henkilöstö- ja taloudelliset resurssit)
- viestiä asianmukaisesti: mallintaa tuotanto- ja viestintäsuunnitelman ja raportoida ammattimaisesti sekä tuotantotiimille että sidosryhmille

Arviointiasteikko

H-5

Lisätiedot

Opintojakso on pakollinen matkailu- ja ravitsemisalan opiskelijoille, jotka aloittavat koulutuksen keväällä 2023 tai myöhemmin. Tätä aiemmin aloittanut opiskelija voi valita opinnon vapaasti valittavana opintona.

Opinnon tavoitteena olevan osaamisen arvioinnissa käytetään Laurean yhteisten arviointikriteereiden vaativuustasoa 1.

Ilmoittautumisaika

25.11.2024 - 01.12.2024

Ajoitus

20.01.2025 - 30.05.2025

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

4.5 op

TKI-osuus

2 op

Toteutustapa

10 % Lähiopetus, 90 % Etäopetus

Yksikkö

10 Liiketalous-, tietojenkäsittely- ja palvelualat

Toimipiste

Laurea Leppävaara

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

20 - 40

Koulutus
  • Palveluliiketoiminnan koulutus (MLA2), Laurea Leppävaara
Opettaja
  • Heidi Vähänikkilä
  • Kaija Meriläinen
Vastuuopettaja

Kaija Meriläinen

Ryhmät
  • MLA224SAM
    Palveluliiketoiminnan koulutus, monimuotototeutus, S24, Leppävaara

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa:
- määritellä ammattimaisesti tuotetun tapahtuman ominaispiirteet
- kuvata tapahtumatuotannon keskeiset käsitteet ja perusprosessin
- mitoittaa oikein tapahtuman järjestämisen kriittiset resurssit (aika-, henkilöstö- ja taloudelliset resurssit)
- viestiä asianmukaisesti: mallintaa tuotanto- ja viestintäsuunnitelman ja raportoida ammattimaisesti sekä tuotantotiimille että sidosryhmille

Toteutustapa

Monimuotoryhmätoteutus. Opinto toteutetaan verkkototeutuksena eikä edellytä kampukselle tuloa. Poikkeuksellisesti aloituskerta on kampuksella livenä, tähän olisi hyvä osallistua. Opinnolla on aikataulutettua opetusta ja ohjausta verkossa, joka tallennetaan ja on katsottavissa jälkikäteen Canvasissa. Opinnossa on pari pientä pari- tai ryhmätyötä, jotka tukevat oppimista (arviointi hyväksytty/täydennettävä). Lisäksi yksilötyö (arviointi asteikolla 1-5). Opinto edellyttää aktiivisuutta ja sitoutumista vuorovaikutteiseen opiskeluun. Tehtävistä annetaan henkilökohtaista tai ryhmäkohtaista palautetta, kun tehtävät on palautettu yhdessä sovittujen palauspäivien rajoissa. Myöhässä palautettuja tehtäviä ei kommentoida.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Materiaalilistaus Canvas-oppimisalustalla linkkeineen.
Lisäksi verkkoluennot

Yksilötyötä varten oheiskirjallisuutta mm.
Shone, Anton ; Parry, Bryn
Successful event management : a practical handbook
Cengage Learning

Human Resource Management for the Event Industry
Lynn Van Der Wagen and Lauren White
https://ebookcentral.proquest.com/lib/laurea/detail.action?docID=1818173

Festival and Events Management : An International Arts and Culture Perspective
Ian Yeoman, Martin Robertson, Jane Ali-Knight, Siobhan Drummond, and Una McMahon-Beattie
https://ebookcentral.proquest.com/lib/laurea/detail.action?docID=294126

Damster, Greg. ; Tassiopoulos, Dimitri:
Event management : a professional and developmental approach. Lansdowne : Juta.
Tästä löytyy myös uudempia painoksia.

Van der Wagen, Lynn. & White Lauren:
Events management : for tourism, cultural, business, and sporting events. Upper Saddle River : Pearson
Udempiakin painoksia saatavilla, sisällöllisesti vain pieniä muutoksia.

Watt, David C.:
Event management in leisure and tourism / Addison Wesley Longman, 2001.

Conway, Des. 2009.
The event manager's bible : the complete guide to planning and organising a voluntary or public event Oxford : How To Books,

Allen, Johnny ; O'Toole, William ; Harris, Robert ; McDonnel, Ian 2011
Festival and special event management
John Wiley. 5th ed

Hanya Pielichaty, Els, Georgiana, Reed, Ian, Mawer, Vanessa,
Events project management

Ferdinand, Nicole, Kitchin, Paul J. 2017
Events management : an international approach
SAGE 2017. Second edition

Dowson, Ruth, kirjoittaja. ; Bassett, David, kirjoittaja. 2018
Event planning and management : principles, planning and practice
Kogan Page 2018. Second edition

Raj, Razaq ; Walters, Paul ; Rashid, Tahir 2013 (voi löytyä myös uudempi painos)
Events management : principles & practice

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Laurean tutkintosäännön mukaisesti ”Kaikilla opiskelijoilla on oikeus osaamisensa näyttämiseen. Aloitteen hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Osaamisen tunnistaa ja tunnustaa opinnosta vastaava opettaja tai muu tehtävään nimetty henkilö. Arvioinnissa noudatetaan samaa arviointikriteeristöä ja pääsääntöisesti samaa arviointiasteikkoa kuin vastaavalla opintojaksolla tai -kokonaisuudella. Opiskelijalla on oikeus hakea osaamisen tunnustamista riippumatta siitä, missä, miten ja milloin osaaminen on hankittu. Opiskelija voi hakea myös työssä hankittavan osaamisen tunnistamista osaksi tutkintoa (työn opinnollistaminen). ... Opiskelija vastaa osaamisen osoittamisesta, todistamisesta ja riittävien tietojen toimittamisesta. Osaamisen arvioivat opiskelija ja näytön vastaanottava ohjaaja yhdessä. ” Katso lisätietoa opiskelijaintrasta.

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

Tutkintosäännön 18§ mukaisesti ”opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle opintoon osallistumisensa vahvistamiseksi. Vaihtoehtoisesti opettaja voi määrittää myös muun tavan, jolla opiskelija vahvistaa osallistumisensa toteutukselle. Näitä toimia voidaan edellyttää viikon sisällä toteutuksen alkamisesta. Edellä esitetyn mukaisesti toimintatavan soveltaminen edellyttää, että opettaja tiedottaa toteutukselle hyväksyttyjä opiskelijoita käytänteestä ja että käytänne on kerrottu opinnon toteutussuunnitelmassa. Mikäli opiskelija on estynyt perusteluista syistä osallistumaan ensimmäiseen kontaktikertaan tai aktivoitumaan opinnoissa opettajan asettamien edellytysten mukaisesti, hänen tulee olla yhteydessä vastuuopettajaan toteutukselle osallistumisesta sopimiseksi. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta tai poissaolon syytä ei voida pitää perusteltuna. Hänen tilalleen voidaan ottaa jonossa oleva seuraava opiskelija”.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Yksi opintopiste vastaa keskimäärin 26,7 tuntia opiskelijan tekemää työtä.
Ajankäyttö ja kuormitus käydään läpi ensimmäisellä tapaamisella. Tarkempi kuvaus kunkin tehtävän vaatimasta ajankäytöstä on esillä Canvastyötilassa.

Sisältö ja sen jaksotus

Opintojaksolla käydään läpi perusteet tapahtumatuotannosta ja sen prosesseista.
Tutustutaan alaan yleisesti, mikä on tapahtumateollisuus toimialana, mitä tapahtumatuotantoon kuuluu?
Harjoitellaan tapahtuman budjetointia, tutustutaan tärkeimpiin työvälineisiin kuten ajolistaan ja tapahtuman projektinhallintaan. Kurkistetaan nopeasti myös tapahtuman riskienhallintaan ja markkinointiin.
Tutkitaan tapahtumascenen sidosryhmiä ja asiakaspolkuja.

Lisätietoja opiskelijoille

Opinto on vaatimuksiltaan amk-tutkintoon johtavan koulutuksen tasoa.

Opinnon toteutustapa on arvoitu hyödyntäen opetuksen laatukriteereitä. Itsearviointi on opiskelijan nähtävillä Canvasissa.

Opintojaksolle voidaan varata paikkoja avoimen AMK:n opiskelijoille.

Arviointiasteikko

H-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Osaamisen arviointi kohdistuu opetussuunnitelmien tavoitekuvauksiin ja osaamisen taso arvioidaan opinnon toteutussuunnitelmalla ilmoitetun arviointikriteeristön perusteella (Laurean tutkintosääntö).

Arvioitavat kohteet: kotitentti (analyysi tapahtumasta) (1-5) 80% arviointikriteerit Canvasissa.
ns Välitehtävät markkinonnista ja budjetoinista (hyv/täyd) 20 % arviointikriteerit Canvasissa

Opiskelijan, joka ei ole suorittanut hyväksytyksi opintojakson läpäisemiseksi asetettuja tehtäviä tai tenttejä, tulee täydentää tai uusia suorituksensa opintojakson opettajan määrittelemällä tavalla ja opettajan määrittelemässä ajassa. Hylätyn tentin tai muun suorituksen voi uusia kaksi kertaa. Varsinaiseen tenttiin osallistumatta jättäminen lasketaan yhdeksi suorituskerraksi. (Laurean tutkintosääntö.)

Kaikkien Laurean toimijoiden odotetaan noudattavan hyviä tieteellisiä käytänteitä, joihin kuuluu asianmukainen lähteisiin viittaaminen. Perehdy ja kysy käytänteistä tarvittaessa. Kaikki opintotehtävät tehdään yksilötyönä, jollei tehtävässä ole muuta ohjeistettu. Ouriginalin käytöstä tehtävien tarkistuksen yhteydessä opettaja kertoo erikseen.

Opinnon arvioinnissa käytetään amk-tutkinto-opiskelijan osaamisen arviointikehikon vaatimustason I mukaisia kriteereitä:

AMMATILLINEN TIETOPERUSTA, TIEDONHAKU JA RAPORTOINTI

Arvosanan 5 tasolla opiskelija osaa:
- käyttää monipuolisesti ammattikäsitteitä
- vertailla ja valita tarkoituksenmukaista tietoa
- raportoida ja viestiä ammattimaisesti

Arvosanan 3 tasolla opiskelija osaa:
- käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä eri työkäytänteitä ja tilanteita selittäessään
- koota tietoa ja hyödyntää tietoperustaansa
- raportoida sovitulla tavalla

Arvosanan 1 (H) tasolla opiskelija osaa:
- käyttää keskeisiä ammattikäsitteitä eri työkäytänteitä ja -tilanteita selittäessään
- etsiä tietoa eri tietolähteistä
- raportoida

AMMATILLINEN TOIMINTA JA TYÖELÄMÄN KEHITTÄMINEN

Arvosanan 5 tasolla opiskelija osaa:
- toimia itsenäisesti opittuja taitoja ja menetelmiä käyttäen
- ottaa vastuuta asiakkaan ja /tai yhteistyötahojen kanssa toimimisesta ja heidän tarpeisiinsa vastaamisesta
- ennakoida ohjaustarpeitaan

Arvosanan 3 tasolla opiskelija osaa:
- toimia opittuja taitoja ja menetelmiä käyttäen
- toimia ammatillisesti asiakkaiden ja/tai yhteistyötahojen kanssa ja tunnistaa heidän tarpeensa
- osallistua ohjaukseen ja hyödyntää sitä

Arvosanan 1 (H) tasolla opiskelija osaa:
- toimia ohjattuna opiskeltavia taitoja ja menetelmiä käyttäen
- toimia asiakkaiden ja/tai yhteistyötahojen kanssa
- ottaa vastaan ohjausta

RYHMÄTYÖTAIDOT, JOHTAMINEN JA VASTUULLISUUS

Arvosanan 5 tasolla opiskelija osaa:
- edistää toiminnallaan ryhmän toimintaa ja ilmapiiriä
- hallita ajankäyttöään tehden sovitut tehtävät työssä vaadittavalla laatutasolla
- toimia vastuullisesti ja soveltaa opittuja taitoja ja menetelmiä
- suunnitella ja arvioida toimintaansa turvallisuus ja/tai eettiset näkökulmat huomioiden

Arvosanan 3 tasolla opiskelija osaa:
- toimia tavoitteellisesti ryhmässä
- suunnitella ja hallita oman työn etenemistä ja ajankäyttöä
- havaita turvallisuuteen liittyviä riskejä
- perustella toimintaansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti

Arvosanan 1 (H) tasolla opiskelija osaa:
- toimia ryhmän jäsenenä
- suunnitella ohjatusti oman työn etenemistä ja ajankäyttöä
- toimia turvallisesti ja ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
- noudattaa annettuja ohjeita ja sääntöjä

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

katso yllä

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

katso yllä

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

katso yllä

Lisätiedot

Opintojakso on pakollinen matkailu- ja ravitsemisalan opiskelijoille, jotka aloittavat koulutuksen keväällä 2023 tai myöhemmin. Tätä aiemmin aloittanut opiskelija voi valita opinnon vapaasti valittavana opintona.

Opinnon tavoitteena olevan osaamisen arvioinnissa käytetään Laurean yhteisten arviointikriteereiden vaativuustasoa 1.

Ilmoittautumisaika

25.11.2024 - 01.12.2024

Ajoitus

20.01.2025 - 31.03.2025

Opintopistemäärä

5 op

TKI-osuus

2 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

10 Liiketalous-, tietojenkäsittely- ja palvelualat

Toimipiste

Laurea Leppävaara

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

20 - 45

Koulutus
  • Ravintola- ja tapahtumaliiketoiminnan koulutus (PRA2), Laurea Leppävaara
Opettaja
  • Marjaana Salomaa
  • Kaija Meriläinen
Vastuuopettaja

Kaija Meriläinen

Ryhmät
  • PRA224SN
    Ravintola- ja tapahtumaliiketoiminnan koulutus, päivätoteutus, S24, Leppävaara

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa:
- määritellä ammattimaisesti tuotetun tapahtuman ominaispiirteet
- kuvata tapahtumatuotannon keskeiset käsitteet ja perusprosessin
- mitoittaa oikein tapahtuman järjestämisen kriittiset resurssit (aika-, henkilöstö- ja taloudelliset resurssit)
- viestiä asianmukaisesti: mallintaa tuotanto- ja viestintäsuunnitelman ja raportoida ammattimaisesti sekä tuotantotiimille että sidosryhmille

Toteutustapa

Päiväopiskelijoiden toteutus. Opinnolla on aikataulutettua opetusta ja ohjausta kampuksella. Opinnossa on pari pientä pari- tai ryhmätyötä, jotka tukevat oppimista (arviointi hyväksytty/täydennettävä). Lisäksi yksilötyö (arviointi asteikolla 1-5). Opinto edellyttää aktiivisuutta ja sitoutumista vuorovaikutteiseen opiskeluun. Tehtävistä annetaan henkilökohtaista tai ryhmäkohtaista palautetta, kun tehtävät on palautettu yhdessä sovittujen palauspäivien rajoissa. Myöhässä palautettuja tehtäviä ei kommentoida.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Materiaalilistaus Canvas-oppimisalustalla linkkeineen.

Yksilötyötä varten oheiskirjallisuutta mm.
Shone, Anton ; Parry, Bryn
Successful event management : a practical handbook
Cengage Learning

Human Resource Management for the Event Industry
Lynn Van Der Wagen and Lauren White
https://ebookcentral.proquest.com/lib/laurea/detail.action?docID=1818173

Festival and Events Management : An International Arts and Culture Perspective
Ian Yeoman, Martin Robertson, Jane Ali-Knight, Siobhan Drummond, and Una McMahon-Beattie
https://ebookcentral.proquest.com/lib/laurea/detail.action?docID=294126

Damster, Greg. ; Tassiopoulos, Dimitri:
Event management : a professional and developmental approach. Lansdowne : Juta.
Tästä löytyy myös uudempia painoksia.

Van der Wagen, Lynn. & White Lauren:
Events management : for tourism, cultural, business, and sporting events. Upper Saddle River : Pearson
Udempiakin painoksia saatavilla, sisällöllisesti vain pieniä muutoksia.

Watt, David C.:
Event management in leisure and tourism / Addison Wesley Longman

Conway, Des.
The event manager's bible : the complete guide to planning and organising a voluntary or public event Oxford : How To Books,

Allen, Johnny ; O'Toole, William ; Harris, Robert ; McDonnel, Ian
Festival and special event management
John Wiley. 5th ed

Hanya Pielichaty, Els, Georgiana, Reed, Ian, Mawer, Vanessa,
Events project management

Ferdinand, Nicole, Kitchin, Paul J.
Events management : an international approach
SAGE 2017. Second edition

Dowson, Ruth, kirjoittaja. ; Bassett, David, kirjoittaja.
Event planning and management : principles, planning and practice
Kogan Page 2018. Second edition

Raj, Razaq ; Walters, Paul ; Rashid, Tahir
Events management : principles & practice

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Laurean tutkintosäännön mukaisesti ”Kaikilla opiskelijoilla on oikeus osaamisensa näyttämiseen. Aloitteen hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Osaamisen tunnistaa ja tunnustaa opinnosta vastaava opettaja tai muu tehtävään nimetty henkilö. Arvioinnissa noudatetaan samaa arviointikriteeristöä ja pääsääntöisesti samaa arviointiasteikkoa kuin vastaavalla opintojaksolla tai -kokonaisuudella. Opiskelijalla on oikeus hakea osaamisen tunnustamista riippumatta siitä, missä, miten ja milloin osaaminen on hankittu. Opiskelija voi hakea myös työssä hankittavan osaamisen tunnistamista osaksi tutkintoa (työn opinnollistaminen). ... Opiskelija vastaa osaamisen osoittamisesta, todistamisesta ja riittävien tietojen toimittamisesta. Osaamisen arvioivat opiskelija ja näytön vastaanottava ohjaaja yhdessä. ” Katso lisätietoa opiskelijaintrasta.

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

Tutkintosäännön 18§ mukaisesti ”opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle opintoon osallistumisensa vahvistamiseksi. Vaihtoehtoisesti opettaja voi määrittää myös muun tavan, jolla opiskelija vahvistaa osallistumisensa toteutukselle. Näitä toimia voidaan edellyttää viikon sisällä toteutuksen alkamisesta. Edellä esitetyn mukaisesti toimintatavan soveltaminen edellyttää, että opettaja tiedottaa toteutukselle hyväksyttyjä opiskelijoita käytänteestä ja että käytänne on kerrottu opinnon toteutussuunnitelmassa. Mikäli opiskelija on estynyt perusteluista syistä osallistumaan ensimmäiseen kontaktikertaan tai aktivoitumaan opinnoissa opettajan asettamien edellytysten mukaisesti, hänen tulee olla yhteydessä vastuuopettajaan toteutukselle osallistumisesta sopimiseksi. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta tai poissaolon syytä ei voida pitää perusteltuna. Hänen tilalleen voidaan ottaa jonossa oleva seuraava opiskelija”.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Yksi opintopiste vastaa keskimäärin 26,7 tuntia opiskelijan tekemää työtä.
Ajankäyttö ja kuormitus käydään läpi ensimmäisellä tapaamisella. Tarkempi kuvaus kunkin tehtävän vaatimasta ajankäytöstä on esillä Canvastyötilassa.

Sisältö ja sen jaksotus

Opintojaksolla käydään läpi perusteet tapahtumatuotannosta ja sen prosesseista.
Tutustutaan alaan yleisesti, mikä on tapahtumateollisuus toimialana, mitä tapahtumatuotantoon kuuluu?
Harjoitellaan tapahtuman budjetointia, tutustutaan tärkeimpiin työvälineisiin kuten ajolistaan ja tapahtuman projektinhallintaan. Kurkistetaan nopeasti myös tapahtuman riskienhallintaan ja markkinointiin.
Tutkitaan tapahtumascenen sidosryhmiä ja asiakaspolkuja.

Lisätietoja opiskelijoille

Opinto on vaatimuksiltaan amk-tutkintoon johtavan koulutuksen tasoa.
Opinnon toteutustapa on arvoitu hyödyntäen opetuksen laatukriteereitä. Itsearviointi on opiskelijan nähtävillä Canvasissa.

Jos opinnolla on tilaa, voidaan ydinopintoina tämän opintojakson suorittavien restonomien lisäksi ottaa mukaan opiskelijoita Laurean muista koulutusohjemista.

Arviointiasteikko

H-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Osaamisen arviointi kohdistuu opetussuunnitelmien tavoitekuvauksiin ja osaamisen taso arvioidaan opinnon toteutussuunnitelmalla ilmoitetun arviointikriteeristön perusteella (Laurean tutkintosääntö).

Arvioitavat kohteet: kotitentti (analyysi tapahtumasta) (1-5) 80% arviointikriteerit Canvasissa.
ns Välitehtävät markkinonnista ja budjetoinista (hyv/täyd) 20 % arviointikriteerit Canvasissa

Opiskelijan, joka ei ole suorittanut hyväksytyksi opintojakson läpäisemiseksi asetettuja tehtäviä tai tenttejä, tulee täydentää tai uusia suorituksensa opintojakson opettajan määrittelemällä tavalla ja opettajan määrittelemässä ajassa. Hylätyn tentin tai muun suorituksen voi uusia kaksi kertaa. Varsinaiseen tenttiin osallistumatta jättäminen lasketaan yhdeksi suorituskerraksi. (Laurean tutkintosääntö.)

Kaikkien Laurean toimijoiden odotetaan noudattavan hyviä tieteellisiä käytänteitä, joihin kuuluu asianmukainen lähteisiin viittaaminen. Perehdy ja kysy käytänteistä tarvittaessa. Kaikki opintotehtävät tehdään yksilötyönä, jollei tehtävässä ole muuta ohjeistettu. Ouriginalin käytöstä tehtävien tarkistuksen yhteydessä opettaja kertoo erikseen.

Opinnon arvioinnissa käytetään amk-tutkinto-opiskelijan osaamisen arviointikehikon vaatimustason I mukaisia kriteereitä:

AMMATILLINEN TIETOPERUSTA, TIEDONHAKU JA RAPORTOINTI

Arvosanan 5 tasolla opiskelija osaa:
- käyttää monipuolisesti ammattikäsitteitä
- vertailla ja valita tarkoituksenmukaista tietoa
- raportoida ja viestiä ammattimaisesti

Arvosanan 3 tasolla opiskelija osaa:
- käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä eri työkäytänteitä ja tilanteita selittäessään
- koota tietoa ja hyödyntää tietoperustaansa
- raportoida sovitulla tavalla

Arvosanan 1 (H) tasolla opiskelija osaa:
- käyttää keskeisiä ammattikäsitteitä eri työkäytänteitä ja -tilanteita selittäessään
- etsiä tietoa eri tietolähteistä
- raportoida

AMMATILLINEN TOIMINTA JA TYÖELÄMÄN KEHITTÄMINEN

Arvosanan 5 tasolla opiskelija osaa:
- toimia itsenäisesti opittuja taitoja ja menetelmiä käyttäen
- ottaa vastuuta asiakkaan ja /tai yhteistyötahojen kanssa toimimisesta ja heidän tarpeisiinsa vastaamisesta
- ennakoida ohjaustarpeitaan

Arvosanan 3 tasolla opiskelija osaa:
- toimia opittuja taitoja ja menetelmiä käyttäen
- toimia ammatillisesti asiakkaiden ja/tai yhteistyötahojen kanssa ja tunnistaa heidän tarpeensa
- osallistua ohjaukseen ja hyödyntää sitä

Arvosanan 1 (H) tasolla opiskelija osaa:
- toimia ohjattuna opiskeltavia taitoja ja menetelmiä käyttäen
- toimia asiakkaiden ja/tai yhteistyötahojen kanssa
- ottaa vastaan ohjausta

RYHMÄTYÖTAIDOT, JOHTAMINEN JA VASTUULLISUUS

Arvosanan 5 tasolla opiskelija osaa:
- edistää toiminnallaan ryhmän toimintaa ja ilmapiiriä
- hallita ajankäyttöään tehden sovitut tehtävät työssä vaadittavalla laatutasolla
- toimia vastuullisesti ja soveltaa opittuja taitoja ja menetelmiä
- suunnitella ja arvioida toimintaansa turvallisuus ja/tai eettiset näkökulmat huomioiden

Arvosanan 3 tasolla opiskelija osaa:
- toimia tavoitteellisesti ryhmässä
- suunnitella ja hallita oman työn etenemistä ja ajankäyttöä
- havaita turvallisuuteen liittyviä riskejä
- perustella toimintaansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti

Arvosanan 1 (H) tasolla opiskelija osaa:
- toimia ryhmän jäsenenä
- suunnitella ohjatusti oman työn etenemistä ja ajankäyttöä
- toimia turvallisesti ja ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
- noudattaa annettuja ohjeita ja sääntöjä

Hylätty (0)

katso yllä

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

katso yllä

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

katso yllä

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

katso yllä

Lisätiedot

Opintojakso on pakollinen matkailu- ja ravitsemisalan opiskelijoille, jotka aloittavat koulutuksen keväällä 2023 tai myöhemmin. Tätä aiemmin aloittanut opiskelija voi valita opinnon vapaasti valittavana opintona.

Opinnon tavoitteena olevan osaamisen arvioinnissa käytetään Laurean yhteisten arviointikriteereiden vaativuustasoa 1.

Ilmoittautumisaika

20.05.2024 - 26.05.2024

Ajoitus

28.08.2024 - 20.11.2024

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Laurea Leppävaara, palvelu

Toimipiste

Laurea Leppävaara

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

20 - 45

Koulutus
  • Ravintola- ja tapahtumaliiketoiminnan koulutus (PRA2), Laurea Leppävaara
Opettaja
  • Tia Karlsson
  • Marjukka Turunen
Vastuuopettaja

Marjukka Turunen

Ryhmät
  • PRA224KN
    Ravintola- ja tapahtumaliiketoiminnan koulutus, päivätoteutus, K24, Leppävaara

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa:
- määritellä ammattimaisesti tuotetun tapahtuman ominaispiirteet
- kuvata tapahtumatuotannon keskeiset käsitteet ja perusprosessin
- mitoittaa oikein tapahtuman järjestämisen kriittiset resurssit (aika-, henkilöstö- ja taloudelliset resurssit)
- viestiä asianmukaisesti: mallintaa tuotanto- ja viestintäsuunnitelman ja raportoida ammattimaisesti sekä tuotantotiimille että sidosryhmille

Toteutustapa

Päiväopetus:

Opinnon toteutusta tukee Canvasiin rakennettu oppimisympäristö, mutta oppimisen kannalta on tärkeää osallistua kampuksella järjestettävään lähiopetukseen ja -ohjaukseen & workshoppeihin aikataulun mukaisesti. Opinnossa on pari- tai ryhmätyöskentelyä ja yksilötehtävä. Tehtävistä annetaan henkilökohtaista palautetta Canvasin kautta.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Materiaalilistaus Canvas-oppimisalustalla linkkeineen.
Lisäksi verkkoluennot .
Kotitenttiä varten valitse allaolevista 3 soveltuvinta.

Shone, Anton ; Parry, Bryn 2019 tai 2013
Successful event management : a practical handbook
Cengage Learning

Human Resource Management for the Event Industry
Lynn Van Der Wagen and Lauren White
https://ebookcentral.proquest.com/lib/laurea/detail.action?docID=1818173

Festival and Events Management : An International Arts and Culture Perspective
Ian Yeoman, Martin Robertson, Jane Ali-Knight, Siobhan Drummond, and Una McMahon-Beattie
https://ebookcentral.proquest.com/lib/laurea/detail.action?docID=294126

Damster, Greg. ; Tassiopoulos, Dimitri 2005:
Event management : a professional and developmental approach. Lansdowne : Juta.
Tästä löytyy myös uudempia painoksia.

Van der Wagen, Lynn. & White Lauren 2010:
Events management : for tourism, cultural, business, and sporting events. Upper Saddle River : Pearson
Udempiakin painoksia saatavilla, sisällöllisesti vain pieniä muutoksia.

Watt, David C.: 2001
Event management in leisure and tourism / Addison Wesley Longman, 2001.

Conway, Des. 2009.
The event manager's bible : the complete guide to planning and organising a voluntary or public event Oxford : How To Books,

Allen, Johnny ; O'Toole, William ; Harris, Robert ; McDonnel, Ian 2011
Festival and special event management
John Wiley. 5th ed

Hanya Pielichaty, Els, Georgiana, Reed, Ian, Mawer, Vanessa,
Events project management

Ferdinand, Nicole, Kitchin, Paul J. 2017
Events management : an international approach
SAGE 2017. Second edition

Dowson, Ruth, kirjoittaja. ; Bassett, David, kirjoittaja. 2018
Event planning and management : principles, planning and practice
Kogan Page 2018. Second edition

Raj, Razaq ; Walters, Paul ; Rashid, Tahir 2013 (voi löytyä myös uudempi painos)
Events management : principles & practice

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Laurean tutkintosäännön mukaisesti ”Kaikilla opiskelijoilla on oikeus osaamisensa näyttämiseen. Aloitteen hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Osaamisen tunnistaa ja tunnustaa opinnosta vastaava opettaja tai muu tehtävään nimetty henkilö. Arvioinnissa noudatetaan samaa arviointikriteeristöä ja pääsääntöisesti samaa arviointiasteikkoa kuin vastaavalla opintojaksolla tai -kokonaisuudella. Opiskelijalla on oikeus hakea osaamisen tunnustamista riippumatta siitä, missä, miten ja milloin osaaminen on hankittu. Opiskelija voi hakea myös työssä hankittavan osaamisen tunnistamista osaksi tutkintoa (työn opinnollistaminen). ... Opiskelija vastaa osaamisen osoittamisesta, todistamisesta ja riittävien tietojen toimittamisesta. Osaamisen arvioivat opiskelija ja näytön vastaanottava ohjaaja yhdessä. ” Katso lisätietoa opiskelijaintrasta.

Työelämäyhteistyö ja/tai TKI

Opiskelija etsii itsenäisesti tapahtuman, jossa vierailee ja jota analysoi annettujen ohjeiden mukaisesti.

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

Tutkintosäännön 18§ mukaisesti ”opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle opintoon osallistumisensa vahvistamiseksi. Vaihtoehtoisesti opettaja voi määrittää myös muun tavan, jolla opiskelija vahvistaa osallistumisensa toteutukselle. Näitä toimia voidaan edellyttää viikon sisällä toteutuksen alkamisesta. Edellä esitetyn mukaisesti toimintatavan soveltaminen edellyttää, että opettaja tiedottaa toteutukselle hyväksyttyjä opiskelijoita käytänteestä ja että käytänne on kerrottu opinnon toteutussuunnitelmassa. Mikäli opiskelija on estynyt perusteluista syistä osallistumaan ensimmäiseen kontaktikertaan tai aktivoitumaan opinnoissa opettajan asettamien edellytysten mukaisesti, hänen tulee olla yhteydessä vastuuopettajaan toteutukselle osallistumisesta sopimiseksi. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta tai poissaolon syytä ei voida pitää perusteltuna. Hänen tilalleen voidaan ottaa jonossa oleva seuraava opiskelija”.

Kansainvälisyys toteutuksella

Analyysin kohteeksi valittu tapahtuma voi olla myös muualla kuin Suomessa.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Yksi opintopiste vastaa keskimäärin 26,7 tuntia opiskelijan tekemää työtä. Voit arvioida opiskelijan ajankäyttöä opinnon eri kokonaisuuksissa/tehtävissä. Tarkempi ajankäytön suunnitelma on nähtävissa Canvas oppimisympäristössä.

Sisältö ja sen jaksotus

[Esittele opinnon sisältö tiiviisti työelämän kielellä. Esim. jos opetat ohjelmoinnin perusteita, kerro myös mitä ohjelmointikieltä opetetaan. Tästä kentästä pitäisi löytyä samoja sanoja, kuin työpaikkailmoituksista. Kenttä toimii tekoälyä käyttävän palvelun perusteena jatkossa opintojen, työpaikkojen ja henkilökohtaisen osaamisen vertailussa. Huomaa, että jos opinto on avoimen tarjontaa, tämän kentän teksti toimii opinnon esittelytekstinä verkkokaupassa.]

Lisätietoja opiskelijoille

Opinto on vaatimuksiltaan amk-tutkintoon johtavan koulutuksen tasoa.

Opinnon toteutustapa on arvoitu hyödyntäen opetuksen laatukriteereitä. Itsearviointi on opiskelijan nähtävillä Canvasissa.

Arviointiasteikko

H-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Osaamisen arviointi kohdistuu opetussuunnitelmien tavoitekuvauksiin ja osaamisen taso arvioidaan opinnon toteutussuunnitelmalla ilmoitetun arviointikriteeristön perusteella (Laurean tutkintosääntö).

Arvioinnin kohteet:
Kotitentti (tapahtuman analyysi) 80 % arvosana 1-5 (yksilö)
Tuntitehtävät pareittain tai ryhmissä 20 % hyväksytty/täydennettävä

Opiskelijan, joka ei ole suorittanut hyväksytyksi opintojakson läpäisemiseksi asetettuja tehtäviä tai tenttejä, tulee täydentää tai uusia suorituksensa opintojakson opettajan määrittelemällä tavalla ja opettajan määrittelemässä ajassa. Hylätyn tentin tai muun suorituksen voi uusia kaksi kertaa. Varsinaiseen tenttiin osallistumatta jättäminen lasketaan yhdeksi suorituskerraksi. (Laurean tutkintosääntö.)

Kaikkien Laurean toimijoiden odotetaan noudattavan hyviä tieteellisiä käytänteitä, joihin kuuluu asianmukainen lähteisiin viittaaminen. Perehdy ja kysy käytänteistä tarvittaessa. Kaikki opintotehtävät tehdään yksilötyönä, jollei tehtävässä ole muuta ohjeistettu. Ouriginalin käytöstä tehtävien tarkistuksen yhteydessä opettaja kertoo erikseen.

Opinnon arvioinnissa käytetään amk-tutkinto-opiskelijan osaamisen arviointikehikon vaatimustason I mukaisia kriteereitä:

AMMATILLINEN TIETOPERUSTA, TIEDONHAKU JA RAPORTOINTI

Arvosanan 5 tasolla opiskelija osaa:
- käyttää monipuolisesti ammattikäsitteitä
- vertailla ja valita tarkoituksenmukaista tietoa
- raportoida ja viestiä ammattimaisesti

Arvosanan 3 tasolla opiskelija osaa:
- käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä eri työkäytänteitä ja tilanteita selittäessään
- koota tietoa ja hyödyntää tietoperustaansa
- raportoida sovitulla tavalla

Arvosanan 1 (H) tasolla opiskelija osaa:
- käyttää keskeisiä ammattikäsitteitä eri työkäytänteitä ja -tilanteita selittäessään
- etsiä tietoa eri tietolähteistä
- raportoida

AMMATILLINEN TOIMINTA JA TYÖELÄMÄN KEHITTÄMINEN

Arvosanan 5 tasolla opiskelija osaa:
- toimia itsenäisesti opittuja taitoja ja menetelmiä käyttäen
- ottaa vastuuta asiakkaan ja /tai yhteistyötahojen kanssa toimimisesta ja heidän tarpeisiinsa vastaamisesta
- ennakoida ohjaustarpeitaan

Arvosanan 3 tasolla opiskelija osaa:
- toimia opittuja taitoja ja menetelmiä käyttäen
- toimia ammatillisesti asiakkaiden ja/tai yhteistyötahojen kanssa ja tunnistaa heidän tarpeensa
- osallistua ohjaukseen ja hyödyntää sitä

Arvosanan 1 (H) tasolla opiskelija osaa:
- toimia ohjattuna opiskeltavia taitoja ja menetelmiä käyttäen
- toimia asiakkaiden ja/tai yhteistyötahojen kanssa
- ottaa vastaan ohjausta

RYHMÄTYÖTAIDOT, JOHTAMINEN JA VASTUULLISUUS

Arvosanan 5 tasolla opiskelija osaa:
- edistää toiminnallaan ryhmän toimintaa ja ilmapiiriä
- hallita ajankäyttöään tehden sovitut tehtävät työssä vaadittavalla laatutasolla
- toimia vastuullisesti ja soveltaa opittuja taitoja ja menetelmiä
- suunnitella ja arvioida toimintaansa turvallisuus ja/tai eettiset näkökulmat huomioiden

Arvosanan 3 tasolla opiskelija osaa:
- toimia tavoitteellisesti ryhmässä
- suunnitella ja hallita oman työn etenemistä ja ajankäyttöä
- havaita turvallisuuteen liittyviä riskejä
- perustella toimintaansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti

Arvosanan 1 (H) tasolla opiskelija osaa:
- toimia ryhmän jäsenenä
- suunnitella ohjatusti oman työn etenemistä ja ajankäyttöä
- toimia turvallisesti ja ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
- noudattaa annettuja ohjeita ja sääntöjä

Lisätiedot

Opintojakso on pakollinen matkailu- ja ravitsemisalan opiskelijoille, jotka aloittavat koulutuksen keväällä 2023 tai myöhemmin. Tätä aiemmin aloittanut opiskelija voi valita opinnon vapaasti valittavana opintona.

Opinnon tavoitteena olevan osaamisen arvioinnissa käytetään Laurean yhteisten arviointikriteereiden vaativuustasoa 1.

Ilmoittautumisaika

27.11.2023 - 03.12.2023

Ajoitus

19.01.2024 - 31.05.2024

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Laurea Leppävaara, palvelu

Toimipiste

Laurea Verkkokampus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

20 - 40

Koulutus
  • Palveluliiketoiminnan koulutus (MLA2), Laurea Leppävaara
Opettaja
  • Heidi Vähänikkilä
  • Kaija Meriläinen
Vastuuopettaja

Kaija Meriläinen

Ajoitusryhmät
  • Koskee vain Avoimen AMK:n asiakkaita, tutkinto-opiskelija älä ilmoittaudu tähän pienryhmään, voit olla välittämättä tästä. 1 (Koko: 5. Avoin AMK: 5.)
Ryhmät
  • MLA223SAM
    Palveluliiketoiminnan koulutus, monimuotototeutus, S23, Leppävaara
Pienryhmät
  • Koskee vain Avoimen AMK:n asiakkaita, tutkinto-opiskelija älä ilmoittaudu tähän pienryhmään, voit olla välittämättä tästä. 1

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa:
- määritellä ammattimaisesti tuotetun tapahtuman ominaispiirteet
- kuvata tapahtumatuotannon keskeiset käsitteet ja perusprosessin
- mitoittaa oikein tapahtuman järjestämisen kriittiset resurssit (aika-, henkilöstö- ja taloudelliset resurssit)
- viestiä asianmukaisesti: mallintaa tuotanto- ja viestintäsuunnitelman ja raportoida ammattimaisesti sekä tuotantotiimille että sidosryhmille

Toteutustapa

Vuorovaikutteinen verkkototeutus:

Opinto toteutetaan verkkototeutuksena eikä edellytä kampukselle tuloa. Poikkeuksellisesti aloituskerta on kampuksella livenä, mutta käsitellyistä asioista tulee tiivistetty nauhoite canvasiin.Opinnolla on aikataulutettua opetusta ja ohjausta verkossa, joka tallennetaan ja on katsottavissa jälkikäteen Canvasissa. Opinnossa on pari- tai ryhmätyöskentelyä. Opinto edellyttää aktiivisuutta ja sitoutumista vuorovaikutteiseen opiskeluun. Tehtävistä annetaan henkilökohtaista tai ryhmäkohtaista palautetta, kun tehtävät on palautettu yhdessä sovittujen palauspäivien rajoissa. Myöhässä palautettuja tehtäviä ei kommentoida.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Materiaalilistaus Canvas-oppimisalustalla linkkeineen.
Lisäksi verkkoluennot
Kotitenttiä varten oheiskirjallisuutta:
Shone, Anton ; Parry, Bryn 2019 tai 2013
Successful event management : a practical handbook
Cengage Learning

Human Resource Management for the Event Industry
Lynn Van Der Wagen and Lauren White
https://ebookcentral.proquest.com/lib/laurea/detail.action?docID=1818173

Festival and Events Management : An International Arts and Culture Perspective
Ian Yeoman, Martin Robertson, Jane Ali-Knight, Siobhan Drummond, and Una McMahon-Beattie
https://ebookcentral.proquest.com/lib/laurea/detail.action?docID=294126

Damster, Greg. ; Tassiopoulos, Dimitri 2005:
Event management : a professional and developmental approach. Lansdowne : Juta.
Tästä löytyy myös uudempia painoksia.

Van der Wagen, Lynn. & White Lauren 2010:
Events management : for tourism, cultural, business, and sporting events. Upper Saddle River : Pearson
Udempiakin painoksia saatavilla, sisällöllisesti vain pieniä muutoksia.

Watt, David C.: 2001
Event management in leisure and tourism / Addison Wesley Longman, 2001.

Conway, Des. 2009.
The event manager's bible : the complete guide to planning and organising a voluntary or public event Oxford : How To Books,

Allen, Johnny ; O'Toole, William ; Harris, Robert ; McDonnel, Ian 2011
Festival and special event management
John Wiley. 5th ed

Hanya Pielichaty, Els, Georgiana, Reed, Ian, Mawer, Vanessa,
Events project management

Ferdinand, Nicole, Kitchin, Paul J. 2017
Events management : an international approach
SAGE 2017. Second edition

Dowson, Ruth, kirjoittaja. ; Bassett, David, kirjoittaja. 2018
Event planning and management : principles, planning and practice
Kogan Page 2018. Second edition

Raj, Razaq ; Walters, Paul ; Rashid, Tahir 2013 (voi löytyä myös uudempi painos)
Events management : principles & practice

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Laurean tutkintosäännön mukaisesti ”Kaikilla opiskelijoilla on oikeus osaamisensa näyttämiseen. Aloitteen hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Osaamisen tunnistaa ja tunnustaa opinnosta vastaava opettaja tai muu tehtävään nimetty henkilö. Arvioinnissa noudatetaan samaa arviointikriteeristöä ja pääsääntöisesti samaa arviointiasteikkoa kuin vastaavalla opintojaksolla tai -kokonaisuudella. Opiskelijalla on oikeus hakea osaamisen tunnustamista riippumatta siitä, missä, miten ja milloin osaaminen on hankittu. Opiskelija voi hakea myös työssä hankittavan osaamisen tunnistamista osaksi tutkintoa (työn opinnollistaminen). ... Opiskelija vastaa osaamisen osoittamisesta, todistamisesta ja riittävien tietojen toimittamisesta. Osaamisen arvioivat opiskelija ja näytön vastaanottava ohjaaja yhdessä. ” Katso lisätietoa opiskelijaintrasta.

Työelämäyhteistyö ja/tai TKI

Opiskelijat valitsevat itsenäisesti yleisötapahtuman, jossa käyvät ja jota analysoivat annettujen ohjeiden mukaan.

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

Tutkintosäännön 18§ mukaisesti ”opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle opintoon osallistumisensa vahvistamiseksi. Vaihtoehtoisesti opettaja voi määrittää myös muun tavan, jolla opiskelija vahvistaa osallistumisensa toteutukselle. Näitä toimia voidaan edellyttää viikon sisällä toteutuksen alkamisesta. Edellä esitetyn mukaisesti toimintatavan soveltaminen edellyttää, että opettaja tiedottaa toteutukselle hyväksyttyjä opiskelijoita käytänteestä ja että käytänne on kerrottu opinnon toteutussuunnitelmassa. Mikäli opiskelija on estynyt perusteluista syistä osallistumaan ensimmäiseen kontaktikertaan tai aktivoitumaan opinnoissa opettajan asettamien edellytysten mukaisesti, hänen tulee olla yhteydessä vastuuopettajaan toteutukselle osallistumisesta sopimiseksi. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta tai poissaolon syytä ei voida pitää perusteltuna. Hänen tilalleen voidaan ottaa jonossa oleva seuraava opiskelija”.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Yksi opintopiste vastaa keskimäärin 26,7 tuntia opiskelijan tekemää työtä.
Ajankäyttö ja kuormitus käydään läpi ensimmäisellä zoom tapaamisella. Tarkempi kuvaus kunkin tehtävän vaatimasta ajankäytöstä on esillä Canvastyötilassa.

Sisältö ja sen jaksotus

Opintojaksolla käydään läpi perusteet tapahtumatuotannosta ja sen prosesseista.
Tutustutaan alaan yleisesti, mikä on tapahtumateollisuus toimialana, mitä tapahtumatuotantoon kuuluu?
Harjoitellaan tapahtuman budjetointia, tutustutaan tärkeimpiin työvälineisiin kuten ajolistaan ja tapahtuman projektinhallintaan. Kurkistetaan nopeasti myös tapahtuman riskienhallintaan ja markkinointiin.
Tutkitaan tapahtumascenen sidosryhmiä ja asiakaspolkuja.

Lisätietoja opiskelijoille

Opinto on vaatimuksiltaan amk-tutkintoon johtavan koulutuksen tasoa.

Opinnon toteutustapa on arvoitu hyödyntäen opetuksen laatukriteereitä. Itsearviointi on opiskelijan nähtävillä Canvasissa.

OPintojaksolle voidaan varata 5 paikkaa avoimen AMK:n opiskelijoille.

Arviointiasteikko

H-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Osaamisen arviointi kohdistuu opetussuunnitelmien tavoitekuvauksiin ja osaamisen taso arvioidaan opinnon toteutussuunnitelmalla ilmoitetun arviointikriteeristön perusteella (Laurean tutkintosääntö).

Arvioitavat kohteet: kotitentti (analyysi tapahtumasta) (1-5) 80% arviointikriteerit Canvasissa.
ns Välitehtävät markkinonnista ja budjetoinista (hyv/täyd) 20 % arviointikriteerit Canvasissa

Opiskelijan, joka ei ole suorittanut hyväksytyksi opintojakson läpäisemiseksi asetettuja tehtäviä tai tenttejä, tulee täydentää tai uusia suorituksensa opintojakson opettajan määrittelemällä tavalla ja opettajan määrittelemässä ajassa. Hylätyn tentin tai muun suorituksen voi uusia kaksi kertaa. Varsinaiseen tenttiin osallistumatta jättäminen lasketaan yhdeksi suorituskerraksi. (Laurean tutkintosääntö.)

Kaikkien Laurean toimijoiden odotetaan noudattavan hyviä tieteellisiä käytänteitä, joihin kuuluu asianmukainen lähteisiin viittaaminen. Perehdy ja kysy käytänteistä tarvittaessa. Kaikki opintotehtävät tehdään yksilötyönä, jollei tehtävässä ole muuta ohjeistettu. Ouriginalin käytöstä tehtävien tarkistuksen yhteydessä opettaja kertoo erikseen.

Opinnon arvioinnissa käytetään amk-tutkinto-opiskelijan osaamisen arviointikehikon vaatimustason I mukaisia kriteereitä:

AMMATILLINEN TIETOPERUSTA, TIEDONHAKU JA RAPORTOINTI

Arvosanan 5 tasolla opiskelija osaa:
- käyttää monipuolisesti ammattikäsitteitä
- vertailla ja valita tarkoituksenmukaista tietoa
- raportoida ja viestiä ammattimaisesti

Arvosanan 3 tasolla opiskelija osaa:
- käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä eri työkäytänteitä ja tilanteita selittäessään
- koota tietoa ja hyödyntää tietoperustaansa
- raportoida sovitulla tavalla

Arvosanan 1 (H) tasolla opiskelija osaa:
- käyttää keskeisiä ammattikäsitteitä eri työkäytänteitä ja -tilanteita selittäessään
- etsiä tietoa eri tietolähteistä
- raportoida

AMMATILLINEN TOIMINTA JA TYÖELÄMÄN KEHITTÄMINEN

Arvosanan 5 tasolla opiskelija osaa:
- toimia itsenäisesti opittuja taitoja ja menetelmiä käyttäen
- ottaa vastuuta asiakkaan ja /tai yhteistyötahojen kanssa toimimisesta ja heidän tarpeisiinsa vastaamisesta
- ennakoida ohjaustarpeitaan

Arvosanan 3 tasolla opiskelija osaa:
- toimia opittuja taitoja ja menetelmiä käyttäen
- toimia ammatillisesti asiakkaiden ja/tai yhteistyötahojen kanssa ja tunnistaa heidän tarpeensa
- osallistua ohjaukseen ja hyödyntää sitä

Arvosanan 1 (H) tasolla opiskelija osaa:
- toimia ohjattuna opiskeltavia taitoja ja menetelmiä käyttäen
- toimia asiakkaiden ja/tai yhteistyötahojen kanssa
- ottaa vastaan ohjausta

RYHMÄTYÖTAIDOT, JOHTAMINEN JA VASTUULLISUUS

Arvosanan 5 tasolla opiskelija osaa:
- edistää toiminnallaan ryhmän toimintaa ja ilmapiiriä
- hallita ajankäyttöään tehden sovitut tehtävät työssä vaadittavalla laatutasolla
- toimia vastuullisesti ja soveltaa opittuja taitoja ja menetelmiä
- suunnitella ja arvioida toimintaansa turvallisuus ja/tai eettiset näkökulmat huomioiden

Arvosanan 3 tasolla opiskelija osaa:
- toimia tavoitteellisesti ryhmässä
- suunnitella ja hallita oman työn etenemistä ja ajankäyttöä
- havaita turvallisuuteen liittyviä riskejä
- perustella toimintaansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti

Arvosanan 1 (H) tasolla opiskelija osaa:
- toimia ryhmän jäsenenä
- suunnitella ohjatusti oman työn etenemistä ja ajankäyttöä
- toimia turvallisesti ja ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
- noudattaa annettuja ohjeita ja sääntöjä

Lisätiedot

Opintojakso on pakollinen matkailu- ja ravitsemisalan opiskelijoille, jotka aloittavat koulutuksen keväällä 2023 tai myöhemmin. Tätä aiemmin aloittanut opiskelija voi valita opinnon vapaasti valittavana opintona.

Opinnon tavoitteena olevan osaamisen arvioinnissa käytetään Laurean yhteisten arviointikriteereiden vaativuustasoa 1.

Ilmoittautumisaika

27.11.2023 - 03.12.2023

Ajoitus

18.01.2024 - 18.03.2024

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Laurea Leppävaara, palvelu

Toimipiste

Laurea Leppävaara

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

20 - 40

Koulutus
  • Ravintola- ja tapahtumaliiketoiminnan koulutus (PRA2), Laurea Leppävaara
Opettaja
  • Marjukka Turunen
  • Kaija Meriläinen
Vastuuopettaja

Kaija Meriläinen

Ajoitusryhmät
  • Koskee vain Avoimen AMK:n asiakkaita, tutkinto-opiskelija älä ilmoittaudu tähän pienryhmään, voit olla välittämättä tästä. 1 (Koko: 5. Avoin AMK: 5.)
Ryhmät
  • PRA223SN
    Ravintola- ja tapahtumaliiketoiminnan koulutus, päivätoteutus, S23, Leppävaara
Pienryhmät
  • Koskee vain Avoimen AMK:n asiakkaita, tutkinto-opiskelija älä ilmoittaudu tähän pienryhmään, voit olla välittämättä tästä. 1

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa:
- määritellä ammattimaisesti tuotetun tapahtuman ominaispiirteet
- kuvata tapahtumatuotannon keskeiset käsitteet ja perusprosessin
- mitoittaa oikein tapahtuman järjestämisen kriittiset resurssit (aika-, henkilöstö- ja taloudelliset resurssit)
- viestiä asianmukaisesti: mallintaa tuotanto- ja viestintäsuunnitelman ja raportoida ammattimaisesti sekä tuotantotiimille että sidosryhmille

Toteutustapa

Päiväopetus:

Opinnon toteutusta tukee Canvasiin rakennettu oppimisympäristö, mutta oppimisen kannalta on tärkeää osallistua kampuksella järjestettävään lähiopetukseen ja -ohjaukseen & workshoppeihin aikataulun mukaisesti. Opinnossa on pari- tai ryhmätyöskentelyä ja yksilötehtävä. Tehtävistä annetaan henkilökohtaista palautetta Canvasin kautta.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Materiaalilistaus Canvas-oppimisalustalla linkkeineen.
Lisäksi verkkoluennot .
Kotitenttiä varten valitse allaolevista 3 soveltuvinta.

Shone, Anton ; Parry, Bryn 2019 tai 2013
Successful event management : a practical handbook
Cengage Learning

Human Resource Management for the Event Industry
Lynn Van Der Wagen and Lauren White
https://ebookcentral.proquest.com/lib/laurea/detail.action?docID=1818173

Festival and Events Management : An International Arts and Culture Perspective
Ian Yeoman, Martin Robertson, Jane Ali-Knight, Siobhan Drummond, and Una McMahon-Beattie
https://ebookcentral.proquest.com/lib/laurea/detail.action?docID=294126

Damster, Greg. ; Tassiopoulos, Dimitri 2005:
Event management : a professional and developmental approach. Lansdowne : Juta.
Tästä löytyy myös uudempia painoksia.

Van der Wagen, Lynn. & White Lauren 2010:
Events management : for tourism, cultural, business, and sporting events. Upper Saddle River : Pearson
Udempiakin painoksia saatavilla, sisällöllisesti vain pieniä muutoksia.

Watt, David C.: 2001
Event management in leisure and tourism / Addison Wesley Longman, 2001.

Conway, Des. 2009.
The event manager's bible : the complete guide to planning and organising a voluntary or public event Oxford : How To Books,

Allen, Johnny ; O'Toole, William ; Harris, Robert ; McDonnel, Ian 2011
Festival and special event management
John Wiley. 5th ed

Hanya Pielichaty, Els, Georgiana, Reed, Ian, Mawer, Vanessa,
Events project management

Ferdinand, Nicole, Kitchin, Paul J. 2017
Events management : an international approach
SAGE 2017. Second edition

Dowson, Ruth, kirjoittaja. ; Bassett, David, kirjoittaja. 2018
Event planning and management : principles, planning and practice
Kogan Page 2018. Second edition

Raj, Razaq ; Walters, Paul ; Rashid, Tahir 2013 (voi löytyä myös uudempi painos)
Events management : principles & practice

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Laurean tutkintosäännön mukaisesti ”Kaikilla opiskelijoilla on oikeus osaamisensa näyttämiseen. Aloitteen hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Osaamisen tunnistaa ja tunnustaa opinnosta vastaava opettaja tai muu tehtävään nimetty henkilö. Arvioinnissa noudatetaan samaa arviointikriteeristöä ja pääsääntöisesti samaa arviointiasteikkoa kuin vastaavalla opintojaksolla tai -kokonaisuudella. Opiskelijalla on oikeus hakea osaamisen tunnustamista riippumatta siitä, missä, miten ja milloin osaaminen on hankittu. Opiskelija voi hakea myös työssä hankittavan osaamisen tunnistamista osaksi tutkintoa (työn opinnollistaminen). ... Opiskelija vastaa osaamisen osoittamisesta, todistamisesta ja riittävien tietojen toimittamisesta. Osaamisen arvioivat opiskelija ja näytön vastaanottava ohjaaja yhdessä. ” Katso lisätietoa opiskelijaintrasta.

Työelämäyhteistyö ja/tai TKI

Opiskelija etsii itsenäisesti tapahtuman, jossa vierailee ja jota analysoi annettujen ohjeiden mukaisesti.

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

Tutkintosäännön 18§ mukaisesti ”opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle opintoon osallistumisensa vahvistamiseksi. Vaihtoehtoisesti opettaja voi määrittää myös muun tavan, jolla opiskelija vahvistaa osallistumisensa toteutukselle. Näitä toimia voidaan edellyttää viikon sisällä toteutuksen alkamisesta. Edellä esitetyn mukaisesti toimintatavan soveltaminen edellyttää, että opettaja tiedottaa toteutukselle hyväksyttyjä opiskelijoita käytänteestä ja että käytänne on kerrottu opinnon toteutussuunnitelmassa. Mikäli opiskelija on estynyt perusteluista syistä osallistumaan ensimmäiseen kontaktikertaan tai aktivoitumaan opinnoissa opettajan asettamien edellytysten mukaisesti, hänen tulee olla yhteydessä vastuuopettajaan toteutukselle osallistumisesta sopimiseksi. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta tai poissaolon syytä ei voida pitää perusteltuna. Hänen tilalleen voidaan ottaa jonossa oleva seuraava opiskelija”.

Kansainvälisyys toteutuksella

Analyysin kohteeksi valittu tapahtuma voi olla myös muualla kuin Suomessa.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Yksi opintopiste vastaa keskimäärin 26,7 tuntia opiskelijan tekemää työtä. Voit arvioida opiskelijan ajankäyttöä opinnon eri kokonaisuuksissa/tehtävissä. Tarkempi ajankäytön suunnitelma on nähtävissa Canvas oppimisympäristössä.

Sisältö ja sen jaksotus

[Esittele opinnon sisältö tiiviisti työelämän kielellä. Esim. jos opetat ohjelmoinnin perusteita, kerro myös mitä ohjelmointikieltä opetetaan. Tästä kentästä pitäisi löytyä samoja sanoja, kuin työpaikkailmoituksista. Kenttä toimii tekoälyä käyttävän palvelun perusteena jatkossa opintojen, työpaikkojen ja henkilökohtaisen osaamisen vertailussa. Huomaa, että jos opinto on avoimen tarjontaa, tämän kentän teksti toimii opinnon esittelytekstinä verkkokaupassa.]

Lisätietoja opiskelijoille

Opinto on vaatimuksiltaan amk-tutkintoon johtavan koulutuksen tasoa.

Opinnon toteutustapa on arvoitu hyödyntäen opetuksen laatukriteereitä. Itsearviointi on opiskelijan nähtävillä Canvasissa.

Arviointiasteikko

H-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Osaamisen arviointi kohdistuu opetussuunnitelmien tavoitekuvauksiin ja osaamisen taso arvioidaan opinnon toteutussuunnitelmalla ilmoitetun arviointikriteeristön perusteella (Laurean tutkintosääntö).

Arvioinnin kohteet:
Kotitentti (tapahtuman analyysi) 80 % arvosana 1-5 (yksilö)
Tuntitehtävät pareittain tai ryhmissä 20 % hyväksytty/täydennettävä

Opiskelijan, joka ei ole suorittanut hyväksytyksi opintojakson läpäisemiseksi asetettuja tehtäviä tai tenttejä, tulee täydentää tai uusia suorituksensa opintojakson opettajan määrittelemällä tavalla ja opettajan määrittelemässä ajassa. Hylätyn tentin tai muun suorituksen voi uusia kaksi kertaa. Varsinaiseen tenttiin osallistumatta jättäminen lasketaan yhdeksi suorituskerraksi. (Laurean tutkintosääntö.)

Kaikkien Laurean toimijoiden odotetaan noudattavan hyviä tieteellisiä käytänteitä, joihin kuuluu asianmukainen lähteisiin viittaaminen. Perehdy ja kysy käytänteistä tarvittaessa. Kaikki opintotehtävät tehdään yksilötyönä, jollei tehtävässä ole muuta ohjeistettu. Ouriginalin käytöstä tehtävien tarkistuksen yhteydessä opettaja kertoo erikseen.

Opinnon arvioinnissa käytetään amk-tutkinto-opiskelijan osaamisen arviointikehikon vaatimustason I mukaisia kriteereitä:

AMMATILLINEN TIETOPERUSTA, TIEDONHAKU JA RAPORTOINTI

Arvosanan 5 tasolla opiskelija osaa:
- käyttää monipuolisesti ammattikäsitteitä
- vertailla ja valita tarkoituksenmukaista tietoa
- raportoida ja viestiä ammattimaisesti

Arvosanan 3 tasolla opiskelija osaa:
- käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä eri työkäytänteitä ja tilanteita selittäessään
- koota tietoa ja hyödyntää tietoperustaansa
- raportoida sovitulla tavalla

Arvosanan 1 (H) tasolla opiskelija osaa:
- käyttää keskeisiä ammattikäsitteitä eri työkäytänteitä ja -tilanteita selittäessään
- etsiä tietoa eri tietolähteistä
- raportoida

AMMATILLINEN TOIMINTA JA TYÖELÄMÄN KEHITTÄMINEN

Arvosanan 5 tasolla opiskelija osaa:
- toimia itsenäisesti opittuja taitoja ja menetelmiä käyttäen
- ottaa vastuuta asiakkaan ja /tai yhteistyötahojen kanssa toimimisesta ja heidän tarpeisiinsa vastaamisesta
- ennakoida ohjaustarpeitaan

Arvosanan 3 tasolla opiskelija osaa:
- toimia opittuja taitoja ja menetelmiä käyttäen
- toimia ammatillisesti asiakkaiden ja/tai yhteistyötahojen kanssa ja tunnistaa heidän tarpeensa
- osallistua ohjaukseen ja hyödyntää sitä

Arvosanan 1 (H) tasolla opiskelija osaa:
- toimia ohjattuna opiskeltavia taitoja ja menetelmiä käyttäen
- toimia asiakkaiden ja/tai yhteistyötahojen kanssa
- ottaa vastaan ohjausta

RYHMÄTYÖTAIDOT, JOHTAMINEN JA VASTUULLISUUS

Arvosanan 5 tasolla opiskelija osaa:
- edistää toiminnallaan ryhmän toimintaa ja ilmapiiriä
- hallita ajankäyttöään tehden sovitut tehtävät työssä vaadittavalla laatutasolla
- toimia vastuullisesti ja soveltaa opittuja taitoja ja menetelmiä
- suunnitella ja arvioida toimintaansa turvallisuus ja/tai eettiset näkökulmat huomioiden

Arvosanan 3 tasolla opiskelija osaa:
- toimia tavoitteellisesti ryhmässä
- suunnitella ja hallita oman työn etenemistä ja ajankäyttöä
- havaita turvallisuuteen liittyviä riskejä
- perustella toimintaansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti

Arvosanan 1 (H) tasolla opiskelija osaa:
- toimia ryhmän jäsenenä
- suunnitella ohjatusti oman työn etenemistä ja ajankäyttöä
- toimia turvallisesti ja ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
- noudattaa annettuja ohjeita ja sääntöjä

Lisätiedot

Opintojakso on pakollinen matkailu- ja ravitsemisalan opiskelijoille, jotka aloittavat koulutuksen keväällä 2023 tai myöhemmin. Tätä aiemmin aloittanut opiskelija voi valita opinnon vapaasti valittavana opintona.

Opinnon tavoitteena olevan osaamisen arvioinnissa käytetään Laurean yhteisten arviointikriteereiden vaativuustasoa 1.

Ilmoittautumisaika

22.05.2023 - 28.05.2023

Ajoitus

31.08.2023 - 02.11.2023

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

4 op

Toteutustapa

20 % Lähiopetus, 80 % Etäopetus

Yksikkö

Laurea Leppävaara, palvelu

Toimipiste

Laurea Leppävaara

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

20 - 40

Koulutus
  • Ravintola- ja tapahtumaliiketoiminnan koulutus (PRA2), Laurea Leppävaara
Opettaja
  • Marjukka Turunen
  • Kaija Meriläinen
Vastuuopettaja

Kaija Meriläinen

Ryhmät
  • PRA223KN
    Ravintola- ja tapahtumaliiketoiminnan koulutus, päivätoteutus, K23, Leppävaara

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa:
- määritellä ammattimaisesti tuotetun tapahtuman ominaispiirteet
- kuvata tapahtumatuotannon keskeiset käsitteet ja perusprosessin
- mitoittaa oikein tapahtuman järjestämisen kriittiset resurssit (aika-, henkilöstö- ja taloudelliset resurssit)
- viestiä asianmukaisesti: mallintaa tuotanto- ja viestintäsuunnitelman ja raportoida ammattimaisesti sekä tuotantotiimille että sidosryhmille

Toteutustapa

Monimuotototeutus:

Opinnon toteutusta tukee Canvasiin rakennettu oppimisympäristö. Opinnolla on aikataulutettua opetusta ja ohjausta sekä kampuksella että etänä. Etäopetus tallennetaan (ja tallenne on katsottavissa jälkikäteen). Opinnossa on pari- tai ryhmätyöskentelyä. Tehtävistä annetaan henkilökohtaista palautetta opettajan toimesta sekä voidaan hyödyntää myös työelämä- ja vertaispalautteenantoa.

Pääasiassa opetus on verkossa, mutta pidämme yhden tai kaksi workshop kertaa, jolloin kerrataan ja harjoitellaan yhdessä keskeisimpiä opintojakson asioita.
Toteutus sopii myös monimuoto-opiskelijoille, läsnätapaamiset sovitellaan yhdessä aikartauluun sopivaksi/virtuaaliksi.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Materiaali listattuna Canvas oppimisympäristössä.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Laurean tutkintosäännön mukaisesti ”Kaikilla opiskelijoilla on oikeus osaamisensa näyttämiseen. Aloitteen hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Osaamisen tunnistaa ja tunnustaa opinnosta vastaava opettaja tai muu tehtävään nimetty henkilö. Arvioinnissa noudatetaan samaa arviointikriteeristöä ja pääsääntöisesti samaa arviointiasteikkoa kuin vastaavalla opintojaksolla tai -kokonaisuudella. Opiskelijalla on oikeus hakea osaamisen tunnustamista riippumatta siitä, missä, miten ja milloin osaaminen on hankittu. Opiskelija voi hakea myös työssä hankittavan osaamisen tunnistamista osaksi tutkintoa (työn opinnollistaminen). ... Opiskelija vastaa osaamisen osoittamisesta, todistamisesta ja riittävien tietojen toimittamisesta. Osaamisen arvioivat opiskelija ja näytön vastaanottava ohjaaja yhdessä. ” Katso lisätietoa opiskelijaintrasta.

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

Tutkintosäännön 18§ mukaisesti ”opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle opintoon osallistumisensa vahvistamiseksi. Vaihtoehtoisesti opettaja voi määrittää myös muun tavan, jolla opiskelija vahvistaa osallistumisensa toteutukselle. Näitä toimia voidaan edellyttää viikon sisällä toteutuksen alkamisesta. Edellä esitetyn mukaisesti toimintatavan soveltaminen edellyttää, että opettaja tiedottaa toteutukselle hyväksyttyjä opiskelijoita käytänteestä ja että käytänne on kerrottu opinnon toteutussuunnitelmassa. Mikäli opiskelija on estynyt perusteluista syistä osallistumaan ensimmäiseen kontaktikertaan tai aktivoitumaan opinnoissa opettajan asettamien edellytysten mukaisesti, hänen tulee olla yhteydessä vastuuopettajaan toteutukselle osallistumisesta sopimiseksi. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta tai poissaolon syytä ei voida pitää perusteltuna. Hänen tilalleen voidaan ottaa jonossa oleva seuraava opiskelija”.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

[Yksi opintopiste vastaa keskimäärin 26,7 tuntia opiskelijan tekemää työtä. Voit arvioida opiskelijan ajankäyttöä opinnon eri kokonaisuuksissa/tehtävissä.

Sisältö ja sen jaksotus

Tapahtuman perusteiden hallinta:
Projektityökalut
ajolista
budjetointi
Tapahtuman markkinointi

Lisätietoja opiskelijoille

Opinto on vaatimuksiltaan amk-tutkintoon johtavan koulutuksen tasoa.

Opinnon toteutustapa on arvoitu hyödyntäen opetuksen laatukriteereitä. Itsearviointi on opiskelijan nähtävillä [esim. Canvasissa tai Teamsissa].

Arviointiasteikko

H-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Osaamisen arviointi kohdistuu opetussuunnitelmien tavoitekuvauksiin ja osaamisen taso arvioidaan opinnon toteutussuunnitelmalla ilmoitetun arviointikriteeristön perusteella (Laurean tutkintosääntö).

[Kirjaa tähän keskeiset tiedot arvioinnista, kuten arvioinnin kohteet, painotukset, arviointimenetelmät, arvioijat ja arvioinnin ajankohta.
Alla olevat kriteerit, voit jättää tähän kohtaan tai halutessasi siirtää arviointikriteerit -kohtiin. Soveltumattomia kriteereitä voi jättää pois, mutta kriteereitä ei ole tarkoituksenmukaista muuten muokata.]

Opiskelijan, joka ei ole suorittanut hyväksytyksi opintojakson läpäisemiseksi asetettuja tehtäviä tai tenttejä, tulee täydentää tai uusia suorituksensa opintojakson opettajan määrittelemällä tavalla ja opettajan määrittelemässä ajassa. Hylätyn tentin tai muun suorituksen voi uusia kaksi kertaa. Varsinaiseen tenttiin osallistumatta jättäminen lasketaan yhdeksi suorituskerraksi. (Laurean tutkintosääntö.)

Kaikkien Laurean toimijoiden odotetaan noudattavan hyviä tieteellisiä käytänteitä, joihin kuuluu asianmukainen lähteisiin viittaaminen. Perehdy ja kysy käytänteistä tarvittaessa. Kaikki opintotehtävät tehdään yksilötyönä, jollei tehtävässä ole muuta ohjeistettu. Ouriginalin käytöstä tehtävien tarkistuksen yhteydessä opettaja kertoo erikseen.

Opinnon arvioinnissa käytetään amk-tutkinto-opiskelijan osaamisen arviointikehikon vaatimustason I mukaisia kriteereitä:

AMMATILLINEN TIETOPERUSTA, TIEDONHAKU JA RAPORTOINTI

Arvosanan 5 tasolla opiskelija osaa:
- käyttää monipuolisesti ammattikäsitteitä
- vertailla ja valita tarkoituksenmukaista tietoa
- raportoida ja viestiä ammattimaisesti

Arvosanan 3 tasolla opiskelija osaa:
- käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä eri työkäytänteitä ja tilanteita selittäessään
- koota tietoa ja hyödyntää tietoperustaansa
- raportoida sovitulla tavalla

Arvosanan 1 (H) tasolla opiskelija osaa:
- käyttää keskeisiä ammattikäsitteitä eri työkäytänteitä ja -tilanteita selittäessään
- etsiä tietoa eri tietolähteistä
- raportoida

AMMATILLINEN TOIMINTA JA TYÖELÄMÄN KEHITTÄMINEN

Arvosanan 5 tasolla opiskelija osaa:
- toimia itsenäisesti opittuja taitoja ja menetelmiä käyttäen
- ottaa vastuuta asiakkaan ja /tai yhteistyötahojen kanssa toimimisesta ja heidän tarpeisiinsa vastaamisesta
- ennakoida ohjaustarpeitaan

Arvosanan 3 tasolla opiskelija osaa:
- toimia opittuja taitoja ja menetelmiä käyttäen
- toimia ammatillisesti asiakkaiden ja/tai yhteistyötahojen kanssa ja tunnistaa heidän tarpeensa
- osallistua ohjaukseen ja hyödyntää sitä

Arvosanan 1 (H) tasolla opiskelija osaa:
- toimia ryhmän jäsenenä
- suunnitella ohjatusti oman työn etenemistä ja ajankäyttöä
- toimia turvallisesti ja ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
- noudattaa annettuja ohjeita ja sääntöjä

RYHMÄTYÖTAIDOT, JOHTAMINEN JA VASTUULLISUUS

Arvosanan 5 tasolla opiskelija osaa:
- edistää toiminnallaan ryhmän toimintaa ja ilmapiiriä
- hallita ajankäyttöään tehden sovitut tehtävät työssä vaadittavalla laatutasolla
- toimia vastuullisesti ja soveltaa opittuja taitoja ja menetelmiä
- suunnitella ja arvioida toimintaansa turvallisuus ja/tai eettiset näkökulmat huomioiden

Arvosanan 3 tasolla opiskelija osaa:
- toimia tavoitteellisesti ryhmässä
- suunnitella ja hallita oman työn etenemistä ja ajankäyttöä
- havaita turvallisuuteen liittyviä riskejä
- perustella toimintaansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti

Arvosanan 1 (H) tasolla opiskelija osaa:
- toimia ryhmän jäsenenä
- suunnitella ohjatusti oman työn etenemistä ja ajankäyttöä
- toimia turvallisesti ja ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
- noudattaa annettuja ohjeita ja sääntöjä

Lisätiedot

Opintojakso on pakollinen matkailu- ja ravitsemisalan opiskelijoille, jotka aloittavat koulutuksen keväällä 2023 tai myöhemmin. Tätä aiemmin aloittanut opiskelija voi valita opinnon vapaasti valittavana opintona.

Opinnon tavoitteena olevan osaamisen arvioinnissa käytetään Laurean yhteisten arviointikriteereiden vaativuustasoa 1.