Siirry suoraan sisältöön

Ravintola- ja tapahtumaliiketoiminnan koulutus, päivätoteutus, K23, Leppävaara: PRA223KN

Opetussuunnitelman tunnus: PRA223KN

Tutkinto:
Matkailu- ja ravitsemisalan ammattikorkeakoulututkinto

Tutkintonimike:
Restonomi (AMK)

Laajuus:
210 op

Kesto:
3.5 vuotta (210 op)

Aloituslukukausi:
Kevät 2023

Opetuskieli:
suomi

Kuvaus

Opetussuunnitelman kuvaus on liitteenä.

Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op) 2022-2023 2023-2024 2024-2025 2025-2026 Kevät
2023
Syksy
2023
Kevät
2024
Syksy
2024
Kevät
2025
Syksy
2025
Kevät
2026
2. / 2023 1. / 2023 2. / 2024 1. / 2024 2. / 2025 1. / 2025 2. / 2026
PRA223KN-1001
YDINOSAAMINEN

(Valitaan opintopisteitä: 170)

170
PRA223KN-1003
PALVELUT MATKAILU- JA RAVITSEMISALALLA

(Valitaan kaikki)

35
ML00BW54 Asiakaslähtöisyys palveluissa 5
ML00BW55 Matkailun perusteet 5
ML00BW56 Tapahtumatuotannon perusteet 5
ML00BW57 Ruoka- ja juomaelämysosaaminen 5
01147 Alkoholijuomien anniskelua koskevat säännökset 0
01148 Hygieniapassi 0
ML00BW59 Ravitsemispalveluiden perusteet 10
A9132 Serviceinriktad svenska 5
00203 Ruotsin kielen osaamisen lähtötasotesti 0
PRA223KN-1004
YRITTÄJYYS JA VASTUULLINEN LIIKETOIMINTA

(Valitaan kaikki)

40
ML00BW60 Liiketoiminta ja yrittäjyys 5
ML00BW61 Liiketoiminnan suunnittelu ja talousjohtamisen perusteet 10
R0217 Corporate Social Responsibility 5
ML00BW65 Työyhteisötaidot ja johtaminen 10
PRA223KN-1005
Liiketoiminnan kehittämisen vaihtoehtoiset opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 10)

10
ML00BW62 Liiketoiminnan kehittäminen 10
HL00BQ81 Digital Marketing and Sales 10
PRA223KN-1007
TULEVAISUUS- JA INNOVAATIOTOIMINTA

(Valitaan kaikki)

35
ML00BW66 Palvelumuotoilun ja tulevaisuusajattelun perusteet 5
ML00BW67 Ravitsemispalveluprosessit 10
ML00BW68 Palvelumuotoilua käytännössä 10
ML00BW69 Intercultural Approach to Futures Thinking in English 10
00202 Englannin kielen osaamisen lähtötasotesti 0
PRA223KN-1008
AMMATILLISENA ASIANTUNTIJANA TYÖYHTEISÖSSÄ

(Valitaan kaikki)

30
R0003 Harjoittelu 1 15
R0004 Harjoittelu 2 15
PRA223KN-1009
KEHITTÄMISOSAAJA JA TYÖELÄMÄN UUDISTAJA

(Valitaan kaikki)

30
YY00BW72 Projektinhallinta ja viestintä 5
YY00BT02 Tutkimus- ja kehittämismenetelmät 5
R0045 Opinnäytetyö 15
PRA223KN-1010
Opiskelijasta asiantuntijaksi

(Valitaan kaikki)

5
YY00BN52 Opiskelutaidot ja ammatillinen orientoituminen 2
YY00BN53 Ammatillinen kehittyminen 2
YY00BN54 Onnistuneelle työuralle 1
PRA223KN-1002
TÄYDENTÄVÄ OSAAMINEN

(Valitaan opintopisteitä: 40)

40
PRA223KN-1011
TAPAHTUMAPALVELUJEN TUOTTAJA

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 30)

0 - 30
TO00BX18 Tapahtumaprojekti 10
TO00BN92 Tapahtumamuotoilu 5
TO00BX27 Vastuullisuus tapahtumamatkailussa 5
TO00BU89 Trendit ja tapahtumien tulevaisuus 5
A9235 Tapahtumaturvallisuus 5
TO00BX26 Business events (BE) elämyksenä 5
TO00BX28 Tapahtumatuotannon erityisalat 5
PRA223KN-1012
RUOKA- JA JUOMAPALVELUIDEN UUDISTAJA

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 30)

0 - 30
TO00BL82 Elämyksellinen juomamaailma 5
A9221 Ruoka- ja juomakulttuuri 5
TO00BX19 Ruoka- ja juomapalveluiden kehittäminen elämykseksi 10
A9222 Terveyttä ruoasta 5
R0382 Elintarvikkeiden ja ruokapalveluiden turvallisuus 5
TO00BX22 Ruoka- ja juomakonseptien kehittäminen 5
TO00BX21 Vastuullinen ruoka-alan yrittäjyys 5
TO00BN16 Villiyrttien käyttö elämystaloudessa 5
PRA223KN-1013
MATKAILULIIKETOIMINTA

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 30)

0 - 30
TO00BX31 Majoitusliiketoiminnan johtaminen 10
TO00BX32 Matkailumarkkinointi 5
TO00BX33 Special interest -matkailu 5
TO00BX05 Liiketoiminta matkailukohteessa 5
TO00BX34 Matkailun tiekartta tulevaisuuteen 5
TO00BX35 Kansainvälinen matkailuprojekti 5 - 10
TO00BX24 Ruoka- ja juomamatkailu 5
PRA223KN-1014
MUU TÄYDENTÄVÄ OSAAMINEN

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 60)

0 - 60
Yhteensä 210 31 72 69 8 31 46 26 26 43 8 0 31 46 26 26 43 8 0

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.

Opintotyypit

1. Perusopinnot
Serviceinriktad svenska
Ruotsin kielen osaamisen lähtötasotesti
Intercultural Approach to Futures Thinking in English
Englannin kielen osaamisen lähtötasotesti
Projektinhallinta ja viestintä
Opiskelutaidot ja ammatillinen orientoituminen
Ammatillinen kehittyminen
Onnistuneelle työuralle
2. Ammattiopinnot
Asiakaslähtöisyys palveluissa
Matkailun perusteet
Tapahtumatuotannon perusteet
Ruoka- ja juomaelämysosaaminen
Alkoholijuomien anniskelua koskevat säännökset
Hygieniapassi
Ravitsemispalveluiden perusteet
Liiketoiminta ja yrittäjyys
Liiketoiminnan suunnittelu ja talousjohtamisen perusteet
Corporate Social Responsibility
Työyhteisötaidot ja johtaminen
Liiketoiminnan kehittäminen
Digital Marketing and Sales
Palvelumuotoilun ja tulevaisuusajattelun perusteet
Ravitsemispalveluprosessit
Palvelumuotoilua käytännössä
Tutkimus- ja kehittämismenetelmät
3. Vapaasti valittavat opinnot
Tapahtumaprojekti
Tapahtumamuotoilu
Vastuullisuus tapahtumamatkailussa
Trendit ja tapahtumien tulevaisuus
Tapahtumaturvallisuus
Business events (BE) elämyksenä
Tapahtumatuotannon erityisalat
Elämyksellinen juomamaailma
Ruoka- ja juomakulttuuri
Ruoka- ja juomapalveluiden kehittäminen elämykseksi
Terveyttä ruoasta
Elintarvikkeiden ja ruokapalveluiden turvallisuus
Ruoka- ja juomakonseptien kehittäminen
Vastuullinen ruoka-alan yrittäjyys
Villiyrttien käyttö elämystaloudessa
Majoitusliiketoiminnan johtaminen
Matkailumarkkinointi
Special interest -matkailu
Liiketoiminta matkailukohteessa
Matkailun tiekartta tulevaisuuteen
Kansainvälinen matkailuprojekti
Ruoka- ja juomamatkailu
4. Harjoittelu
Harjoittelu 1
Harjoittelu 2
5. Opinnäytetyö
Opinnäytetyö
Luokittelemattomat

Moduulin tyyppi

1. Ydinosaaminen
Asiakaslähtöisyys palveluissa
Matkailun perusteet
Tapahtumatuotannon perusteet
Ruoka- ja juomaelämysosaaminen
Alkoholijuomien anniskelua koskevat säännökset
Hygieniapassi
Ravitsemispalveluiden perusteet
Serviceinriktad svenska
Ruotsin kielen osaamisen lähtötasotesti
Liiketoiminta ja yrittäjyys
Liiketoiminnan suunnittelu ja talousjohtamisen perusteet
Corporate Social Responsibility
Työyhteisötaidot ja johtaminen
Liiketoiminnan kehittäminen
Digital Marketing and Sales
Palvelumuotoilun ja tulevaisuusajattelun perusteet
Ravitsemispalveluprosessit
Palvelumuotoilua käytännössä
Intercultural Approach to Futures Thinking in English
Englannin kielen osaamisen lähtötasotesti
Harjoittelu 1
Harjoittelu 2
Projektinhallinta ja viestintä
Tutkimus- ja kehittämismenetelmät
Opinnäytetyö
Opiskelutaidot ja ammatillinen orientoituminen
Ammatillinen kehittyminen
Onnistuneelle työuralle
2. Täydentävä osaaminen
Tapahtumaprojekti
Tapahtumamuotoilu
Vastuullisuus tapahtumamatkailussa
Trendit ja tapahtumien tulevaisuus
Tapahtumaturvallisuus
Business events (BE) elämyksenä
Tapahtumatuotannon erityisalat
Elämyksellinen juomamaailma
Ruoka- ja juomakulttuuri
Ruoka- ja juomapalveluiden kehittäminen elämykseksi
Terveyttä ruoasta
Elintarvikkeiden ja ruokapalveluiden turvallisuus
Ruoka- ja juomakonseptien kehittäminen
Vastuullinen ruoka-alan yrittäjyys
Villiyrttien käyttö elämystaloudessa
Majoitusliiketoiminnan johtaminen
Matkailumarkkinointi
Special interest -matkailu
Liiketoiminta matkailukohteessa
Matkailun tiekartta tulevaisuuteen
Kansainvälinen matkailuprojekti
Ruoka- ja juomamatkailu
Luokittelemattomat

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op)
PRA223KN-1001
YDINOSAAMINEN

(Valitaan opintopisteitä: 170)

170
PRA223KN-1003
PALVELUT MATKAILU- JA RAVITSEMISALALLA

(Valitaan kaikki)

35
ML00BW54 Asiakaslähtöisyys palveluissa 5
ML00BW55 Matkailun perusteet 5
ML00BW56 Tapahtumatuotannon perusteet 5
ML00BW57 Ruoka- ja juomaelämysosaaminen 5
01147 Alkoholijuomien anniskelua koskevat säännökset 0
01148 Hygieniapassi 0
ML00BW59 Ravitsemispalveluiden perusteet 10
A9132 Serviceinriktad svenska 5
00203 Ruotsin kielen osaamisen lähtötasotesti 0
PRA223KN-1004
YRITTÄJYYS JA VASTUULLINEN LIIKETOIMINTA

(Valitaan kaikki)

40
ML00BW60 Liiketoiminta ja yrittäjyys 5
ML00BW61 Liiketoiminnan suunnittelu ja talousjohtamisen perusteet 10
R0217 Corporate Social Responsibility 5
ML00BW65 Työyhteisötaidot ja johtaminen 10
PRA223KN-1005
Liiketoiminnan kehittämisen vaihtoehtoiset opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 10)

10
ML00BW62 Liiketoiminnan kehittäminen 10
HL00BQ81 Digital Marketing and Sales 10
PRA223KN-1007
TULEVAISUUS- JA INNOVAATIOTOIMINTA

(Valitaan kaikki)

35
ML00BW66 Palvelumuotoilun ja tulevaisuusajattelun perusteet 5
ML00BW67 Ravitsemispalveluprosessit 10
ML00BW68 Palvelumuotoilua käytännössä 10
ML00BW69 Intercultural Approach to Futures Thinking in English 10
00202 Englannin kielen osaamisen lähtötasotesti 0
PRA223KN-1008
AMMATILLISENA ASIANTUNTIJANA TYÖYHTEISÖSSÄ

(Valitaan kaikki)

30
R0003 Harjoittelu 1 15
R0004 Harjoittelu 2 15
PRA223KN-1009
KEHITTÄMISOSAAJA JA TYÖELÄMÄN UUDISTAJA

(Valitaan kaikki)

30
YY00BW72 Projektinhallinta ja viestintä 5
YY00BT02 Tutkimus- ja kehittämismenetelmät 5
R0045 Opinnäytetyö 15
PRA223KN-1010
Opiskelijasta asiantuntijaksi

(Valitaan kaikki)

5
YY00BN52 Opiskelutaidot ja ammatillinen orientoituminen 2
YY00BN53 Ammatillinen kehittyminen 2
YY00BN54 Onnistuneelle työuralle 1
PRA223KN-1002
TÄYDENTÄVÄ OSAAMINEN

(Valitaan opintopisteitä: 40)

40
PRA223KN-1011
TAPAHTUMAPALVELUJEN TUOTTAJA

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 30)

0 - 30
TO00BX18 Tapahtumaprojekti 10
TO00BN92 Tapahtumamuotoilu 5
TO00BX27 Vastuullisuus tapahtumamatkailussa 5
TO00BU89 Trendit ja tapahtumien tulevaisuus 5
A9235 Tapahtumaturvallisuus 5
TO00BX26 Business events (BE) elämyksenä 5
TO00BX28 Tapahtumatuotannon erityisalat 5
PRA223KN-1012
RUOKA- JA JUOMAPALVELUIDEN UUDISTAJA

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 30)

0 - 30
TO00BL82 Elämyksellinen juomamaailma 5
A9221 Ruoka- ja juomakulttuuri 5
TO00BX19 Ruoka- ja juomapalveluiden kehittäminen elämykseksi 10
A9222 Terveyttä ruoasta 5
R0382 Elintarvikkeiden ja ruokapalveluiden turvallisuus 5
TO00BX22 Ruoka- ja juomakonseptien kehittäminen 5
TO00BX21 Vastuullinen ruoka-alan yrittäjyys 5
TO00BN16 Villiyrttien käyttö elämystaloudessa 5
PRA223KN-1013
MATKAILULIIKETOIMINTA

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 30)

0 - 30
TO00BX31 Majoitusliiketoiminnan johtaminen 10
TO00BX32 Matkailumarkkinointi 5
TO00BX33 Special interest -matkailu 5
TO00BX05 Liiketoiminta matkailukohteessa 5
TO00BX34 Matkailun tiekartta tulevaisuuteen 5
TO00BX35 Kansainvälinen matkailuprojekti 5 - 10
TO00BX24 Ruoka- ja juomamatkailu 5
PRA223KN-1014
MUU TÄYDENTÄVÄ OSAAMINEN

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 60)

0 - 60