Ravintola- ja tapahtumaliiketoiminnan koulutus, päivätoteutus, K23, Leppävaara: PRA223KN
Opetussuunnitelman tunnus: PRA223KN
Kuvaus
Opetussuunnitelman kuvaus on liitteenä.
Valitse opintojen ajoitus-, rakenne- tai jäsentelynäkymä
Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain
Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) | 2022-2023 | 2023-2024 | 2024-2025 | 2025-2026 |
Kevät
2023 |
Syksy
2023 |
Kevät
2024 |
Syksy
2024 |
Kevät
2025 |
Syksy
2025 |
Kevät
2026 |
2. / 2023 | 1. / 2023 | 2. / 2024 | 1. / 2024 | 2. / 2025 | 1. / 2025 | 2. / 2026 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
PRA223KN-1001 |
YDINOSAAMINEN
(Valitaan opintopisteitä: 170) |
170 | ||||||||||||||||||
PRA223KN-1003 |
PALVELUT MATKAILU- JA RAVITSEMISALALLA
(Valitaan kaikki) |
35 | ||||||||||||||||||
ML00BW54 | Asiakaslähtöisyys palveluissa | 5 | ||||||||||||||||||
ML00BW55 | Matkailun perusteet | 5 | ||||||||||||||||||
ML00BW56 | Tapahtumatuotannon perusteet | 5 | ||||||||||||||||||
ML00BW57 | Ruoka- ja juomaelämysosaaminen | 5 | ||||||||||||||||||
01147 | Alkoholijuomien anniskelua koskevat säännökset | 0 | ||||||||||||||||||
01148 | Hygieniapassi | 0 | ||||||||||||||||||
ML00BW59 | Ravitsemispalveluiden perusteet | 10 | ||||||||||||||||||
A9132 | Serviceinriktad svenska | 5 | ||||||||||||||||||
00203 | Ruotsin kielen osaamisen lähtötasotesti | 0 | ||||||||||||||||||
PRA223KN-1004 |
YRITTÄJYYS JA VASTUULLINEN LIIKETOIMINTA
(Valitaan kaikki) |
40 | ||||||||||||||||||
ML00BW60 | Liiketoiminta ja yrittäjyys | 5 | ||||||||||||||||||
ML00BW61 | Liiketoiminnan suunnittelu ja talousjohtamisen perusteet | 10 | ||||||||||||||||||
R0217 | Corporate Social Responsibility | 5 | ||||||||||||||||||
ML00BW65 | Työyhteisötaidot ja johtaminen | 10 | ||||||||||||||||||
PRA223KN-1005 |
Liiketoiminnan kehittämisen vaihtoehtoiset opinnot
(Valitaan opintopisteitä: 10) |
10 | ||||||||||||||||||
ML00BW62 | Liiketoiminnan kehittäminen | 10 | ||||||||||||||||||
HL00BQ81 | Digital Marketing and Sales | 10 | ||||||||||||||||||
PRA223KN-1007 |
TULEVAISUUS- JA INNOVAATIOTOIMINTA
(Valitaan kaikki) |
35 | ||||||||||||||||||
ML00BW66 | Palvelumuotoilun ja tulevaisuusajattelun perusteet | 5 | ||||||||||||||||||
ML00BW67 | Ravitsemispalveluprosessit | 10 | ||||||||||||||||||
ML00BW68 | Palvelumuotoilua käytännössä | 10 | ||||||||||||||||||
ML00BW69 | Intercultural Approach to Futures Thinking in English | 10 | ||||||||||||||||||
00202 | Englannin kielen osaamisen lähtötasotesti | 0 | ||||||||||||||||||
PRA223KN-1008 |
AMMATILLISENA ASIANTUNTIJANA TYÖYHTEISÖSSÄ
(Valitaan kaikki) |
30 | ||||||||||||||||||
R0003 | Harjoittelu 1 | 15 | ||||||||||||||||||
R0004 | Harjoittelu 2 | 15 | ||||||||||||||||||
PRA223KN-1009 |
KEHITTÄMISOSAAJA JA TYÖELÄMÄN UUDISTAJA
(Valitaan kaikki) |
30 | ||||||||||||||||||
YY00BW72 | Projektinhallinta ja viestintä | 5 | ||||||||||||||||||
YY00BT02 | Tutkimus- ja kehittämismenetelmät | 5 | ||||||||||||||||||
R0045 | Opinnäytetyö | 15 | ||||||||||||||||||
PRA223KN-1010 |
Opiskelijasta asiantuntijaksi
(Valitaan kaikki) |
5 | ||||||||||||||||||
YY00BN52 | Opiskelutaidot ja ammatillinen orientoituminen | 2 | ||||||||||||||||||
YY00BN53 | Ammatillinen kehittyminen | 2 | ||||||||||||||||||
YY00BN54 | Onnistuneelle työuralle | 1 | ||||||||||||||||||
PRA223KN-1002 |
TÄYDENTÄVÄ OSAAMINEN
(Valitaan opintopisteitä: 40) |
40 | ||||||||||||||||||
PRA223KN-1011 |
TAPAHTUMAPALVELUJEN TUOTTAJA
(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 30) |
0 - 30 | ||||||||||||||||||
TO00BX18 | Tapahtumaprojekti | 10 | ||||||||||||||||||
TO00BN92 | Tapahtumamuotoilu | 5 | ||||||||||||||||||
TO00BX27 | Vastuullisuus tapahtumamatkailussa | 5 | ||||||||||||||||||
TO00BU89 | Trendit ja tapahtumien tulevaisuus | 5 | ||||||||||||||||||
A9235 | Tapahtumaturvallisuus | 5 | ||||||||||||||||||
TO00BX26 | Business events (BE) elämyksenä | 5 | ||||||||||||||||||
TO00BX28 | Tapahtumatuotannon erityisalat | 5 | ||||||||||||||||||
PRA223KN-1012 |
RUOKA- JA JUOMAPALVELUIDEN UUDISTAJA
(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 30) |
0 - 30 | ||||||||||||||||||
TO00BL82 | Elämyksellinen juomamaailma | 5 | ||||||||||||||||||
A9221 | Ruoka- ja juomakulttuuri | 5 | ||||||||||||||||||
TO00BX19 | Ruoka- ja juomapalveluiden kehittäminen elämykseksi | 10 | ||||||||||||||||||
A9222 | Terveyttä ruoasta | 5 | ||||||||||||||||||
R0382 | Elintarvikkeiden ja ruokapalveluiden turvallisuus | 5 | ||||||||||||||||||
TO00BX22 | Ruoka- ja juomakonseptien kehittäminen | 5 | ||||||||||||||||||
TO00BX21 | Vastuullinen ruoka-alan yrittäjyys | 5 | ||||||||||||||||||
TO00BN16 | Villiyrttien käyttö elämystaloudessa | 5 | ||||||||||||||||||
PRA223KN-1013 |
MATKAILULIIKETOIMINTA
(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 30) |
0 - 30 | ||||||||||||||||||
TO00BX31 | Majoitusliiketoiminnan johtaminen | 10 | ||||||||||||||||||
TO00BX32 | Matkailumarkkinointi | 5 | ||||||||||||||||||
TO00BX33 | Special interest -matkailu | 5 | ||||||||||||||||||
TO00BX05 | Liiketoiminta matkailukohteessa | 5 | ||||||||||||||||||
TO00BX34 | Matkailun tiekartta tulevaisuuteen | 5 | ||||||||||||||||||
TO00BX35 | Kansainvälinen matkailuprojekti | 5 - 10 | ||||||||||||||||||
TO00BX24 | Ruoka- ja juomamatkailu | 5 | ||||||||||||||||||
PRA223KN-1014 |
MUU TÄYDENTÄVÄ OSAAMINEN
(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 60) |
0 - 60 | ||||||||||||||||||
Yhteensä | 210 | 31 | 72 | 69 | 8 | 31 | 46 | 26 | 26 | 43 | 8 | 0 | 31 | 46 | 26 | 26 | 43 | 8 | 0 |
Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.
Opintotyypit
Moduulin tyyppi
Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) |
---|---|---|
PRA223KN-1001 |
YDINOSAAMINEN
(Valitaan opintopisteitä: 170) |
170 |
PRA223KN-1003 |
PALVELUT MATKAILU- JA RAVITSEMISALALLA
(Valitaan kaikki) |
35 |
ML00BW54 | Asiakaslähtöisyys palveluissa | 5 |
ML00BW55 | Matkailun perusteet | 5 |
ML00BW56 | Tapahtumatuotannon perusteet | 5 |
ML00BW57 | Ruoka- ja juomaelämysosaaminen | 5 |
01147 | Alkoholijuomien anniskelua koskevat säännökset | 0 |
01148 | Hygieniapassi | 0 |
ML00BW59 | Ravitsemispalveluiden perusteet | 10 |
A9132 | Serviceinriktad svenska | 5 |
00203 | Ruotsin kielen osaamisen lähtötasotesti | 0 |
PRA223KN-1004 |
YRITTÄJYYS JA VASTUULLINEN LIIKETOIMINTA
(Valitaan kaikki) |
40 |
ML00BW60 | Liiketoiminta ja yrittäjyys | 5 |
ML00BW61 | Liiketoiminnan suunnittelu ja talousjohtamisen perusteet | 10 |
R0217 | Corporate Social Responsibility | 5 |
ML00BW65 | Työyhteisötaidot ja johtaminen | 10 |
PRA223KN-1005 |
Liiketoiminnan kehittämisen vaihtoehtoiset opinnot
(Valitaan opintopisteitä: 10) |
10 |
ML00BW62 | Liiketoiminnan kehittäminen | 10 |
HL00BQ81 | Digital Marketing and Sales | 10 |
PRA223KN-1007 |
TULEVAISUUS- JA INNOVAATIOTOIMINTA
(Valitaan kaikki) |
35 |
ML00BW66 | Palvelumuotoilun ja tulevaisuusajattelun perusteet | 5 |
ML00BW67 | Ravitsemispalveluprosessit | 10 |
ML00BW68 | Palvelumuotoilua käytännössä | 10 |
ML00BW69 | Intercultural Approach to Futures Thinking in English | 10 |
00202 | Englannin kielen osaamisen lähtötasotesti | 0 |
PRA223KN-1008 |
AMMATILLISENA ASIANTUNTIJANA TYÖYHTEISÖSSÄ
(Valitaan kaikki) |
30 |
R0003 | Harjoittelu 1 | 15 |
R0004 | Harjoittelu 2 | 15 |
PRA223KN-1009 |
KEHITTÄMISOSAAJA JA TYÖELÄMÄN UUDISTAJA
(Valitaan kaikki) |
30 |
YY00BW72 | Projektinhallinta ja viestintä | 5 |
YY00BT02 | Tutkimus- ja kehittämismenetelmät | 5 |
R0045 | Opinnäytetyö | 15 |
PRA223KN-1010 |
Opiskelijasta asiantuntijaksi
(Valitaan kaikki) |
5 |
YY00BN52 | Opiskelutaidot ja ammatillinen orientoituminen | 2 |
YY00BN53 | Ammatillinen kehittyminen | 2 |
YY00BN54 | Onnistuneelle työuralle | 1 |
PRA223KN-1002 |
TÄYDENTÄVÄ OSAAMINEN
(Valitaan opintopisteitä: 40) |
40 |
PRA223KN-1011 |
TAPAHTUMAPALVELUJEN TUOTTAJA
(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 30) |
0 - 30 |
TO00BX18 | Tapahtumaprojekti | 10 |
TO00BN92 | Tapahtumamuotoilu | 5 |
TO00BX27 | Vastuullisuus tapahtumamatkailussa | 5 |
TO00BU89 | Trendit ja tapahtumien tulevaisuus | 5 |
A9235 | Tapahtumaturvallisuus | 5 |
TO00BX26 | Business events (BE) elämyksenä | 5 |
TO00BX28 | Tapahtumatuotannon erityisalat | 5 |
PRA223KN-1012 |
RUOKA- JA JUOMAPALVELUIDEN UUDISTAJA
(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 30) |
0 - 30 |
TO00BL82 | Elämyksellinen juomamaailma | 5 |
A9221 | Ruoka- ja juomakulttuuri | 5 |
TO00BX19 | Ruoka- ja juomapalveluiden kehittäminen elämykseksi | 10 |
A9222 | Terveyttä ruoasta | 5 |
R0382 | Elintarvikkeiden ja ruokapalveluiden turvallisuus | 5 |
TO00BX22 | Ruoka- ja juomakonseptien kehittäminen | 5 |
TO00BX21 | Vastuullinen ruoka-alan yrittäjyys | 5 |
TO00BN16 | Villiyrttien käyttö elämystaloudessa | 5 |
PRA223KN-1013 |
MATKAILULIIKETOIMINTA
(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 30) |
0 - 30 |
TO00BX31 | Majoitusliiketoiminnan johtaminen | 10 |
TO00BX32 | Matkailumarkkinointi | 5 |
TO00BX33 | Special interest -matkailu | 5 |
TO00BX05 | Liiketoiminta matkailukohteessa | 5 |
TO00BX34 | Matkailun tiekartta tulevaisuuteen | 5 |
TO00BX35 | Kansainvälinen matkailuprojekti | 5 - 10 |
TO00BX24 | Ruoka- ja juomamatkailu | 5 |
PRA223KN-1014 |
MUU TÄYDENTÄVÄ OSAAMINEN
(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 60) |
0 - 60 |