Kosmetiikan ravintolisätLaajuus (5 op)
Opinnon tunnus: R0397
Laajuus
5 op
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa
- yhdistää ravinnon ja ravitsemuksen vaikutuksen ihon, hiusten ja kynsien hyvinvointiin
- erottaa terveysväitteet ja ravitsemusväitteet toisistaan
- perustella terveysväitteiden ja ravitsemusväitteiden hyväksymisen taustalla olevan lainsäädännön ja tieteellisten tutkimusten vaatimukset
Ilmoittautumisaika
19.05.2025 - 25.05.2025
Ajoitus
01.08.2025 - 31.12.2025
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
2.5 op
Toteutustapa
50 % Lähiopetus, 50 % Etäopetus
Yksikkö
Laurea Tikkurila, palvelu
Toimipiste
Laurea Tikkurila
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 40
Koulutus
- Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat
Opettaja
- Marjo Poutanen
Vastuuopettaja
Marjo Poutanen
Ryhmät
-
TOP225SYTäydentävä osaaminen (amk-tutkinto), S25, Palvelualat
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa
- yhdistää ravinnon ja ravitsemuksen vaikutuksen ihon, hiusten ja kynsien hyvinvointiin
- erottaa terveysväitteet ja ravitsemusväitteet toisistaan
- perustella terveysväitteiden ja ravitsemusväitteiden hyväksymisen taustalla olevan lainsäädännön ja tieteellisten tutkimusten vaatimukset
Arviointiasteikko
H-5
Ilmoittautumisaika
27.11.2023 - 03.12.2023
Ajoitus
01.01.2024 - 31.07.2024
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
5 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Laurea Tikkurila, palvelu
Toimipiste
Laurea Verkkokampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
40 - 40
Koulutus
- Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat
Opettaja
- Marjo Poutanen
Vastuuopettaja
Marjo Poutanen
Ryhmät
-
TOP223SYTäydentävä osaaminen (amk-tutkinto), S23, Palvelualat
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa
- yhdistää ravinnon ja ravitsemuksen vaikutuksen ihon, hiusten ja kynsien hyvinvointiin
- erottaa terveysväitteet ja ravitsemusväitteet toisistaan
- perustella terveysväitteiden ja ravitsemusväitteiden hyväksymisen taustalla olevan lainsäädännön ja tieteellisten tutkimusten vaatimukset
Toteutustapa
Opintojakso toteutetaan keväällä kokonaan verkossa.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Ravitsemustieteen oppikirjat, esimerkiksi e-kirjanakin löytyvät
1. Ravitsemustiede, e-kirja, toimittajat Antti Aro, Marja Mutanen, Matti Uusitupa ja
2. Nutrition and Skin : Lessons for Anti-Aging, Beauty and Healthy Skin, Apostolos Pappas?
Lisäksi Ruokaviraston sivut, mm.
- https://www.ruokavirasto.fi/yritykset/elintarvikeala/valmistus/elintarvikkeista-annettavat-tiedot/ravitsemus--ja-terveysvaitteet/
- http://aineisto.ruokavirasto.fi/ravitsemus-ja-terveysv%C3%A4itteet/
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Laurean tutkintosäännön mukaisesti kaikilla opiskelijalla on oikeus osaamisensa näyttämiseen. Aloitteen hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Osaamisen tunnistaa ja tunnustaa moduulista tai opintojaksosta vastaava opettaja tai muu korkeakouluyksikön johtajan nimeämä henkilö. Arvioinnissa noudatetaan samaa arviointikriteeristöä ja arviointiasteikkoa kuin opintojaksolla. Ole yhteydessä opintojakson opettajaan, jos olet kiinnostunut opintojakson korvaamisesta osaamisen näytöllä.
Sisältö ja sen jaksotus
Sisältö ja sen jaksotus.
Opintojakso toteutetaan tammi-huhtikuun aikana, joten opinnolle ja tehtäville on hyvä varata aikaa tammikuusta huhtikuuhun.
Opinnon aloitusluento Zoomilla on pakollinen, muut tehtävät voi tehdä omassa tahdissa. Osan tehtävistä voi tehdä pienryhmässä.
Lisätietoja opiskelijoille
Opinto on vaatimuksiltaan amk-tutkintoon johtavan koulutuksen tasoa.
Tutkintosäännön 18§ mukaisesti ”opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta. Hänen tilalleen voidaan ottaa jonossa oleva seuraava opiskelija. (Lauran tutkintosääntö.) Virtuaalitoteutuksilla voidaan edellyttää muunlaista aktiivisuuden osoitusta paikan vahvistamiseksi viikon sisällä toteutuksen alkamisesta (Opetuksesta vastavan vararehtorin päätös 7/2019). ”
Arviointiasteikko
H-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Osaamisen arviointi perustuu opetussuunnitelmien tavoitekuvauksiin ja opinnon toteutussuunnitelmalla ilmoitettavaan arviointikriteeristöön (Laurean tutkintosääntö).
Opinnon arvioinnissa käytetään amk-tutkinto-opiskelijan osaamisen arviointikehikon vaatimustason II mukaisia kriteereitä:
AMMATILLINEN TIETOPERUSTA, TIEDONHAKU JA RAPORTOINTI
Arvosanan 5 tasolla opiskelija osaa:
- analysoida hankittua tietoa ja tehdä päätelmiä sekä yhdistää teoreettisen ja kokemuksellisen tiedon toisiinsa
Arvosanan 3 tasolla opiskelija osaa:
- arvioida kriittisesti tietoa ja perustella toimintaansa tutkitun tiedon avulla
Arvosanan 1 (H) tasolla opiskelija osaa:
- käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä ja osoittaa perehtyneensä tietoperustaan
- raportoida ja viestiä ammattimaisesti
AMMATILLINEN TOIMINTA JA TYÖELÄMÄN KEHITTÄMINEN
Arvosanan 5 tasolla opiskelija osaa:
- arvioida tuotetun tiedon, taidon tai idean sovellettavuut-ta ja vaikuttavuutta muihin yhteyksiin
- ennakoida asiakkaan ja/tai yhteistyötahojen tarpeita
Arvosanan 3 tasolla opiskelija osaa:
- esittää ratkaisuja ammatillisiin tehtäviin luovuutta hyödyntäen
- edistää ammatillista yhteistyötä sekä kehittää asiakas- tai kumppanisuhdetta
Arvosanan 1 (H) tasolla opiskelija osaa:
- toimia itsenäisesti toimintaympäristö huomioiden
- ottaa vastuuta asiakkaan ja /tai yhteistyötahon kanssa toimimisesta ja heidän tarpeisiinsa vastaamisesta
RYHMÄTYÖTAIDOT, JOHTAMINEN JA VASTUULLISUUS
Arvosanan 5 tasolla opiskelija osaa:
- arvioida ja kehittää ryhmän yrittäjämäistä ja vastuullista työskentelyotetta
- arvioida osaamisen hyödyntämismahdollisuuksia sekä suunnitella omaa ja ryhmän kehittymistä
Arvosanan 3 tasolla opiskelija osaa:
- edistää toiminnallaan ryhmän yrittäjämäistä ja vastuullista työskentelyotetta
- kuvata oman osaamisensa kehittymistä suhteessa opinnon osaamistavoitteisiin
Arvosanan 1 (H) tasolla opiskelija osaa:
- kuvata oman toimintansa merkitystä yhteistyön onnistumiseksi
- kuvata osaamistaan suhteessa opinnon osaamistavoitteisiin
[Jätä soveltuvilta osin:] Opiskelijan, joka ei ole suorittanut hyväksytyksi opintojakson läpäisemiseksi asetettuja tehtäviä tai tenttejä, tulee täydentää tai uusia suorituksensa opintojakson opettajan määrittelemällä tavalla ja opettajan määrittelemässä ajassa. Hylätyn tentin tai muun suorituksen voi uusia kaksi kertaa. Varsinaiseen tenttiin osallistumatta jättäminen lasketaan yhdeksi suorituskerraksi. (Laurean tutkintosääntö.)
Kaikkien Laurean toimijoiden odotetaan noudattavan hyviä tieteellisiä käytänteitä, joihin kuuluu asianmukainen lähteisiin viittaaminen. Perehdy ja kysy käytänteistä tarvittaessa. Kaikki opintotehtävät tehdään yksilötyönä, jollei tehtävässä ole muuta ohjeistettu. [Urkundin käytöstä tehtävien tarkistuksen yhteydessä opettaja kertoo erikseen.]
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)
Alustava kriteeristö:
Suorittaakseen opintojakson hyväksytysti, opiskelijan tulee suorittaa opintojakson Canvas-työtilassa olevat, kirjallisuuteen perustuvat monivalintatehtävät hyväksytysti.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4)
Alustava kriteeristö:
Kun opiskelija on suorittanut hyväksytysti monivalintatehtävät ja haluaa korottaa arvosanaa, hän jatkaa Canvas-työtilassa olevien aihealuetta syventävien ja kirjallisuuten perustuvien tehtävien parissa ja suorittaa ne hyväksytysti.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Alustava kriteeristö:
Kiitettävään arvosanaan opiskelijan on tehnyt tehtävät ja tehtävien yhteispisteet riittävät kiitettävään arvosanaan.
Ilmoittautumisaika
28.11.2022 - 04.12.2022
Ajoitus
01.02.2023 - 30.04.2023
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
5 op
TKI-osuus
3 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Laurea Tikkurila, palvelu
Toimipiste
Laurea Verkkokampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
40 - 50
Koulutus
- Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat
Opettaja
- Marjo Poutanen
Vastuuopettaja
Marjo Poutanen
Ryhmät
-
TOP222SYTäydentävä osaaminen (amk-tutkinto), S22, Palvelualat
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa
- yhdistää ravinnon ja ravitsemuksen vaikutuksen ihon, hiusten ja kynsien hyvinvointiin
- erottaa terveysväitteet ja ravitsemusväitteet toisistaan
- perustella terveysväitteiden ja ravitsemusväitteiden hyväksymisen taustalla olevan lainsäädännön ja tieteellisten tutkimusten vaatimukset
Toteutustapa
Opintojakso toteutetaan keväällä 2022 kokonaan verkossa.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Ravitsemustieteen oppikirjat, esimerkiksi e-kirjanakin löytyvät
1. Ravitsemustiede, e-kirja, toimittajat Antti Aro, Marja Mutanen, Matti Uusitupa ja
2. Nutrition and Skin : Lessons for Anti-Aging, Beauty and Healthy Skin, Apostolos Pappas?
Lisäksi Ruokaviraston sivut, mm.
- https://www.ruokavirasto.fi/yritykset/elintarvikeala/valmistus/elintarvikkeista-annettavat-tiedot/ravitsemus--ja-terveysvaitteet/
- http://aineisto.ruokavirasto.fi/ravitsemus-ja-terveysv%C3%A4itteet/
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Laurean tutkintosäännön mukaisesti kaikilla opiskelijalla on oikeus osaamisensa näyttämiseen. Aloitteen hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Osaamisen tunnistaa ja tunnustaa moduulista tai opintojaksosta vastaava opettaja tai muu korkeakouluyksikön johtajan nimeämä henkilö. Arvioinnissa noudatetaan samaa arviointikriteeristöä ja arviointiasteikkoa kuin opintojaksolla. Ole yhteydessä opintojakson opettajaan, jos olet kiinnostunut opintojakson korvaamisesta osaamisen näytöllä.
Sisältö ja sen jaksotus
Sisältö ja sen jaksotus.
Opintojakso toteutetaan tammi-jhuhtikuun aikana, joten opinnolle ja tehtäville on hyvä varata aikaa tammikuusta huhtikuuhun.
Opinnon aloitusluento Zoomilla on pakollinen, muut tehtävät voi tehdä omassa tahdissa. Osan tehtävistä voi tehdä pienryhmässä.
Lisätietoja opiskelijoille
Opinto on vaatimuksiltaan amk-tutkintoon johtavan koulutuksen tasoa.
Tutkintosäännön 18§ mukaisesti ”opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta. Hänen tilalleen voidaan ottaa jonossa oleva seuraava opiskelija. (Lauran tutkintosääntö.) Virtuaalitoteutuksilla voidaan edellyttää muunlaista aktiivisuuden osoitusta paikan vahvistamiseksi viikon sisällä toteutuksen alkamisesta (Opetuksesta vastavan vararehtorin päätös 7/2019). ”
Arviointiasteikko
H-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Osaamisen arviointi perustuu opetussuunnitelmien tavoitekuvauksiin ja opinnon toteutussuunnitelmalla ilmoitettavaan arviointikriteeristöön (Laurean tutkintosääntö).
Opinnon arvioinnissa käytetään amk-tutkinto-opiskelijan osaamisen arviointikehikon vaatimustason II mukaisia kriteereitä:
AMMATILLINEN TIETOPERUSTA, TIEDONHAKU JA RAPORTOINTI
Arvosanan 5 tasolla opiskelija osaa:
- analysoida hankittua tietoa ja tehdä päätelmiä sekä yhdistää teoreettisen ja kokemuksellisen tiedon toisiinsa
Arvosanan 3 tasolla opiskelija osaa:
- arvioida kriittisesti tietoa ja perustella toimintaansa tutkitun tiedon avulla
Arvosanan 1 (H) tasolla opiskelija osaa:
- käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä ja osoittaa perehtyneensä tietoperustaan
- raportoida ja viestiä ammattimaisesti
AMMATILLINEN TOIMINTA JA TYÖELÄMÄN KEHITTÄMINEN
Arvosanan 5 tasolla opiskelija osaa:
- arvioida tuotetun tiedon, taidon tai idean sovellettavuut-ta ja vaikuttavuutta muihin yhteyksiin
- ennakoida asiakkaan ja/tai yhteistyötahojen tarpeita
Arvosanan 3 tasolla opiskelija osaa:
- esittää ratkaisuja ammatillisiin tehtäviin luovuutta hyödyntäen
- edistää ammatillista yhteistyötä sekä kehittää asiakas- tai kumppanisuhdetta
Arvosanan 1 (H) tasolla opiskelija osaa:
- toimia itsenäisesti toimintaympäristö huomioiden
- ottaa vastuuta asiakkaan ja /tai yhteistyötahon kanssa toimimisesta ja heidän tarpeisiinsa vastaamisesta
RYHMÄTYÖTAIDOT, JOHTAMINEN JA VASTUULLISUUS
Arvosanan 5 tasolla opiskelija osaa:
- arvioida ja kehittää ryhmän yrittäjämäistä ja vastuullista työskentelyotetta
- arvioida osaamisen hyödyntämismahdollisuuksia sekä suunnitella omaa ja ryhmän kehittymistä
Arvosanan 3 tasolla opiskelija osaa:
- edistää toiminnallaan ryhmän yrittäjämäistä ja vastuullista työskentelyotetta
- kuvata oman osaamisensa kehittymistä suhteessa opinnon osaamistavoitteisiin
Arvosanan 1 (H) tasolla opiskelija osaa:
- kuvata oman toimintansa merkitystä yhteistyön onnistumiseksi
- kuvata osaamistaan suhteessa opinnon osaamistavoitteisiin
[Jätä soveltuvilta osin:] Opiskelijan, joka ei ole suorittanut hyväksytyksi opintojakson läpäisemiseksi asetettuja tehtäviä tai tenttejä, tulee täydentää tai uusia suorituksensa opintojakson opettajan määrittelemällä tavalla ja opettajan määrittelemässä ajassa. Hylätyn tentin tai muun suorituksen voi uusia kaksi kertaa. Varsinaiseen tenttiin osallistumatta jättäminen lasketaan yhdeksi suorituskerraksi. (Laurean tutkintosääntö.)
Kaikkien Laurean toimijoiden odotetaan noudattavan hyviä tieteellisiä käytänteitä, joihin kuuluu asianmukainen lähteisiin viittaaminen. Perehdy ja kysy käytänteistä tarvittaessa. Kaikki opintotehtävät tehdään yksilötyönä, jollei tehtävässä ole muuta ohjeistettu. [Urkundin käytöstä tehtävien tarkistuksen yhteydessä opettaja kertoo erikseen.]
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)
Alustava kriteeristö:
Suorittaakseen opintojakson hyväksytysti, opiskelijan tulee suorittaa opintojakson Canvas-työtilassa olevat, kirjallisuuteen perustuvat monivalintatehtävät hyväksytysti.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4)
Alustava kriteeristö:
Kun opiskelija on suorittanut hyväksytysti monivalintatehtävät ja haluaa korottaa arvosanaa, hän jatkaa Canvas-työtilassa olevien aihealuetta syventävien ja kirjallisuuten perustuvien tehtävien parissa ja suorittaa ne hyväksytysti.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Alustava kriteeristö:
Kiitettävään arvosanaan opiskelijan on tehnyt tehtävät ja tehtävien yhteispisteet riittävät kiitettävään arvosanaan.
Ilmoittautumisaika
29.11.2021 - 02.01.2022
Ajoitus
17.01.2022 - 31.03.2022
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
5 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Laurea Tikkurila, palvelu
Toimipiste
Laurea Verkkokampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
40 - 50
Koulutus
- Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat
Opettaja
- Marjo Poutanen
Vastuuopettaja
Marjo Poutanen
Ryhmät
-
TOP221SYTäydentävä osaaminen (amk-tutkinto), S21, Palvelualat
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa
- yhdistää ravinnon ja ravitsemuksen vaikutuksen ihon, hiusten ja kynsien hyvinvointiin
- erottaa terveysväitteet ja ravitsemusväitteet toisistaan
- perustella terveysväitteiden ja ravitsemusväitteiden hyväksymisen taustalla olevan lainsäädännön ja tieteellisten tutkimusten vaatimukset
Toteutustapa
Opintojakso toteutetaan keväällä 2022 kokonaan verkossa.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Ravitsemustieteen oppikirjat, esimerkiksi e-kirjanakin löytyvät
1. Ravitsemustiede, e-kirja, toimittajat Antti Aro, Marja Mutanen, Matti Uusitupa ja
2. Nutrition and Skin : Lessons for Anti-Aging, Beauty and Healthy Skin, Apostolos Pappas?
Lisäksi Ruokaviraston sivut, mm.
- https://www.ruokavirasto.fi/yritykset/elintarvikeala/valmistus/elintarvikkeista-annettavat-tiedot/ravitsemus--ja-terveysvaitteet/
- http://aineisto.ruokavirasto.fi/ravitsemus-ja-terveysv%C3%A4itteet/
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Laurean tutkintosäännön mukaisesti kaikilla opiskelijalla on oikeus osaamisensa näyttämiseen. Aloitteen hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Osaamisen tunnistaa ja tunnustaa moduulista tai opintojaksosta vastaava opettaja tai muu korkeakouluyksikön johtajan nimeämä henkilö. Arvioinnissa noudatetaan samaa arviointikriteeristöä ja arviointiasteikkoa kuin opintojaksolla. Ole yhteydessä opintojakson opettajaan, jos olet kiinnostunut opintojakson korvaamisesta osaamisen näytöllä.
Sisältö ja sen jaksotus
Sisältö ja sen jaksotus.
Opintojakso toteitetaan tammi-ja maaliskuun aikana, joten opinnolle ja tehtäville on hyvä varata aikaa tammikuusta maaliskuuhun.
Lisätietoja opiskelijoille
Opinto on vaatimuksiltaan amk-tutkintoon johtavan koulutuksen tasoa.
Tutkintosäännön 18§ mukaisesti ”opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta. Hänen tilalleen voidaan ottaa jonossa oleva seuraava opiskelija. (Lauran tutkintosääntö.) Virtuaalitoteutuksilla voidaan edellyttää muunlaista aktiivisuuden osoitusta paikan vahvistamiseksi viikon sisällä toteutuksen alkamisesta (Opetuksesta vastavan vararehtorin päätös 7/2019). ”
Arviointiasteikko
H-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Osaamisen arviointi perustuu opetussuunnitelmien tavoitekuvauksiin ja opinnon toteutussuunnitelmalla ilmoitettavaan arviointikriteeristöön (Laurean tutkintosääntö).
Opinnon arvioinnissa käytetään amk-tutkinto-opiskelijan osaamisen arviointikehikon vaatimustason II mukaisia kriteereitä:
AMMATILLINEN TIETOPERUSTA, TIEDONHAKU JA RAPORTOINTI
Arvosanan 5 tasolla opiskelija osaa:
- analysoida hankittua tietoa ja tehdä päätelmiä sekä yhdistää teoreettisen ja kokemuksellisen tiedon toisiinsa
Arvosanan 3 tasolla opiskelija osaa:
- arvioida kriittisesti tietoa ja perustella toimintaansa tutkitun tiedon avulla
Arvosanan 1 (H) tasolla opiskelija osaa:
- käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä ja osoittaa perehtyneensä tietoperustaan
- raportoida ja viestiä ammattimaisesti
AMMATILLINEN TOIMINTA JA TYÖELÄMÄN KEHITTÄMINEN
Arvosanan 5 tasolla opiskelija osaa:
- arvioida tuotetun tiedon, taidon tai idean sovellettavuut-ta ja vaikuttavuutta muihin yhteyksiin
- ennakoida asiakkaan ja/tai yhteistyötahojen tarpeita
Arvosanan 3 tasolla opiskelija osaa:
- esittää ratkaisuja ammatillisiin tehtäviin luovuutta hyödyntäen
- edistää ammatillista yhteistyötä sekä kehittää asiakas- tai kumppanisuhdetta
Arvosanan 1 (H) tasolla opiskelija osaa:
- toimia itsenäisesti toimintaympäristö huomioiden
- ottaa vastuuta asiakkaan ja /tai yhteistyötahon kanssa toimimisesta ja heidän tarpeisiinsa vastaamisesta
RYHMÄTYÖTAIDOT, JOHTAMINEN JA VASTUULLISUUS
Arvosanan 5 tasolla opiskelija osaa:
- arvioida ja kehittää ryhmän yrittäjämäistä ja vastuullista työskentelyotetta
- arvioida osaamisen hyödyntämismahdollisuuksia sekä suunnitella omaa ja ryhmän kehittymistä
Arvosanan 3 tasolla opiskelija osaa:
- edistää toiminnallaan ryhmän yrittäjämäistä ja vastuullista työskentelyotetta
- kuvata oman osaamisensa kehittymistä suhteessa opinnon osaamistavoitteisiin
Arvosanan 1 (H) tasolla opiskelija osaa:
- kuvata oman toimintansa merkitystä yhteistyön onnistumiseksi
- kuvata osaamistaan suhteessa opinnon osaamistavoitteisiin
[Jätä soveltuvilta osin:] Opiskelijan, joka ei ole suorittanut hyväksytyksi opintojakson läpäisemiseksi asetettuja tehtäviä tai tenttejä, tulee täydentää tai uusia suorituksensa opintojakson opettajan määrittelemällä tavalla ja opettajan määrittelemässä ajassa. Hylätyn tentin tai muun suorituksen voi uusia kaksi kertaa. Varsinaiseen tenttiin osallistumatta jättäminen lasketaan yhdeksi suorituskerraksi. (Laurean tutkintosääntö.)
Kaikkien Laurean toimijoiden odotetaan noudattavan hyviä tieteellisiä käytänteitä, joihin kuuluu asianmukainen lähteisiin viittaaminen. Perehdy ja kysy käytänteistä tarvittaessa. Kaikki opintotehtävät tehdään yksilötyönä, jollei tehtävässä ole muuta ohjeistettu. [Urkundin käytöstä tehtävien tarkistuksen yhteydessä opettaja kertoo erikseen.]
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)
Alustava kriteeristö:
Suorittaakseen opintojakson hyväksytysti, opiskelijan tulee suorittaa opintojakson Canvas-työtilassa olevat, kirjallisuuteen perustuvat monivalintatehtävät hyväksytysti.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4)
Alustava kriteeristö:
Kun opiskelija on suorittanut hyväksytysti monivalintatehtävät ja haluaa korottaa arvosanaa, hän jatkaa Canvas-työtilassa olevien aihealuetta syventävien ja kirjallisuuten perustuvien tehtävien parissa ja suorittaa ne hyväksytysti.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Alustava kriteeristö:
Kiitettävään arvosanaan opiskelijan on tehtävä ohjeiden mukainen projektityö ja vertaisarviointi. Aiemmat tehtävät tulee olla hyväksytty.