Siirry suoraan sisältöön

Discovering TourismLaajuus (5 op)

Opinnon tunnus: A9337

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • englanti

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa:
- määritellä matkailualaa osana maailmantaloutta
- analysoida matkailun toimialaa

Sisältö

• matkailun toimiala Suomessa
• keskeiset matkailualan organisaatiot
• Suomen matkailualueet, matkailupalvelut, toimijat ja käyntikohteet
• matkailun muodot ja alaluokat (liikematkailu, vapaa-ajan matkailu, incentive-matkailu, harrastematkailu jne.)
• kannattava matkailutuote

Ilmoittautumisaika

23.05.2022 - 29.05.2022

Ajoitus

13.10.2022 - 15.12.2022

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

3 op

Toteutustapa

40 % Lähiopetus, 60 % Etäopetus

Yksikkö

Laurea Leppävaara, palvelu

Toimipiste

Laurea Leppävaara

Opetuskielet
  • Englanti
Paikat

20 - 40

Koulutus
  • Complementary Competence, bachelor’s studies in English (CCM2), Services
Opettaja
  • Annukka Korvenranta
  • Petri Miinalainen
Vastuuopettaja

Petri Miinalainen

Ryhmät
  • CCM222SY
    Complementary competence (bachelor’s studies), S22, Services

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa:
- määritellä matkailualaa osana maailmantaloutta
- analysoida matkailun toimialaa

Sisältö

• matkailun toimiala Suomessa
• keskeiset matkailualan organisaatiot
• Suomen matkailualueet, matkailupalvelut, toimijat ja käyntikohteet
• matkailun muodot ja alaluokat (liikematkailu, vapaa-ajan matkailu, incentive-matkailu, harrastematkailu jne.)
• kannattava matkailutuote

Toteutustapa

Huomaathan, että opintojaksolla on viikottaisia tapaamisia. Osa tapaamisista on verkossa, osa kampuksella.
Opintojakso koostuu luennoista ja pienryhmätyöskentelystä. Opintojakson materiaalit ovat Canvasissa.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Kirjallisuutena käytetään tieteellisiä artikkeleita ja muita ajankohtaisia julkaisuja, kuten Annals of Tourism Research, International Journal of Hospitality Management, Tourism Management, International Journal of Contemporary Hospitality Management ja Visit Finlandin tuottamaa materiaalia.

Opintojaksoa tukevaa kirjallisuutta:
Tourism : principles, practices, philosophies/ Robert W. McIntosh, Charles R. Goeldner, J.R. Brent Ritchie
Tourism : Principles and Practice / Chris Cooper...[et al.]

Tietokannat julkaisuille (pääsy tietokantoihin Laurea Finnan kautta):
- ebrary
- ProQuest Central
- ScienceDirect (Elsevier)
- EBSCOhost
- Emerald Journals (hyvä valikoima)

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

Huomaathan, että kurssi koostuu viikottaisista tapaamisista. Osa tapaamisista on verkossa, osa kampuksella.

Kansainvälisyys toteutuksella

Opintojaksolla opiskellaan kansainvälisessä ryhmässä.

Soveltuu vaihto-opiskelijoille
Soveltuu monimuoto-opiskelijoille.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Yksi opintopiste vastaa noin 26,7 tuntia opiskelijan työtä.

Sisältö ja sen jaksotus

Opintojakson aikataulu näkyy Pakissa toteutuksen varauksina.

Opintojaksolla on ennakkotehtävä. Canvas työtila aukeaa noin kaksi viikkoa ennen ensimmäistä tapaamista. Opintojakso edellyttää aktiivista osallistumista.

Lisätietoja opiskelijoille

Ensimmäinen tapaaminen on pakollinen. Jos et pääse osallistumaan, ilmoita etukäteen opettajalle sähköpostitse, muuten ilmoittautuminen hylätään.

Arviointiasteikko

H-5

Ilmoittautumisaika

29.11.2021 - 05.12.2021

Ajoitus

24.03.2022 - 31.05.2022

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

3 op

Toteutustapa

40 % Lähiopetus, 60 % Etäopetus

Yksikkö

Laurea Leppävaara, palvelu

Toimipiste

Laurea Leppävaara

Opetuskielet
  • Englanti
Paikat

20 - 40

Koulutus
  • Complementary Competence, bachelor’s studies in English (CCM2), Services
Opettaja
  • Annukka Korvenranta
  • Marjaana Salomaa
Vastuuopettaja

Marjaana Salomaa

Ajoitusryhmät
  • Pienryhmä 1 (Koko: 5. Avoin AMK: 5.)
Ryhmät
  • CCM221SY
    Complementary competence (bachelor’s studies), S21, Services
Pienryhmät
  • Pienryhmä 1

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa:
- määritellä matkailualaa osana maailmantaloutta
- analysoida matkailun toimialaa

Sisältö

• matkailun toimiala Suomessa
• keskeiset matkailualan organisaatiot
• Suomen matkailualueet, matkailupalvelut, toimijat ja käyntikohteet
• matkailun muodot ja alaluokat (liikematkailu, vapaa-ajan matkailu, incentive-matkailu, harrastematkailu jne.)
• kannattava matkailutuote

Toteutustapa

Hybridi: Luennot verkossa ja kampuksella. Huomaathan, että kurssi koostuu viikottaisista tapaamisista. Osa kampustapaamisista muutetaan verkkotapaamisiksi.
Canvas, luennot, pienryhmäohjaus
Netscouting
Benchmarking
Dokumenttianalyysi
Asiakasprofliilit

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Opintojaksoa tukevaa kirjallisuutta:
Tourism : principles, practices, philosophies/ Robert W. McIntosh, Charles R. Goeldner, J.R. Brent Ritchie
Tourism : Principles and Practice / Chris Cooper...[et al.]

Kirjallisuutena käytetään tieteellisiä artikkeleita ja muita ajankohtaisia julkaisuja, kuten Annals of Tourism Research, International Journal of Hospitality Management, Tourism Management, International Journal of Contemporary Hospitality Management

Tietokannat julkaisuille (pääsy tietokantoihin Laurea Finnan kautta):
- ebrary
- ProQuest Central
- ScienceDirect (Elsevier)
- EBSCOhost
- Emerald Journals (hyvä valikoima)

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

Hybridi: Luennot verkossa ja kampuksella. Huomaathan, että kurssi koostuu viikottaisista tapaamisista. Osa kampustapaamisista muutetaan verkkotapaamisiksi.

Kansainvälisyys toteutuksella

Soveltuu vaihto-opiskelijoille
Soveltuu monimuoto-opiskelijoille.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Yksi opintopiste vastaa noin 26,7 tuntia opiskelijan työtä.

Sisältö ja sen jaksotus

Intensiviitoteutus huhti-toukokuussa. Opintojakson aikataulu näkyy Pakissa toteutuksen varauksina. Osa kampustapaamisista muutetaan verkkotapaamisiksi.

Opintojaksolle on ennakkotehtävä. Canvas työtila aukeaa kaksi viikkoa ennen ensimmäistä tapaamista. Intensiivitoteutus edellyttää aktiivista osallistumista.

Lisätietoja opiskelijoille

Ensimmäinen tapaaminen on pakollinen. Jos et pääse osallistumaan, ilmoita etukäteen opettajalle sähköpostitse, muuten ilmoittautuminen hylätään.

Arviointiasteikko

H-5