Hotel ManagementLaajuus (10 op)
Opinnon tunnus: A9346
Laajuus
10 op
Opetuskieli
- englanti
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa:
- kuvata majoitusliikkeen liikeidean ja liiketoimintamallin
- tunnistaa ja analysoida majoitusliikkeen toiminnot, tehtävät ja palvelut
- kuvata vastaanoton ja tukitoimintojen toimintatavat
- suunnitella majoitusliikkeen toimintaa esihenkilötyön näkökulmasta
Sisältö
- majoitusliiketoiminta
- majoitusliikkeen liikeidea ja liiketoimintamalli
- esihenkilötyö majoitusliikkeessä
- majoitusliikkeen toiminnot ja palvelut sekä alihankinta
- asiakkaat, tuotteet ja palvelut, prosessit
- laatujohtaminen
- keskeiset tunnusluvut majoitusalalla
- majoitusliikkeen turvallisuus
Ilmoittautumisaika
23.05.2022 - 29.05.2022
Ajoitus
22.08.2022 - 23.12.2022
Opintopistemäärä
10 op
Virtuaaliosuus
5 op
TKI-osuus
10 op
Toteutustapa
50 % Lähiopetus, 50 % Etäopetus
Yksikkö
Laurea Leppävaara, palvelu
Toimipiste
Laurea Leppävaara
Opetuskielet
- Englanti
Paikat
20 - 40
Koulutus
- Complementary Competence, bachelor’s studies in English (CCM2), Services
Opettaja
- Marjaana Salomaa
- Petri Miinalainen
Vastuuopettaja
Marjaana Salomaa
Ryhmät
-
CCM222SYComplementary competence (bachelor’s studies), S22, Services
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa:
- kuvata majoitusliikkeen liikeidean ja liiketoimintamallin
- tunnistaa ja analysoida majoitusliikkeen toiminnot, tehtävät ja palvelut
- kuvata vastaanoton ja tukitoimintojen toimintatavat
- suunnitella majoitusliikkeen toimintaa esihenkilötyön näkökulmasta
Sisältö
- majoitusliiketoiminta
- majoitusliikkeen liikeidea ja liiketoimintamalli
- esihenkilötyö majoitusliikkeessä
- majoitusliikkeen toiminnot ja palvelut sekä alihankinta
- asiakkaat, tuotteet ja palvelut, prosessit
- laatujohtaminen
- keskeiset tunnusluvut majoitusalalla
- majoitusliikkeen turvallisuus
Toteutustapa
Luennot, pienryhmätapaamiset, Canvas
• Kehittämistehtävä
• Varausjärjestelmän perusteet
• Verkkotentti
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Esimerkiksi:
Bardi, J.A. 2011. Hotel front office management.
Rutherford, D.G. & O'Fallon M.J. 2009. Hotel magement and operations.
Tewari, J. R. 2009 Hotel front office : operations and management
Materiaalina käytetään akateemisia artikkeleita erilaisista sähköisistä tietokannoista. Soveltuvia julkaisuja ovat esimerkiksi Annals of Tourism Research, International Journal of Hospitality Management, Tourism Management, International Journal of Contemporary Hospitality Management
Työelämäyhteistyö ja/tai TKI
Toimeksianto ja toimeksiantaja esitellään aloituskerralla.
Toteutuksen tärkeät päivämäärät
Aloituskerta
Toimeksiantajatapaamiset
Päivätoteutus. Osa luennoista kampuksella ja osa verkossa.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
• 96 h luennot
• 174 h opiskelijan itsenäinen työskentely / ryhmätyö
Sisältö ja sen jaksotus
Päivätoteutus. Osa luennoista kampuksella ja osa verkossa.
Tarkka aikataulu julkaistaan opintojakson alkaessa Canvasissa.
1/2 majoitusliikkeen päivittäistoiminnot
1/2 majoitusliikkeen esimiestoiminta
Lisätietoja opiskelijoille
Ei edellytä aiempia matkailun opintoja.
Soveltuu vaihto-opiskelijoille
Ennakkotehtävä tulee palauttaa ennen aloituskertaa osallistumisen vahvistamiseksi.
Ensimmäinen tapaamiskerta on edellytys opintojakson suorittamiselle. Jos joudut olemaan siltä pois, sinun tulee ilmoittaa siitä etukäteen sähköpostitse vastuuopettajalle. Muussa tapauksessa ilmoittautuminen hylätään.
Arviointiasteikko
H-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
• Kehittämistehtävän raportti luentojen, kirjallisuuden ja vierailujen pohjalta
• Verkkotentti