Siirry suoraan sisältöön

Asiakkaan kohtaaminen ja ohjaaminen -harjoitteluLaajuus (10 op)

Opinnon tunnus: SF00BW10

Laajuus

10 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- ensiavun perustaidot (EA 1+2)
- kohdata erilaisia fysioterapian asiakkaita ja luoda heitä kunnioittava vuorovaikutussuhde
- arvioida ja ohjata asiakasta rakentavassa dialogissa ottaen huomioon sekä asiakkaan toimintaedellytykset että oman ammatillisuutensa
- toimia vastuullisesti ja eettisesti fysioterapian toimintaympäristöissä
- kuvata asiakkaan fysioterapiaprosessin eri vaiheet ja perustella oma toimintansa prosessin aikana
- kehittää erilaisten ryhmien ja yksilöiden toimintaa tarkoituksenmukaisesti ja tavoitteellisesti fysioterapian ohjauksen ja neuvonnan keinoin

Ilmoittautumisaika

27.11.2023 - 03.12.2023

Ajoitus

02.01.2024 - 31.12.2024

Opintopistemäärä

10 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Laurea Otaniemi, sote

Toimipiste

Laurea Otaniemi

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

1 - 100

Koulutus
  • Fysioterapeuttikoulutus (SFG2), Laurea Otaniemi
Opettaja
  • Joni Heikkilä
  • Valpuri Seikkula
  • Kati Nykänen
  • Anna Ojala
  • Johanna Stepanoff
  • Kaisa Porkka-Toivonen
  • Pauliina Louhiala
  • Kaija Marttila
  • Johanna Leskelä
  • Heidi Leinonen
  • Elina Jääskeläinen
  • Mikko Harju
  • Riikka Saukkola
  • Laura Kaarna
Vastuuopettaja

Riikka Saukkola

Ryhmät
  • SFG223SN
    Fysioterapeuttikoulutus, päivätoteutus, S23, Otaniemi

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- ensiavun perustaidot (EA 1+2)
- kohdata erilaisia fysioterapian asiakkaita ja luoda heitä kunnioittava vuorovaikutussuhde
- arvioida ja ohjata asiakasta rakentavassa dialogissa ottaen huomioon sekä asiakkaan toimintaedellytykset että oman ammatillisuutensa
- toimia vastuullisesti ja eettisesti fysioterapian toimintaympäristöissä
- kuvata asiakkaan fysioterapiaprosessin eri vaiheet ja perustella oma toimintansa prosessin aikana
- kehittää erilaisten ryhmien ja yksilöiden toimintaa tarkoituksenmukaisesti ja tavoitteellisesti fysioterapian ohjauksen ja neuvonnan keinoin

Toteutustapa

Kyseessä on ensimmäinen fysioterapian pakollinen harjoittelujakso. Harjoitteluun kuuluu 2op ensiapu (I ja II) sekä 6 viikon (8op) harjoittelu työpaikalla.

Harjoittelut ovat opintojaksoja, joihin ilmoittautuminen tapahtuu Pakissa Laurean ilmoittautumisajankohtina. Ydinopintojen harjoittelut suositellaan tehtäväksi suunnitellun aikataulun mukaisesti, jonka näet HOPSistasi. Valinnaisen harjoittelun ajankohdan voit valita omiin opintoihisi sopivaksi.

Asiakkaan kohtaaminen ja ohjaaminen- harjoittelu suoritetaan fysioterapian työelämäympäristöissä, mutta se on mahdollista suorittaa myös "Projektiharjoitteluna" Laurea AMK:n kontekstissa. Opiskelija vastaa itse harjoittelupaikan hankkimisesta ja merkitsee oman harjoittelupaikkansa tiedot heti harjoittelupaikan saatuaan e-lomakkeelle. Samassa fysioterapian toimintaympäristössä voi suorittaa vain yhden pakollisen harjoittelun.

Harjoitteluun nimetään ohjaava opettaja, jonka kanssa sovit ennen harjoittelun alkua ohjauskäytänteistä. Opiskelija laatii jokaisella harjoittelujaksolle osaamistavoitteet ja kirjaat tavoitteet arviointilomakkeelle. Osaamistavoitteet ovat oman toiminnan ja itsereflektion sekä ohjaavan fysioterapeutin arvioinnin lähtökohtana. Arvioi osaamisesi kehittymistä vähintään harjoittelusi väliarvioinnissa sekä loppuarvioinnissa. Kirjaa itsearviointisi arviointilomakkeeseen.

Harjoittelun tehtävästä sekä arvioinnista ja työajan seurannasta (35h/vko + 5h/vko tiedonhankintaa) löytyy ohjeet Canvasissa.Tehdyt työtunnit kirjataan työaikapassiin ja hyväksytetään ohjaavalla fysioterapeutilla. Harjoittelujakson päätyttyä harjoittelun tehtävä, arviointilomake ja työaikapassi palautetaan Canvasiin. Harjoitteluiden tarkemmat ohjeet ja tehtävät löytyvät Canvasista.

Ensiapu 2 op:
Koostuu SPR:n EA1® ja EA2® koulutuksista.

-SPR Ensiapukurssi EA 1®, yhdistelmäkoulutuksen verkkokoulutusosuus
-SPR Ensiapukurssi EA 1® yhdistelmäkoulutuksen lähikoulutusosuus

SPR Ensiapukurssi EA 1® toteutetaan kaksivaiheisena keväällä 2024. Ensiavun aiheiden teoria käydään läpi verkossa itsenäisesti opiskellen ja käytännön harjoitukset lähikoulutuksessa Laurean Otaniemen kampuksella. Ensimmäinen osa koostuu verkkokoulutuksesta. Hyväksytyn suorituksen jälkeen saa oikeuden osallistua lähikoulutukseen.

-SPR Ensiapukurssi EA 2®

EA 2® pohjatietovaatimuksena on voimassaoleva SPR Ensiapukurssi EA 1® -todistus. Tämä osuus suoritetaan käytännön harjoituksina lähikoulutuksessa Laurean Otaniemen kampuksella loppukeväästä 2024.

Ensiavun aloitusinfo on pakollinen ja sen jälkeen Ea-opintojakson Terveyden edistämisen aiheesta: Aseptiikka terveydenhuollossa -luento.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Laurean tutkintosäännön mukaisesti ”Kaikilla opiskelijoilla on oikeus osaamisensa näyttämiseen. Aloitteen hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Osaamisen tunnistaa ja tunnustaa opinnosta vastaava opettaja tai muu tehtävään nimetty henkilö. Arvioinnissa noudatetaan samaa arviointikriteeristöä ja pääsääntöisesti samaa arviointiasteikkoa kuin vastaavalla opintojaksolla tai -kokonaisuudella. Opiskelijalla on oikeus hakea osaamisen tunnustamista riippumatta siitä, missä, miten ja milloin osaaminen on hankittu. Opiskelija voi hakea myös työssä hankittavan osaamisen tunnistamista osaksi tutkintoa (työn opinnollistaminen). ... Opiskelija vastaa osaamisen osoittamisesta, todistamisesta ja riittävien tietojen toimittamisesta. Osaamisen arvioivat opiskelija ja näytön vastaanottava ohjaaja yhdessä. ” Katso lisätietoa opiskelijaintrasta.

Ensiapu:
Voimassa olevalla (alle kolme vuotta vanha) EA2 todistuksella saa hakea hyväksiluvun opettajalta: anna.ojala@laurea.fi. Liitteeksi viestiin kuva EA2 todistuksesta. Tällöin opiskelijalle jää suoritettavaksi vain Aseptiikan osuus verkkokurssina tai osallistumalla Aseptiikan verkkoluentoon. Hyväksilukuhakemus tulee tehdä 7.1.2024 mennessä.

Voimassa olevalla (alle kolme vuotta vanha) SPR Ensiapukurssi EA 1® -todistuksella saa hakea hyväksiluvun opettajalta (anna.ojala@laurea.fi) tästä SPR Ensiapukurssi EA 1®, yhdistelmäkoulutuksesta. Tällöin opiskelijalle jää suoritettavaksi EA2 ja Aseptiikan osuus osallistumalla verkkoluentoon. Hyväksilukuhakemus tulee tehdä 7.1.2024 mennessä. Huomaathan, että EA1 osuuden hyväksilukua et voi tehdä muiden kouluttajien todistuksilla eli ainoastaan voimassa oleva SPR Ensiapukurssi EA 1® todistus (16 h) kelpaa.

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

Ensiapu:
Pakollinen Ensiapu info ja Aseptiikka terveydenhuollossa -luento (=Ea aiheista Terveyden edistäminen) keväällä 2024 lukujärjestyksen mukaan.
Jokaisella opiskelijalla on kaksi pakollista ea-harjoituspäivää (EA1 ja Ea 2 harjoitukset). Lukujärjestyksessä/tuudossa aikataulu nähtävillä.

Harjoittelun suositusajankohdan näet pakista. Harjoittelun tavoitteet tulee palauttaa Canvasiin ensimmäisen harjoitteluviikon jälkeen. Harjoittelun tehtävä tulee palauttaa alkuperäisen arviointilomakkeen sekä harjoittelun työaikaa mitanneen passin kanssa arviointikeskustelua varten viikko harjoittelun päättymisen jälkeen Canvasiin.

Kansainvälisyys toteutuksella

Asiakkaan fysioterapeuttisen kohtaaminen ja ohjaaminen -harjoittelua ei suositella tehtäväksi ulkomailla.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Yksi opintopiste vastaa keskimäärin 26,7 tuntia opiskelijan tekemää työtä. Harjoittelun viikkotyöaika on 40h/vko, josta 5 h/vko omaa aikaan ja paikkaan sitomatonta tiedonhankintatyötä.

Harjoittelun poissaolokäytänteet: Kaikki 2 päivää ylittävät poissaolot korvataan käytännön harjoittelulla joko tekemällä pidempiä työpäiviä tai pidentämällä harjoittelujaksoa.

Sisältö ja sen jaksotus

Ensiapu:

SPR Ensiapukurssi EA 1®:
- toiminta auttamistilanteessa - tajuttoman henkilön tunnistaminen ja ensiapu - painelu-puhalluselvytys sekä neuvovan iskurin käyttö - tukehtumassa olevan henkilön ensiapu - raajassa olevan suuren verenvuodon tyrehdyttäminen - tavallisimpien sairauskohtausten ensiapu - tyypillisimpien haavojen ja palovammojen ensiapu - nivelvammojen ja murtumien ensiapu - muut tapaturmat (mm. silmävamma, nenäverenvuoto) - myrkytyksien ensiapu - tapaturmien ehkäisy - terveyden edistäminen - henkinen ensiapu - tarvittaessa ryhmäkohtaisia painotuksia

SPR Ensiapukurssi EA 2® :
- Hätäensiavun kertaus - Lapsen, vauvan ja hukkuneen elvytys - Ensitoimet auttamistilanteessa - Tilanteen tunnistaminen ja havainnot - Autettavan siirtäminen ja hätäsiirto - Ensiapuasennot ja tarkkailu - Murtumat ja selkärankavammat, pään vammat - Kylmän aiheuttamat vammat (paleltumat) ja alilämpöisyys - Lämmön aiheuttamat sairastumiset - Henkinen ensiapu - Kohderyhmän mukaiset harjoitukset

Harjoittelu:
Opiskelija tutustuu työelämäympäristössä toteutettavaan kuntoutus- ja fysioterapiatyöhön sekä kehittää osaamistaan. Opiskelija oppii kohtaamaan asiakkaita ja toteuttamaan fysioterapiaprosessia oman ohjaavan fysioterapeutin ja Laurean opettajan ohjauksessa.

Lisätietoja opiskelijoille

Harjoittelu hylätään tai suositellaan keskeytettäväksi, mikäli:
- Opiskelija ei huomio turvallisuusnäkökohtia asiakkaan fysioterapiassa ja toimintaympäristössä, vaan asiakkaan turvallisuus on vaarassa
- Opiskelija ei toimi vuorovaikutuksessa asiakasta ja hänen oikeuksiaan kunnioittavasti, vaan asiakasta loukkaavasti
- Opiskelija ei noudata sovittuja sääntöjä, kuten harjoittelun tuntimäärää ja/tai aikatauluja, vaan on muuten kuin sairastumisen vuoksi pois harjoittelusta ja/tai myöhästelee toistuvasti ja/tai poistuu toistuvasti ennen työajan päättymistä
- Opiskelija ei osaa kysyttäessä perustella mitään valintojaan käyttämilleen tutkimis-, ohjaus- ja terapiamenetelmille
- Opiskelija ei raportoi kirjallisesti asiakkaan fysioterapiaprosessia
- Opiskelija ei osaa reflektoida ja tunnistaa reflektion perusteella mitään toimintansa vahvuuksia ja haasteita.

Mikäli jokin edellä mainituista kriteereistä toteutuu, harjoittelu on hylätty. Mikäli jokin näistä kriteereistä toteutuu harjoittelun puolivälin arvioinnissa, harjoittelu suositellaan keskeytettäväksi

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

”Osaamisen arviointi kohdistuu opetussuunnitelmien tavoitekuvauksiin ja osaamisen taso arvioidaan opinnon toteutussuunnitelmalla ilmoitetun arviointikriteeristön perusteella. ” (Laurean tutkintosääntö).

Opintojakson hyväksytty suoritus edellyttää, että opiskelijan harjoittelun tavoitteet on hyväksytty, arviointilomake ja työaikapassi on hyväksytty sekä harjoittelun tehtävä on arvioitu hyväksytyksi alla olevan kriteeristön mukaisesti.

Opinnon arvioinnissa käytetään amk-tutkinto-opiskelijan osaamisen arviointikehikon vaatimustason I mukaisia kriteereitä: https://laureauas.sharepoint.com/sites/studentFin_opintosuorituksetjaarviointi/SitePages/Amk-.aspx#vaatimustaso-i

Ensiapu (2 op) arvioidaan hyväksytty/ hylätty. Ensiavun hyväksytty suoritus edellyttää, että SPR:n EA1® ja EA2® koulutukset suoritetaan hyväksytysti. EA1® ja EA2® hyväksytty suoritus vaatii:
EA1® verkkokoulutusosuus tulee olla tehtynä ennen EA1® lähikoulutusosuutta ja opiskelija on osallistunut aktiivisesti EA1® harjoituspäivään. EA2® harjoituspäivään opiskelija valmistautuu tekemällä rastisuunnitelman, joka tulee hyväksyttää opettajalle ennen harjoituspäivää. Opiskelija on osallistunut aktiivisesti EA2® harjoituspäivään.

Ilmoittautumisaika

27.11.2023 - 03.12.2023

Ajoitus

01.01.2024 - 31.07.2024

Opintopistemäärä

10 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Laurea Otaniemi, sote

Toimipiste

Laurea Otaniemi

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

20 - 46

Koulutus
  • Fysioterapeuttikoulutus (SFG2), Laurea Otaniemi
Opettaja
  • Joni Heikkilä
  • Valpuri Seikkula
  • Kati Nykänen
  • Anna Ojala
  • Johanna Stepanoff
  • Kaisa Porkka-Toivonen
  • Pauliina Louhiala
  • Kaija Marttila
  • Johanna Leskelä
  • Heidi Leinonen
  • Elina Jääskeläinen
  • Mikko Harju
  • Riikka Saukkola
  • Laura Kaarna
Vastuuopettaja

Riikka Saukkola

Ryhmät
  • SFG223KA
    Fysioterapeuttikoulutus, monimuotototeutus, K23, Otaniemi

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- ensiavun perustaidot (EA 1+2)
- kohdata erilaisia fysioterapian asiakkaita ja luoda heitä kunnioittava vuorovaikutussuhde
- arvioida ja ohjata asiakasta rakentavassa dialogissa ottaen huomioon sekä asiakkaan toimintaedellytykset että oman ammatillisuutensa
- toimia vastuullisesti ja eettisesti fysioterapian toimintaympäristöissä
- kuvata asiakkaan fysioterapiaprosessin eri vaiheet ja perustella oma toimintansa prosessin aikana
- kehittää erilaisten ryhmien ja yksilöiden toimintaa tarkoituksenmukaisesti ja tavoitteellisesti fysioterapian ohjauksen ja neuvonnan keinoin

Toteutustapa

Kyseessä on ensimmäinen fysioterapian pakollinen harjoittelujakso. Harjoitteluun kuuluu 2op ensiapu (I ja II) sekä 6 viikon (8op) harjoittelu työpaikalla.

Harjoittelut ovat opintojaksoja, joihin ilmoittautuminen tapahtuu Pakissa Laurean ilmoittautumisajankohtina. Ydinopintojen harjoittelut suositellaan tehtäväksi suunnitellun aikataulun mukaisesti, jonka näet HOPSistasi. Valinnaisen harjoittelun ajankohdan voit valita omiin opintoihisi sopivaksi.

Asiakkaan kohtaaminen ja ohjaaminen- harjoittelu suoritetaan fysioterapian työelämäympäristöissä, mutta se on mahdollista suorittaa myös "Projektiharjoitteluna" Laurea AMK:n kontekstissa. Opiskelija vastaa itse harjoittelupaikan hankkimisesta ja merkitsee oman harjoittelupaikkansa tiedot heti harjoittelupaikan saatuaan e-lomakkeelle. Samassa fysioterapian toimintaympäristössä voi suorittaa vain yhden pakollisen harjoittelun.

Harjoitteluun nimetään ohjaava opettaja, jonka kanssa sovit ennen harjoittelun alkua ohjauskäytänteistä. Opiskelija laatii jokaisella harjoittelujaksolle osaamistavoitteet ja kirjaat tavoitteet arviointilomakkeelle. Osaamistavoitteet ovat oman toiminnan ja itsereflektion sekä ohjaavan fysioterapeutin arvioinnin lähtökohtana. Arvioi osaamisesi kehittymistä vähintään harjoittelusi väliarvioinnissa sekä loppuarvioinnissa. Kirjaa itsearviointisi arviointilomakkeeseen.

Harjoittelun tehtävästä sekä arvioinnista ja työajan seurannasta (35h/vko + 5h/vko tiedonhankintaa) löytyy ohjeet Canvasissa.Tehdyt työtunnit kirjataan työaikapassiin ja hyväksytetään ohjaavalla fysioterapeutilla. Harjoittelujakson päätyttyä harjoittelun tehtävä, arviointilomake ja työaikapassi palautetaan Canvasiin. Harjoitteluiden tarkemmat ohjeet ja tehtävät löytyvät Canvasista.

Ensiapu 2 op:
Koostuu SPR:n EA1® ja EA2® koulutuksista.

-SPR Ensiapukurssi EA 1®, yhdistelmäkoulutuksen verkkokoulutusosuus
-SPR Ensiapukurssi EA 1® yhdistelmäkoulutuksen lähikoulutusosuus

SPR Ensiapukurssi EA 1® toteutetaan kaksivaiheisena keväällä 2024. Ensiavun aiheiden teoria käydään läpi verkossa itsenäisesti opiskellen ja käytännön harjoitukset lähikoulutuksessa Laurean Otaniemen kampuksella. Ensimmäinen osa koostuu verkkokoulutuksesta. Hyväksytyn suorituksen jälkeen saa oikeuden osallistua lähikoulutukseen.

-SPR Ensiapukurssi EA 2®

EA 2® pohjatietovaatimuksena on voimassaoleva SPR Ensiapukurssi EA 1® -todistus. Tämä osuus suoritetaan käytännön harjoituksina lähikoulutuksessa Laurean Otaniemen kampuksella loppukeväästä 2024.

Ensiavun aloitusinfo on pakollinen ja sen jälkeen Ea-opintojakson Terveyden edistämisen aiheesta: Aseptiikka terveydenhuollossa -luento.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Laurean tutkintosäännön mukaisesti ”Kaikilla opiskelijoilla on oikeus osaamisensa näyttämiseen. Aloitteen hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Osaamisen tunnistaa ja tunnustaa opinnosta vastaava opettaja tai muu tehtävään nimetty henkilö. Arvioinnissa noudatetaan samaa arviointikriteeristöä ja pääsääntöisesti samaa arviointiasteikkoa kuin vastaavalla opintojaksolla tai -kokonaisuudella. Opiskelijalla on oikeus hakea osaamisen tunnustamista riippumatta siitä, missä, miten ja milloin osaaminen on hankittu. Opiskelija voi hakea myös työssä hankittavan osaamisen tunnistamista osaksi tutkintoa (työn opinnollistaminen). ... Opiskelija vastaa osaamisen osoittamisesta, todistamisesta ja riittävien tietojen toimittamisesta. Osaamisen arvioivat opiskelija ja näytön vastaanottava ohjaaja yhdessä. ” Katso lisätietoa opiskelijaintrasta.

Ensiapu:
Voimassa olevalla (alle kolme vuotta vanha) EA2 todistuksella saa hakea hyväksiluvun opettajalta: anna.ojala@laurea.fi. Liitteeksi viestiin kuva EA2 todistuksesta. Tällöin opiskelijalle jää suoritettavaksi vain Aseptiikan osuus verkkokurssina tai osallistumalla Aseptiikan verkkoluentoon. Hyväksilukuhakemus tulee tehdä 7.1.2024 mennessä.

Voimassa olevalla (alle kolme vuotta vanha) SPR Ensiapukurssi EA 1® -todistuksella saa hakea hyväksiluvun opettajalta (anna.ojala@laurea.fi) tästä SPR Ensiapukurssi EA 1®, yhdistelmäkoulutuksesta. Tällöin opiskelijalle jää suoritettavaksi EA2 ja Aseptiikan osuus osallistumalla verkkoluentoon. Hyväksilukuhakemus tulee tehdä 7.1.2024 mennessä. Huomaathan, että EA1 osuuden hyväksilukua et voi tehdä muiden kouluttajien todistuksilla eli ainoastaan voimassa oleva SPR Ensiapukurssi EA 1® todistus (16 h) kelpaa.

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

Ensiapu:
Pakollinen Ensiapu info ja Aseptiikka terveydenhuollossa -luento (=Ea aiheista Terveyden edistäminen) keväällä 2024 lukujärjestyksen mukaan.
Jokaisella opiskelijalla on kaksi pakollista ea-harjoituspäivää (EA1 ja Ea 2 harjoitukset). Lukujärjestyksessä/tuudossa aikataulu nähtävillä.

Harjoittelun suositusajankohdan näet pakista. Harjoittelun tavoitteet tulee palauttaa Canvasiin ensimmäisen harjoitteluviikon jälkeen. Harjoittelun tehtävä tulee palauttaa alkuperäisen arviointilomakkeen sekä harjoittelun työaikaa mitanneen passin kanssa arviointikeskustelua varten viikko harjoittelun päättymisen jälkeen Canvasiin.

Kansainvälisyys toteutuksella

Asiakkaan fysioterapeuttisen kohtaaminen ja ohjaaminen -harjoittelua ei suositella tehtäväksi ulkomailla.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Yksi opintopiste vastaa keskimäärin 26,7 tuntia opiskelijan tekemää työtä. Harjoittelun viikkotyöaika on 40h/vko, josta 5 h/vko omaa aikaan ja paikkaan sitomatonta tiedonhankintatyötä.

Harjoittelun poissaolokäytänteet: Kaikki 2 päivää ylittävät poissaolot korvataan käytännön harjoittelulla joko tekemällä pidempiä työpäiviä tai pidentämällä harjoittelujaksoa.

Sisältö ja sen jaksotus

Ensiapu:

SPR Ensiapukurssi EA 1®:
- toiminta auttamistilanteessa - tajuttoman henkilön tunnistaminen ja ensiapu - painelu-puhalluselvytys sekä neuvovan iskurin käyttö - tukehtumassa olevan henkilön ensiapu - raajassa olevan suuren verenvuodon tyrehdyttäminen - tavallisimpien sairauskohtausten ensiapu - tyypillisimpien haavojen ja palovammojen ensiapu - nivelvammojen ja murtumien ensiapu - muut tapaturmat (mm. silmävamma, nenäverenvuoto) - myrkytyksien ensiapu - tapaturmien ehkäisy - terveyden edistäminen - henkinen ensiapu - tarvittaessa ryhmäkohtaisia painotuksia

SPR Ensiapukurssi EA 2® :
- Hätäensiavun kertaus - Lapsen, vauvan ja hukkuneen elvytys - Ensitoimet auttamistilanteessa - Tilanteen tunnistaminen ja havainnot - Autettavan siirtäminen ja hätäsiirto - Ensiapuasennot ja tarkkailu - Murtumat ja selkärankavammat, pään vammat - Kylmän aiheuttamat vammat (paleltumat) ja alilämpöisyys - Lämmön aiheuttamat sairastumiset - Henkinen ensiapu - Kohderyhmän mukaiset harjoitukset

Harjoittelu:
Opiskelija tutustuu työelämäympäristössä toteutettavaan kuntoutus- ja fysioterapiatyöhön sekä kehittää osaamistaan. Opiskelija oppii kohtaamaan asiakkaita ja toteuttamaan fysioterapiaprosessia oman ohjaavan fysioterapeutin ja Laurean opettajan ohjauksessa.

Lisätietoja opiskelijoille

Harjoittelu hylätään tai suositellaan keskeytettäväksi, mikäli:
- Opiskelija ei huomio turvallisuusnäkökohtia asiakkaan fysioterapiassa ja toimintaympäristössä, vaan asiakkaan turvallisuus on vaarassa
- Opiskelija ei toimi vuorovaikutuksessa asiakasta ja hänen oikeuksiaan kunnioittavasti, vaan asiakasta loukkaavasti
- Opiskelija ei noudata sovittuja sääntöjä, kuten harjoittelun tuntimäärää ja/tai aikatauluja, vaan on muuten kuin sairastumisen vuoksi pois harjoittelusta ja/tai myöhästelee toistuvasti ja/tai poistuu toistuvasti ennen työajan päättymistä
- Opiskelija ei osaa kysyttäessä perustella mitään valintojaan käyttämilleen tutkimis-, ohjaus- ja terapiamenetelmille
- Opiskelija ei raportoi kirjallisesti asiakkaan fysioterapiaprosessia
- Opiskelija ei osaa reflektoida ja tunnistaa reflektion perusteella mitään toimintansa vahvuuksia ja haasteita.

Mikäli jokin edellä mainituista kriteereistä toteutuu, harjoittelu on hylätty. Mikäli jokin näistä kriteereistä toteutuu harjoittelun puolivälin arvioinnissa, harjoittelu suositellaan keskeytettäväksi

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

”Osaamisen arviointi kohdistuu opetussuunnitelmien tavoitekuvauksiin ja osaamisen taso arvioidaan opinnon toteutussuunnitelmalla ilmoitetun arviointikriteeristön perusteella. ” (Laurean tutkintosääntö).

Opintojakson hyväksytty suoritus edellyttää, että opiskelijan harjoittelun tavoitteet on hyväksytty, arviointilomake ja työaikapassi on hyväksytty sekä harjoittelun tehtävä on arvioitu hyväksytyksi alla olevan kriteeristön mukaisesti.

Opinnon arvioinnissa käytetään amk-tutkinto-opiskelijan osaamisen arviointikehikon vaatimustason I mukaisia kriteereitä: https://laureauas.sharepoint.com/sites/studentFin_opintosuorituksetjaarviointi/SitePages/Amk-.aspx#vaatimustaso-i

Ensiapu (2 op) arvioidaan hyväksytty/ hylätty. Ensiavun hyväksytty suoritus edellyttää, että SPR:n EA1® ja EA2® koulutukset suoritetaan hyväksytysti. EA1® ja EA2® hyväksytty suoritus vaatii:
EA1® verkkokoulutusosuus tulee olla tehtynä ennen EA1® lähikoulutusosuutta ja opiskelija on osallistunut aktiivisesti EA1® harjoituspäivään. EA2® harjoituspäivään opiskelija valmistautuu tekemällä rastisuunnitelman, joka tulee hyväksyttää opettajalle ennen harjoituspäivää. Opiskelija on osallistunut aktiivisesti EA2® harjoituspäivään.