Business ProcessesLaajuus (10 op)
Opinnon tunnus: R0229
Laajuus
10 op
Osaamistavoitteet
The student is able to
- describe the opportunities, operators and networks in the business environment*
- define the functions, processes and IT systems of an organization
- define the core and supporting processes of an organization
- apply the concept of value chain and customer driven value creation in process development
- assess the financial and operational performance of logistics as part of the supply chain management
*The verb 'recognize' has been replaced effective 1st of August 2024.
Ilmoittautumisaika
19.05.2025 - 25.05.2025
Ajoitus
13.10.2025 - 28.02.2026
Opintopistemäärä
10 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
10 Liiketalous-, tietojenkäsittely- ja palvelualat
Toimipiste
Laurea Leppävaara
Opetuskielet
- Englanti
Paikat
20 - 40
Koulutus
- Degree Programme in Business Management (HBA2), Laurea Leppävaara
Opettaja
- Marjaana Ajanto
- Mervi Saarela
Vastuuopettaja
Mervi Saarela
Ryhmät
-
HBA225SNDegree Programme in Business Management, daytime studies, S25, Leppävaara
Osaamistavoitteet
The student is able to
- describe the opportunities, operators and networks in the business environment*
- define the functions, processes and IT systems of an organization
- define the core and supporting processes of an organization
- apply the concept of value chain and customer driven value creation in process development
- assess the financial and operational performance of logistics as part of the supply chain management
*The verb 'recognize' has been replaced effective 1st of August 2024.
Arviointiasteikko
H-5
Ilmoittautumisaika
19.05.2025 - 25.05.2025
Ajoitus
01.08.2025 - 31.12.2025
Opintopistemäärä
10 op
Virtuaaliosuus
5 op
Toteutustapa
50 % Lähiopetus, 50 % Etäopetus
Yksikkö
10 Liiketalous-, tietojenkäsittely- ja palvelualat
Toimipiste
Laurea Leppävaara
Opetuskielet
- Englanti
Paikat
20 - 40
Koulutus
- Degree Programme in Safety, Security and Risk Management (HRA), Laurea Leppävaara
Opettaja
- Mervi Saarela
Vastuuopettaja
Mervi Saarela
Ryhmät
-
HRA225SADegree Programme in Safety, Security and Risk Management, blended learning, S25, Leppävaara
Osaamistavoitteet
The student is able to
- describe the opportunities, operators and networks in the business environment*
- define the functions, processes and IT systems of an organization
- define the core and supporting processes of an organization
- apply the concept of value chain and customer driven value creation in process development
- assess the financial and operational performance of logistics as part of the supply chain management
*The verb 'recognize' has been replaced effective 1st of August 2024.
Arviointiasteikko
H-5
Ilmoittautumisaika
20.05.2024 - 26.05.2024
Ajoitus
28.10.2024 - 19.01.2025
Opintopistemäärä
10 op
Virtuaaliosuus
10 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Laurea Leppävaara, tiko
Toimipiste
Laurea Verkkokampus
Opetuskielet
- Englanti
Paikat
40 - 90
Koulutus
- Degree Programme in Business Information Technology, Cyber Security (NCA2), Laurea Leppävaara
- Degree Programme in Business Information Technology, Developing Digital Services (NSA2), Laurea Leppävaara
Opettaja
- Asko Mononen
Vastuuopettaja
Asko Mononen
Ryhmät
-
NSA224SADegree Programme in Business Information Technology, Developing Digital Services, virtual studies, S24, Leppävaara
-
NCA224SADegree Programme in Business Information Technology, Cyber Security, virtual studies, S24, Leppävaara
Osaamistavoitteet
The student is able to
- describe the opportunities, operators and networks in the business environment*
- define the functions, processes and IT systems of an organization
- define the core and supporting processes of an organization
- apply the concept of value chain and customer driven value creation in process development
- assess the financial and operational performance of logistics as part of the supply chain management
*The verb 'recognize' has been replaced effective 1st of August 2024.
Toteutustapa
Online course, at your own speed.
Aika ja paikka
Online, 28.10.2024 - 19.1.2025.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Online, in Canvas -platform.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Recognition of prior learning (5 page report based on the learning objectives of the course).
Työelämäyhteistyö ja/tai TKI
-
Kansainvälisyys toteutuksella
Exchange students welcome.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
-Flexible schedule.
Sisältö ja sen jaksotus
See Canvas for details.
Arviointiasteikko
H-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
See Canvas for details.
Ilmoittautumisaika
20.05.2024 - 26.05.2024
Ajoitus
22.10.2024 - 28.02.2025
Opintopistemäärä
10 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Laurea Leppävaara, liko
Toimipiste
Laurea Leppävaara
Opetuskielet
- Englanti
Paikat
20 - 50
Koulutus
- Degree Programme in Business Management (HBA2), Laurea Leppävaara
Opettaja
- Seppo Luode
- Marjaana Ajanto
- Mervi Saarela
Vastuuopettaja
Mervi Saarela
Ryhmät
-
HBA224SNDegree Programme in Business Management, daytime studies, S24, Leppävaara
-
HBA224SN2Degree Programme in Business Management (tailor-made), daytime studies, S24, Leppävaara
Osaamistavoitteet
The student is able to
- describe the opportunities, operators and networks in the business environment*
- define the functions, processes and IT systems of an organization
- define the core and supporting processes of an organization
- apply the concept of value chain and customer driven value creation in process development
- assess the financial and operational performance of logistics as part of the supply chain management
*The verb 'recognize' has been replaced effective 1st of August 2024.
Toteutustapa
Campus study unit
Aika ja paikka
The study unit starts in autumn semester Oct 22 and continues in the spring semester until Feb 28.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Pls. see Canvas
Työelämäyhteistyö ja/tai TKI
Includes a LbD part with a case company chosen by the student team
Toteutuksen tärkeät päivämäärät
Pls. see Canvas
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Pls. see Canvas
Sisältö ja sen jaksotus
Pls. see Canvas
Arviointiasteikko
H-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
REQUIREMENT LEVEL I
PROFESSIONAL KNOWLEDGE BASIS, INFORMATION SEARCHING AND REPORTING PROFESSIONAL PRACTICE AND WORKPLACE DEVELOPMENT Assessed as applicable: TEAMWORK SKILLS, LEADERSHIP AND RESPONSIBILITY
5 THE STUDENT IS ABLE TO
– use professional concepts extensively
– compare and choose relevant information
– report and communicate in a professional manner
– work independently, using the skills and methods learned
– take responsibility for interaction with customers and/or co-operation partners and for responding to their needs
– anticipate his/her need for guidance
– promote the team’s work and team spirit
– manage his/her time appropriately, completing the agreed tasks at the required quality level
– work responsibly, applying the skills and methods learned
– plan and evaluate their work, taking safety and/or ethical aspects into consideration
3 THE STUDENT IS ABLE TO
– use professional concepts in a consistent manner when explaining various work practices and situations
– gather information and use his/her knowledge basis
–report in the agreed manner
– work using the skills and methods learned
– engage in professional interaction with customers and/or co-operation partners and identify their needs
– take part in guidance and utilise it
– engage in goal-oriented work in a team
– plan and manage the progress of his/her work and use of time
– detect safety-related risks
– justify this/her actions in accordance with the professional code of conduct
H/1 THE STUDENT IS ABLE TO
– use essential professional concepts when explaining various work practices and situations
– search for information in different sources
– report
– work under guidance using the skills and methods learned
– interact with customers and/or co-operation partners
– receive guidance
– work as a member of a team
– plan the progress of his/her work and use of time under guidance
– work safely and in accordance with the professional code of conduct
– follow the provided instructions and rules
Ajoitus
09.01.2024 - 20.12.2024
Opintopistemäärä
10 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Korkeakouluyksikkö W
Toimipiste
Laurea Leppävaara
Opetuskielet
- Englanti
Paikat
10 - 40
Koulutus
- Degree Programme in Business Management (HBA2), Laurea Leppävaara
Opettaja
- Seppo Luode
- Mervi Saarela
Vastuuopettaja
Mervi Saarela
Ryhmät
-
HBA223SN3Degree Programme in Business Management (tailor-made), daytime studies, S23, Leppävaara, group 2
Osaamistavoitteet
The student is able to
- describe the opportunities, operators and networks in the business environment*
- define the functions, processes and IT systems of an organization
- define the core and supporting processes of an organization
- apply the concept of value chain and customer driven value creation in process development
- assess the financial and operational performance of logistics as part of the supply chain management
*The verb 'recognize' has been replaced effective 1st of August 2024.
Arviointiasteikko
H-5
Ilmoittautumisaika
20.05.2024 - 26.05.2024
Ajoitus
30.08.2024 - 28.11.2024
Opintopistemäärä
10 op
Virtuaaliosuus
8 op
Toteutustapa
20 % Lähiopetus, 80 % Etäopetus
Yksikkö
Laurea Leppävaara, palvelu
Toimipiste
Laurea Leppävaara
Opetuskielet
- Englanti
Paikat
20 - 35
Koulutus
- Degree Programme in Safety, Security and Risk Management (HRA), Laurea Leppävaara
Opettaja
- Mervi Saarela
Vastuuopettaja
Mervi Saarela
Ryhmät
-
HRA224SADegree Programme in Safety, Security and Risk Management, blended learning, S24, Leppävaara
Osaamistavoitteet
The student is able to
- describe the opportunities, operators and networks in the business environment*
- define the functions, processes and IT systems of an organization
- define the core and supporting processes of an organization
- apply the concept of value chain and customer driven value creation in process development
- assess the financial and operational performance of logistics as part of the supply chain management
*The verb 'recognize' has been replaced effective 1st of August 2024.
Toteutustapa
Blended learning
Aika ja paikka
30.8. 12.30-15. Campus.
9.10. 12.30-15 Campus
19.11. 16-18 Zoom
28.11. 12.30-15 Campus
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Pls. see Canvas
Toteutuksen tärkeät päivämäärät
Pls. see Canvas
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Pls. see Canvas
Individual exercises and an exam according to the time schedule. One team work exercise (9.10.)
Sisältö ja sen jaksotus
Pls. see Canvas
Arviointiasteikko
H-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
REQUIREMENT LEVEL I
PROFESSIONAL KNOWLEDGE BASIS, INFORMATION SEARCHING AND REPORTING PROFESSIONAL PRACTICE AND WORKPLACE DEVELOPMENT Assessed as applicable: TEAMWORK SKILLS, LEADERSHIP AND RESPONSIBILITY
5 THE STUDENT IS ABLE TO
– use professional concepts extensively
– compare and choose relevant information
– report and communicate in a professional manner
– work independently, using the skills and methods learned
– take responsibility for interaction with customers and/or co-operation partners and for responding to their needs
– anticipate his/her need for guidance
– promote the team’s work and team spirit
– manage his/her time appropriately, completing the agreed tasks at the required quality level
– work responsibly, applying the skills and methods learned
– plan and evaluate their work, taking safety and/or ethical aspects into consideration
3 THE STUDENT IS ABLE TO
– use professional concepts in a consistent manner when explaining various work practices and situations
– gather information and use his/her knowledge basis
–report in the agreed manner
– work using the skills and methods learned
– engage in professional interaction with customers and/or co-operation partners and identify their needs
– take part in guidance and utilise it
– engage in goal-oriented work in a team
– plan and manage the progress of his/her work and use of time
– detect safety-related risks
– justify this/her actions in accordance with the professional code of conduct
H/1 THE STUDENT IS ABLE TO
– use essential professional concepts when explaining various work practices and situations
– search for information in different sources
– report
– work under guidance using the skills and methods learned
– interact with customers and/or co-operation partners
– receive guidance
– work as a member of a team
– plan the progress of his/her work and use of time under guidance
– work safely and in accordance with the professional code of conduct
– follow the provided instructions and rules
Ilmoittautumisaika
22.05.2023 - 28.05.2023
Ajoitus
03.11.2023 - 28.02.2024
Opintopistemäärä
10 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Laurea Leppävaara, liko
Toimipiste
Laurea Leppävaara
Opetuskielet
- Englanti
Paikat
20 - 40
Koulutus
- Degree Programme in Business Management (HBA2), Laurea Leppävaara
Opettaja
- Seppo Luode
- Marjaana Ajanto
- Mervi Saarela
Vastuuopettaja
Mervi Saarela
Ryhmät
-
HBA223SNDegree Programme in Business Management, daytime studies, S23, Leppävaara
-
HBA223SN2Degree Programme in Business Management (tailor-made), daytime studies, S23, Leppävaara
Osaamistavoitteet
The student is able to
- describe the opportunities, operators and networks in the business environment*
- define the functions, processes and IT systems of an organization
- define the core and supporting processes of an organization
- apply the concept of value chain and customer driven value creation in process development
- assess the financial and operational performance of logistics as part of the supply chain management
*The verb 'recognize' has been replaced effective 1st of August 2024.
Aika ja paikka
The study unit starts in autumn semester Oct 13 and continues in the spring semester until Feb 28.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Pls. see Canvas
Työelämäyhteistyö ja/tai TKI
Includes a LbD part with a case company chosen by the student team
Toteutuksen tärkeät päivämäärät
Pls. see Canvas
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Pls. see Canvas
Sisältö ja sen jaksotus
Pls. see Canvas
Arviointiasteikko
H-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
REQUIREMENT LEVEL I
PROFESSIONAL KNOWLEDGE BASIS, INFORMATION SEARCHING AND REPORTING PROFESSIONAL PRACTICE AND WORKPLACE DEVELOPMENT Assessed as applicable: TEAMWORK SKILLS, LEADERSHIP AND RESPONSIBILITY
5 THE STUDENT IS ABLE TO
– use professional concepts extensively
– compare and choose relevant information
– report and communicate in a professional manner
– work independently, using the skills and methods learned
– take responsibility for interaction with customers and/or co-operation partners and for responding to their needs
– anticipate his/her need for guidance
– promote the team’s work and team spirit
– manage his/her time appropriately, completing the agreed tasks at the required quality level
– work responsibly, applying the skills and methods learned
– plan and evaluate their work, taking safety and/or ethical aspects into consideration
3 THE STUDENT IS ABLE TO
– use professional concepts in a consistent manner when explaining various work practices and situations
– gather information and use his/her knowledge basis
–report in the agreed manner
– work using the skills and methods learned
– engage in professional interaction with customers and/or co-operation partners and identify their needs
– take part in guidance and utilise it
– engage in goal-oriented work in a team
– plan and manage the progress of his/her work and use of time
– detect safety-related risks
– justify this/her actions in accordance with the professional code of conduct
H/1 THE STUDENT IS ABLE TO
– use essential professional concepts when explaining various work practices and situations
– search for information in different sources
– report
– work under guidance using the skills and methods learned
– interact with customers and/or co-operation partners
– receive guidance
– work as a member of a team
– plan the progress of his/her work and use of time under guidance
– work safely and in accordance with the professional code of conduct
– follow the provided instructions and rules
Ilmoittautumisaika
22.05.2023 - 28.05.2023
Ajoitus
05.09.2023 - 15.12.2023
Opintopistemäärä
10 op
Virtuaaliosuus
10 op
TKI-osuus
5 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Laurea Leppävaara, tiko
Toimipiste
Laurea Verkkokampus
Opetuskielet
- Englanti
Paikat
40 - 90
Koulutus
- Degree Programme in Business Information Technology, Cyber Security (NCA2), Laurea Leppävaara
- Degree Programme in Business Information Technology, Developing Digital Services (NSA2), Laurea Leppävaara
Opettaja
- Mitha Jose
- Asko Mononen
Vastuuopettaja
Mitha Jose
Ryhmät
-
NSA223SADegree Programme in Business Information Technology, Developing Digital Services, virtual studies, S23, Leppävaara
-
NCA223SADegree Programme in Business Information Technology, Cyber Security, virtual studies, S23, Leppävaara
Osaamistavoitteet
The student is able to
- describe the opportunities, operators and networks in the business environment*
- define the functions, processes and IT systems of an organization
- define the core and supporting processes of an organization
- apply the concept of value chain and customer driven value creation in process development
- assess the financial and operational performance of logistics as part of the supply chain management
*The verb 'recognize' has been replaced effective 1st of August 2024.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Laurean tutkintosäännön mukaisesti ”Kaikilla opiskelijoilla on oikeus osaamisensa näyttämiseen. Aloitteen hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Osaamisen tunnistaa ja tunnustaa opinnosta vastaava opettaja tai muu tehtävään nimetty henkilö. Arvioinnissa noudatetaan samaa arviointikriteeristöä ja pääsääntöisesti samaa arviointiasteikkoa kuin vastaavalla opintojaksolla tai -kokonaisuudella. Opiskelijalla on oikeus hakea osaamisen tunnustamista riippumatta siitä, missä, miten ja milloin osaaminen on hankittu. Opiskelija voi hakea myös työssä hankittavan osaamisen tunnistamista osaksi tutkintoa (työn opinnollistaminen). ... Opiskelija vastaa osaamisen osoittamisesta, todistamisesta ja riittävien tietojen toimittamisesta. Osaamisen arvioivat opiskelija ja näytön vastaanottava ohjaaja yhdessä. ” Katso lisätietoa opiskelijaintrasta.
Toteutuksen tärkeät päivämäärät
Tutkintosäännön 18§ mukaisesti ”opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle opintoon osallistumisensa vahvistamiseksi. Vaihtoehtoisesti opettaja voi määrittää myös muun tavan, jolla opiskelija vahvistaa osallistumisensa toteutukselle. Näitä toimia voidaan edellyttää viikon sisällä toteutuksen alkamisesta. Edellä esitetyn mukaisesti toimintatavan soveltaminen edellyttää, että opettaja tiedottaa toteutukselle hyväksyttyjä opiskelijoita käytänteestä ja että käytänne on kerrottu opinnon toteutussuunnitelmassa. Mikäli opiskelija on estynyt perusteluista syistä osallistumaan ensimmäiseen kontaktikertaan tai aktivoitumaan opinnoissa opettajan asettamien edellytysten mukaisesti, hänen tulee olla yhteydessä vastuuopettajaan toteutukselle osallistumisesta sopimiseksi. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta tai poissaolon syytä ei voida pitää perusteltuna. Hänen tilalleen voidaan ottaa jonossa oleva seuraava opiskelija”.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Yksi opintopiste vastaa keskimäärin 26,7 tuntia opiskelijan tekemää työtä.
Lisätietoja opiskelijoille
Opinto on vaatimuksiltaan amk-tutkintoon johtavan koulutuksen tasoa.
Arviointiasteikko
H-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Osaamisen arviointi kohdistuu opetussuunnitelmien tavoitekuvauksiin ja osaamisen taso arvioidaan opinnon toteutussuunnitelmalla ilmoitetun arviointikriteeristön perusteella (Laurean tutkintosääntö).
Opiskelijan, joka ei ole suorittanut hyväksytyksi opintojakson läpäisemiseksi asetettuja tehtäviä tai tenttejä, tulee täydentää tai uusia suorituksensa opintojakson opettajan määrittelemällä tavalla ja opettajan määrittelemässä ajassa. Hylätyn tentin tai muun suorituksen voi uusia kaksi kertaa. Varsinaiseen tenttiin osallistumatta jättäminen lasketaan yhdeksi suorituskerraksi. (Laurean tutkintosääntö)
Kaikkien Laurean toimijoiden odotetaan noudattavan hyviä tieteellisiä käytänteitä, joihin kuuluu asianmukainen lähteisiin viittaaminen. Perehdy ja kysy käytänteistä tarvittaessa. Kaikki opintotehtävät tehdään yksilötyönä, jollei tehtävässä ole muuta ohjeistettu. Urkundin käytöstä tehtävien tarkistuksen yhteydessä opettaja kertoo erikseen.
Opinnon arvioinnissa käytetään amk-tutkinto-opiskelijan osaamisen arviointikehikon vaatimustason I mukaisia kriteereitä:
AMMATILLINEN TIETOPERUSTA, TIEDONHAKU JA RAPORTOINTI
Arvosanan 5 tasolla opiskelija osaa:
- käyttää monipuolisesti ammattikäsitteitä
- vertailla ja valita tarkoituksenmukaista tietoa
- raportoida ja viestiä ammattimaisesti
Arvosanan 3 tasolla opiskelija osaa:
- käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä eri työkäytänteitä ja tilanteita selittäessään
- koota tietoa ja hyödyntää tietoperustaansa
- raportoida sovitulla tavalla
Arvosanan 1 (H) tasolla opiskelija osaa:
- käyttää keskeisiä ammattikäsitteitä eri työkäytänteitä ja -tilanteita selittäessään
- etsiä tietoa eri tietolähteistä
- raportoida
AMMATILLINEN TOIMINTA JA TYÖELÄMÄN KEHITTÄMINEN
Arvosanan 5 tasolla opiskelija osaa:
- toimia itsenäisesti opittuja taitoja ja menetelmiä käyttäen
- ottaa vastuuta asiakkaan ja /tai yhteistyötahojen kanssa toimimisesta ja heidän tarpeisiinsa vastaamisesta
- ennakoida ohjaustarpeitaan
Arvosanan 3 tasolla opiskelija osaa:
- toimia opittuja taitoja ja menetelmiä käyttäen
- toimia ammatillisesti asiakkaiden ja/tai yhteistyötahojen kanssa ja tunnistaa heidän tarpeensa
- osallistua ohjaukseen ja hyödyntää sitä
Arvosanan 1 (H) tasolla opiskelija osaa:
- toimia ryhmän jäsenenä
- suunnitella ohjatusti oman työn etenemistä ja ajankäyttöä
- toimia turvallisesti ja ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
- noudattaa annettuja ohjeita ja sääntöjä
RYHMÄTYÖTAIDOT, JOHTAMINEN JA VASTUULLISUUS
Arvosanan 5 tasolla opiskelija osaa:
- edistää toiminnallaan ryhmän toimintaa ja ilmapiiriä
- hallita ajankäyttöään tehden sovitut tehtävät työssä vaadittavalla laatutasolla
- toimia vastuullisesti ja soveltaa opittuja taitoja ja menetelmiä
- suunnitella ja arvioida toimintaansa turvallisuus ja/tai eettiset näkökulmat huomioiden
Arvosanan 3 tasolla opiskelija osaa:
- toimia tavoitteellisesti ryhmässä
- suunnitella ja hallita oman työn etenemistä ja ajankäyttöä
- havaita turvallisuuteen liittyviä riskejä
- perustella toimintaansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
Arvosanan 1 (H) tasolla opiskelija osaa:
- toimia ryhmän jäsenenä
- suunnitella ohjatusti oman työn etenemistä ja ajankäyttöä
- toimia turvallisesti ja ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
- noudattaa annettuja ohjeita ja sääntöjä
Ilmoittautumisaika
22.05.2023 - 28.05.2023
Ajoitus
01.09.2023 - 01.12.2023
Opintopistemäärä
10 op
Virtuaaliosuus
8 op
Toteutustapa
20 % Lähiopetus, 80 % Etäopetus
Yksikkö
Laurea Leppävaara, palvelu
Toimipiste
Laurea Leppävaara
Opetuskielet
- Englanti
Paikat
20 - 30
Koulutus
- Degree Programme in Safety, Security and Risk Management (HRA), Laurea Leppävaara
Opettaja
- Mervi Saarela
Vastuuopettaja
Mervi Saarela
Ryhmät
-
HRA223SADegree Programme in Safety, Security and Risk Management, blended learning, S23, Leppävaara
Osaamistavoitteet
The student is able to
- describe the opportunities, operators and networks in the business environment*
- define the functions, processes and IT systems of an organization
- define the core and supporting processes of an organization
- apply the concept of value chain and customer driven value creation in process development
- assess the financial and operational performance of logistics as part of the supply chain management
*The verb 'recognize' has been replaced effective 1st of August 2024.
Toteutustapa
Blended learning
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Pls. see Canvas
Toteutuksen tärkeät päivämäärät
Pls. see Canvas
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Pls. see Canvas
Sisältö ja sen jaksotus
Pls. see Canvas
Arviointiasteikko
H-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
REQUIREMENT LEVEL I
PROFESSIONAL KNOWLEDGE BASIS, INFORMATION SEARCHING AND REPORTING PROFESSIONAL PRACTICE AND WORKPLACE DEVELOPMENT Assessed as applicable: TEAMWORK SKILLS, LEADERSHIP AND RESPONSIBILITY
5 THE STUDENT IS ABLE TO
– use professional concepts extensively
– compare and choose relevant information
– report and communicate in a professional manner
– work independently, using the skills and methods learned
– take responsibility for interaction with customers and/or co-operation partners and for responding to their needs
– anticipate his/her need for guidance
– promote the team’s work and team spirit
– manage his/her time appropriately, completing the agreed tasks at the required quality level
– work responsibly, applying the skills and methods learned
– plan and evaluate their work, taking safety and/or ethical aspects into consideration
3 THE STUDENT IS ABLE TO
– use professional concepts in a consistent manner when explaining various work practices and situations
– gather information and use his/her knowledge basis
–report in the agreed manner
– work using the skills and methods learned
– engage in professional interaction with customers and/or co-operation partners and identify their needs
– take part in guidance and utilise it
– engage in goal-oriented work in a team
– plan and manage the progress of his/her work and use of time
– detect safety-related risks
– justify this/her actions in accordance with the professional code of conduct
H/1 THE STUDENT IS ABLE TO
– use essential professional concepts when explaining various work practices and situations
– search for information in different sources
– report
– work under guidance using the skills and methods learned
– interact with customers and/or co-operation partners
– receive guidance
– work as a member of a team
– plan the progress of his/her work and use of time under guidance
– work safely and in accordance with the professional code of conduct
– follow the provided instructions and rules
Ilmoittautumisaika
23.05.2022 - 29.05.2022
Ajoitus
01.10.2022 - 31.05.2023
Opintopistemäärä
10 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Laurea Leppävaara, liko
Toimipiste
Laurea Leppävaara
Opetuskielet
- Englanti
Paikat
20 - 40
Koulutus
- Degree Programme in Business Management (HBA2), Laurea Leppävaara
Opettaja
- Marjaana Ajanto
- Lassi Tissari
- Mervi Saarela
- Kaija Koivusalo
Vastuuopettaja
Mervi Saarela
Ryhmät
-
HBA222SNDegree Programme in Business Management, daytime studies, S22, Leppävaara
Osaamistavoitteet
The student is able to
- describe the opportunities, operators and networks in the business environment*
- define the functions, processes and IT systems of an organization
- define the core and supporting processes of an organization
- apply the concept of value chain and customer driven value creation in process development
- assess the financial and operational performance of logistics as part of the supply chain management
*The verb 'recognize' has been replaced effective 1st of August 2024.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Please see Canvas
Arviointiasteikko
H-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
REQUIREMENT LEVEL I
PROFESSIONAL KNOWLEDGE BASIS, INFORMATION SEARCHING AND REPORTING PROFESSIONAL PRACTICE AND WORKPLACE DEVELOPMENT Assessed as applicable: TEAMWORK SKILLS, LEADERSHIP AND RESPONSIBILITY
5 THE STUDENT IS ABLE TO
– use professional concepts extensively
– compare and choose relevant information
– report and communicate in a professional manner
– work independently, using the skills and methods learned
– take responsibility for interaction with customers and/or co-operation partners and for responding to their needs
– anticipate his/her need for guidance
– promote the team’s work and team spirit
– manage his/her time appropriately, completing the agreed tasks at the required quality level
– work responsibly, applying the skills and methods learned
– plan and evaluate their work, taking safety and/or ethical aspects into consideration
3 THE STUDENT IS ABLE TO
– use professional concepts in a consistent manner when explaining various work practices and situations
– gather information and use his/her knowledge basis
–report in the agreed manner
– work using the skills and methods learned
– engage in professional interaction with customers and/or co-operation partners and identify their needs
– take part in guidance and utilise it
– engage in goal-oriented work in a team
– plan and manage the progress of his/her work and use of time
– detect safety-related risks
– justify this/her actions in accordance with the professional code of conduct
H/1 THE STUDENT IS ABLE TO
– use essential professional concepts when explaining various work practices and situations
– search for information in different sources
– report
– work under guidance using the skills and methods learned
– interact with customers and/or co-operation partners
– receive guidance
– work as a member of a team
– plan the progress of his/her work and use of time under guidance
– work safely and in accordance with the professional code of conduct
– follow the provided instructions and rules
Englanniksi
REQUIREMENT LEVEL I
PROFESSIONAL KNOWLEDGE BASIS, INFORMATION SEARCHING AND REPORTING PROFESSIONAL PRACTICE AND WORKPLACE DEVELOPMENT Assessed as applicable: TEAMWORK SKILLS, LEADERSHIP AND RESPONSIBILITY
5 THE STUDENT IS ABLE TO
– use professional concepts extensively
– compare and choose relevant information
– report and communicate in a professional manner
– work independently, using the skills and methods learned
– take responsibility for interaction with customers and/or co-operation partners and for responding to their needs
– anticipate his/her need for guidance
– promote the team’s work and team spirit
– manage his/her time appropriately, completing the agreed tasks at the required quality level
– work responsibly, applying the skills and methods learned
– plan and evaluate their work, taking safety and/or ethical aspects into consideration
3 THE STUDENT IS ABLE TO
– use professional concepts in a consistent manner when explaining various work practices and situations
– gather information and use his/her knowledge basis
–report in the agreed manner
– work using the skills and methods learned
– engage in professional interaction with customers and/or co-operation partners and identify their needs
– take part in guidance and utilise it
– engage in goal-oriented work in a team
– plan and manage the progress of his/her work and use of time
– detect safety-related risks
– justify this/her actions in accordance with the professional code of conduct
H/1 THE STUDENT IS ABLE TO
– use essential professional concepts when explaining various work practices and situations
– search for information in different sources
– report
– work under guidance using the skills and methods learned
– interact with customers and/or co-operation partners
– receive guidance
– work as a member of a team
– plan the progress of his/her work and use of time under guidance
– work safely and in accordance with the professional code of conduct
– follow the provided instructions and rules
Ilmoittautumisaika
23.05.2022 - 29.05.2022
Ajoitus
02.09.2022 - 16.12.2022
Opintopistemäärä
10 op
Virtuaaliosuus
10 op
TKI-osuus
4 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Laurea Leppävaara, tiko
Toimipiste
Laurea Verkkokampus
Opetuskielet
- Englanti
Paikat
40 - 75
Koulutus
- Degree Programme in Business Information Technology, Cyber Security (NCA2), Laurea Leppävaara
Opettaja
- Jouni Takala
- Marjaana Ajanto
Vastuuopettaja
Jouni Takala
Ryhmät
-
NSA222SADegree Programme in Business Information Technology, Developing Digital Services, virtual studies, S22, Leppävaara
-
NCA222SADegree Programme in Business Information Technology, Cyber Security, blended learning, S22, Leppävaara
Osaamistavoitteet
The student is able to
- describe the opportunities, operators and networks in the business environment*
- define the functions, processes and IT systems of an organization
- define the core and supporting processes of an organization
- apply the concept of value chain and customer driven value creation in process development
- assess the financial and operational performance of logistics as part of the supply chain management
*The verb 'recognize' has been replaced effective 1st of August 2024.
Toteutustapa
[Kirjaa tähän keskeinen tieto opintojakson toteutustavasta, oppimisympäristöstä sekä ohjaus- ja viestintäkäytänteistä.]
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Vinkki: Ota hyvissä ajoin yhteyttä Laurea-kirjastoon materiaalin saatavuuden varmistamiseksi. Kirjasto voi myös auttaa sopivan tietoperustan etsimisessä.]
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Laurean tutkintosäännön mukaisesti ”Kaikilla opiskelijoilla on oikeus osaamisensa näyttämiseen. Aloitteen hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Osaamisen tunnistaa ja tunnustaa opinnosta vastaava opettaja tai muu tehtävään nimetty henkilö. Arvioinnissa noudatetaan samaa arviointikriteeristöä ja pääsääntöisesti samaa arviointiasteikkoa kuin vastaavalla opintojaksolla tai -kokonaisuudella. Opiskelijalla on oikeus hakea osaamisen tunnustamista riippumatta siitä, missä, miten ja milloin osaaminen on hankittu. Opiskelija voi hakea myös työssä hankittavan osaamisen tunnistamista osaksi tutkintoa (työn opinnollistaminen). ... Opiskelija vastaa osaamisen osoittamisesta, todistamisesta ja riittävien tietojen toimittamisesta. Osaamisen arvioivat opiskelija ja näytön vastaanottava ohjaaja yhdessä. ” Katso lisätietoa opiskelijaintrasta.
Toteutuksen tärkeät päivämäärät
Tutkintosäännön 18§ mukaisesti ”opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle opintoon osallistumisensa vahvistamiseksi. Vaihtoehtoisesti opettaja voi määrittää myös muun tavan, jolla opiskelija vahvistaa osallistumisensa toteutukselle. Näitä toimia voidaan edellyttää viikon sisällä toteutuksen alkamisesta. Edellä esitetyn mukaisesti toimintatavan soveltaminen edellyttää, että opettaja tiedottaa toteutukselle hyväksyttyjä opiskelijoita käytänteestä ja että käytänne on kerrottu opinnon toteutussuunnitelmassa. Mikäli opiskelija on estynyt perusteluista syistä osallistumaan ensimmäiseen kontaktikertaan tai aktivoitumaan opinnoissa opettajan asettamien edellytysten mukaisesti, hänen tulee olla yhteydessä vastuuopettajaan toteutukselle osallistumisesta sopimiseksi. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta tai poissaolon syytä ei voida pitää perusteltuna. Hänen tilalleen voidaan ottaa jonossa oleva seuraava opiskelija”.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Yksi opintopiste vastaa keskimäärin 26,7 tuntia opiskelijan tekemää työtä.
Sisältö ja sen jaksotus
Kenttä toimii tekoälyä käyttävän palvelun perusteena jatkossa opintojen, työpaikkojen ja henkilökohtaisen osaamisen vertailussa.
Lisätietoja opiskelijoille
Opinto on vaatimuksiltaan amk-tutkintoon johtavan koulutuksen tasoa.
[Mikäli toteutuksen tiedoissa on ilmaistu, että toteutukselle on varattu paikkoja Avoimen AMK:n, 3AMKin tai CampusOnlinen opiskelijoille, kerro asiasta tässä].
Arviointiasteikko
H-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Osaamisen arviointi kohdistuu opetussuunnitelmien tavoitekuvauksiin ja osaamisen taso arvioidaan opinnon toteutussuunnitelmalla ilmoitetun arviointikriteeristön perusteella (Laurean tutkintosääntö).
Opiskelijan, joka ei ole suorittanut hyväksytyksi opintojakson läpäisemiseksi asetettuja tehtäviä tai tenttejä, tulee täydentää tai uusia suorituksensa opintojakson opettajan määrittelemällä tavalla ja opettajan määrittelemässä ajassa. Hylätyn tentin tai muun suorituksen voi uusia kaksi kertaa. Varsinaiseen tenttiin osallistumatta jättäminen lasketaan yhdeksi suorituskerraksi. (Laurean tutkintosääntö)
Kaikkien Laurean toimijoiden odotetaan noudattavan hyviä tieteellisiä käytänteitä, joihin kuuluu asianmukainen lähteisiin viittaaminen. Perehdy ja kysy käytänteistä tarvittaessa. Kaikki opintotehtävät tehdään yksilötyönä, jollei tehtävässä ole muuta ohjeistettu. Urkundin käytöstä tehtävien tarkistuksen yhteydessä opettaja kertoo erikseen.
Opinnon arvioinnissa käytetään amk-tutkinto-opiskelijan osaamisen arviointikehikon vaatimustason I mukaisia kriteereitä:
AMMATILLINEN TIETOPERUSTA, TIEDONHAKU JA RAPORTOINTI
Arvosanan 5 tasolla opiskelija osaa:
- käyttää monipuolisesti ammattikäsitteitä
- vertailla ja valita tarkoituksenmukaista tietoa
- raportoida ja viestiä ammattimaisesti
Arvosanan 3 tasolla opiskelija osaa:
- käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä eri työkäytänteitä ja tilanteita selittäessään
- koota tietoa ja hyödyntää tietoperustaansa
- raportoida sovitulla tavalla
Arvosanan 1 (H) tasolla opiskelija osaa:
- käyttää keskeisiä ammattikäsitteitä eri työkäytänteitä ja -tilanteita selittäessään
- etsiä tietoa eri tietolähteistä
- raportoida
AMMATILLINEN TOIMINTA JA TYÖELÄMÄN KEHITTÄMINEN
Arvosanan 5 tasolla opiskelija osaa:
- toimia itsenäisesti opittuja taitoja ja menetelmiä käyttäen
- ottaa vastuuta asiakkaan ja /tai yhteistyötahojen kanssa toimimisesta ja heidän tarpeisiinsa vastaamisesta
- ennakoida ohjaustarpeitaan
Arvosanan 3 tasolla opiskelija osaa:
- toimia opittuja taitoja ja menetelmiä käyttäen
- toimia ammatillisesti asiakkaiden ja/tai yhteistyötahojen kanssa ja tunnistaa heidän tarpeensa
- osallistua ohjaukseen ja hyödyntää sitä
Arvosanan 1 (H) tasolla opiskelija osaa:
- toimia ryhmän jäsenenä
- suunnitella ohjatusti oman työn etenemistä ja ajankäyttöä
- toimia turvallisesti ja ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
- noudattaa annettuja ohjeita ja sääntöjä
RYHMÄTYÖTAIDOT, JOHTAMINEN JA VASTUULLISUUS
Arvosanan 5 tasolla opiskelija osaa:
- edistää toiminnallaan ryhmän toimintaa ja ilmapiiriä
- hallita ajankäyttöään tehden sovitut tehtävät työssä vaadittavalla laatutasolla
- toimia vastuullisesti ja soveltaa opittuja taitoja ja menetelmiä
- suunnitella ja arvioida toimintaansa turvallisuus ja/tai eettiset näkökulmat huomioiden
Arvosanan 3 tasolla opiskelija osaa:
- toimia tavoitteellisesti ryhmässä
- suunnitella ja hallita oman työn etenemistä ja ajankäyttöä
- havaita turvallisuuteen liittyviä riskejä
- perustella toimintaansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
Arvosanan 1 (H) tasolla opiskelija osaa:
- toimia ryhmän jäsenenä
- suunnitella ohjatusti oman työn etenemistä ja ajankäyttöä
- toimia turvallisesti ja ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
- noudattaa annettuja ohjeita ja sääntöjä
Ilmoittautumisaika
23.05.2022 - 29.05.2022
Ajoitus
31.08.2022 - 01.12.2022
Opintopistemäärä
10 op
Virtuaaliosuus
8 op
Toteutustapa
20 % Lähiopetus, 80 % Etäopetus
Yksikkö
Laurea Leppävaara, palvelu
Toimipiste
Laurea Leppävaara
Opetuskielet
- Englanti
Paikat
20 - 40
Koulutus
- Degree Programme in Safety, Security and Risk Management (HRA), Laurea Leppävaara
Opettaja
- Mervi Saarela
Vastuuopettaja
Mervi Saarela
Ryhmät
-
HRA222SADegree Programme in Safety, Security and Risk Management, blended learning, S22, Leppävaara
Osaamistavoitteet
The student is able to
- describe the opportunities, operators and networks in the business environment*
- define the functions, processes and IT systems of an organization
- define the core and supporting processes of an organization
- apply the concept of value chain and customer driven value creation in process development
- assess the financial and operational performance of logistics as part of the supply chain management
*The verb 'recognize' has been replaced effective 1st of August 2024.
Toteutustapa
Blended learning
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Pls. see Canvas
Toteutuksen tärkeät päivämäärät
Pls. see Canvas
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Pls. see Canvas
Sisältö ja sen jaksotus
Pls. see Canvas
Arviointiasteikko
H-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
REQUIREMENT LEVEL I
PROFESSIONAL KNOWLEDGE BASIS, INFORMATION SEARCHING AND REPORTING PROFESSIONAL PRACTICE AND WORKPLACE DEVELOPMENT Assessed as applicable: TEAMWORK SKILLS, LEADERSHIP AND RESPONSIBILITY
5 THE STUDENT IS ABLE TO
– use professional concepts extensively
– compare and choose relevant information
– report and communicate in a professional manner
– work independently, using the skills and methods learned
– take responsibility for interaction with customers and/or co-operation partners and for responding to their needs
– anticipate his/her need for guidance
– promote the team’s work and team spirit
– manage his/her time appropriately, completing the agreed tasks at the required quality level
– work responsibly, applying the skills and methods learned
– plan and evaluate their work, taking safety and/or ethical aspects into consideration
3 THE STUDENT IS ABLE TO
– use professional concepts in a consistent manner when explaining various work practices and situations
– gather information and use his/her knowledge basis
–report in the agreed manner
– work using the skills and methods learned
– engage in professional interaction with customers and/or co-operation partners and identify their needs
– take part in guidance and utilise it
– engage in goal-oriented work in a team
– plan and manage the progress of his/her work and use of time
– detect safety-related risks
– justify this/her actions in accordance with the professional code of conduct
H/1 THE STUDENT IS ABLE TO
– use essential professional concepts when explaining various work practices and situations
– search for information in different sources
– report
– work under guidance using the skills and methods learned
– interact with customers and/or co-operation partners
– receive guidance
– work as a member of a team
– plan the progress of his/her work and use of time under guidance
– work safely and in accordance with the professional code of conduct
– follow the provided instructions and rules