Siirry suoraan sisältöön

Business ProcessesLaajuus (10 op)

Opinnon tunnus: R0229

Laajuus

10 op

Osaamistavoitteet

The student is able to
- describe the opportunities, operators and networks in the business environment*
- define the functions, processes and IT systems of an organization
- define the core and supporting processes of an organization
- apply the concept of value chain and customer driven value creation in process development
- assess the financial and operational performance of logistics as part of the supply chain management

*The verb 'recognize' has been replaced effective 1st of August 2024.

Ilmoittautumisaika

19.05.2025 - 25.05.2025

Ajoitus

13.10.2025 - 28.02.2026

Opintopistemäärä

10 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

10 Liiketalous-, tietojenkäsittely- ja palvelualat

Toimipiste

Laurea Leppävaara

Opetuskielet
  • Englanti
Paikat

20 - 40

Koulutus
  • Degree Programme in Business Management (HBA2), Laurea Leppävaara
Opettaja
  • Marjaana Ajanto
  • Mervi Saarela
Vastuuopettaja

Mervi Saarela

Ryhmät
  • HBA225SN
    Degree Programme in Business Management, daytime studies, S25, Leppävaara

Osaamistavoitteet

The student is able to
- describe the opportunities, operators and networks in the business environment*
- define the functions, processes and IT systems of an organization
- define the core and supporting processes of an organization
- apply the concept of value chain and customer driven value creation in process development
- assess the financial and operational performance of logistics as part of the supply chain management

*The verb 'recognize' has been replaced effective 1st of August 2024.

Arviointiasteikko

H-5

Ilmoittautumisaika

19.05.2025 - 25.05.2025

Ajoitus

01.08.2025 - 31.12.2025

Opintopistemäärä

10 op

Virtuaaliosuus

5 op

Toteutustapa

50 % Lähiopetus, 50 % Etäopetus

Yksikkö

10 Liiketalous-, tietojenkäsittely- ja palvelualat

Toimipiste

Laurea Leppävaara

Opetuskielet
  • Englanti
Paikat

20 - 40

Koulutus
  • Degree Programme in Safety, Security and Risk Management (HRA), Laurea Leppävaara
Opettaja
  • Mervi Saarela
Vastuuopettaja

Mervi Saarela

Ryhmät
  • HRA225SA
    Degree Programme in Safety, Security and Risk Management, blended learning, S25, Leppävaara

Osaamistavoitteet

The student is able to
- describe the opportunities, operators and networks in the business environment*
- define the functions, processes and IT systems of an organization
- define the core and supporting processes of an organization
- apply the concept of value chain and customer driven value creation in process development
- assess the financial and operational performance of logistics as part of the supply chain management

*The verb 'recognize' has been replaced effective 1st of August 2024.

Arviointiasteikko

H-5

Ilmoittautumisaika

20.05.2024 - 26.05.2024

Ajoitus

28.10.2024 - 19.01.2025

Opintopistemäärä

10 op

Virtuaaliosuus

10 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Laurea Leppävaara, tiko

Toimipiste

Laurea Verkkokampus

Opetuskielet
  • Englanti
Paikat

40 - 90

Koulutus
  • Degree Programme in Business Information Technology, Cyber Security (NCA2), Laurea Leppävaara
  • Degree Programme in Business Information Technology, Developing Digital Services (NSA2), Laurea Leppävaara
Opettaja
  • Asko Mononen
Vastuuopettaja

Asko Mononen

Ryhmät
  • NSA224SA
    Degree Programme in Business Information Technology, Developing Digital Services, virtual studies, S24, Leppävaara
  • NCA224SA
    Degree Programme in Business Information Technology, Cyber Security, virtual studies, S24, Leppävaara

Osaamistavoitteet

The student is able to
- describe the opportunities, operators and networks in the business environment*
- define the functions, processes and IT systems of an organization
- define the core and supporting processes of an organization
- apply the concept of value chain and customer driven value creation in process development
- assess the financial and operational performance of logistics as part of the supply chain management

*The verb 'recognize' has been replaced effective 1st of August 2024.

Toteutustapa

Online course, at your own speed.

Aika ja paikka

Online, 28.10.2024 - 19.1.2025.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Online, in Canvas -platform.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Recognition of prior learning (5 page report based on the learning objectives of the course).

Työelämäyhteistyö ja/tai TKI

-

Kansainvälisyys toteutuksella

Exchange students welcome.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

-Flexible schedule.

Sisältö ja sen jaksotus

See Canvas for details.

Arviointiasteikko

H-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

See Canvas for details.

Ilmoittautumisaika

20.05.2024 - 26.05.2024

Ajoitus

22.10.2024 - 28.02.2025

Opintopistemäärä

10 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Laurea Leppävaara, liko

Toimipiste

Laurea Leppävaara

Opetuskielet
  • Englanti
Paikat

20 - 50

Koulutus
  • Degree Programme in Business Management (HBA2), Laurea Leppävaara
Opettaja
  • Seppo Luode
  • Marjaana Ajanto
  • Mervi Saarela
Vastuuopettaja

Mervi Saarela

Ryhmät
  • HBA224SN
    Degree Programme in Business Management, daytime studies, S24, Leppävaara
  • HBA224SN2
    Degree Programme in Business Management (tailor-made), daytime studies, S24, Leppävaara

Osaamistavoitteet

The student is able to
- describe the opportunities, operators and networks in the business environment*
- define the functions, processes and IT systems of an organization
- define the core and supporting processes of an organization
- apply the concept of value chain and customer driven value creation in process development
- assess the financial and operational performance of logistics as part of the supply chain management

*The verb 'recognize' has been replaced effective 1st of August 2024.

Toteutustapa

Campus study unit

Aika ja paikka

The study unit starts in autumn semester Oct 22 and continues in the spring semester until Feb 28.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Pls. see Canvas

Työelämäyhteistyö ja/tai TKI

Includes a LbD part with a case company chosen by the student team

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

Pls. see Canvas

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Pls. see Canvas

Sisältö ja sen jaksotus

Pls. see Canvas

Arviointiasteikko

H-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

REQUIREMENT LEVEL I
PROFESSIONAL KNOWLEDGE BASIS, INFORMATION SEARCHING AND REPORTING PROFESSIONAL PRACTICE AND WORKPLACE DEVELOPMENT Assessed as applicable: TEAMWORK SKILLS, LEADERSHIP AND RESPONSIBILITY
5 THE STUDENT IS ABLE TO
– use professional concepts extensively
– compare and choose relevant information
– report and communicate in a professional manner
– work independently, using the skills and methods learned
– take responsibility for interaction with customers and/or co-operation partners and for responding to their needs
– anticipate his/her need for guidance
– promote the team’s work and team spirit
– manage his/her time appropriately, completing the agreed tasks at the required quality level
– work responsibly, applying the skills and methods learned
– plan and evaluate their work, taking safety and/or ethical aspects into consideration
3 THE STUDENT IS ABLE TO
– use professional concepts in a consistent manner when explaining various work practices and situations
– gather information and use his/her knowledge basis
–report in the agreed manner
– work using the skills and methods learned
– engage in professional interaction with customers and/or co-operation partners and identify their needs
– take part in guidance and utilise it
– engage in goal-oriented work in a team
– plan and manage the progress of his/her work and use of time
– detect safety-related risks
– justify this/her actions in accordance with the professional code of conduct
H/1 THE STUDENT IS ABLE TO
– use essential professional concepts when explaining various work practices and situations
– search for information in different sources
– report
– work under guidance using the skills and methods learned
– interact with customers and/or co-operation partners
– receive guidance
– work as a member of a team
– plan the progress of his/her work and use of time under guidance
– work safely and in accordance with the professional code of conduct
– follow the provided instructions and rules

Ajoitus

09.01.2024 - 20.12.2024

Opintopistemäärä

10 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Korkeakouluyksikkö W

Toimipiste

Laurea Leppävaara

Opetuskielet
  • Englanti
Paikat

10 - 40

Koulutus
  • Degree Programme in Business Management (HBA2), Laurea Leppävaara
Opettaja
  • Seppo Luode
  • Mervi Saarela
Vastuuopettaja

Mervi Saarela

Ryhmät
  • HBA223SN3
    Degree Programme in Business Management (tailor-made), daytime studies, S23, Leppävaara, group 2

Osaamistavoitteet

The student is able to
- describe the opportunities, operators and networks in the business environment*
- define the functions, processes and IT systems of an organization
- define the core and supporting processes of an organization
- apply the concept of value chain and customer driven value creation in process development
- assess the financial and operational performance of logistics as part of the supply chain management

*The verb 'recognize' has been replaced effective 1st of August 2024.

Arviointiasteikko

H-5

Ilmoittautumisaika

20.05.2024 - 26.05.2024

Ajoitus

30.08.2024 - 28.11.2024

Opintopistemäärä

10 op

Virtuaaliosuus

8 op

Toteutustapa

20 % Lähiopetus, 80 % Etäopetus

Yksikkö

Laurea Leppävaara, palvelu

Toimipiste

Laurea Leppävaara

Opetuskielet
  • Englanti
Paikat

20 - 35

Koulutus
  • Degree Programme in Safety, Security and Risk Management (HRA), Laurea Leppävaara
Opettaja
  • Mervi Saarela
Vastuuopettaja

Mervi Saarela

Ryhmät
  • HRA224SA
    Degree Programme in Safety, Security and Risk Management, blended learning, S24, Leppävaara

Osaamistavoitteet

The student is able to
- describe the opportunities, operators and networks in the business environment*
- define the functions, processes and IT systems of an organization
- define the core and supporting processes of an organization
- apply the concept of value chain and customer driven value creation in process development
- assess the financial and operational performance of logistics as part of the supply chain management

*The verb 'recognize' has been replaced effective 1st of August 2024.

Toteutustapa

Blended learning

Aika ja paikka

30.8. 12.30-15. Campus.
9.10. 12.30-15 Campus
19.11. 16-18 Zoom
28.11. 12.30-15 Campus

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Pls. see Canvas

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

Pls. see Canvas

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Pls. see Canvas
Individual exercises and an exam according to the time schedule. One team work exercise (9.10.)

Sisältö ja sen jaksotus

Pls. see Canvas

Arviointiasteikko

H-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

REQUIREMENT LEVEL I
PROFESSIONAL KNOWLEDGE BASIS, INFORMATION SEARCHING AND REPORTING PROFESSIONAL PRACTICE AND WORKPLACE DEVELOPMENT Assessed as applicable: TEAMWORK SKILLS, LEADERSHIP AND RESPONSIBILITY
5 THE STUDENT IS ABLE TO
– use professional concepts extensively
– compare and choose relevant information
– report and communicate in a professional manner
– work independently, using the skills and methods learned
– take responsibility for interaction with customers and/or co-operation partners and for responding to their needs
– anticipate his/her need for guidance
– promote the team’s work and team spirit
– manage his/her time appropriately, completing the agreed tasks at the required quality level
– work responsibly, applying the skills and methods learned
– plan and evaluate their work, taking safety and/or ethical aspects into consideration
3 THE STUDENT IS ABLE TO
– use professional concepts in a consistent manner when explaining various work practices and situations
– gather information and use his/her knowledge basis
–report in the agreed manner
– work using the skills and methods learned
– engage in professional interaction with customers and/or co-operation partners and identify their needs
– take part in guidance and utilise it
– engage in goal-oriented work in a team
– plan and manage the progress of his/her work and use of time
– detect safety-related risks
– justify this/her actions in accordance with the professional code of conduct
H/1 THE STUDENT IS ABLE TO
– use essential professional concepts when explaining various work practices and situations
– search for information in different sources
– report
– work under guidance using the skills and methods learned
– interact with customers and/or co-operation partners
– receive guidance
– work as a member of a team
– plan the progress of his/her work and use of time under guidance
– work safely and in accordance with the professional code of conduct
– follow the provided instructions and rules

Ilmoittautumisaika

22.05.2023 - 28.05.2023

Ajoitus

03.11.2023 - 28.02.2024

Opintopistemäärä

10 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Laurea Leppävaara, liko

Toimipiste

Laurea Leppävaara

Opetuskielet
  • Englanti
Paikat

20 - 40

Koulutus
  • Degree Programme in Business Management (HBA2), Laurea Leppävaara
Opettaja
  • Seppo Luode
  • Marjaana Ajanto
  • Mervi Saarela
Vastuuopettaja

Mervi Saarela

Ryhmät
  • HBA223SN
    Degree Programme in Business Management, daytime studies, S23, Leppävaara
  • HBA223SN2
    Degree Programme in Business Management (tailor-made), daytime studies, S23, Leppävaara

Osaamistavoitteet

The student is able to
- describe the opportunities, operators and networks in the business environment*
- define the functions, processes and IT systems of an organization
- define the core and supporting processes of an organization
- apply the concept of value chain and customer driven value creation in process development
- assess the financial and operational performance of logistics as part of the supply chain management

*The verb 'recognize' has been replaced effective 1st of August 2024.

Aika ja paikka

The study unit starts in autumn semester Oct 13 and continues in the spring semester until Feb 28.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Pls. see Canvas

Työelämäyhteistyö ja/tai TKI

Includes a LbD part with a case company chosen by the student team

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

Pls. see Canvas

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Pls. see Canvas

Sisältö ja sen jaksotus

Pls. see Canvas

Arviointiasteikko

H-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

REQUIREMENT LEVEL I
PROFESSIONAL KNOWLEDGE BASIS, INFORMATION SEARCHING AND REPORTING PROFESSIONAL PRACTICE AND WORKPLACE DEVELOPMENT Assessed as applicable: TEAMWORK SKILLS, LEADERSHIP AND RESPONSIBILITY
5 THE STUDENT IS ABLE TO
– use professional concepts extensively
– compare and choose relevant information
– report and communicate in a professional manner
– work independently, using the skills and methods learned
– take responsibility for interaction with customers and/or co-operation partners and for responding to their needs
– anticipate his/her need for guidance
– promote the team’s work and team spirit
– manage his/her time appropriately, completing the agreed tasks at the required quality level
– work responsibly, applying the skills and methods learned
– plan and evaluate their work, taking safety and/or ethical aspects into consideration
3 THE STUDENT IS ABLE TO
– use professional concepts in a consistent manner when explaining various work practices and situations
– gather information and use his/her knowledge basis
–report in the agreed manner
– work using the skills and methods learned
– engage in professional interaction with customers and/or co-operation partners and identify their needs
– take part in guidance and utilise it
– engage in goal-oriented work in a team
– plan and manage the progress of his/her work and use of time
– detect safety-related risks
– justify this/her actions in accordance with the professional code of conduct
H/1 THE STUDENT IS ABLE TO
– use essential professional concepts when explaining various work practices and situations
– search for information in different sources
– report
– work under guidance using the skills and methods learned
– interact with customers and/or co-operation partners
– receive guidance
– work as a member of a team
– plan the progress of his/her work and use of time under guidance
– work safely and in accordance with the professional code of conduct
– follow the provided instructions and rules

Ilmoittautumisaika

22.05.2023 - 28.05.2023

Ajoitus

05.09.2023 - 15.12.2023

Opintopistemäärä

10 op

Virtuaaliosuus

10 op

TKI-osuus

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Laurea Leppävaara, tiko

Toimipiste

Laurea Verkkokampus

Opetuskielet
  • Englanti
Paikat

40 - 90

Koulutus
  • Degree Programme in Business Information Technology, Cyber Security (NCA2), Laurea Leppävaara
  • Degree Programme in Business Information Technology, Developing Digital Services (NSA2), Laurea Leppävaara
Opettaja
  • Mitha Jose
  • Asko Mononen
Vastuuopettaja

Mitha Jose

Ryhmät
  • NSA223SA
    Degree Programme in Business Information Technology, Developing Digital Services, virtual studies, S23, Leppävaara
  • NCA223SA
    Degree Programme in Business Information Technology, Cyber Security, virtual studies, S23, Leppävaara

Osaamistavoitteet

The student is able to
- describe the opportunities, operators and networks in the business environment*
- define the functions, processes and IT systems of an organization
- define the core and supporting processes of an organization
- apply the concept of value chain and customer driven value creation in process development
- assess the financial and operational performance of logistics as part of the supply chain management

*The verb 'recognize' has been replaced effective 1st of August 2024.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Laurean tutkintosäännön mukaisesti ”Kaikilla opiskelijoilla on oikeus osaamisensa näyttämiseen. Aloitteen hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Osaamisen tunnistaa ja tunnustaa opinnosta vastaava opettaja tai muu tehtävään nimetty henkilö. Arvioinnissa noudatetaan samaa arviointikriteeristöä ja pääsääntöisesti samaa arviointiasteikkoa kuin vastaavalla opintojaksolla tai -kokonaisuudella. Opiskelijalla on oikeus hakea osaamisen tunnustamista riippumatta siitä, missä, miten ja milloin osaaminen on hankittu. Opiskelija voi hakea myös työssä hankittavan osaamisen tunnistamista osaksi tutkintoa (työn opinnollistaminen). ... Opiskelija vastaa osaamisen osoittamisesta, todistamisesta ja riittävien tietojen toimittamisesta. Osaamisen arvioivat opiskelija ja näytön vastaanottava ohjaaja yhdessä. ” Katso lisätietoa opiskelijaintrasta.

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

Tutkintosäännön 18§ mukaisesti ”opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle opintoon osallistumisensa vahvistamiseksi. Vaihtoehtoisesti opettaja voi määrittää myös muun tavan, jolla opiskelija vahvistaa osallistumisensa toteutukselle. Näitä toimia voidaan edellyttää viikon sisällä toteutuksen alkamisesta. Edellä esitetyn mukaisesti toimintatavan soveltaminen edellyttää, että opettaja tiedottaa toteutukselle hyväksyttyjä opiskelijoita käytänteestä ja että käytänne on kerrottu opinnon toteutussuunnitelmassa. Mikäli opiskelija on estynyt perusteluista syistä osallistumaan ensimmäiseen kontaktikertaan tai aktivoitumaan opinnoissa opettajan asettamien edellytysten mukaisesti, hänen tulee olla yhteydessä vastuuopettajaan toteutukselle osallistumisesta sopimiseksi. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta tai poissaolon syytä ei voida pitää perusteltuna. Hänen tilalleen voidaan ottaa jonossa oleva seuraava opiskelija”.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Yksi opintopiste vastaa keskimäärin 26,7 tuntia opiskelijan tekemää työtä.

Lisätietoja opiskelijoille

Opinto on vaatimuksiltaan amk-tutkintoon johtavan koulutuksen tasoa.

Arviointiasteikko

H-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Osaamisen arviointi kohdistuu opetussuunnitelmien tavoitekuvauksiin ja osaamisen taso arvioidaan opinnon toteutussuunnitelmalla ilmoitetun arviointikriteeristön perusteella (Laurean tutkintosääntö).

Opiskelijan, joka ei ole suorittanut hyväksytyksi opintojakson läpäisemiseksi asetettuja tehtäviä tai tenttejä, tulee täydentää tai uusia suorituksensa opintojakson opettajan määrittelemällä tavalla ja opettajan määrittelemässä ajassa. Hylätyn tentin tai muun suorituksen voi uusia kaksi kertaa. Varsinaiseen tenttiin osallistumatta jättäminen lasketaan yhdeksi suorituskerraksi. (Laurean tutkintosääntö)

Kaikkien Laurean toimijoiden odotetaan noudattavan hyviä tieteellisiä käytänteitä, joihin kuuluu asianmukainen lähteisiin viittaaminen. Perehdy ja kysy käytänteistä tarvittaessa. Kaikki opintotehtävät tehdään yksilötyönä, jollei tehtävässä ole muuta ohjeistettu. Urkundin käytöstä tehtävien tarkistuksen yhteydessä opettaja kertoo erikseen.

Opinnon arvioinnissa käytetään amk-tutkinto-opiskelijan osaamisen arviointikehikon vaatimustason I mukaisia kriteereitä:

AMMATILLINEN TIETOPERUSTA, TIEDONHAKU JA RAPORTOINTI

Arvosanan 5 tasolla opiskelija osaa:
- käyttää monipuolisesti ammattikäsitteitä
- vertailla ja valita tarkoituksenmukaista tietoa
- raportoida ja viestiä ammattimaisesti

Arvosanan 3 tasolla opiskelija osaa:
- käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä eri työkäytänteitä ja tilanteita selittäessään
- koota tietoa ja hyödyntää tietoperustaansa
- raportoida sovitulla tavalla

Arvosanan 1 (H) tasolla opiskelija osaa:
- käyttää keskeisiä ammattikäsitteitä eri työkäytänteitä ja -tilanteita selittäessään
- etsiä tietoa eri tietolähteistä
- raportoida

AMMATILLINEN TOIMINTA JA TYÖELÄMÄN KEHITTÄMINEN

Arvosanan 5 tasolla opiskelija osaa:
- toimia itsenäisesti opittuja taitoja ja menetelmiä käyttäen
- ottaa vastuuta asiakkaan ja /tai yhteistyötahojen kanssa toimimisesta ja heidän tarpeisiinsa vastaamisesta
- ennakoida ohjaustarpeitaan

Arvosanan 3 tasolla opiskelija osaa:
- toimia opittuja taitoja ja menetelmiä käyttäen
- toimia ammatillisesti asiakkaiden ja/tai yhteistyötahojen kanssa ja tunnistaa heidän tarpeensa
- osallistua ohjaukseen ja hyödyntää sitä

Arvosanan 1 (H) tasolla opiskelija osaa:
- toimia ryhmän jäsenenä
- suunnitella ohjatusti oman työn etenemistä ja ajankäyttöä
- toimia turvallisesti ja ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
- noudattaa annettuja ohjeita ja sääntöjä

RYHMÄTYÖTAIDOT, JOHTAMINEN JA VASTUULLISUUS

Arvosanan 5 tasolla opiskelija osaa:
- edistää toiminnallaan ryhmän toimintaa ja ilmapiiriä
- hallita ajankäyttöään tehden sovitut tehtävät työssä vaadittavalla laatutasolla
- toimia vastuullisesti ja soveltaa opittuja taitoja ja menetelmiä
- suunnitella ja arvioida toimintaansa turvallisuus ja/tai eettiset näkökulmat huomioiden

Arvosanan 3 tasolla opiskelija osaa:
- toimia tavoitteellisesti ryhmässä
- suunnitella ja hallita oman työn etenemistä ja ajankäyttöä
- havaita turvallisuuteen liittyviä riskejä
- perustella toimintaansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti

Arvosanan 1 (H) tasolla opiskelija osaa:
- toimia ryhmän jäsenenä
- suunnitella ohjatusti oman työn etenemistä ja ajankäyttöä
- toimia turvallisesti ja ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
- noudattaa annettuja ohjeita ja sääntöjä

Ilmoittautumisaika

22.05.2023 - 28.05.2023

Ajoitus

01.09.2023 - 01.12.2023

Opintopistemäärä

10 op

Virtuaaliosuus

8 op

Toteutustapa

20 % Lähiopetus, 80 % Etäopetus

Yksikkö

Laurea Leppävaara, palvelu

Toimipiste

Laurea Leppävaara

Opetuskielet
  • Englanti
Paikat

20 - 30

Koulutus
  • Degree Programme in Safety, Security and Risk Management (HRA), Laurea Leppävaara
Opettaja
  • Mervi Saarela
Vastuuopettaja

Mervi Saarela

Ryhmät
  • HRA223SA
    Degree Programme in Safety, Security and Risk Management, blended learning, S23, Leppävaara

Osaamistavoitteet

The student is able to
- describe the opportunities, operators and networks in the business environment*
- define the functions, processes and IT systems of an organization
- define the core and supporting processes of an organization
- apply the concept of value chain and customer driven value creation in process development
- assess the financial and operational performance of logistics as part of the supply chain management

*The verb 'recognize' has been replaced effective 1st of August 2024.

Toteutustapa

Blended learning

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Pls. see Canvas

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

Pls. see Canvas

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Pls. see Canvas

Sisältö ja sen jaksotus

Pls. see Canvas

Arviointiasteikko

H-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

REQUIREMENT LEVEL I
PROFESSIONAL KNOWLEDGE BASIS, INFORMATION SEARCHING AND REPORTING PROFESSIONAL PRACTICE AND WORKPLACE DEVELOPMENT Assessed as applicable: TEAMWORK SKILLS, LEADERSHIP AND RESPONSIBILITY
5 THE STUDENT IS ABLE TO
– use professional concepts extensively
– compare and choose relevant information
– report and communicate in a professional manner
– work independently, using the skills and methods learned
– take responsibility for interaction with customers and/or co-operation partners and for responding to their needs
– anticipate his/her need for guidance
– promote the team’s work and team spirit
– manage his/her time appropriately, completing the agreed tasks at the required quality level
– work responsibly, applying the skills and methods learned
– plan and evaluate their work, taking safety and/or ethical aspects into consideration
3 THE STUDENT IS ABLE TO
– use professional concepts in a consistent manner when explaining various work practices and situations
– gather information and use his/her knowledge basis
–report in the agreed manner
– work using the skills and methods learned
– engage in professional interaction with customers and/or co-operation partners and identify their needs
– take part in guidance and utilise it
– engage in goal-oriented work in a team
– plan and manage the progress of his/her work and use of time
– detect safety-related risks
– justify this/her actions in accordance with the professional code of conduct
H/1 THE STUDENT IS ABLE TO
– use essential professional concepts when explaining various work practices and situations
– search for information in different sources
– report
– work under guidance using the skills and methods learned
– interact with customers and/or co-operation partners
– receive guidance
– work as a member of a team
– plan the progress of his/her work and use of time under guidance
– work safely and in accordance with the professional code of conduct
– follow the provided instructions and rules

Ilmoittautumisaika

23.05.2022 - 29.05.2022

Ajoitus

01.10.2022 - 31.05.2023

Opintopistemäärä

10 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Laurea Leppävaara, liko

Toimipiste

Laurea Leppävaara

Opetuskielet
  • Englanti
Paikat

20 - 40

Koulutus
  • Degree Programme in Business Management (HBA2), Laurea Leppävaara
Opettaja
  • Marjaana Ajanto
  • Lassi Tissari
  • Mervi Saarela
  • Kaija Koivusalo
Vastuuopettaja

Mervi Saarela

Ryhmät
  • HBA222SN
    Degree Programme in Business Management, daytime studies, S22, Leppävaara

Osaamistavoitteet

The student is able to
- describe the opportunities, operators and networks in the business environment*
- define the functions, processes and IT systems of an organization
- define the core and supporting processes of an organization
- apply the concept of value chain and customer driven value creation in process development
- assess the financial and operational performance of logistics as part of the supply chain management

*The verb 'recognize' has been replaced effective 1st of August 2024.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Please see Canvas

Arviointiasteikko

H-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

REQUIREMENT LEVEL I
PROFESSIONAL KNOWLEDGE BASIS, INFORMATION SEARCHING AND REPORTING PROFESSIONAL PRACTICE AND WORKPLACE DEVELOPMENT Assessed as applicable: TEAMWORK SKILLS, LEADERSHIP AND RESPONSIBILITY
5 THE STUDENT IS ABLE TO
– use professional concepts extensively
– compare and choose relevant information
– report and communicate in a professional manner
– work independently, using the skills and methods learned
– take responsibility for interaction with customers and/or co-operation partners and for responding to their needs
– anticipate his/her need for guidance
– promote the team’s work and team spirit
– manage his/her time appropriately, completing the agreed tasks at the required quality level
– work responsibly, applying the skills and methods learned
– plan and evaluate their work, taking safety and/or ethical aspects into consideration
3 THE STUDENT IS ABLE TO
– use professional concepts in a consistent manner when explaining various work practices and situations
– gather information and use his/her knowledge basis
–report in the agreed manner
– work using the skills and methods learned
– engage in professional interaction with customers and/or co-operation partners and identify their needs
– take part in guidance and utilise it
– engage in goal-oriented work in a team
– plan and manage the progress of his/her work and use of time
– detect safety-related risks
– justify this/her actions in accordance with the professional code of conduct
H/1 THE STUDENT IS ABLE TO
– use essential professional concepts when explaining various work practices and situations
– search for information in different sources
– report
– work under guidance using the skills and methods learned
– interact with customers and/or co-operation partners
– receive guidance
– work as a member of a team
– plan the progress of his/her work and use of time under guidance
– work safely and in accordance with the professional code of conduct
– follow the provided instructions and rules
Englanniksi
REQUIREMENT LEVEL I
PROFESSIONAL KNOWLEDGE BASIS, INFORMATION SEARCHING AND REPORTING PROFESSIONAL PRACTICE AND WORKPLACE DEVELOPMENT Assessed as applicable: TEAMWORK SKILLS, LEADERSHIP AND RESPONSIBILITY
5 THE STUDENT IS ABLE TO
– use professional concepts extensively
– compare and choose relevant information
– report and communicate in a professional manner
– work independently, using the skills and methods learned
– take responsibility for interaction with customers and/or co-operation partners and for responding to their needs
– anticipate his/her need for guidance
– promote the team’s work and team spirit
– manage his/her time appropriately, completing the agreed tasks at the required quality level
– work responsibly, applying the skills and methods learned
– plan and evaluate their work, taking safety and/or ethical aspects into consideration
3 THE STUDENT IS ABLE TO
– use professional concepts in a consistent manner when explaining various work practices and situations
– gather information and use his/her knowledge basis
–report in the agreed manner
– work using the skills and methods learned
– engage in professional interaction with customers and/or co-operation partners and identify their needs
– take part in guidance and utilise it
– engage in goal-oriented work in a team
– plan and manage the progress of his/her work and use of time
– detect safety-related risks
– justify this/her actions in accordance with the professional code of conduct
H/1 THE STUDENT IS ABLE TO
– use essential professional concepts when explaining various work practices and situations
– search for information in different sources
– report
– work under guidance using the skills and methods learned
– interact with customers and/or co-operation partners
– receive guidance
– work as a member of a team
– plan the progress of his/her work and use of time under guidance
– work safely and in accordance with the professional code of conduct
– follow the provided instructions and rules

Ilmoittautumisaika

23.05.2022 - 29.05.2022

Ajoitus

02.09.2022 - 16.12.2022

Opintopistemäärä

10 op

Virtuaaliosuus

10 op

TKI-osuus

4 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Laurea Leppävaara, tiko

Toimipiste

Laurea Verkkokampus

Opetuskielet
  • Englanti
Paikat

40 - 75

Koulutus
  • Degree Programme in Business Information Technology, Cyber Security (NCA2), Laurea Leppävaara
Opettaja
  • Jouni Takala
  • Marjaana Ajanto
Vastuuopettaja

Jouni Takala

Ryhmät
  • NSA222SA
    Degree Programme in Business Information Technology, Developing Digital Services, virtual studies, S22, Leppävaara
  • NCA222SA
    Degree Programme in Business Information Technology, Cyber Security, blended learning, S22, Leppävaara

Osaamistavoitteet

The student is able to
- describe the opportunities, operators and networks in the business environment*
- define the functions, processes and IT systems of an organization
- define the core and supporting processes of an organization
- apply the concept of value chain and customer driven value creation in process development
- assess the financial and operational performance of logistics as part of the supply chain management

*The verb 'recognize' has been replaced effective 1st of August 2024.

Toteutustapa

[Kirjaa tähän keskeinen tieto opintojakson toteutustavasta, oppimisympäristöstä sekä ohjaus- ja viestintäkäytänteistä.]

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Vinkki: Ota hyvissä ajoin yhteyttä Laurea-kirjastoon materiaalin saatavuuden varmistamiseksi. Kirjasto voi myös auttaa sopivan tietoperustan etsimisessä.]

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Laurean tutkintosäännön mukaisesti ”Kaikilla opiskelijoilla on oikeus osaamisensa näyttämiseen. Aloitteen hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Osaamisen tunnistaa ja tunnustaa opinnosta vastaava opettaja tai muu tehtävään nimetty henkilö. Arvioinnissa noudatetaan samaa arviointikriteeristöä ja pääsääntöisesti samaa arviointiasteikkoa kuin vastaavalla opintojaksolla tai -kokonaisuudella. Opiskelijalla on oikeus hakea osaamisen tunnustamista riippumatta siitä, missä, miten ja milloin osaaminen on hankittu. Opiskelija voi hakea myös työssä hankittavan osaamisen tunnistamista osaksi tutkintoa (työn opinnollistaminen). ... Opiskelija vastaa osaamisen osoittamisesta, todistamisesta ja riittävien tietojen toimittamisesta. Osaamisen arvioivat opiskelija ja näytön vastaanottava ohjaaja yhdessä. ” Katso lisätietoa opiskelijaintrasta.

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

Tutkintosäännön 18§ mukaisesti ”opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle opintoon osallistumisensa vahvistamiseksi. Vaihtoehtoisesti opettaja voi määrittää myös muun tavan, jolla opiskelija vahvistaa osallistumisensa toteutukselle. Näitä toimia voidaan edellyttää viikon sisällä toteutuksen alkamisesta. Edellä esitetyn mukaisesti toimintatavan soveltaminen edellyttää, että opettaja tiedottaa toteutukselle hyväksyttyjä opiskelijoita käytänteestä ja että käytänne on kerrottu opinnon toteutussuunnitelmassa. Mikäli opiskelija on estynyt perusteluista syistä osallistumaan ensimmäiseen kontaktikertaan tai aktivoitumaan opinnoissa opettajan asettamien edellytysten mukaisesti, hänen tulee olla yhteydessä vastuuopettajaan toteutukselle osallistumisesta sopimiseksi. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta tai poissaolon syytä ei voida pitää perusteltuna. Hänen tilalleen voidaan ottaa jonossa oleva seuraava opiskelija”.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Yksi opintopiste vastaa keskimäärin 26,7 tuntia opiskelijan tekemää työtä.

Sisältö ja sen jaksotus

Kenttä toimii tekoälyä käyttävän palvelun perusteena jatkossa opintojen, työpaikkojen ja henkilökohtaisen osaamisen vertailussa.

Lisätietoja opiskelijoille

Opinto on vaatimuksiltaan amk-tutkintoon johtavan koulutuksen tasoa.

[Mikäli toteutuksen tiedoissa on ilmaistu, että toteutukselle on varattu paikkoja Avoimen AMK:n, 3AMKin tai CampusOnlinen opiskelijoille, kerro asiasta tässä].

Arviointiasteikko

H-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Osaamisen arviointi kohdistuu opetussuunnitelmien tavoitekuvauksiin ja osaamisen taso arvioidaan opinnon toteutussuunnitelmalla ilmoitetun arviointikriteeristön perusteella (Laurean tutkintosääntö).

Opiskelijan, joka ei ole suorittanut hyväksytyksi opintojakson läpäisemiseksi asetettuja tehtäviä tai tenttejä, tulee täydentää tai uusia suorituksensa opintojakson opettajan määrittelemällä tavalla ja opettajan määrittelemässä ajassa. Hylätyn tentin tai muun suorituksen voi uusia kaksi kertaa. Varsinaiseen tenttiin osallistumatta jättäminen lasketaan yhdeksi suorituskerraksi. (Laurean tutkintosääntö)

Kaikkien Laurean toimijoiden odotetaan noudattavan hyviä tieteellisiä käytänteitä, joihin kuuluu asianmukainen lähteisiin viittaaminen. Perehdy ja kysy käytänteistä tarvittaessa. Kaikki opintotehtävät tehdään yksilötyönä, jollei tehtävässä ole muuta ohjeistettu. Urkundin käytöstä tehtävien tarkistuksen yhteydessä opettaja kertoo erikseen.

Opinnon arvioinnissa käytetään amk-tutkinto-opiskelijan osaamisen arviointikehikon vaatimustason I mukaisia kriteereitä:

AMMATILLINEN TIETOPERUSTA, TIEDONHAKU JA RAPORTOINTI

Arvosanan 5 tasolla opiskelija osaa:
- käyttää monipuolisesti ammattikäsitteitä
- vertailla ja valita tarkoituksenmukaista tietoa
- raportoida ja viestiä ammattimaisesti

Arvosanan 3 tasolla opiskelija osaa:
- käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä eri työkäytänteitä ja tilanteita selittäessään
- koota tietoa ja hyödyntää tietoperustaansa
- raportoida sovitulla tavalla

Arvosanan 1 (H) tasolla opiskelija osaa:
- käyttää keskeisiä ammattikäsitteitä eri työkäytänteitä ja -tilanteita selittäessään
- etsiä tietoa eri tietolähteistä
- raportoida

AMMATILLINEN TOIMINTA JA TYÖELÄMÄN KEHITTÄMINEN

Arvosanan 5 tasolla opiskelija osaa:
- toimia itsenäisesti opittuja taitoja ja menetelmiä käyttäen
- ottaa vastuuta asiakkaan ja /tai yhteistyötahojen kanssa toimimisesta ja heidän tarpeisiinsa vastaamisesta
- ennakoida ohjaustarpeitaan

Arvosanan 3 tasolla opiskelija osaa:
- toimia opittuja taitoja ja menetelmiä käyttäen
- toimia ammatillisesti asiakkaiden ja/tai yhteistyötahojen kanssa ja tunnistaa heidän tarpeensa
- osallistua ohjaukseen ja hyödyntää sitä

Arvosanan 1 (H) tasolla opiskelija osaa:
- toimia ryhmän jäsenenä
- suunnitella ohjatusti oman työn etenemistä ja ajankäyttöä
- toimia turvallisesti ja ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
- noudattaa annettuja ohjeita ja sääntöjä

RYHMÄTYÖTAIDOT, JOHTAMINEN JA VASTUULLISUUS

Arvosanan 5 tasolla opiskelija osaa:
- edistää toiminnallaan ryhmän toimintaa ja ilmapiiriä
- hallita ajankäyttöään tehden sovitut tehtävät työssä vaadittavalla laatutasolla
- toimia vastuullisesti ja soveltaa opittuja taitoja ja menetelmiä
- suunnitella ja arvioida toimintaansa turvallisuus ja/tai eettiset näkökulmat huomioiden

Arvosanan 3 tasolla opiskelija osaa:
- toimia tavoitteellisesti ryhmässä
- suunnitella ja hallita oman työn etenemistä ja ajankäyttöä
- havaita turvallisuuteen liittyviä riskejä
- perustella toimintaansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti

Arvosanan 1 (H) tasolla opiskelija osaa:
- toimia ryhmän jäsenenä
- suunnitella ohjatusti oman työn etenemistä ja ajankäyttöä
- toimia turvallisesti ja ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
- noudattaa annettuja ohjeita ja sääntöjä

Ilmoittautumisaika

23.05.2022 - 29.05.2022

Ajoitus

31.08.2022 - 01.12.2022

Opintopistemäärä

10 op

Virtuaaliosuus

8 op

Toteutustapa

20 % Lähiopetus, 80 % Etäopetus

Yksikkö

Laurea Leppävaara, palvelu

Toimipiste

Laurea Leppävaara

Opetuskielet
  • Englanti
Paikat

20 - 40

Koulutus
  • Degree Programme in Safety, Security and Risk Management (HRA), Laurea Leppävaara
Opettaja
  • Mervi Saarela
Vastuuopettaja

Mervi Saarela

Ryhmät
  • HRA222SA
    Degree Programme in Safety, Security and Risk Management, blended learning, S22, Leppävaara

Osaamistavoitteet

The student is able to
- describe the opportunities, operators and networks in the business environment*
- define the functions, processes and IT systems of an organization
- define the core and supporting processes of an organization
- apply the concept of value chain and customer driven value creation in process development
- assess the financial and operational performance of logistics as part of the supply chain management

*The verb 'recognize' has been replaced effective 1st of August 2024.

Toteutustapa

Blended learning

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Pls. see Canvas

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

Pls. see Canvas

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Pls. see Canvas

Sisältö ja sen jaksotus

Pls. see Canvas

Arviointiasteikko

H-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

REQUIREMENT LEVEL I
PROFESSIONAL KNOWLEDGE BASIS, INFORMATION SEARCHING AND REPORTING PROFESSIONAL PRACTICE AND WORKPLACE DEVELOPMENT Assessed as applicable: TEAMWORK SKILLS, LEADERSHIP AND RESPONSIBILITY
5 THE STUDENT IS ABLE TO
– use professional concepts extensively
– compare and choose relevant information
– report and communicate in a professional manner
– work independently, using the skills and methods learned
– take responsibility for interaction with customers and/or co-operation partners and for responding to their needs
– anticipate his/her need for guidance
– promote the team’s work and team spirit
– manage his/her time appropriately, completing the agreed tasks at the required quality level
– work responsibly, applying the skills and methods learned
– plan and evaluate their work, taking safety and/or ethical aspects into consideration
3 THE STUDENT IS ABLE TO
– use professional concepts in a consistent manner when explaining various work practices and situations
– gather information and use his/her knowledge basis
–report in the agreed manner
– work using the skills and methods learned
– engage in professional interaction with customers and/or co-operation partners and identify their needs
– take part in guidance and utilise it
– engage in goal-oriented work in a team
– plan and manage the progress of his/her work and use of time
– detect safety-related risks
– justify this/her actions in accordance with the professional code of conduct
H/1 THE STUDENT IS ABLE TO
– use essential professional concepts when explaining various work practices and situations
– search for information in different sources
– report
– work under guidance using the skills and methods learned
– interact with customers and/or co-operation partners
– receive guidance
– work as a member of a team
– plan the progress of his/her work and use of time under guidance
– work safely and in accordance with the professional code of conduct
– follow the provided instructions and rules