Siirry suoraan sisältöön

Restonomina nyt ja tulevaisuudessa (5 op)

Toteutuksen tunnus: R0172-MKA1811

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
14.05.2018 - 31.05.2018
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
10.09.2018 - 19.12.2018
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
3 op
Virtuaaliosuus
2 op
TKI-osuus
3 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Toimipiste
Laurea Leppävaara
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Matkailu- ja palveluliiketoiminnan koulutus (MKA2), Laurea Leppävaara
Opettajat
Marjaana Salomaa
Tuula Kuivanen
Petri Miinalainen
Kaija Meriläinen
Päivi Mantere
Vastuuopettaja
Päivi Mantere
Opintojakso
R0172

Tavoitteet

Opiskelija osaa
- kuvata ja selittää toimialaa
- keskustella ja arvioida restonomin tulevaisuuden osaamista
- valita opintojakson käytyään oman täydentävien polun

Aika ja paikka

Leppävaaran kampuksella ja tutustumiskäyntien osalta pääkaupunkiseudun toimijoilla

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

ilmoitetaan Optimassa opintojen alkaessa

Toteutustapa

Opinnot sijoittuvat opiskelijan ensimmäiseen kauteen
Opiskelija muodostaa peruskäsityksen toimialasta ja sen tehtävistä

Työelämäyhteistyö ja/tai TKI

työelämään tutustumisen tehtäviä
alan eri toiminnot
keskeiset toimialat
alan tulevaisuus
matkailu- ja tapahtumapalvelujen peruskäsitteet

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

ks. aikataulu

Kansainvälisyys toteutuksella

kv-vaihdot ja harjoittelut ja projektit osana restonomin koulutusta ja työelämää

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

ei valinnaista suoritusta,

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

7 kontaktikertaa,
essee
osaamisen karttumista kuvaava oppimispäiväkirja ja sitä tukevat tehtävät

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty

VAATIVUUSTASO I
AMMATILLINEN TIETOPERUSTA, TIEDONHAKU JA RAPORTOINTI AMMATILLINEN TOIMINTA JA TYÖELÄMÄN KEHITTÄMINEN Arvioidaan soveltuvin osin: RYHMÄTYÖTAIDOT, JOHTAMINEN JA VASTUULLISUUS
5 OSAA - käyttää monipuolisesti ammattikäsitteitä
- vertailla ja valita
tarkoituksenmukaista tietoa
- raportoida ja viestiä ammattimaisesti - toimia itsenäisesti opittuja taitoja ja menetelmiä käyttäen
- ottaa vastuuta asiakkaan ja /tai yhteistyötahojen kanssa toimimisesta ja heidän tarpeisiinsa vastaamisesta
- ennakoida ohjaustarpeitaan

- edistää toiminnallaan ryhmän toimintaa ja ilmapiiriä
- hallita ajankäyttöään tehden sovitut tehtävät työssä vaadittavalla laatutasolla
- toimia vastuullisesti ja soveltaa opittuja taitoja ja menetelmiä
- suunnitella ja arvioida toimintaansa turvallisuus ja/tai eettiset näkökulmat huomioiden

3 OSAA - käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä eri työkäytänteitä ja –tilanteita selittäessään
- koota tietoa ja hyödyntää tietoperustaansa
- raportoida sovitulla tavalla
- toimia opittuja taitoja ja menetelmiä käyttäen
- toimia ammatillisesti asiakkaiden ja/tai yhteistyötahojen kanssa ja tunnistaa heidän tarpeensa
- osallistua ohjaukseen ja hyödyntää sitä
- toimia tavoitteellisesti ryhmässä
- suunnitella ja hallita oman työn etenemistä ja ajankäyttöä
- havaita turvallisuuteen liittyviä riskejä
- perustella toimintaansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
H/1 OSAA -käyttää keskeisiä ammattikäsitteitä eri työkäytänteitä ja –tilanteita selittäessään
-etsiä tietoa eri tietolähteistä
-raportoida
- toimia ohjattuna opiskeltavia taitoja ja menetelmiä käyttäen
- toimia asiakkaiden ja/tai yhteistyötahojen kanssa
- ottaa vastaan ohjausta
-toimia ryhmän jäsenenä
-suunnitella ohjatusti oman työn etenemistä ja ajankäyttöä
- toimia turvallisesti ja ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
-noudattaa annettuja ohjeita ja sääntöjä

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Siirry alkuun