Restonomina nyt ja tulevaisuudessa (5 op)
Toteutuksen tunnus: R0172-3002
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
13.05.2019 - 26.05.2019
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
28.08.2019 - 31.12.2019
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- Laurea-ammattikorkeakoulu
- Toimipiste
- Laurea Leppävaara
- Opetuskielet
- suomi
- Koulutus
- Palveluelämysten tuottaminen ja kehittäminen (MSA2), Laurea Leppävaara
Tavoitteet
Opiskelija osaa
- kuvata ja selittää toimialaa
- keskustella ja arvioida restonomin tulevaisuuden osaamista
- valita opintojakson käytyään oman täydentävien polun
Aika ja paikka
Leppävaaran kampuksella, verkossa ja tutustumiskäyntien osalta pääkaupunkiseudun toimijoilla
ti 03.12.2019 15.30 - 18.00 Vierailu
ti 26.11.2019 15.30 - 18.00 kampuksella worksop
ti 05.11.2019 15.30 - 18.00 vieraita kampuksella
ti 22.10.2019 15.30 - 18.00 verkossa
ti 08.10.2019 15.30 - 18.00 verkossa
18.09.2019 15.30 - 18.00 restorace narinkkatorilla
ti 10.09.2019 15.30 - 18.00 kampuksella
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
ilmoitetaan Optimassa opintojen alkaessa
Toteutustapa
Opinnot sijoittuvat opiskelijan ensimmäiseen kauteen
Opiskelija muodostaa peruskäsityksen toimialasta ja sen tehtävistä
Työelämäyhteistyö ja/tai TKI
työelämään tutustumisen tehtäviä
alan eri toiminnot
keskeiset toimialat
alan tulevaisuus
matkailu- ja tapahtumapalvelujen peruskäsitteet
Toteutuksen tärkeät päivämäärät
ks. aikataulu
Kansainvälisyys toteutuksella
kv-vaihdot ja harjoittelut ja projektit osana restonomin koulutusta ja työelämää
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Ei valinnaista suoritusta
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
7 opetuskertaa, ennakkotehtävä ennen jokaista verkkoluentoa.
Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty
VAATIVUUSTASO I
AMMATILLINEN TIETOPERUSTA, TIEDONHAKU JA RAPORTOINTI AMMATILLINEN TOIMINTA JA TYÖELÄMÄN KEHITTÄMINEN Arvioidaan soveltuvin osin: RYHMÄTYÖTAIDOT, JOHTAMINEN JA VASTUULLISUUS
5 OSAA - käyttää monipuolisesti ammattikäsitteitä
- vertailla ja valita
tarkoituksenmukaista tietoa
- raportoida ja viestiä ammattimaisesti - toimia itsenäisesti opittuja taitoja ja menetelmiä käyttäen
- ottaa vastuuta asiakkaan ja /tai yhteistyötahojen kanssa toimimisesta ja heidän tarpeisiinsa vastaamisesta
- ennakoida ohjaustarpeitaan
- edistää toiminnallaan ryhmän toimintaa ja ilmapiiriä
- hallita ajankäyttöään tehden sovitut tehtävät työssä vaadittavalla laatutasolla
- toimia vastuullisesti ja soveltaa opittuja taitoja ja menetelmiä
- suunnitella ja arvioida toimintaansa turvallisuus ja/tai eettiset näkökulmat huomioiden
3 OSAA - käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä eri työkäytänteitä ja –tilanteita selittäessään
- koota tietoa ja hyödyntää tietoperustaansa
- raportoida sovitulla tavalla
- toimia opittuja taitoja ja menetelmiä käyttäen
- toimia ammatillisesti asiakkaiden ja/tai yhteistyötahojen kanssa ja tunnistaa heidän tarpeensa
- osallistua ohjaukseen ja hyödyntää sitä
- toimia tavoitteellisesti ryhmässä
- suunnitella ja hallita oman työn etenemistä ja ajankäyttöä
- havaita turvallisuuteen liittyviä riskejä
- perustella toimintaansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
H/1 OSAA -käyttää keskeisiä ammattikäsitteitä eri työkäytänteitä ja –tilanteita selittäessään
-etsiä tietoa eri tietolähteistä
-raportoida
- toimia ohjattuna opiskeltavia taitoja ja menetelmiä käyttäen
- toimia asiakkaiden ja/tai yhteistyötahojen kanssa
- ottaa vastaan ohjausta
-toimia ryhmän jäsenenä
-suunnitella ohjatusti oman työn etenemistä ja ajankäyttöä
- toimia turvallisesti ja ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
-noudattaa annettuja ohjeita ja sääntöjä
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty