Siirry suoraan sisältöön

Ravitsemus hyvinvoinnin tukena (5 op)

Toteutuksen tunnus: G8291-3008

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
23.11.2020 - 08.01.2021
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
18.01.2021 - 31.07.2021
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
0 op
Virtuaaliosuus
5 op
Toteutustapa
Etäopetus
Toimipiste
Laurea Verkkokampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
20 - 40
Koulutus
Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOS2), Terveys- ja hyvinvointialat
Opettajat
Tapani Risto
Vastuuopettaja
Tapani Risto
Opintojakso
G8291

Tavoitteet

Opiskelija osaa
- kuvata ruuansulatusjärjestelmän perustoiminnot ja niiden säätelyn sekä fyysisen aktiivisuuden vaikutukset ravitsemukseen
- kuvata ja tunnistaa ravitsemuksen merkityksen eri-ikäisten ihmisten hyvinvoinnille
- arvioida asiakkaan kehon koostumusta ja tukea asiakkaan hyvinvointia edistäviä ravintotottumuksia
- suunnitella asiakkaan kokonaisvaltaista hyvinvointia edistäviä fyysisen aktiivisuuden ja ravitsemuksen huomioivia toimintatapoja

Aika ja paikka

Toteutuu kevään 2021 aikana - zoom-luentoja aiheista. Orientaatio, ravitsemusfysiologia (2 kpl), aktiivisuuden ja ravinnon arviointi (2 kpl). Tarvittaessa opintojen etenemistä tuoetaan zoom -luennoilla.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Ravitsemustiede -kirja (oppiportti)

Toteutustapa

Oppimistehtäviä kolmessa jaksossa: Ravitsemuksen fysiologia (2op), Ravitsemus- ja aktiivisuusarviointi (2op) ja kliinisen ravitsemuksen essee itselleen kiinnostavasta aihepiiristä (1op)

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

Ilmoitetaan viestillä ennakkoon niille, jotka kurssille ovat ilmoittautuneet.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Orientaatio välttämätön, muiden zoom-luentojen osuus ehdollinen.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

5 op:n toteutus, josta lunetoihin 10 - 15 h. Oppilaan työtä loput noin 120 h oppimistehtävien tekemisessä.

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty

Oppimistehtävien kriteerit tulevat kunkin tehtävän osalta esiin opintojakson osa kerrallaan.

Sisältö ja sen jaksotus

1. Orientaatio
2. Ravitsemuksen fysiologia (2 zoom-lunetoa)
3. Aktiivisuuden- ja ravinnonarviointi (2 zoom-luentoa)

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Lisätiedot

Kurssi on soveltavaa fysiologiaa.

Soveltuu lähinnä niille, joilla ravitsemus kuuluu terveysneuvonnan ja ohjaamisen alueeseen.

Hyvät tiedot elimistön perusfysiologiasta antavat riittävän pohjan onistua tämän opintokokonaisuuden itsenäiseen suorittamiseen.

Siirry alkuun