Terveyttä ruoasta (5 op)
Toteutuksen tunnus: A9222-TOP1811
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
14.05.2018 - 19.08.2018
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
22.10.2018 - 21.12.2018
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 0 op
- Virtuaaliosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Etäopetus
- Toimipiste
- Laurea Leppävaara
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 15 - 40
- Koulutus
- Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat
Tavoitteet
Opiskelija osaa
- tunnistaa ruokaan ja -palveluihin liittyvät riskit
- arvioida uusimpia ruokatrendejä
- toteuttaa ja kehittää terveellistä ja turvallista ruokatuotantoprosessia asiakaslähtöisesti
Aika ja paikka
Opintojakson Optima -työtila avataan opiskelijoille viikolla 43.
Opintojakso on täysin virtuaalinen.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Oppimateriaalina käytetään pääsääntöiseti ravitsemuskirjallisuutta, lisäksi hyödynnetään palvelun laatu- ja tutkimus- sekä kehittämismenetelmäkirjallisuutta.
Oppimateriaali ja lähteet ovat opintojakson Optima -työtilassa.
HUOMIO:
KIRJAA Voutilainen, E., Fogelholm, M. & Mutanen M. 2015. RAVITSEMUSTAITO. Helsinki: SanomaPro.TARVITAAN JO HETI VIIKOLLA 43 ENSIMMÄISESSÄ TEHTÄVÄSSÄ. KIRJA KANNATTAA LAINATA LEPPÄVAARAN KAMPUSKIRJASTOSTA HETI OPINTOJAKSON ALKUUN. KIRJAA ON MYÖS OSASSA MUITA LAUREAN KAMPUSKIRJASTOJA.
Toteutustapa
Opintojakso on täysin virtuaalinen ja ei sisällä kontaktikertoja.
Opintojakson tarkempi aikataulu, tehtävät ja kaikki muu opiskeluun liittyvä materiaali on opintojakson Optima- työtilassa.
Ohjaus ja viestintä tapahtuu opintojakson Optima- työtilan kautta.
Tervetuloa opintojaksolle!
Työelämäyhteistyö ja/tai TKI
Palvelun kehittämistehtävä opiskelijan valitsemaan mara-alan yritykseen aiheena terveytta ruoasta.
Toteutuksen tärkeät päivämäärät
Toteutus alkaa viikolla 43, jolloin Optima-työtila avautuu.
Kansainvälisyys toteutuksella
Ei ole tällä opintojaksolla.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Ei koske tätä opintojaksoa.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opintojaksolla on kolme tehtävää, ja kaikki tehtävät ovat yksilötehtäviä.
Opiskelijan työmäärän jakautuminen opintojaksolla, arvio tunteina
1. Terveyttä edistävä ruoka ja ravitsemus- tehtävä 35 h
2. Ruokatrendit-tehtävä 45 h
3. Palvelun kehittämistehtävä 50 h
Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on noin 130 tuntia.
Sisältö ja sen jaksotus
- terveytta edistävä ruoka ja ravitsemus: sekaruokavalio ja kasvisruokavalio
- ruokatrendit ja terveys: muotidieetit ja -elintarvikkeet
- palvelun kehittämistehtävä mara-alan yritykseen
Arviointiasteikko
H-5
Lisätiedot
Opintojakso on virtuaalitoteutus.
Suositus edeltävistä opinnoista:
- A9131 Laatu ravitsemispalveluissa ja
- A9146 Palvelujärjestelmien kehittäminen -opintojaksot tai
- vastaava osaaminen.