Siirry suoraan sisältöön

Fysioterapiamenetelmät (5 op)

Toteutuksen tunnus: G8358-3010

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
20.05.2024 - 26.05.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
01.08.2024 - 31.12.2024
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Toimipiste
Laurea Otaniemi
Opetuskielet
suomi
Paikat
20 - 45
Koulutus
Fysioterapeuttikoulutus (SFG2), Laurea Otaniemi
Opettajat
Valpuri Seikkula
Kaisa Porkka-Toivonen
Laura Kaarna
Vastuuopettaja
Laura Kaarna
Ryhmät
SFG223SN
Fysioterapeuttikoulutus, päivätoteutus, S23, Otaniemi
Opintojakso
G8358

Tavoitteet

Opiskelija osaa
- kuvata keskeisimpiä asiakkaan toimintakykyä edistäviä fysioterapiamenetelmiä ja niiden perusteita (fysikaalisia hoitoja, pehmytosakudosten käsittelyä, nivelten mobilisointia ja stabilointia)
- valita ja käyttää fysioterapiamenetelmiä turvallisesti ja perustellusti
- arvioida menetelmien käytön tarkoituksenmukaisuutta ja tuloksellisuutta

Aika ja paikka

Katso opinnon aikataulut Lukkarikoneesta osoitteesta https://lukkarit.laurea.fi. Laurea pidättää oikeudet muutoksiin.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

- Petty, NJ. & Barnard, K., 2018. Principles of Musculoskeletal Treatment and Management.
- Petty, Nicola J. (& Barnard, K.) 2015, 2. (tai 2018, 3ed.) “Neuromusculoskeletal treatment and management.
- Saari M, Lumio M, Asmussen PD., Montag H-J. 2009. Käytännön lihashuolto. VK-Kustannus Oy.
- Pihlman & Luomala: Faskia – terapian ja liikkeen näkökulmasta. VK-kustannus Oy.
- Kaltenborn F. , 1985, 2010, 2012 Manual Mobilization of the joints vol 1: extremities /Raajojen nivelten manuaalinen mobilisaatio.
- Shacklock, M., 2005, "Clinical neurodynamics"

Opintojakson työpajojen materiaalit.

Toteutustapa

Opinnon toteutusta tukee Canvasiin rakennettu oppimisympäristö, mutta oppimisen kannalta on tärkeää osallistua kampuksella järjestettävään lähiopetukseen ja -ohjaukseen aikataulun mukaisesti. Opintojakson lähiopetuksessa ja työpajoissa on 100% läsnäolovaatimus. Opinnossa on itsenäistä työskentelyä sekä pari- ja ryhmätyöskentelyä. Tehtävistä annetaan henkilökohtaista palautetta opettajan toimesta sekä voidaan hyödyntää myös vertaispalautteenantoa.

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

Tutkintosääntöön (2024) perustuen toteutukselle hyväksytyn opiskelijan edellytetään vahvistavan osallistumisensa osoittamalla aktiivisuutta opinnon alkaessa seuraavalla tavalla:

Aktiivisuuden osoittamiseksi opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle opintoon osallistumisensa vahvistamiseksi. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta tai poissaolon syytä ei voida pitää perusteltuna. Hänen tilalleen voidaan ottaa toinen opiskelija.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Tutkintosäännön (2024) mukaan opiskelijalla on oikeus hakea osaamisen tunnustamista riippumatta siitä, missä, miten ja milloin osaaminen on hankittu. Laureassa osaamisen tunnistamista ja tunnustamista toteutetaan kahden eri menettelyn kautta: a) hyväksiluku (toisen korkeakoulun opinnoissa hankittu osaaminen) ja b) osaamisen näyttö (muulla tavoin hankittu osaaminen). Aloitteen osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Opiskelijan vastuulla on osoittaa ja todentaa osaamisensa. Osaamisanalyysi tulee palauttaa opintojakson kaikille opettajille sähköpostitse viikon kuluessa ensimmäisestä opetuskerrasta. Lisätietoa hyväksiluvusta ja osaamisen näytöstä on opiskelijaintrassa.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opinnon työmäärä on mitoitettu siten, että opinnon tavoitteena olevan osaamisen hankkimiseksi yksi opintopiste vastaa keskimäärin 26,7 tuntia opiskelijan tekemää työtä. Opintojakso on kokonaisuudessaan viisi (5) opintopistettä. Tällä opintojaksolla opiskelijat työmääräksi on siis arvioitu noin 135 tuntia, joka sisältää työpaja-opiskelun, itsenäisen opiskelun työpajoja ja näyttöä varten sekä case-tehtävän työstämisen. Todellinen ajan tarve vaihtelee yksilöittäin mm. aiemman osaamisen takia.

Sisältö ja sen jaksotus

Opintojaksolla harjoitellaan erilaisia fysioterapiamenetelmiä, kuten pehmytkudoskäsittelyä, nivelmobilisaatiota, neuraalikudoksen mobilisaatiota, fysikaalisia hoitomenetelmiä ja teippausta. Käytännön harjoittelu tapahtuu työpajoissa. Lisäksi aiheeseen syvennytään tarkemmin tehtävien ja kirjallisuuden kautta.

Arviointiasteikko

H-5

Lisätiedot

Opinto on vaatimuksiltaan amk-tutkintoon johtavan koulutuksen tasoa.

Osallistumisen edellytyksenä on aina, että opetussuunnitelman mukaiset mahdolliset osaamisedeltävyydet (edeltävä opinto tai vastaava osaaminen) täyttyvät. Opiskelija vastaa itse edeltävyysehtojen huomioimisesta.

Siirry alkuun