Siirry suoraan sisältöön

Ruuansulatuselimistö ja ravinto-oppi (2 op)

Toteutuksen tunnus: SU00BV92-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
01.01.2000
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
17.04.2023 - 28.05.2023
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
2 op
Lähiosuus
2 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Toimipiste
Laurea Tikkurila
Opetuskielet
suomi
Paikat
51 - 60
Koulutus
Ortopedinen osteopatia, täydennyskoulutus (USV3), Laurea Tikkurila
Opettajat
Satu Vuorela
Marja Vellonen
Vastuuopettaja
Marja Vellonen
Ryhmät
USV322SU
Ortopedinen osteopatia, S22, täydennyskoulutus
Opintojakso
SU00BV92

Tavoitteet

- tietää keskeiset kansalliset ja kansainväliset ravitsemusohjelmat ja -suositukset
- ymmärtää kehittyvän ravitsemustieteellisen tiedon merkityksen kansansairauksien ennaltaehkäisyssä ja hoidossa
- osaa arvioida potilaan ravitsemustilaa ja perustella potilaan ravitsemushoitoa suositusten perusteella
- tuntee keskeiset sairauksien hoitoon liittyvät erikoisruokavaliot

Aika ja paikka

Opetus toteutetaan Tikkurilassa seuraavasti:

22.5.2022 klo 9-11.30
24.5.2022 klo 8.15-11.30
25.5.2022 klo 10-13.45
26.5.2022 klo 8.15-11.30

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Opintojakson materiaali löytyy opintojakson Canvas-työtilasta.

Toteutustapa

Opintojakso sisältää lähiopetusta sekä tehtäviä. Lähiopetus toteutetaan Tikkurilan kampuksella. Lähiopetus muodostuu luennoista sekä ryhmätyöskentelystä. Ryhmätyöskentelyssä tehdään tehtäviä ryhmissä ja ne palautetaan ryhmäpalautuksena Canvasiin. Lisäksi opintojakso sisältää yksilötehtäviä, jotka palautetaan Canvasiin.

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

22.5.2022 opetuspäivä
24.5.2022 opetuspäivä
25.5.2022 opetuspäivä
26.5.2022 opetuspäivä
10.6. etätehtävien palautus

Sisältö ja sen jaksotus

- Ruoansulatus ja ravintoaineiden imeytyminen
- Ravintoaineet ja niiden saanti elintarvikkeista
- Ravitsemussuositukset
- Erityisruokavaliot
- Ravitsemustilan arviointi

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Siirry alkuun