Ruuansulatuselimistö ja ravinto-oppi (2 op)
Toteutuksen tunnus: SU00BV92-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
01.01.2000
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
17.04.2023 - 28.05.2023
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 2 op
- Lähiosuus
- 2 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Toimipiste
- Laurea Tikkurila
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 51 - 60
- Koulutus
- Ortopedinen osteopatia, täydennyskoulutus (USV3), Laurea Tikkurila
- Opettajat
- Satu Vuorela
- Marja Vellonen
- Vastuuopettaja
- Marja Vellonen
- Ryhmät
-
USV322SUOrtopedinen osteopatia, S22, täydennyskoulutus
- Opintojakso
- SU00BV92
Tavoitteet
- tietää keskeiset kansalliset ja kansainväliset ravitsemusohjelmat ja -suositukset
- ymmärtää kehittyvän ravitsemustieteellisen tiedon merkityksen kansansairauksien ennaltaehkäisyssä ja hoidossa
- osaa arvioida potilaan ravitsemustilaa ja perustella potilaan ravitsemushoitoa suositusten perusteella
- tuntee keskeiset sairauksien hoitoon liittyvät erikoisruokavaliot
Aika ja paikka
Opetus toteutetaan Tikkurilassa seuraavasti:
22.5.2022 klo 9-11.30
24.5.2022 klo 8.15-11.30
25.5.2022 klo 10-13.45
26.5.2022 klo 8.15-11.30
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Opintojakson materiaali löytyy opintojakson Canvas-työtilasta.
Toteutustapa
Opintojakso sisältää lähiopetusta sekä tehtäviä. Lähiopetus toteutetaan Tikkurilan kampuksella. Lähiopetus muodostuu luennoista sekä ryhmätyöskentelystä. Ryhmätyöskentelyssä tehdään tehtäviä ryhmissä ja ne palautetaan ryhmäpalautuksena Canvasiin. Lisäksi opintojakso sisältää yksilötehtäviä, jotka palautetaan Canvasiin.
Toteutuksen tärkeät päivämäärät
22.5.2022 opetuspäivä
24.5.2022 opetuspäivä
25.5.2022 opetuspäivä
26.5.2022 opetuspäivä
10.6. etätehtävien palautus
Sisältö ja sen jaksotus
- Ruoansulatus ja ravintoaineiden imeytyminen
- Ravintoaineet ja niiden saanti elintarvikkeista
- Ravitsemussuositukset
- Erityisruokavaliot
- Ravitsemustilan arviointi
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty