Sosiaalialan vaikuttamistyö (5 op)
Toteutuksen tunnus: R0019-3052
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
22.05.2023 - 01.06.2023
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
01.09.2023 - 15.12.2023
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 3 op
- Virtuaaliosuus
- 2 op
- TKI-osuus
- 2 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Toimipiste
- Laurea Hyvinkää
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 20 - 40
- Koulutus
- Sosionomikoulutus (SSB2), Laurea Hyvinkää
- Opettajat
- Paula Väliaho
- Hanna Nurmiranta
- Vastuuopettaja
- Paula Väliaho
- Ryhmät
-
SSB223KASosionomikoulutus, monimuotototeutus, K23, Hyvinkää
- Opintojakso
- R0019
Tavoitteet
Opiskelija
- tuntee ja osaa soveltaa osallisuuden tuottamisen erilaisia keinoja.
- osaa käyttää erilaisia yhteiskunnallisen vaikuttamisen keinoja.
- osaa toimia osallisuutta vahvistaen yhteistyössä asiakkaiden ja muiden toimijoiden kanssa.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Opintojakson kirjallisuus on löydettävissä Canvas-tilasta. Opintojakson kirjallisuutena voidaan käyttää myös muuta kuin listattua kirjallisuutta opiskelijan omien mielenkiinnon kohteiden mukaan. Tällöin tiedonhankinnasta vastaa opiskelija itse lähdekritiikin huomioiden.
Toteutustapa
Opintojakso toteutetaan lähiopetuksena Hyvinkään kampuksella ja etäopetuksena syksyllä 2023. Opintojaksoon kuuluu osin läsnäolovelvollista opetusta, ohjausta ja sekä pienryhmä- että yksilötyöskentelyä. Etäopetusta ei tallenneta. Läsnäolovelvoitteisesta opetuksesta yksi kerta on korvattavissa painavista syistä.
Opintojakson sähköisenä oppimisympäristönä toimii Canvas-tilas.
Työelämäyhteistyö ja/tai TKI
Opintojakson puitteissa toteutetaan Hyvinvoiva opiskelija -tapahtuma marraskuussa 2023. Hyvinvoiva opiskelija -yhteistyötä tehdään paitsi paikallisesti eri oppilaitosten kanssa, myös alueellisesti Hämeen ammattikorkeakoulun kanssa.
Toteutuksen tärkeät päivämäärät
Opintojaksolla läsnäolovelvoitteisia opetuskertoja on:
* orientaatio 6.9. (kts. tutkintosääntöviittaus alla)
* LbD-työskentelun aloitus 14.9.
* Mediatuotosseminaari 4.10.
* LbD-toteutus 22.11.
* opintojakson seminaari 14.12.
Läsnäolovelvoitteisesta opetuksesta yksi kerta on korvattavissa painavista syistä.
Tutkintosäännön 18§ mukaisesti ”opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle opintoon osallistumisensa vahvistamiseksi. Vaihtoehtoisesti opettaja voi määrittää myös muun tavan, jolla opiskelija vahvistaa osallistumisensa toteutukselle. Näitä toimia voidaan edellyttää viikon sisällä toteutuksen alkamisesta. Edellä esitetyn mukaisesti toimintatavan soveltaminen edellyttää, että opettaja tiedottaa toteutukselle hyväksyttyjä opiskelijoita käytänteestä ja että käytänne on kerrottu opinnon toteutussuunnitelmassa. Mikäli opiskelija on estynyt perusteluista syistä osallistumaan ensimmäiseen kontaktikertaan tai aktivoitumaan opinnoissa opettajan asettamien edellytysten mukaisesti, hänen tulee olla yhteydessä vastuuopettajaan toteutukselle osallistumisesta sopimiseksi. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta tai poissaolon syytä ei voida pitää perusteltuna. Hänen tilalleen voidaan ottaa jonossa oleva seuraava opiskelija”.
Kansainvälisyys toteutuksella
Syksylle 2023 on suunnitteilla kv-opintojakso yhteistyössä eurooppalaisten korkeakoulujen kanssa. Mikäli mahdollista, voi sen opetusta hyödyntää myös tällä opintojaksolla. Myös muu kv-yhteistyö on mahdollista.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Laurean tutkintosäännön mukaisesti ”Kaikilla opiskelijoilla on oikeus osaamisensa näyttämiseen. Aloitteen hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Osaamisen tunnistaa ja tunnustaa opinnosta vastaava opettaja tai muu tehtävään nimetty henkilö. Arvioinnissa noudatetaan samaa arviointikriteeristöä ja pääsääntöisesti samaa arviointiasteikkoa kuin vastaavalla opintojaksolla tai -kokonaisuudella. Opiskelijalla on oikeus hakea osaamisen tunnustamista riippumatta siitä, missä, miten ja milloin osaaminen on hankittu. Opiskelija voi hakea myös työssä hankittavan osaamisen tunnistamista osaksi tutkintoa (työn opinnollistaminen). Opiskelija vastaa osaamisen osoittamisesta, todistamisesta ja riittävien tietojen toimittamisesta. Osaamisen arvioivat opiskelija ja näytön vastaanottava ohjaaja yhdessä. ” Katso lisätietoa näyttö- ja työn opinnollistamisprosesseista opiskelijaintrasta.
Mikäli opiskelija on kiinnostunut suorittamaan opintojakson näyttönä, tulee hänen olla yhteydessä opintojakson vastuulehtoriin Paula Väliahoon ja tehdä osaamisanalyysinsa jo ennen opintojakson orientaatiota 6.9. Mahdollinen näyttöesitys pidetään opintojakson opetuksen yhteydessä 14.9. aamulla.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Yksi opintopiste vastaa keskimäärin 27 tuntia opiskelijan tekemää työtä. Opintojakson osuudesta on lukujärjestykseen aikataulutettu n. 65 tuntia, muun työskentelyn aikatauluttamisesta vastaa opiskelija itse.
Opintojaksolle kuuluvat seuraavat tehtävät:
* orientaatiotehtävä 0,5 op
* yhteiskunnallinen vaikuttaminen 1 op
* osallisuuden tuottaminen (LbD-osuus) 2 op
* rakenteellinen sosiaalityö 1,5 op
Sisältö ja sen jaksotus
Opintojaksolla toteutetaan laajassa alueellisessa yhteistyössä moniammatillinen Hyvinvoiva opiskelija -tapahtuma.
Arviointiasteikko
H-5
Lisätiedot
Opinto on vaatimuksiltaan amk-tutkintoon johtavan koulutuksen tasoa.
Opinnon toteutustapa on arvoitu hyödyntäen opetuksen laatukriteereitä. Itsearviointi on opiskelijan nähtävillä opintojakson Canvas-tilassa sen auettua.