Shelf Life of Cosmetics (5 cr)
Code: V1591-3001
General information
- Enrollment
-
13.05.2019 - 26.05.2019
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
30.10.2019 - 11.12.2019
Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 4 cr
- Virtual proportion
- 1 cr
- RDI proportion
- 1 cr
- Mode of delivery
- Blended learning
- Unit
- Laurea university of applied sciences
- Campus
- Laurea Tikkurila
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 20 - 45
- Degree programmes
- Kauneudenhoitoalan koulutus (SKV2), Laurea Tikkurila (Finnish)
Learning outcomes
The student is able to
- justify the significance of microbiology in the manufacture, preservation and use of cosmetics and identify the risks of deficient hygiene in beauty care sector operating environments
- recognise key ingredients that have an effect on the microbiological or chemical self life of a cosmetics product in the list of ingredients: preservatives and antioxidants
- describe the operating principles of ingredients that have an effect on shelf life
Location and time
Opintojakso alkaa 30.10.2019 klo 8.30. Tentti on 11.12.2019 klo 9.00. Ajantasaiset kontaktit löytyvät Pakista.
Opintojakso toteutetaan Tikkurilan kampuksella.
Materials
Oppimateriaali löytyy Optimasta.
Teaching methods
Opintojaksolla käsitellään kosmetiikan mikrobiologista ja kemiallista säilyvyyttä sekä sitä, miten niihin voidaan vaikuttaa erilaisilla säilyvyyttä lisäävillä aineosilla kuten säilöntäaineilla ja antioksidanteilla. Lisäksi käydään läpi erilaisia säilyvyyteen vaikuttavien aineiden toimintaperiaatteita.
Ensimmäisellä kontaktilla on pakollinen läsnäolo tutkintosäännön mukaan.
Completion alternatives
Jos sinulla on opintojakson tavoitteisiin liittyvää osaamista (AHOT) tai mahdollisuus hankkia sitä työelämässä (TOPI), ole yhteydessä opintojakson vastuuopettajaan ennen opintojakson alkamista.
Student workload
Opintojakso on 5 op eli 135 tuntia opiskelijan työtä.
Content scheduling
Opintojakson aikataulu löytyy Optimasta.
Evaluation scale
H-5