Kosmetiikan säilyvyys (5 op)
Toteutuksen tunnus: V1591-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
13.05.2019 - 26.05.2019
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
30.10.2019 - 11.12.2019
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 4 op
- Virtuaaliosuus
- 1 op
- TKI-osuus
- 1 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Yksikkö
- Laurea-ammattikorkeakoulu
- Toimipiste
- Laurea Tikkurila
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 20 - 45
- Koulutus
- Kauneudenhoitoalan koulutus (SKV2), Laurea Tikkurila
Tavoitteet
Opiskelija osaa
- perustella mikrobiologian merkityksen kosmetiikan valmistuksessa, säilytyksessä jakäytössä ja tunnistaa puutteellisen hygienian vaaroja kauneudenhoitoalan toimintaympäristöissä
- tunnistaa kosmetiikkatuotteen ainesosaluettelosta keskeiset mikrobiologiseen tai kemialliseen säilyvyyteen vaikuttavat ainesosat: säilöntäaineet ja antioksidantit
- kuvailla säilyvyyteen vaikuttavien ainesosien toimintaperiaatteita
Aika ja paikka
Opintojakso alkaa 30.10.2019 klo 8.30. Tentti on 11.12.2019 klo 9.00. Ajantasaiset kontaktit löytyvät Pakista.
Opintojakso toteutetaan Tikkurilan kampuksella.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Oppimateriaali löytyy Optimasta.
Toteutustapa
Opintojaksolla käsitellään kosmetiikan mikrobiologista ja kemiallista säilyvyyttä sekä sitä, miten niihin voidaan vaikuttaa erilaisilla säilyvyyttä lisäävillä aineosilla kuten säilöntäaineilla ja antioksidanteilla. Lisäksi käydään läpi erilaisia säilyvyyteen vaikuttavien aineiden toimintaperiaatteita.
Ensimmäisellä kontaktilla on pakollinen läsnäolo tutkintosäännön mukaan.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Jos sinulla on opintojakson tavoitteisiin liittyvää osaamista (AHOT) tai mahdollisuus hankkia sitä työelämässä (TOPI), ole yhteydessä opintojakson vastuuopettajaan ennen opintojakson alkamista.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opintojakso on 5 op eli 135 tuntia opiskelijan työtä.
Sisältö ja sen jaksotus
Opintojakson aikataulu löytyy Optimasta.
Arviointiasteikko
H-5