Ruokamatkailu (5 op)
Toteutuksen tunnus: TO00BN86-3002
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
24.05.2021 - 30.05.2021
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
01.08.2021 - 31.12.2021
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 4 op
- Virtuaaliosuus
- 1 op
- TKI-osuus
- 3 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Toimipiste
- Laurea Leppävaara
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 20 - 40
- Koulutus
- Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat
- Vastuuopettaja
- Marjaana Salomaa
- Opintojakso
- TO00BN86
Tavoitteet
Opiskelija osaa
- kasvattaa ymmärrystä ruokamatkailun kokonaiskuvasta ja merkityksestä alalle
- kuvata ja hyödyntää alan trendejä
- kuvata alueelliset matkailun vetovoimatekijät
- integroida paikallisen ruoan ja juoman osaksi kokonaiselämystä matkailussa
- hyödyntää kannattavuuden ja markkinoinnin näkökulmia ruokamatkailupalveluissa
- kehittää asiakaslähtöisiä palveluita ja prosesseja ruokamatkailussa
Aika ja paikka
Laurea Leppävaara kampus
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Esimerkiksi:
Visit Finland. Tunne asiakkaasi. Kohderymäopas matkailuyrityksille.
Ruokamatkailuhanke. Haaga-Helia amk: www.hungryforfinland.fi
Visit FInland. Ruokamatkailun tuotesuositukset 2020
Ruokamatkailustrategia 2015-2020 (uusi strategia julkaistaan 2020)
Havas, K., Adamsson, K. & Sievers, S. 2017. Hungry for Finland. Strategian jalkautusvaihe 2015-2017.
Havas, K. & Jaakonaho, K. 2012. Evästä matkailuun. Luotsi makumatkan rakentamiseen. Haaga-Helia amk.
Toteutustapa
Opintojaksolla tutustutaan ruokamatkailuun ja tehdään kehittämistehtävä, jonka kautta opiskelija saa ymmärrystä ruokamatkailusta ja ruokareiteistä Suomessa, perehtyy tuotekehitykseen huomioiden kohderyhmän tarpeet ja alueen vetovoimatekijät ja oppi integroimaan paikallisen ruoan ja juoman osaksi kokonaiselämystä.
Työelämäyhteistyö ja/tai TKI
Opintojakso tehdään yhteistyössä Hungry for Finland -hankkeen kanssa.
Toteutuksen tärkeät päivämäärät
Osallistuminen maanantaisin 7.9.2020 alkaen opintojakson tunneille.
Pakollinen koko päivän työpajatyöskentely 21.9.2020
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
N/A
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Intensiivitoteutus:
Luennot
Työpaja
Ryhmätehtävä
Sisältö ja sen jaksotus
7.9.-19.10.2020
Viikottaiset luennot kurssin teemoista
Aktiivinen, itsenäinen ryhmätyöskentely
Lisätiedot
Pakollinen koko päivän työpajatyöskentely 21.9.2020