Siirry suoraan sisältöön

Ruokamatkailu (5 op)

Toteutuksen tunnus: TO00BN86-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
24.05.2021 - 30.05.2021
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
01.08.2021 - 31.12.2021
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
4 op
Virtuaaliosuus
1 op
TKI-osuus
3 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Toimipiste
Laurea Leppävaara
Opetuskielet
suomi
Paikat
20 - 40
Koulutus
Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat
Vastuuopettaja
Marjaana Salomaa
Opintojakso
TO00BN86

Tavoitteet

Opiskelija osaa
- kasvattaa ymmärrystä ruokamatkailun kokonaiskuvasta ja merkityksestä alalle
- kuvata ja hyödyntää alan trendejä
- kuvata alueelliset matkailun vetovoimatekijät
- integroida paikallisen ruoan ja juoman osaksi kokonaiselämystä matkailussa
- hyödyntää kannattavuuden ja markkinoinnin näkökulmia ruokamatkailupalveluissa
- kehittää asiakaslähtöisiä palveluita ja prosesseja ruokamatkailussa

Aika ja paikka

Laurea Leppävaara kampus

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Esimerkiksi:
Visit Finland. Tunne asiakkaasi. Kohderymäopas matkailuyrityksille.
Ruokamatkailuhanke. Haaga-Helia amk: www.hungryforfinland.fi
Visit FInland. Ruokamatkailun tuotesuositukset 2020
Ruokamatkailustrategia 2015-2020 (uusi strategia julkaistaan 2020)
Havas, K., Adamsson, K. & Sievers, S. 2017. Hungry for Finland. Strategian jalkautusvaihe 2015-2017.
Havas, K. & Jaakonaho, K. 2012. Evästä matkailuun. Luotsi makumatkan rakentamiseen. Haaga-Helia amk.

Toteutustapa

Opintojaksolla tutustutaan ruokamatkailuun ja tehdään kehittämistehtävä, jonka kautta opiskelija saa ymmärrystä ruokamatkailusta ja ruokareiteistä Suomessa, perehtyy tuotekehitykseen huomioiden kohderyhmän tarpeet ja alueen vetovoimatekijät ja oppi integroimaan paikallisen ruoan ja juoman osaksi kokonaiselämystä.

Työelämäyhteistyö ja/tai TKI

Opintojakso tehdään yhteistyössä Hungry for Finland -hankkeen kanssa.

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

Osallistuminen maanantaisin 7.9.2020 alkaen opintojakson tunneille.
Pakollinen koko päivän työpajatyöskentely 21.9.2020

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

N/A

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Intensiivitoteutus:
Luennot
Työpaja
Ryhmätehtävä

Sisältö ja sen jaksotus

7.9.-19.10.2020
Viikottaiset luennot kurssin teemoista
Aktiivinen, itsenäinen ryhmätyöskentely

Lisätiedot

Pakollinen koko päivän työpajatyöskentely 21.9.2020

Siirry alkuun