Ravitsemispalveluiden perusteet (10op)
Toteutuksen tunnus: ML00BW59-3002
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
 - 22.05.2023 - 28.05.2023
 - Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
 
- Ajoitus
 - 23.08.2023 - 31.10.2023
 - Toteutus on päättynyt.
 
- Opintopistemäärä
 - 10 op
 
- Lähiosuus
 - 9 op
 
- Virtuaaliosuus
 - 1 op
 
- Toteutustapa
 - Monimuoto-opetus
 
- Toimipiste
 - Laurea Leppävaara
 
- Opetuskielet
 - suomi
 
- Paikat
 - 20 - 40
 
- Koulutus
 - Ravintola- ja tapahtumaliiketoiminnan koulutus (PRA2), Laurea Leppävaara
 
- Opettajat
 - Leila Jaakkola
 - Tuula Kuivanen
 - Henry Lybäck
 - Anikó Lehtinen
 
- Vastuuopettaja
 - Leila Jaakkola
 
- Ryhmät
 - 
                        PRA223SNRavintola- ja tapahtumaliiketoiminnan koulutus, päivätoteutus, S23, Leppävaara
 
- Opintojakso
 - ML00BW59
 
Tavoitteet
Opiskelija osaa 
- kuvailla ravitsemisalan keskeiset ominaispiirteet 
- määritellä ja selittää asiakaslähtöisen ravitsemispalvelun laatutekijöitä  
- soveltaa asiakaslähtöisen palvelun laatutekijöitä käytännössä ravitsemisalalla sali- ja keittiötoiminnoissa 
- toimia ja viestiä vuorovaikutteisesti ja työelämälähtöisesti monikulttuurisen työyhteisön jäsenenä
                    
Toteutustapa
Opintojakson toteutus koostuu
- lähiopetuksesta intensiivialoituksella 23.8. - 25.8.ja
- lähiopetuksesta  useimpina torstai-päivinä, lähiopetusta satunnaisesti myös muina viikonpäivinä sekä
- työssäoppimisvuoroista BarLaurean ruokapalveluissa; lisäksi
- oppimistehtävien työstämisestä torstai-päivinä siihen varattuina aikoina sekä omalla ajalla itsenäisesti ja ryhmässä; 
- oppimistehtäviä on yhdistetty myös BarLaurea-vuoroihin
Työssäoppimisvuorot BarLaureassa ovat läsnäololtaan pakollisia. Kaikki BarLaurea-vuorot ja  lähiopetuksen tehtävät on tehtävä hyväksytysti arvioituna ennen opinotojakson opintopisteiden ja kokonaisarvosanan saamista.
                    
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Tässä osa opintojakson kirjallisuudesta ja oppimateriaalista:
- Kaikkonen, A., Mäkynen, T., Tiusanen, M. & Viinikka, E. 2017. Kokkiprokkis. 9. - 10. painos. Helsinki: Sanoma Pro.
-  Ijäs, T., Saloniemi, M., REpo, T. & Välimäki A. 2019. Elintarvikkeet. Tunne ruokasi. Turku: Hygieniakonsultointi Välimäki.
-  Ruokavirasto. Elintarvikkeet. www.ruokavirasto.fi 
-  Ravitsemuspassi. Valmennusaineisto. www.ravitsemuspassi.fi 
- Valtion ravitsemusneuvottelukunta. 2014. 5. versio. Terveyttä ruoasta! Suomalaiset ravitsemussuositukset   2014. /www.ruokavirasto.fi/globalassets/teemat/terveytta-edistava-ruokavalio/kuluttaja-ja-ammattilaismateriaali/julkaisut/ravitsemussuositukset_2014_fi_web_versio_5.pdf 
Oppimateriaalit ja kirjallisuus ilmoitetaan kokonaisuutena Canvas-työtilassa  ML00BW59 - 3002 Ravitsemispalvelujen perusteet
Harjoitteluvuoroihin liittyvää tukimateriaalia on BarLaurea-työtilassa Canvasissa.
                    
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
-
                    
Työelämäyhteistyö ja/tai TKI
Opintojaksolla opiskellaan BarLaurea-LivingLabissa.
                    
Toteutuksen tärkeät päivämäärät
Opintojakson ohjelma on Canvas-työtilassa ML00BW59/3002 Ravitsemispalvelujen perusteet. Työtila avautuu ke 23.8.
Opintojakson aloitusinfo on ke 23.8.. klo 12.45 - 15.30.
Työssäoppimisvuorot BarLaureassa alkavat perehdytykselllä ma 28.8. ja ti 29.8. BarLaurean vuorolistan mukaisesti.
                    
Kansainvälisyys toteutuksella
BarLaureassa viestitään suomen kielen lisäksi myös englanniksi.
                    
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
BarLaurea-vuorot 20 x 7 tuntia = 140 tuntia
Lähiopetus 30 tuntia
Tiimissä tapahtuva ja itsenäinen opiskelu 97  tuntia
Yhteensä 267 tuntia
Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen 10 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on noin 267 tuntia.
                    
Sisältö ja sen jaksotus
Lähiopetuksen aikataulu ja yksityiskohtainen sisältö tulevat Canvas-työtilaan ML00BW59 - 3002 Ravitsemispalvelujen perusteet täydentämään Tuudossa olevaa tietoa.
Työssäoppimisvuorot BarLaureassa toteutuvat erillisen ravintolapäällikön ilmoittaman vuorolistan mukaan.
                    
Lisätiedot
Huomioi seuraavat asiat toteutuksella:
- Varmistat opiskelupaikkasi toteutuksella osallistumalla kurssin aloituskerralle ke 23.8. tai ilmoittamalla etukäteen poissaolosta Leila Jaakkolalle, leila.jaakkola@laurea.fi. 
- BarLaureassa opiskelu tapahtuu sosiaalisesti vastuullisesti ryhmässä ja ryhmän jäsenenä. 
- BarLaurea-vuorosta poissaolemisesta on ilmoitettava etukäteen ravintolapäällikölle.
KURSSILLA ON MAHDOLLISUUS SUORITTAA HYGIENIAPASSI ELI HYGIENIAOSAAMISEN TESTI, JOS SITÄ EI OLE SUORITETTU.
                    
Arviointiasteikko
H-5