Siirry suoraan sisältöön

Ruokatapahtuman toteuttaminen (5 op)

Toteutuksen tunnus: A9400-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
01.04.2019 - 07.04.2019
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
02.05.2019 - 31.08.2019
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Laurea-ammattikorkeakoulu
Toimipiste
Laurea Leppävaara
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat
Opettajat
Tuula Kuivanen
Anikó Lehtinen
Vastuuopettaja
Tuula Kuivanen
Opintojakso
A9400

Tavoitteet

Opiskelija osaa
- kehittää ja toteuttaa ruokapalveluja sekä palveluprosesseja osana ruokatapahtumaa
- kehittää tuotetta tuotekehityksen avulla
- kehittää omia valmiuksiaan ruokatapahtuman organisoinnissa
- kehittää asiakaskokemusta osana ruokatapahtumaa

Sisältö

- Ruokatapahtuman tuottaminen palvelunmuotoiluprosessia hyödyntäen
- Tuotetestausasiakaskokemuksen tutkiminen palautteen avulla
- Ruokatapahtuman kuvaaminen sosiaalisen median avulla

Aika ja paikka

Lähijaksot toteutetaan Leppävaaran kampuksella, ruokatapahtumaprojekti muualla.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Oppimateriaali ja kirjallisuus julkaistaan jakson Optima-työtilassa A9400-TOA1721 Ruokatapahtuman toteuttaminen.

Toteutustapa

Opintojakson lähijaksot ovat touko-kesä-elokuussa, jonka lisäksi ruokatapahtumaprojektin toteutus elokuussa. Osallistuminen lähitunneille on välttämätöntä. Kontaktiopetuksen aikataulu ja sisältö tulee A9400-TOA1721 Ruokatapahtuman toteuttaminen Optimaan.
Opintojaksolla osoitetaan osaamisen kehittyminen annettujen tehtävien ja ruokatapahtumaprojektin avulla. Tehtävät ja opintoaineistot linkkeineen ja tehtävien palautuskansiot ovat jakson Optima-työtilassa.

Työelämäyhteistyö ja/tai TKI

Jaksolla toteutetaan ruokatapahtumaprojekti ryhmätyönä. Koulutuksessa myös yhteistyötä alan toimijoiden kanssa.

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

Opintojakson ohjelma on Optima-työtilassa A9400-TOA1721 Ruokatapahtuman toteuttaminen.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Jaksolla ei ole pääsääntöisesti valinnaisia suoritustapoja.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Lähiopetus 20 tuntia
Tiimissä tapahtuva ja itsenäinen opiskelu 113,5 tuntia, sisältöen ruokakokonaisuuden suunnittelun, kehittämisen ja toteutuksen sekä arviointi.
Yhteensä 133,5 tuntia
Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on noin 133,5 tuntia.

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty

Alkavan tason arviointikriteerit

Sisältö ja sen jaksotus

Jakson laajuus 5 op /133.5 tuntia ja sen osat:
1. Ruokatapahtuma (tiimissä toimiminen): arviointi T1 - K5 (70 %)
2. Oppimispäiväkirja T1-K5 (30%)
3. Opintojaksolla käytetään myös itsearviointia ja vertaisarviointia.

Esitietovaatimukset

Laatu ravitsemuspalveluissa

Lisätiedot

Opintojakson tehtävä arvioidaan numeerisesti tai hyväksytty/hylätty. Opintojaksolla käytetään myös itsearviointia ja vertaisarviointia.
Arviointimenetelmät, arvioinnin perusteet ja arviointikriteerit ovat työtilassa Optimassa.
Opintojakson suoritus edeyttää osallistumista ruokatapahtumaprojektiin.

Siirry alkuun