BarLaurea I (5op)
Toteutuksen tunnus: PH00BN98-3013
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 24.11.2025 - 30.11.2025
- Ilmoittautuminen toteutukselle ei ole vielä alkanut.
- Ajoitus
- 07.04.2026 - 12.05.2026
- Toteutus ei ole vielä alkanut.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- TKI-osuus
- 1 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- 10 Liiketalous-, tietojenkäsittely- ja palvelualat
- Toimipiste
- Laurea Porvoo
- Opetuskielet
- englanti
- Paikat
- 20 - 40
- Koulutus
- Degree Programme in Hospitality Management and Service Design (PHP2), Laurea Porvoo
- Opettajat
- Mika Vitikka
- Henry Lybäck
- Vastuuopettaja
- Henry Lybäck
- Ryhmät
-
PHP225SNDegree Programme in Hospitality and Service Design
- Opintojakso
- PH00BN98
Tavoitteet
The student is able to
- create and analyse customer experiences
- evaluate processes as part of practical way of learning within projects
- develop services by implementing design thinking ideology
Toteutustapa
BarLaurea I students are able to understand the overall picture of restaurant operations and will acquire the developmental skills and professional competence needed in Hospitality Management.
The unique Living Lab offers a wide variety of avenues for learning through participation in and development of service processes. Students work in restaurant, both as employees and The restaurant enables the students to become experts in their field by applying a theoretical knowledge base into a practical skill set.
During the study unit students will familiarise themselves to carry out a restaurant business projects implementing. Students get to know customer service methodology and offer different solutions to real problems of clients.
The student is able to
- create and analyse customer experiences
- evaluate processes as part of practical way of learning within projects
- develop services by implementing design thinking ideology
After completing the course students are able to think from a customer side perspective. Students will view, plan and act upon developmental needs of clients to employ Design Thinking into practice. Various methods of Design Thinking and facilitation methods are implemented in the students' projects in real life cases.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Kuuluvainen, Salla; Päällysaho, Minna; Rajala, Tiina; Risu, Emilia; Turunen, Anne; Vitikka, Mika (2022). Mission Zero Foodprint Workbook.
https://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/753021/Laurea%20miscellanous%20publication_%20Restaurants%20and%20Carbon%20Foodprint.pdf?sequence=5&isAllowed=y
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Ydinosaamista, ei valinnaisia suoritustapoja.
Työelämäyhteistyö ja/tai TKI
Restaurant work environment
Toteutuksen tärkeät päivämäärät
7.4.2025
Welcome to BarLaurea 1 - Introduction to course/ Henry Lybäck & Mika Vitikka
Practical shifts as a Learning environment, HACCP in BarLaurea/ Restaurant Manager
Ergonomy & Occupational Safety and Health in the Restaurant/ Mika ja Henry
8.4.2025
Nutrition & special diets Mika ja Henry
Sustainability in restaurant field/ Henry
Assignement: Learning Diary
20.4.2026.-8.5.2026 Practical way of learning in BarLaurea and Factory restaurants environment.
12.5.2026.
Presentations and feedback day:
Kansainvälisyys toteutuksella
Opetus ja harjoittelu tapahtuu monikulttuurisessa työyhteisössä.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Teoria 15 tuntia.
Tehtävien tekeminen 30 tuntia
Käytännön harjoittelu 90 tuntia.
Lisätiedot
Opintojakson tarkoituksena on kasvattaa opiskelijoiden käsitystä suomalaisesta ravintolamaailmasta, sekä antaa valmiuksia työskennellä ravintoloissa Suomessa. Kursiin kuuluu myös hygieniapassin ja anniskelupassin suorittaminen.
Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty
Hyväksytty:
Opiskelija osaa
- luoda ja analysoida asiakaskokemuksia
- arvioida prosesseja osana käytännön oppimista projekteissa
- kehittää palveluita toteuttamalla muotoiluajattelun ideologiaa
- omata tarpeelliset tiedot ravintolatyöskentelyyn Suomessa, sekä hygienia- ja anniskelupassin
Arviointiasteikko
H-5