Siirry suoraan sisältöön

Seksuaalikasvatuksella hyvinvointia (3 op)

Toteutuksen tunnus: US00BX45-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
01.02.2025 - 14.03.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
10.03.2025 - 01.06.2025
Toteutus on käynnissä.
Opintopistemäärä
3 op
Lähiosuus
0 op
Virtuaaliosuus
3 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Laurea-ammattikorkeakoulu
Toimipiste
Laurea Verkkokampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
20 - 40
Koulutus
Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOS2), Terveys- ja hyvinvointialat
Opettajat
Paula Väliaho
Vastuuopettaja
Paula Väliaho
Ryhmät
TOS224SY
Täydentävä osaaminen (amk-tutkinto), S24, Terveys- ja hyvinvointialat
Opintojakso
US00BX45

Tavoitteet

Opiskelija
- ymmärtää seksuaalikasvatuksen merkityksen lasten, oppilaiden ja opiskelijoiden hyvinvoinnin edistämiselle ja häirinnän ennalta-ehkäisylle. Hän osaa toteuttaa seksuaalikasvatusta ikätasoisesti omassa työympäristössään vasu-/opetus-suunnitelman mukaisesti.

Sisältö

Iänmukainen seksuaalikasvatus, sen merkitys lasten ja nuorten hyvinvoinnille ja seksuaalisen häirinnän ennaltaehkäisemiselle. Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvokasvatus osana seksuaali-kasvatusta

Aika ja paikka

Katso opinnon aikataulut Lukkarikoneesta osoitteesta https://lukkarit.laurea.fi
Laurea pidättää oikeudet muutoksiin.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Opintojakson oppimateriaali on nähtävissä opintojakson sähköisessä oppimisympäristössä, Canvaksessa.

Toteutustapa

Opintoon kuuluu sekä vuorovaikutteista verkko-opetusta että itsenäistä työskentelyä. Opetus on osin läsnäolovelvoitteista. Opintojakso ei edellytä kampukselle tuloa, mutta se edellyttää opiskelijan aktiivisuutta ja sitoutumista vuorovaikutteiseen opiskeluun. Opintojakson opetus jaksottuu ajalle 15.3.-31.5. Opetuskerrat tallentaan soveltuvin osin ja ne ovat katsottavissa opintojakson keston ajan.

Työelämäyhteistyö ja/tai TKI

Helmikuussa 2025 opintojaksolle ei ole suunnitteilla työelämäyhteistyötä, mutta sitä voidaan myös opiskelija-aloitteesta lisätä.

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

Tutkintosääntöön (2024) perustuen toteutukselle hyväksytyn opiskelijan edellytetään vahvistavan osallistumisensa osoittamalla aktiivisuutta opinnon alkaessa sekä osallistumalla orientaatiotapaamiseen että tekemällä orientaatiotehtävän.

Mikäli opiskelija on estynyt osallistumasta ensimmäiseen kontaktikertaan, on hänen ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle opintoon osallistumisensa vahvistamiseksi. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta tai poissaolon syytä ei voida pitää perusteltuna. Hänen tilalleen voidaan ottaa toinen opiskelija.

Kansainvälisyys toteutuksella

Helmikuussa 2025 opinnolle ei ole tiedossa kv-yhteyksiä, niitä voidaan kuitenkin myös opiskelija-aloitteesta toteutukselle lisätä.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Tutkintosäännön (2024) mukaan "opiskelijalla on oikeus hakea osaamisen tunnustamista riippumatta siitä, missä, miten ja milloin osaaminen on hankittu. ... Laureassa osaamisen tunnistamista ja tunnustamista toteutetaan kahden eri menettelyn kautta: a) hyväksiluku (toisen korkeakoulun opinnoissa hankittu osaaminen) ja b) osaamisen näyttö (muulla tavoin hankittu osaaminen). Aloitteen osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Opiskelijan vastuulla on osoittaa ja todentaa osaamisensa." Lisätietoa hyväksiluvusta ja osaamisen näytöstä on opiskelijaintrassa.

Osaamisen hankkimiseksi voit arvioida myös työn opinnollistamisen mahdollisuutta. Lue lisää opinnollistamisesta opiskelijaintrasta.

Mikäli opiskelija haluaa suorittaa opintojakson valinnaisella suoritustavalla, tulee hänen olla yhteydessä vastuulehtoriin hyvissä ajoin ennen orientaatiota. Orientaatio on joka tapauksessa läsnäolovelvollinen kaikille opiskelijoille.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opinnon työmäärä on mitoitettu siten, että opinnon tavoitteena olevan osaamisen hankkimiseksi yksi opintopiste vastaa keskimäärin 26,7 tuntia opiskelijan tekemää työtä. Todellinen ajan tarve vaihtelee yksilöittäin mm. aiemman osaamisen takia. Opintojakson laajuus on 3 op ja se tarkoittaa laskennallisesti 81 h työtä.

Opintojakso jakautuu seuraaviin moduuleihin (laajuus)
* Orientaatio 0,5 op
* Seksuaalikasvatus 0,5 op
* Seksuaalikasvatuksen ikätasoinen toteuttaminen, 2 op

Sisältö ja sen jaksotus

Opintojakso tarjoaa kattavan ymmärryksen seksuaalikasvatuksen merkityksestä etenkin varhaiskasvatus- tai perusopetusikäisen yksilön hyvinvoinnille. Opintojakso käsittelee tärkeimmät asiakirjat sekä tuottaa opiskelijalle konkreettisia työkaluja aiheen käsittelyyn.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Lisätiedot

Opinto on vaatimuksiltaan amk-tutkintoon johtavan koulutuksen tasoa.

Siirry alkuun