Viron kielen perusteet 2 (5 op)
Toteutuksen tunnus: TO00BL61-3006
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
25.11.2024 - 12.01.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
27.01.2025 - 26.03.2025
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 0 op
- Virtuaaliosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Etäopetus
- Yksikkö
- 10 Liiketalous-, tietojenkäsittely- ja palvelualat
- Toimipiste
- Laurea Verkkokampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 20 - 40
- Koulutus
- Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOY2), Yhteiset opinnot
- Opettajat
- Tiina Majuri
- Vastuuopettaja
- Tiina Majuri
- Ryhmät
-
TOY224SYTäydentävä osaaminen (amk-tutkinto), S24, Yhteiset opinnot
- Opintojakso
- TO00BL61
Tavoitteet
Opiskelija osaa
- kielen perusrakenteet ja perussanaston
- viestiä kohdekielellä melko yksinkertaisissa tilanteissa
- kirjoittaa yksinkertaisia ja ohjattuja viestejä
- Opiskelija tuntee kielialueen kulttuurille tyypillisiä piirteitä.
- Opiskelija saavuttaa eurooppalaisen viitekehyksen taitotason A2.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Kaikki oppimateriaali on verkko-oppimisalustalla.
Oppikirja kurssin tueksi (vapaaehtoinen):
Keelesild on kattava ja selkeä oppikirja viron kielen perusteiden opiskeluun.
Tekijät: Renate Pajusalu; Merja Hietaharju; Viive Taro; Kai Yallop
Otava 2014
Toteutustapa
Opintojakso on kokonaan verkossa. Käytämme oppimisalustana Digicampusta. Ohjeet kirjautumiseen ym. opiskelijat saavat ennen opintojakson alkua sähköpostitse.
Opiskelija opiskelee pääosin itsenäisesti, mutta tehtävien palautus opettajan antaman aikataulun mukaisesti. Opintojaksolla on myös Zoom-tapaamisia, jotka eivät ole pakollisia.
Toteutuksen tärkeät päivämäärät
Varmistaakseen paikkansa opintojaksolla, opiskelijan on tehtävä oma esittely ohjeiden mukaisesti (ohjeet Digicampuksen työtilassa).
Tutkintosäännön 18§ mukaisesti ”opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle opintoon osallistumisensa vahvistamiseksi. Vaihtoehtoisesti opettaja voi määrittää myös muun tavan, jolla opiskelija vahvistaa osallistumisensa toteutukselle. Näitä toimia voidaan edellyttää viikon sisällä toteutuksen alkamisesta. Edellä esitetyn mukaisesti toimintatavan soveltaminen edellyttää, että opettaja tiedottaa toteutukselle hyväksyttyjä opiskelijoita käytänteestä ja että käytänne on kerrottu opinnon toteutussuunnitelmassa. Mikäli opiskelija on estynyt perusteluista syistä osallistumaan ensimmäiseen kontaktikertaan tai aktivoitumaan opinnoissa opettajan asettamien edellytysten mukaisesti, hänen tulee olla yhteydessä vastuuopettajaan toteutukselle osallistumisesta sopimiseksi. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta tai poissaolon syytä ei voida pitää perusteltuna. Hänen tilalleen voidaan ottaa jonossa oleva seuraava opiskelija”.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Laurean tutkintosäännön mukaisesti ”Kaikilla opiskelijoilla on oikeus osaamisensa näyttämiseen. Aloitteen hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Osaamisen tunnistaa ja tunnustaa opinnosta vastaava opettaja tai muu tehtävään nimetty henkilö. Arvioinnissa noudatetaan samaa arviointikriteeristöä ja pääsääntöisesti samaa arviointiasteikkoa kuin vastaavalla opintojaksolla tai -kokonaisuudella. Opiskelijalla on oikeus hakea osaamisen tunnustamista riippumatta siitä, missä, miten ja milloin osaaminen on hankittu. Opiskelija voi hakea myös työssä hankittavan osaamisen tunnistamista osaksi tutkintoa (työn opinnollistaminen). ... Opiskelija vastaa osaamisen osoittamisesta, todistamisesta ja riittävien tietojen toimittamisesta. Osaamisen arvioivat opiskelija ja näytön vastaanottava ohjaaja yhdessä. ”
Jos opiskelijalla on aiempia korkea-asteen ammattikielen opintoja eri alalta, hänellä on oikeus suorittaa opinto hyväksiluvun täydennyksellä. Tässä tapauksessa opiskelija ottaa yhteyden opinnon opettajaan, joka ohjaa tarvittaessa eteenpäin.
Katso lisätietoa opiskelijaintrasta.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
5 op = 135 tuntia opiskelua.
Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty
Kurssin suorittaminen hyväksytysti edellyttää kurssin kaiken oppimateriaalin opiskelua itsenäisesti sekä oppimistehtävien tekemistä.
Jokainen osio sisältää palautettavan oppimistehtävän, joka arvioidaan hyväksytty/hylätty.
Kurssin läpipääsyyn vaikuttaa myös aktiivisuus: itsenäisten tehtävien tekeminen, materiaalin opiskeleminen ja kurssialueella käytetty aika. Aktiivisuuden täytyy olla vähintään 50%. Aktiivisuuden seuranta perustuu Moodlen oppimisanalytiikkaan.
Sisältö ja sen jaksotus
Verkkokurssi koostuu viidestä 1 opintopisteen laajuisesta osiosta. Jokaiseen osioon kuuluu teksti, sanastoa ja fraaseja, kielioppia, tehtäviä ja kuuntelu sekä virolaiseen kulttuuriin liittyvää tietoa. Jokaisessa osiossa on palautettava oppimistehtävä.
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Lisätiedot
HUOM! Tämä toteutus on osa Kivanet-yhteistyöverkoston opintoja (https://sites.uwasa.fi/kivanet/). Paikka opintojaksolle vahvistetaan vasta tammikuussa.
Ilmoittautumiset KiVANET-linkin kautta 2.12.2024 - 12.1.2025: (https://sites.uwasa.fi/kivanet/) tai Pakin kautta 25.11.2024 08.00 - 01.12.2024.
Opiskelija saavuttaa eurooppalaisen viitekehyksen taitotason A2.
Lähtötaso: Viron kielen perusteet 1-opintojakso käytynä tai muualla hankittu vastaava osaaminen (taso A1)