Asiakaskohtainen ja yhteisöllinen muutostyö (5 op)
Toteutuksen tunnus: SR00BO21-3006
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
19.05.2025 - 25.05.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on käynnissä.
- Ajoitus
-
29.08.2025 - 31.12.2025
Toteutus ei ole vielä alkanut.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- TKI-osuus
- 2 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- 20 Sosiaali- ja terveysala
- Toimipiste
- Laurea Tikkurila
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 20 - 80
- Koulutus
- Sosionomikoulutus, rikosseuraamusala (SRV2), Laurea Tikkurila
- Opettajat
- Minna Anthoni
- Vastuuopettaja
- Minna Anthoni
- Ryhmät
-
SRV225KASosionomikoulutus, rikosseuraamusala, monimuotototeutus, K25, Tikkurila
-
SRV225KAMSosionomikoulutus, rikosseuraamusala, monimuotototeutus, K25, Tikkurila, ryhmä 2
- Opintojakso
- SR00BO21
Tavoitteet
Opiskelija osaa
- suunnitella, toteuttaa ja arvioida asiakaslähtöisen ja muutokseen tähtäävän palveluprosessin
- soveltaa ja arvioida sosiaalityön teoreettisia työorientaatioita ja menetelmiä
- kykenee ammatilliseen kriittiseen reflektioon ja osaa analysoida huono-osaisuutta tuottavia yhteiskunnallisia rakenteita ja prosesseja
- tukea sosiaalisesti marginalisoitujien ihmisryhmien ja yhteisöjen osallisuutta
Aika ja paikka
Katso opinnon aikataulut Lukkarikoneesta osoitteesta https://lukkarit.laurea.fi. Laurea pidättää oikeudet muutoksiin.
Toteutustapa
Opinnon toteutusta tukee Canvasiin rakennettu oppimisympäristö. Opinnolla on aikataulutettua opetusta kampuksella kuukauden välein. Opinnossa on pari- tai ryhmätyöskentelyä. Tehtävistä annetaan henkilökohtaista palautetta opettajan toimesta sekä voidaan hyödyntää myös työelämä- ja vertaispalautteenantoa.
Opintojakson aikana perehdytään elämäntapamuutokseen orientoituvaan työotteeseen sekä muutostyön menetelmiin ja työkaluihin sosiaali-ja rikosseuraamusalan työssä. Jakso etenee osittain ns. flipped learning-menetelmällä: Ennen lähiopetusta opiskelijat tutustuvat ennakkomateriaaleihin ja tekevät niihin liittyvän oppimistehtävän.
Työelämäyhteistyö ja/tai TKI
Opintojakson aikana tehdään projekti/hankeyhteistyötä NuorVokk hankkeen kanssa, the Box verkkokoulutusohjelman kehittämisessä.
Toteutuksen tärkeät päivämäärät
Tutkintosääntöön (2024) perustuen toteutukselle hyväksytyn opiskelijan edellytetään vahvistavan osallistumisensa osoittamalla aktiivisuutta opinnon alkaessa seuraavalla tavalla:
Aktiivisuuden osoittamiseksi opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle opintoon osallistumisensa vahvistamiseksi. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta tai poissaolon syytä ei voida pitää perusteltuna. Hänen tilalleen voidaan ottaa toinen opiskelija.
Ensimmäinen kontaktikerta on 29.8.2025 klo 12:30-15:45 Tikkurilan kampuksella.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Tutkintosäännön (2024) mukaan opiskelijalla on oikeus hakea osaamisen tunnustamista riippumatta siitä, missä, miten ja milloin osaaminen on hankittu. ... Laureassa osaamisen tunnistamista ja tunnustamista toteutetaan kahden eri menettelyn kautta: a) hyväksiluku (toisen korkeakoulun opinnoissa hankittu osaaminen) ja b) osaamisen näyttö (muulla tavoin hankittu osaaminen). Aloitteen osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Opiskelijan vastuulla on osoittaa ja todentaa osaamisensa. Lisätietoa hyväksiluvusta ja osaamisen näytöstä on opiskelijaintrassa.
Osaamisen hankkimiseksi voit arvioida myös työn opinnollistamisen mahdollisuutta. Lue lisää opinnollistamisesta opiskelijaintrasta.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opinnon työmäärä on mitoitettu siten, että opinnon tavoitteena olevan osaamisen hankkimiseksi yksi opintopiste vastaa keskimäärin 26,7 tuntia opiskelijan tekemää työtä. Todellinen ajan tarve vaihtelee yksilöittäin mm. aiemman osaamisen takia.
Sisältö ja sen jaksotus
Opintojakson tarkempi sisältö löytyy Canvasista opintojakson alettua.
Arviointiasteikko
H-5
Lisätiedot
Opinto on vaatimuksiltaan amk-tutkintoon johtavan koulutuksen tasoa.
Osallistumisen edellytyksenä on aina, että opetussuunnitelman mukaiset mahdolliset osaamisedeltävyydet (edeltävä opinto tai vastaava osaaminen) täyttyvät. Opiskelija vastaa itse edeltävyysehtojen huomioimisesta.
Opinnon toteutustapa on arvoitu hyödyntäen opetuksen laatukriteereitä. Itsearviointi on opiskelijan nähtävillä esim. Canvasissa tai Teamsissa.