Siirry suoraan sisältöön

Valmentava ruotsi (3 op)

Toteutuksen tunnus: R0171-3143

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
20.05.2024 - 26.05.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
02.09.2024 - 31.10.2024
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
3 op
Lähiosuus
0 op
Virtuaaliosuus
3 op
Toteutustapa
Etäopetus
Toimipiste
Laurea Verkkokampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
20 - 50
Koulutus
Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOY2), Yhteiset opinnot
Opettajat
Teija Lehto
Vastuuopettaja
Teija Lehto
Ryhmät
TOY224SY
Täydentävä osaaminen (amk-tutkinto), S24, Yhteiset opinnot
Opintojakso
R0171

Tavoitteet

Opiskelija osaa
- ruotsin kielen perusrakenteita
- opinnoissa ja työelämässä tarvittavaa perussanastoa
- kehittää kielitaitoaan monipuolisesti hyödyntäen erilaisia menetelmiä

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Kurssimateriaali on Canvasissa, johon saat pääsyn viimeistään opintoa edeltävänä päivänä 2.9.2024.
Aineisto koostuu ensisijaisesti kieliopin kertausmateriaalista, mutta myös erilaisiin työelämän viestinnällisiin tilanteisiin valmistaviin harjoitteisiin.

Toteutustapa

Opintojakso on vuorovaikutteinen verkkototeutus, johon kuuluu läsnäolovelvoitteisia verkkoluentoja Zoomissa. Läsnäolovelvoite Zoom-tunneilla on 75 %. Täysipainoinen osallistuminen edellyttää kameran ja mikrofonin käyttöä ja valmiutta jakaa näyttö breakouthuoneissa, eli puhelimella osallistuminen ei ole mahdollista. Mikäli opiskelijan läsnäolovaade ei täyty, hänellä on oikeus vain kurssin ensimmäiseen tenttiin ilman uusintamahdollisuutta. Opintojakso on pääsääntöisesti itsenäistä työskentelyä. Opintojakso toteutetaan syys-lokakuussa 2024 lukujärjestyksen mukaisesti.

Opintojakson aloitusluento pidetään 31.8.2024 Zoomissa klo 16:30-17:30.

HUOM! Opinnolle hyväksytään hyväksyntäkriteerien mukaisesti vain opiskelijoita, jolla on ruotsin kielitesti tehtynä ja siitä saatu hylätty tulos.


Vuorovaikutteinen verkkototeutus:
Opinto toteutetaan verkkototeutuksena eikä edellytä kampukselle tuloa. Opinnolla on aikataulutettua opetusta tai ohjausta verkossa, jota ei tallenneta. Zoom-tunneille osallistutaan kamera- ja ääniyhteydellä tietokoneella. Opinnossa on pari- ja ryhmätyöskentelyä. Opinto edellyttää aktiivisuutta ja sitoutumista vuorovaikutteiseen opiskeluun. Opettaja antaa tehtävistä henkilökohtaista palautetta.

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

Suomeksi
Verkkoluennot ajoittuvat välille 3.9.-22.10.2024. Aloitusluento 3.9.2024 klo 6:30. Kaikki opetuskerrat ovatiltaopetuksia 16:30-18:30
Kirjallinen tentti verkossa 22.10. klo 16:30 (tenttiaika 60 minuuttia). Tarvittaessa siirrämme yhteisestä sopimuksesta tenttiaikaa samana päivänä myöhemmäksi kuitenkin niin, että se päättyy viimeistään 18:30. Luki- tai oppimisvaikeustodistuksen esittämällä voi saada 20 minuuttia lisäaikaa.

Mahdolliset uusintatentit puolen vuoden sisällä opintojakson päättymisestä, sovitaan erikseen opettajan kanssa.

Tutkintosäännön 18§ mukaisesti ”opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle opintoon osallistumisensa vahvistamiseksi. Vaihtoehtoisesti opettaja voi määrittää myös muun tavan, jolla opiskelija vahvistaa osallistumisensa toteutukselle. Näitä toimia voidaan edellyttää viikon sisällä toteutuksen alkamisesta. Edellä esitetyn mukaisesti toimintatavan soveltaminen edellyttää, että opettaja tiedottaa toteutukselle hyväksyttyjä opiskelijoita käytänteestä ja että käytänne on kerrottu opinnon toteutussuunnitelmassa. Mikäli opiskelija on estynyt perusteluista syistä osallistumaan ensimmäiseen kontaktikertaan tai aktivoitumaan opinnoissa opettajan asettamien edellytysten mukaisesti, hänen tulee olla yhteydessä vastuuopettajaan toteutukselle osallistumisesta sopimiseksi. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta tai poissaolon syytä ei voida pitää perusteltuna. Hänen tilalleen voidaan ottaa jonossa oleva seuraava opiskelija”.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Opinnolla ei ole vaihtoehtoisia suoritustapoja.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opiskelijan työmäärä kolmen opintopisteen kurssilla on 3 x 26,7 tuntia (yht. 80 h) opiskelijan omaa työtä, josta luentojen osuus on 13 h. Omatoimisen opiskelun osuus (noin 67 h)on siis selkeästi suurin osa opintojaksoa. Tähän työmäärään kannattaa varautua kalenteroimalla aikaa etukäteen.

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty: Opiskelija on suorittanut kirjallisen testin hyväksytysti eli saanut vähintään 50 % pisteistä, tehnyt ja palauttanut Canvasissa olevat tehtävät annettujen kriteerien mukaisesti ja läsnäoloveloite 75 % toteutuu.

Sisältö ja sen jaksotus

Opintojakso rytmittyy luentojen aiheiden ja aikojen mukaisesti.

Opintojaksolla kerrataan ruotsin kielen perusrakenteita:
- kysymyssanat, kysymyslauseet
- pää- ja sivulauseen sanajärjestys
- substantiivi
- adjektiivi
- prononimi
- verbi
- prepositio
- numerot, ääntämys
sekä kerrataan ruotsin perussanastoa

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Esitietovaatimukset

Opintojakson voi suorittaa vain opiskelija joka on saanut ruotsin kielen lähtötasotestistä hylätyn arvioinnin. Opiskelijoita, jotka ovat saaneet hyväksytyn arvosanan testistä, ei oteta opiskelijoiksi toteutukselle.

Lisätiedot

Opinnolle hyväksytään opiskelijoita, jotka ovat saaneet hylätyn tuloksen kielen lähtötasotestistä, Laurean tutkintosäännön hyväksymisjärjestyksen mukaisesti.

Opintojakson jälkeen opiskelija pystyy osallistumaan valtionhallinnon kielitaitovaatimukset sisältävään opintojaksoon.

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa:
-ruotsin kielen perusrakenteita
-opinnoissa ja työelämässä tarvittavaa perussanastoa
-kehittää kielitaitoaan monipuolisesti hyödyntäen erilaisia menetelmiä.

Opiskelija saa opinnolle hyväksymisen jälkeen Zoom-osoitteen sekä kutsun Canvas-alustalle.

Siirry alkuun