Siirry suoraan sisältöön

Valmentava ruotsi (3 op)

Toteutuksen tunnus: R0171-3137

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

27.11.2023 - 07.01.2024

Ajoitus

10.01.2024 - 03.04.2024

Opintopistemäärä

3 op

Virtuaaliosuus

3 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Korkeakouluyksikkö D, Verkkokampus

Toimipiste

Laurea Verkkokampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

20 - 50

Koulutus

  • Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOY2), Yhteiset opinnot

Opettaja

  • Helena Riihimäki

Vastuuopettaja

Helena Riihimäki

Ryhmät

  • TOY223SY
    Täydentävä osaaminen (amk-tutkinto), S23, Yhteiset opinnot

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- ruotsin kielen perusrakenteita
- opinnoissa ja työelämässä tarvittavaa perussanastoa
- kehittää kielitaitoaan monipuolisesti hyödyntäen erilaisia menetelmiä

Toteutustapa

Opintojakso on vuorovaikutteinen verkkototeutus, johon kuuluu läsnäolovelvoitteisia verkkoluentoja. Läsnäoloveloite 75 %. Opintojakso on pääsääntöisesti itsenäistä työskentelyä. Opintojakso toteutetaan tammi-huhtikuussa, viikoilla 2-14. Tällä toteutuksella aikataulutus on eri kuin muissa valmentavissa eli opintojaksolla käydään läpi pienempiä tunnin kokonaisuuksia pidemmällä ajanjaksolla, eli tahti on muita Valmentavia hieman hitaampi.

Opintojakson aloitusluento pidetään 10.1.2024 klo 18:00-19:00 Zoomissa.

HUOM!. Opinnolle hyväksytään hyväksyntäkriteerien mukaisesti vain opiskelijoita, jolla on ruotsin kielitesti tehtynä ja siitä saatu hylätty tulos.
Vuorovaikutteinen verkkototeutus:

Opinto toteutetaan verkkototeutuksena eikä edellytä kampukselle tuloa. Opinnolla on aikataulutettua opetusta tai ohjausta verkossa, jota ei tallenneta. Opinnossa on pari- ja ryhmätyöskentelyä. Opinto edellyttää aktiivisuutta ja sitoutumista vuorovaikutteiseen opiskeluun. Tehtävistä annetaan henkilökohtaista palautetta opettajan toimesta.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Opinnon materiaali löytyy Canvas-oppimisalustalta, johon saat pääsyn viimeistään opinnon alkaessa.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Opinnolla ei ole vaihtoehtoisia suoritustapoja.

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

Verkkoluennot ovat keskiviikkoisin klo 18-19. Aloitusluento keskiviikkona 10.1.2024 klo 18:00-19:00
Kirjallinen tentti verkossa on keskiviikkona 3.4. klo 18:00-19:00.

Mahdolliset uusintatentit puolen vuoden sisällä opintojakson päättymisestä, sovitaan erikseen opettajan kanssa.

Tutkintosäännön 18§ mukaisesti ”opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle opintoon osallistumisensa vahvistamiseksi. Vaihtoehtoisesti opettaja voi määrittää myös muun tavan, jolla opiskelija vahvistaa osallistumisensa toteutukselle. Näitä toimia voidaan edellyttää viikon sisällä toteutuksen alkamisesta. Edellä esitetyn mukaisesti toimintatavan soveltaminen edellyttää, että opettaja tiedottaa toteutukselle hyväksyttyjä opiskelijoita käytänteestä ja että käytänne on kerrottu opinnon toteutussuunnitelmassa. Mikäli opiskelija on estynyt perusteluista syistä osallistumaan ensimmäiseen kontaktikertaan tai aktivoitumaan opinnoissa opettajan asettamien edellytysten mukaisesti, hänen tulee olla yhteydessä vastuuopettajaan toteutukselle osallistumisesta sopimiseksi. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta tai poissaolon syytä ei voida pitää perusteltuna. Hänen tilalleen voidaan ottaa jonossa oleva seuraava opiskelija”.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Yksiopintopiste vastaa noin 26,7 tunnin työmäärää. Tähän opintojaksoon käytettävä aika on siis 3 x 26,7 h eli n. 80 h opiskelijan omaa työtä. Luentojen ja tentin osuus 12 h, joten itsenäisen työn kalenteroitava osuus on siis noin 68 tuntia.

Sisältö ja sen jaksotus

Opintojakson luennot ovat keskiviikkoisin 10.1.-27.3.. sekä tentti maanantaina 3.4.

Opintojaksolla kerrataan ruotsin kielen perusrakenteita:
- kysymyssanat, kysymyslauseet
- pää- ja sivulauseen sanajärjestys
- substantiivi
- adjektiivi
- prononimi
- verbi
- prepositio
- numerot, ääntäminen

Opintojakso rytmittyy verkkoluentojen aiheiden ja aikojen mukaisesti. Tarkemmat tiedot löytyvät Canvasista..

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Osaamisen arviointi kohdistuu opetussuunnitelmien tavoitekuvauksiin ja osaamisen taso arvioidaan opinnon toteutussuunnitelmalla ilmoitetun arviointikriteeristön perusteella (Laurean tutkintosääntö).

Opinto arvioidaan arviointiasteikolla Hyväksytty/Hylätty.

Tavoitetasona valmentavalla opinnolla on Eurooppalaisen viitekehyksen A2-tasoinen kielitaito.

Hyväksytyn suorituksen edellytyksenä on, että piskelija on suorittanut kirjallisen testin hyväksytysti (eli saanut vähintään 50 % pisteistä), sekä tehnyt ja palauttanut Canvasissa olevat tehtävät annettujen kriteerien mukaisesti ja läsnäolovelvollisuus 75 % toteutuu.

Opiskelijan, joka ei ole suorittanut hyväksytyksi opintojakson läpäisemiseksi asetettuja tehtäviä tai tenttejä, tulee täydentää tai uusia suorituksensa opintojakson opettajan määrittelemällä tavalla ja opettajan määrittelemässä ajassa. Hylätyn tentin tai muun suorituksen voi uusia kaksi kertaa. Varsinaiseen tenttiin osallistumatta jättäminen lasketaan yhdeksi suorituskerraksi. (Laurean tutkintosääntö.)

Uusinnat ja täydennykset tulee suorittaa puolen vuoden sisällä opintojakson päättymisestä.

Kaikkien Laurean toimijoiden odotetaan noudattavan hyviä tieteellisiä käytänteitä, joihin kuuluu asianmukainen lähteisiin viittaaminen. Perehdy ja kysy käytänteistä tarvittaessa. Kaikki opintotehtävät tehdään yksilötyönä, jollei tehtävässä ole muuta ohjeistettu. Ouriginalin käytöstä tehtävien tarkistuksen yhteydessä opettaja kertoo erikseen.

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty: Opiskelija on suorittanut kirjallisen testin hyväksytysti eli saanut vähintään 50 % pisteistä, sekä tehnyt ja palauttanut Canvasissa olevat tehtävät annettujen kriteerien mukaisesti ja läsnäoloveloite 75 % toteutuu.

Esitietovaatimukset

Opintojakson voi suorittaa vain opiskelija joka on saanut ruotsin kielen lähtötasotestistä hylätyn arvioinnin. Opiskelijoita, jotka ovat saaneet hyväksytyn arvosanan testistä, ei oteta opiskelijoiksi toteutukselle.