Siirry suoraan sisältöön

Kosmetiikan vaikutukset ja vaikutusmahdollisuudet – keskiössä iho (5 op)

Toteutuksen tunnus: KY00BS03-3006

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
20.05.2024 - 12.08.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
02.09.2024 - 31.12.2024
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
0 op
Virtuaaliosuus
5 op
TKI-osuus
2 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Korkeakouluyksikkö D /YAMK
Toimipiste
Laurea Verkkokampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
20 - 30
Koulutus
Laurea täydentävä osaaminen, yamk-tutkinto (TYJ), Yhteiset opinnot
Opettajat
Marjo Poutanen
Sari Viitala
Vastuuopettaja
Marjo Poutanen
Ryhmät
TYJ24SJ
Täydentävä osaaminen (yamk-tutkinto), S24, yhteiset opinnot
Opintojakso
KY00BS03

Tavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa:
- kuvata kirjallisuuteen perustuen kosmetiikan raaka-aineiden mahdollisuudet ihonhoidossa
- kuvata tiettyjen ihon biokemiallisten reaktioiden, esimerkiksi ihon pigmenttimuutosten, mekanismit ja kosmetiikan mahdolliset vaikutusmahdollisuudet niihin
- tarkastella kosmetiikan väitettyjen vaikutusten ja kosmetiikka-asetuksesta tulevan kosmetiikan määritelmän välisiä eroja

Aika ja paikka

Katso opinnon aikataulut Lukkarikoneesta osoitteesta https://lukkarit.laurea.fi. Laurea pidättää oikeudet muutoksiin.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Opintojakson materiaali löytyy Canvas-työtilasta.
Aihealueisiin kannatta perehtyä lisää Laurea Lib Guidesin avulla. Sieltä löydät paljon Kauneudenhoitalan kirjallisuutta.
https://libguides.laurea.fi/kauneudenhoitoala

Toteutustapa

Opintojaksoon kuuluu kolme zoom-yhteydellä pidettävää kontaktia. Opintojakson Canvas-työtila aukeaa viimeistään ensimmäisenä kontaktipäivänä. Opintojaksoon liittyviä kysymyksiä voi tehdä Canvas-työtilan Keskustelut-osion kautta. Ennen työtilan avautumista kysymyksiin vastataan sähköpostitse

Opinto toteutetaan verkkototeutuksena eikä edellytä kampukselle tuloa. Opinnolla on aikataulutettua opetusta tai ohjausta verkossa. Opetusta tai luentoja ei tallenneta. Opinnolla on on yksilö-, pari- tai ryhmätyöskentelyä. Tehtävistä annetaan henkilökohtaista palautetta opettajan toimesta. Opinto edellyttää aktiivisuutta ja sitoutumista vuorovaikutteiseen opiskeluun. Opinnolla voidaan hyödyntää myös työelämä- ja vertaispalautteenantoa.

Työelämäyhteistyö ja/tai TKI

Tällä opintojaksollla hyödynnetään työelämän kumppaneita pääosin luennoitsijoina.

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

Tutkintosääntöön (2024) perustuen toteutukselle hyväksytyn opiskelijan edellytetään vahvistavan osallistumisensa osoittamalla aktiivisuutta opinnon alkaessa seuraavalla tavalla:

Opintojakson tehtävien aikataulu näkyy Canvas-työtilassa. Zoom-tapaamisten aikataulut ohjaavat myös tehtävien aikatauluja.
Tutkintosääntöön (2024) perustuen toteutukselle hyväksytyn opiskelijan edellytetään vahvistavan osallistumisensa osoittamalla aktiivisuutta opinnon alkaessa seuraavalla tavalla:

Aktiivisuuden osoittamiseksi opiskelijan on oltava ensimmäisellä zoom-kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle opintoon osallistumisensa vahvistamiseksi. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta tai poissaolon syytä ei voida pitää perusteltuna. Hänen tilalleen voidaan ottaa toinen opiskelija.
Ensimmäinen kontaktikerta on 2.9.2024.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Tutkintosäännön (2024) mukaan opiskelijalla on oikeus hakea osaamisen tunnustamista riippumatta siitä, missä, miten ja milloin osaaminen on hankittu. Laureassa osaamisen tunnistamista ja tunnustamista toteutetaan kahden eri menettelyn kautta: a) hyväksiluku (toisen korkeakoulun opinnoissa hankittu osaaminen) ja b) osaamisen näyttö (muulla tavoin hankittu osaaminen). Aloitteen osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Opiskelijan vastuulla on osoittaa ja todentaa osaamisensa. Lisätietoa hyväksiluvusta ja osaamisen näytöstä on opiskelijaintrassa.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opinnon työmäärä on mitoitettu siten, että opinnon tavoitteena olevan osaamisen hankkimiseksi yksi opintopiste vastaa keskimäärin 26,7 tuntia opiskelijan tekemää työtä. Todellinen ajan tarve vaihtelee yksilöittäin mm. aiemman osaamisen takia. Tunneista suurin osa menee tehtävien tekemiseen itsenäisesti tai ryhmässä.

Sisältö ja sen jaksotus

Tällä opintojaksolla opiskelija perehtyy kosmetiikan raaka-aineisiin ja ymmärtää niiden vaikutukset iholla. Hän tutustuu ihon biokemiaan ja ihon rakenteeseen ja toimintaan sekä kosmetiikan mahdollisuuksiin imeytyä ihoon ja sitä kautta sen mahdollisuuksiin vaikuttaa iholla.

Arviointiasteikko

H-5

Lisätiedot

Opinto on vaatimuksiltaan yamk-tutkintoon johtavan koulutuksen tasoa.

Opintototeutuksen laatua on arvioitu ja raportti itsearvioinnista löytyy Canvasista.

Siirry alkuun