Svenska för tradenomer (5 op)
Toteutuksen tunnus: HL00BY88-3015
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
25.11.2024 - 01.12.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
26.02.2025 - 20.05.2025
Toteutus on käynnissä.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Yksikkö
- 10 Liiketalous-, tietojenkäsittely- ja palvelualat
- Toimipiste
- Laurea Tikkurila
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 20 - 40
- Koulutus
- Liiketalouden koulutus (HLV2), Laurea Tikkurila
- Opettajat
- Camilla Kåla
- Vastuuopettaja
- Camilla Kåla
- Ryhmät
-
HLV224SNLiiketalouden koulutus, projektijohtaminen, päivätoteutus, S24, Tikkurila
- Opintojakso
- HL00BY88
Tavoitteet
Opiskelija osaa
- viestiä oman alan työelämätilanteissa ruotsin kielellä suullisesti ja kirjallisesti eurooppalaisen viitekehyksen mukaisella taitotasolla B1 sekä ammattikorkeakouluasetuksen (1129/2014 7§) edellyttämällä tasolla
- kertoa tradenomin opinnoista ja työtehtävistä
- toimia yrityksen/organisaation edustajana pohjoismaisissa toimintaympäristöissä
- käyttää keskeistä oman alan ruotsinkielistä terminologiaa ammatillisesti
- kehittää vuorovaikutus-, viestintä-, tiedonhaku- ja raportointitaitojaan ruotsin kielellä oman alan ammatillisissa tilanteissa
- kehittää ammatillista kielitaitoaan erilaisia oppimistekniikoita ja -välineitä hyödyntäen
Aika ja paikka
Katso opinnon aikataulut Lukkarikoneesta osoitteesta https://lukkarit.laurea.fi. Laurea pidättää oikeudet muutoksiin.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Opinnon materiaali löytyy Canvas-oppimisalustalta, johon saat pääsyn viimeistään opinnon alkaessa.
Toteutustapa
Opinnon toteutusta tukee Canvasiin rakennettu oppimisympäristö, mutta oppimisen kannalta on tärkeää osallistua kampuksella järjestettävään lähiopetukseen ja -ohjaukseen aikataulun mukaisesti. Opinnossa on pari- tai ryhmätyöskentelyä. Tehtävistä annetaan henkilökohtaista palautetta opettajan toimesta sekä voidaan hyödyntää myös työelämä- ja vertaispalautteenantoa.]
Huomaa, että opinnon läsnäolovelvoite on 75 %.
Työelämäyhteistyö ja/tai TKI
Opintojaksolla käytetään hyväksi opiskelijaryhmän toisilla opintojaksoilla suorittamia tehtäviä.
Toteutuksen tärkeät päivämäärät
Tutkintosääntöön (2024) perustuen toteutukselle hyväksytyn opiskelijan edellytetään vahvistavan osallistumisensa osoittamalla aktiivisuutta opinnon alkaessa seuraavalla tavalla:
Aktiivisuuden osoittamiseksi opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle opintoon osallistumisensa vahvistamiseksi. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta tai poissaolon syytä ei voida pitää perusteltuna. Hänen tilalleen voidaan ottaa toinen opiskelija. Opiskelijan on suoritettava myös orientoiva tehtävä.
Ensimmäinen kontaktikerta on 26.2.2024 klo 9:00 - 11:30 tila B306.
Kansainvälisyys toteutuksella
Opinnolla tutustutaan työelämään ja –kulttuureihin Pohjoismaissa.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Tutkintosäännön (2024) mukaan "opiskelijalla on oikeus hakea osaamisen tunnustamista riippumatta siitä, missä, miten ja milloin osaaminen on hankittu. ... Laureassa osaamisen tunnistamista ja tunnustamista toteutetaan kahden eri menettelyn kautta: a) hyväksiluku (toisen korkeakoulun opinnoissa hankittu osaaminen) ja b) osaamisen näyttö (muulla tavoin hankittu osaaminen). Aloitteen osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Opiskelijan vastuulla on osoittaa ja todentaa osaamisensa." Lisätietoa hyväksiluvusta ja osaamisen näytöstä on opiskelijaintrassa.
Vastaavalla koulutusalalla suoritetut, Laurean opintojakson osaamistavoitteita vastaavat korkeakoulutasoiset kieliopinnot voidaan hyväksilukea. Tarkemmin opiskelijaintrassa https://laureauas.sharepoint.com/sites/studentFin_opintojensuunnittelu/SitePages/Hyv%C3%A4ksiluku.aspx.
Toisella koulutusalalla suoritetut korkeakoulutasoiset kieliopinnot on mahdollista täydentää alakohtaisella täydennyksellä. Alakohtaisesta täydennyksestä sovitaan kielten opettajan kanssa. Vastuuhenkilöt opiskelijaintrassa: https://laureauas.sharepoint.com/sites/studentFin_opintojensuunnittelu/SitePages/Kielten-ja-viestinn%C3%A4n-alakohtaiset-t%C3%A4ydennykset-ja-n%C3%A4yt%C3%B6t---vastuuhenkil%C3%B6t.aspx.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opinnon työmäärä on mitoitettu siten, että opinnon tavoitteena olevan osaamisen hankkimiseksi yksi opintopiste vastaa keskimäärin 26,7 tuntia opiskelijan tekemää työtä. Todellinen ajan tarve vaihtelee yksilöittäin mm. aiemman osaamisen takia.Opintojakson keskimääräinen työmäärä on 133,5 tuntia, joista 30 on lähiopetusta. Itsenäistä työtä on keskimäärin 103,5 tuntia.
Sisältö ja sen jaksotus
Opintojakson sisältö koostuu seuraavista kokonaisuuksista:
- opiskelu
- työ ja työpaikka
- yritys
- työelämän viestintä
- asiakaspalvelu
- kulttuurien väliset erot pohjoismaisessa toimintaympäitsössä.
Arviointiasteikko
H-5
Lisätiedot
Opinto on vaatimuksiltaan amk-tutkintoon johtavan koulutuksen tasoa.
Sinun tulee suorittaa ruotsin kielen tasotestin ennen ilmoittautumistaan opinnolle. Hylätyn tasotestin jälkeen suositellaan suorittamaan Valmentava ruotsi –opinto, tai hankkimaan vastaava osaaminen muulla tavoin.
Lisätietoa intrasta: https://laureauas.sharepoint.com/:u:/r/sites/studentFin_tarjontajailmoittautuminenopintoihin/SitePages/Valmentavat-kielten-opinnot.aspx?csf=1&web=1&e=zTb8VM
Opinnon toteutustapa on arvoitu hyödyntäen opetuksen laatukriteereitä. Itsearviointi on opiskelijan nähtävillä esim. Canvasissa tai Teamsissa.