Siirry suoraan sisältöön

Kosmetiikan säilyvyys (5 op)

Toteutuksen tunnus: PK00BW43-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
19.05.2025 - 25.05.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle ei ole vielä alkanut.
Ajoitus
20.08.2025 - 31.10.2025
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
10 Liiketalous-, tietojenkäsittely- ja palvelualat
Toimipiste
Laurea Tikkurila
Opetuskielet
suomi
Paikat
20 - 40
Koulutus
Kauneudenhoito- ja kosmetiikka-alan koulutus (PKV2), Laurea Tikkurila
Opettajat
Teija Hyppönen-Paloheimo
Vastuuopettaja
Teija Hyppönen-Paloheimo
Ryhmät
PKV224SN
Kauneudenhoito- ja kosmetiikka-alan koulutus, päivätoteutus, S24, Tikkurila
Opintojakso
PK00BW43

Tavoitteet

Opiskelija osaa
- perustella mikrobiologian merkityksen kosmetiikan valmistuksessa, säilytyksessä ja käytössä sekä tunnistaa puutteellisen hygienian vaaroja kosmetiikka-alan toimintaympäristöissä, jolloin hän osaa ehkäistä niitä
- tunnistaa kosmetiikkatuotteen ainesosaluettelosta keskeiset mikrobiologiseen tai kemialliseen säilyvyyteen vaikuttavat ainesosat: säilöntäaineet ja antioksidantit
- kuvailla säilyvyyteen vaikuttavien ainesosien toimintaperiaatteita

Aika ja paikka

Katso opinnon aikataulut Lukkarikoneesta osoitteesta https://lukkarit.laurea.fi. Laurea pidättää oikeudet muutoksiin.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Materiaali ja linkit opintojakson sisältöön löytyvät Canvas-työtilasta. Lisää kannattaa etsiä esim.
http://libguides.laurea.fi/kauneudenhoitoala -sivuston kautta.

Toteutustapa

Osittain automatisoitu toteutus:

Opinto suoritetaan osittain itsenäisesti tehtäväpalautusten aikataulu huomioiden / määräaikaan mennessä. Itsenäisesti opiskeltavan osuuden lisäksi opinnolla on aikataulutettua opetusta tai ohjausta verkossa. Opinnon toteutusta tukee Canvasiin rakennettu oppimisympäristö. Opinnossa ei ole pari- tai ryhmätyöskentelyä. Tehtävistä ei anneta henkilökohtaista palautetta opettajan toimesta: palautteenanto perustuu tehtävien oikeellisuuden tarkistamiseen sekä mallivastausten jakamiseen tehtävän palautuksen jälkeen sekä vertaispalautteen antamiseen

Työelämäyhteistyö ja/tai TKI

Opintojaksolla ei ole työelämäyhteistyötä tai TKI-hankkeeseen liittyviä tehtäviä.

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

Opintojakso alkaa 20.8. ja tentti suoritetaan verkossa mikrobiologian osalta viikolla 37. Kontaktiopetus viikoilla 38-42 kosmetiikan säilyvyyden ja säilöntäaineiden osalta ja tentti on viikolla 44.

Uusintatenttien päivämäärät ja tehtävien aikataulutuksen löydät Canvas-työtilasta.
Ajantasaiset kontaktitiedot löydät aina Pakista!

Tutkintosääntöön (2024) perustuen toteutukselle hyväksytyn opiskelijan edellytetään vahvistavan osallistumisensa osoittamalla aktiivisuutta opinnon alkaessa seuraavalla tavalla:

Aktiivisuuden osoittamiseksi opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä verkkotapaamisessa tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle opintoon osallistumisensa vahvistamiseksi. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta tai poissaolon syytä ei voida pitää perusteltuna. Hänen tilalleen voidaan ottaa toinen opiskelija. Ensimmäinen kontaktikerta on 20.8.

Kansainvälisyys toteutuksella

Opintojaksolla ei ole KV-yhteistyötä.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Tutkintosäännön (2024) mukaan "opiskelijalla on oikeus hakea osaamisen tunnustamista riippumatta siitä, missä, miten ja milloin osaaminen on hankittu".

Laureassa osaamisen tunnistamista ja tunnustamista toteutetaan kahden eri menettelyn kautta: a) hyväksiluku (toisen korkeakoulun opinnoissa hankittu osaaminen) ja b) osaamisen näyttö (muulla tavoin hankittu osaaminen). Aloitteen osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Opiskelijan vastuulla on osoittaa ja todentaa osaamisensa." Lisätietoa hyväksiluvusta ja osaamisen näytöstä on opiskelijaintrassa.

Osaamisen hankkimiseksi voit arvioida myös työn opinnollistamisen mahdollisuutta. Lue lisää opinnollistamisesta opiskelijaintrasta.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opinnon työmäärä on mitoitettu siten, että opinnon tavoitteena olevan osaamisen hankkimiseksi yksi opintopiste vastaa keskimäärin 26,7 tuntia opiskelijan tekemää työtä eli opintojakson suorittaminen vaatii noin 133 tuntia opiskelijan työtä. Todellinen ajan tarve vaihtelee yksilöittäin mm. aiemman osaamisen takia.

Sisältö ja sen jaksotus

Opintojaksolla käsitellään kosmetiikan mikrobiologista ja kemiallista säilyvyyttä sekä sitä, miten niihin voidaan vaikuttaa erilaisilla säilyvyyttä lisäävillä aineosilla kuten säilöntäaineilla, antimikrobisilla aineilla ja antioksidanteilla. Lisäksi käydään läpi erilaisia säilyvyyteen vaikuttavien aineiden toimintaperiaatteita. Opinto aloitetaan mikrobiologian osuudesta. Tässä perehdytään itsenäisesti mikrobeihin ja niiden hyötyihin sekä haittoihin. Tämän jälkeen syvennytään käsittelemään kosmetiikan säilyvyyteen vaikuttavia asioita.

Arviointiasteikko

H-5

Lisätiedot

Opinto on vaatimuksiltaan amk-tutkintoon johtavan koulutuksen tasoa.

Osallistumisen edellytyksenä on aina, että opetussuunnitelman mukaiset mahdolliset osaamisedeltävyydet (edeltävä opinto tai vastaava osaaminen) täyttyvät. Opiskelija vastaa itse edeltävyysehtojen huomioimisesta.

Opinnon toteutustapa on arvoitu hyödyntäen opetuksen laatukriteereitä. Itsearviointi on opiskelijan nähtävillä Canvasissa.

Siirry alkuun