Oikeus tutkimuskohteena (5 op)
Toteutuksen tunnus: B0331-3012
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
27.11.2023 - 03.12.2023
Ajoitus
09.01.2024 - 29.02.2024
Opintopistemäärä
5 op
Virtuaaliosuus
5 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
Laurea Hyvinkää, liko
Toimipiste
Laurea Verkkokampus
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
40 - 60
Koulutus
- Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOH2), Kauppa, hallinto ja oikeustieteet
Opettaja
- Irma Pahlman
Vastuuopettaja
Irma Pahlman
Ryhmät
-
HLB222SALiiketalouden koulutus, oikeudellinen osaaminen, monimuotototeutus, S22, Hyvinkää
-
TOH223SYTäydentävä osaaminen (amk-tutkinto), S23, Kauppa, hallinto ja oikeustieteet
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa
- arvioida ja analysoida kriittisesti oikeudellista tutkimustietoa
- soveltaa oikeudellista tutkimustietoa työelämän kehittämisessä ja muualla käytännön oikeuselämässä
- valita sopivan lähestymistavan oikeudelliseen tutkimuksen toteuttamiseen
- ammattikorkeakoulututkimuksen keskeiset piirteet ja osaa tehdä ammatillista kehittämis- ja tutkimustyötä -oikeudellisessa toimintaympäristössä
- syventää osaamistaan vuosittain vaihtuvaan teemaan
Toteutustapa
Verkko-opinnot Zoom
Opintojakson aloituskerralla on läsnäolovelvollisuus
Toteutusaika syksy 2023 (opintojakson laajuus 5 op),
webinaarit ja tentti ajankohdat Canvas.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Erikseen tarkennettavat alueet seuraavasta materiaalista:
Husa, J. - Mutanen, A-K - Pohjolainen, T. Kirjoitetaan juridiikkaa: ohjeita oikeustieteellisten kirjallisten töiden laatijoille.
Hirvonen, A. Mitka? metodit? Opas oikeustieteen metodologiaan. Verkkojulkaisu
Aarnio, A. Luentoja lainopillisen tutkimuksen teoriasta 2011. (mikäli saatavilla kevät 2024)
Luennot ja luennoilla esitelty materiaali.
Valitaan yksi oikeudenala johon perehdytään opintojakson tavoitteiden kautta.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Opintojakson voi suorittaa kokonaan verkossa.
Opintojaksoon kuuluu ZOOM-välitteisiä luentoja (pakolliset), oppimistehtävät (määräaikasidonnaiset) ja tentti (määräaikasidonnaiset).
Opintojakson aloitus on yhteinen, koska opintojakson alussa käydään läpi opintojakson suorittamisen kannalta keskeiset asiat. Aloituksessa on läsnäolovelvoite.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opinto on vaatimuksiltaan amk-tutkintoon johtavan koulutuksen tasoa.
Tutkintosäännön 18 §:n mukaisesti ”opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta. Hänen tilalleen voidaan ottaa jonossa oleva seuraava opiskelija. (Lauran tutkintosääntö)
Arviointiasteikko
H-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Suomeksi
Osaamisen arviointi perustuu opetussuunnitelmien tavoitekuvauksiin ja opinnon toteutussuunnitelmalla ilmoitettavaan arviointikriteeristöön (Laurean tutkintosääntö).
Opinnon arvioinnissa käytetään amk-tutkinto-opiskelijan osaamisen arviointikehikon vaatimustason II mukaisia kriteereitä.
Opiskelijan, joka ei ole suorittanut hyväksytyksi opintojakson läpäisemiseksi asetettuja tehtäviä tai tenttejä, tulee täydentää tai uusia suorituksensa opintojakson opettajan määrittelemällä tavalla ja opettajan määrittelemässä ajassa. Hylätyn tentin tai muun suorituksen voi uusia kaksi kertaa. Varsinaiseen tenttiin osallistumatta jättäminen lasketaan yhdeksi suorituskerraksi.
Kaikkien Laurean toimijoiden odotetaan noudattavan hyviä tieteellisiä käytänteitä, joihin kuuluu asianmukainen lähteisiin viittaaminen. Perehdy ja kysy käytänteistä tarvittaessa. Kaikki opintotehtävät tehdään yksilötyönä, jollei tehtävässä ole muuta ohjeistettu. [Urkundin käytöstä tehtävien tarkistuksen yhteydessä opettaja kertoo erikseen.]
Hylätty (0)
Opintojakson vaatimuksia ei saavuteta, esimerkiksi opintojakson yhdestä tai useammasta toteutusosasta ei saa hyväksyttävää suoritusta; tai opiskelija ei ole sisäistänyt käsitteitä tai opintojakson kannalta keskeisimpiä säännöksiä tai käytäntöön soveltamisessa on huomattavia puutteita.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)
Opintojakson vaatimukset saavutetaan perustasolla. Opiskelija käyttää keskeisiä/yksittäisiä peruskäsitteitä ja -säännöksiä sekä osoittaa perehtyneensä opintojakson tietoperustaan.Opiskelija osaa tyydyttävästi soveltaa niitä käytäntöön.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4)
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet hyvällä tasolla. Opiskelijan tiedoissa ja taidoissa on osassa opintojakson teemoja kehitettävää, käsitteiden osalta opiskelija osaa suurimman osan käsitteistä. Opiskelija osaa hyvin soveltaa tietojaan käytäntöön.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija on saavuttanut opintojakson tavoitteet kiitettävästi. Opiskelijan tiedot ja taidot opintojakson teemoista ovat kiitettävällä tasolla, opiskelija hallitsee käsitteet ja tuntee aihealueen keskeisen sääntelyn. Opiskelija osaa analysoida ja soveltaa säännöksiä erittäin hyvin myös käytännössä