Developing Public Health Nursing (5 cr)
Code: ST00BT24-3006
General information
- Enrollment
-
20.05.2024 - 04.08.2024
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
01.08.2024 - 31.12.2024
Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 5 cr
- Mode of delivery
- Contact learning
- Unit
- Laurea Otaniemi, sote
- Campus
- Laurea Otaniemi
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 20 - 40
- Degree programmes
- Terveydenhoitajakoulutus (STG2), Laurea Otaniemi (Finnish)
- Teachers
- Tiina Putkuri
- Meri Punkari
- Teacher in charge
- Tiina Putkuri
- Groups
-
STG221SATerveydenhoitajakoulutus, monimuotototeutus, S21, Otaniemi
- Study unit
- ST00BT24
Learning outcomes
The student is able to
- plan, implement and evaluate a topical working life health promotion task or project
- utilise different methodological solutions for development and ways of innovation and apply them in the planning of health promotion interventions
- communicate about their development work at its different stages
Location and time
Katso opinnon aikataulut Lukkarikoneesta osoitteesta https://lukkarit.laurea.fi. Laurea pidättää oikeudet muutoksiin.
Materials
• Patja K, Absetz, P. & Rautava P. (toim.) (2022) Terveyden edistäminen. Kustannus Oy Duodecim (saatavilla myös e-kirjana).
• Sinikallio S. (toim.) (2019) Terveyden psykologia. PS-kustannus.
• Nutbeam D. & Harris E (2010) Theory in a Nutshell: A guide to Health Promotion Theories. Mc Graw-Hill Publishing Co.
• Nutbeam D., Harris E. & Wise M. (2010) Theory in a nutshell: a practical guide to health promotion theories. North Ryde, N.S.W.
• Pietilä A-M. (toim.) (2010) Terveyden edistäminen. Teorioista toimintaan. WSOYpro Oy.
• Savola, E. & Koskinen-Ollonqvist P. (2005) Terveyden edistäminen esimerkein. Käsitteitä ja selityksiä. Terveyden edistämisen keskus ry, julkaisuja 3, 2005.
• Sosiaali- ja terveysministeriö. Valtakunnallien terveydenhuollon eettinen neuvottelukunta ETENE (2008) Terveyden edistämisen eettiset haasteet. ETENE-julkaisuja 19.
• Muu opintojaksolla esitelty kirjallisuus.
Teaching methods
The implementation plan is available in Finnish.
Employer connections
Opintojaksolla opiskelija suunnittelee, toteuttaa ja raportoi yksin tai 2-3 hengen ryhmässä terveyden edistämiseen tähtäävän projektin yhteistyössä työelämäkumppanin kanssa.
Exam schedules
Tutkintosääntöön (2024) perustuen toteutukselle hyväksytyn opiskelijan edellytetään vahvistavan osallistumisensa osoittamalla aktiivisuutta opinnon alkaessa seuraavalla tavalla:
Aktiivisuuden osoittamiseksi opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle opintoon osallistumisensa vahvistamiseksi. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta tai poissaolon syytä ei voida pitää perusteltuna. Hänen tilalleen voidaan ottaa toinen opiskelija.
International connections
Projekti on mahdollista toteuttaa myös kansainvälisessä ympäristössä.
Completion alternatives
Tutkintosäännön (2024) mukaan "opiskelijalla on oikeus hakea osaamisen tunnustamista riippumatta siitä, missä, miten ja milloin osaaminen on hankittu. ... Laureassa osaamisen tunnistamista ja tunnustamista toteutetaan kahden eri menettelyn kautta: a) hyväksiluku (toisen korkeakoulun opinnoissa hankittu osaaminen) ja b) osaamisen näyttö (muulla tavoin hankittu osaaminen). Aloitteen osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Opiskelijan vastuulla on osoittaa ja todentaa osaamisensa."; Lisätietoa hyväksiluvusta ja osaamisen näytöstä on opiskelijaintrassa.
Osaamisen hankkimiseksi voit arvioida myös työn opinnollistamisen mahdollisuutta. Lue lisää opinnollistamisesta opiskelijaintrasta.
Student workload
Opinnon työmäärä on mitoitettu siten, että opinnon tavoitteena olevan osaamisen hankkimiseksi yksi opintopiste vastaa keskimäärin 26,7 tuntia opiskelijan tekemää työtä. Todellinen ajan tarve vaihtelee yksilöittäin mm. aiemman osaamisen takia.
Tarkempi laskennallinen kuormittavuus on kerrottu opntojakson Canvasissa.
Content scheduling
Opintojaksolla opiskelija perehtyy terveyden edistämisen projektissa tarvittavaan teoriatietoon ja palvelumuotoiluun sekä suunnittelee, toteuttaa ja raportoi yksin tai 2-3 hengen ryhmässä terveyden edistämiseen tähtäävän projektin yhteistyössä työelämäkumppanin kanssa.
Evaluation scale
H-5
Further information
Opinto on vaatimuksiltaan amk-tutkintoon johtavan koulutuksen tasoa.
Osallistumisen edellytyksenä on aina, että opetussuunnitelman mukaiset mahdolliset osaamisedeltävyydet (edeltävä opinto tai vastaava osaaminen) täyttyvät. Opiskelija vastaa itse edeltävyysehtojen huomioimisesta.
Opinnon toteutustapa on arvoitu hyödyntäen opetuksen laatukriteereitä. Itsearviointi on opiskelijan nähtävillä Canvasissa.