Opiskelijasta asiantuntijaksi (2 op)
Toteutuksen tunnus: SH00BS81-3037
Toteutuksen perustiedot
Ajoitus
15.01.2024 - 31.12.2024
Opintopistemäärä
2 op
Virtuaaliosuus
1 op
Toteutustapa
50 % Lähiopetus, 50 % Etäopetus
Yksikkö
Laurea Otaniemi, sote
Toimipiste
Laurea Otaniemi
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 40
Koulutus
- Sairaanhoitajakoulutus (SHG2), Laurea Otaniemi
Opettaja
- Kaija Marttila
- Pirjo Huikko
Vastuuopettaja
Pirjo Huikko
Ryhmät
-
SHG224KASairaanhoitajakoulutus, monimuotototeutus, K24, Otaniemi
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa
- muodostaa kuvan sairaanhoitajan/terveydenhoitajan asiantuntijuudesta ja osaamisesta
- soveltaa erilaisia opiskelutapoja ja suunnitella opintojensa etenemistä henkilökohtaisten tavoitteidensa suunnassa
- arvioida omia vahvuuksiaan ja kehittymisen kohteitaan opiskelun ja tulevan ammattinsa näkökulmasta
- arvioida ohjauksen ja tuen tarpeensa ja hakea tukea opinnoissaan
- soveltaa toimivan työyhteisön hyviä käytäntöjä työ- ja opiskeluympäristöissä
- puuttua epäammattimaiseen ja -eettiseen toimintaan työ- ja opiskeluympäristössä
Toteutustapa
Opintojakson aikana orientoidut opintojesi sisältöihin, tutkintorakenteeseen ja suunnittelet opintojesi etenemistä. Tämän lisäksi tunnistat omia vahvuuksiasi, kehittämisen kohteita ja omaa tapaasi opiskella. Opintojakson aikana käyt läpi myös hyvinvointiisi vaikuttavia tekijöitä.
Opintojakso koostuu kahdesta osiosta:
Opintojakson ensimmäisen osion suoritus alkaa ennakkotehtävällä, jonka teet opintojen alkaessa. Lisäksi osioon kuuluuu ryhmätapaamisia ja HOPS-keskusteluja, joihin valmistaudut annettujen ohjeiden avulla.
Tarkemmat ohjeistukset löytyvät opintojakson Canvas-työtilasta.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Oheismateriaalista on koottu vinkit opintojakson Canvas-työtilaan.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Laurean tutkintosäännön mukaisesti ”Kaikilla opiskelijoilla on oikeus osaamisensa näyttämiseen. Aloitteen hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Osaamisen tunnistaa ja tunnustaa opinnosta vastaava opettaja tai muu tehtävään nimetty henkilö. Arvioinnissa noudatetaan samaa arviointikriteeristöä ja pääsääntöisesti samaa arviointiasteikkoa kuin vastaavalla opintojaksolla tai -kokonaisuudella. Opiskelijalla on oikeus hakea osaamisen tunnustamista riippumatta siitä, missä, miten ja milloin osaaminen on hankittu. Opiskelija voi hakea myös työssä hankittavan osaamisen tunnistamista osaksi tutkintoa (työn opinnollistaminen). ... Opiskelija vastaa osaamisen osoittamisesta, todistamisesta ja riittävien tietojen toimittamisesta. Osaamisen arvioivat opiskelija ja näytön vastaanottava ohjaaja yhdessä. ” Katso lisätietoa opiskelijaintrasta.
Työelämäyhteistyö ja/tai TKI
Terveysalan messut, kongressit, työelämäkumppaneiden tapaamiset esim. avoimet ovet ym. ajankohtaiset tapahtumat, joihin on mahdollista osallistua opintojakson puitteissa.
Toteutuksen tärkeät päivämäärät
Ryhmätapaamiset ja henkilökohtaiset HOPS –keskustelut lukukausittain joko kampuksella, videoneuvotteluna Zoomissa tai Teamsissa sopimuksen mukaan. Päivämäärät on kirjattu Pakkiin.
Tutkintosäännön 18§ mukaisesti ”opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle opintoon osallistumisensa vahvistamiseksi. Vaihtoehtoisesti opettaja voi määrittää myös muun tavan, jolla opiskelija vahvistaa osallistumisensa toteutukselle. Näitä toimia voidaan edellyttää viikon sisällä toteutuksen alkamisesta. Edellä esitetyn mukaisesti toimintatavan soveltaminen edellyttää, että opettaja tiedottaa toteutukselle hyväksyttyjä opiskelijoita käytänteestä ja että käytänne on kerrottu opinnon toteutussuunnitelmassa. Mikäli opiskelija on estynyt perusteluista syistä osallistumaan ensimmäiseen kontaktikertaan tai aktivoitumaan opinnoissa opettajan asettamien edellytysten mukaisesti, hänen tulee olla yhteydessä vastuuopettajaan toteutukselle osallistumisesta sopimiseksi. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta tai poissaolon syytä ei voida pitää perusteltuna. Hänen tilalleen voidaan ottaa jonossa oleva seuraava opiskelija.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Alustava arvio työtuntien jakautumisesta opintojaksolla (yht. 54h):
- Orientaatiopäivät ja tuutorointi, ryhmätapaamiset, ennakkotehtävä, opiskelusuunnitelma ja HOPS-keskustelut valmistautumisineen
Sisältö ja sen jaksotus
Ennakkotehtävä
HOPS -tehtävä
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Opintojakso arvioidaan asteikolla hyväksytty-hylätty. Hyväksytty suoritus edellyttää ryhmätapaamisiin ja HOPS-keskusteluihin osallistumista ja tehtävien tekemistä.
Laurean opetussuunnitelma on osaamisperustainen ja osaamisen arviointi perustuu opetussuunnitelmassa esitettyihin osaamistavoitteisiin. Opintojakson arviointiperusteet kuvataan opintojakson toteutussuunnitelmassa.
Opiskelijan, joka ei ole suorittanut hyväksytyksi opintojakson läpäisemiseksi asetettuja verkkotehtäviä, harjoituksia tai tenttiä, tulee täydentää tai uusia suorituksensa opintojakson opettajan määrittelemällä tavalla ja opettajan määrittelemässä ajassa. Hylätyn tentin tai muun suorituksen voi uusia kaksi kertaa. Varsinaiseen tenttiin osallistumatta jättäminen lasketaan yhdeksi suorituskerraksi. (Laurean tutkintosääntö.)
Kaikkien Laurean toimijoiden odotetaan noudattavan hyviä tieteellisiä käytänteitä, joihin kuuluu asianmukainen lähteisiin viittaaminen. Perehdy ja kysy käytänteistä tarvittaessa.
Opinnon arvioinnissa käytetään amk-tutkinto-opiskelijan osaamisen arviointikehikon vaatimustason I mukaisia kriteereitä.
Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty
AMMATILLINEN TIETOPERUSTA, TIEDONHAKU JA RAPORTOINTI
-käyttää keskeisiä ammattikäsitteitä eri työkäytänteitä ja –tilanteita selittäessään
-etsiä tietoa eri tietolähteistä
-raportoida
.
AMMATILLINEN TOIMINTA JA TYÖELÄMÄN KEHITTÄMINEN
- toimia ohjattuna opiskeltavia taitoja ja menetelmiä käyttäen
- toimia asiakkaiden ja/tai yhteistyötahojen kanssa
- ottaa vastaan ohjausta
.
RYHMÄTYÖTAIDOT, JOHTAMINEN JA VASTUULLISUUS (arvioidaan soveltuvin osin)
-toimia ryhmän jäsenenä
-suunnitella ohjatusti oman työn etenemistä ja ajankäyttöä
- toimia turvallisesti ja ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
-noudattaa annettuja ohjeita ja sääntöjä