Siirry suoraan sisältöön

Sosiaalialan palvelujärjestelmä ja sosiaalilainsäädäntö (10 op)

Toteutuksen tunnus: SS00BZ35-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
20.05.2024 - 26.05.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
20.08.2024 - 31.12.2024
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
10 op
Lähiosuus
5 op
Virtuaaliosuus
5 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Toimipiste
Laurea Porvoo
Opetuskielet
suomi
Paikat
20 - 40
Koulutus
Sosionomikoulutus (SSP2), Laurea Porvoo
Opettajat
Pilvi Niemelä
Jonna Brandt
Minna Manelius
Vastuuopettaja
Pilvi Niemelä
Ryhmät
SSP224KA
Sosionomikoulutus, monimuotototeutus, K24, Porvoo
Opintojakso
SS00BZ35

Tavoitteet

Opiskelija osaa
- analysoida suomalaisen yhteiskunnan ja hyvinvointivaltion muutosta, sen tavoitteita ja haasteita globalisoituneessa maailmassa
- jäsentää suomalaisen sosiaaliturvan rakenteen ja palvelujärjestelmän
- käyttää ja soveltaa sosiaalilainsäädännön perusteita

Aika ja paikka

Katso opinnon aikataulut Lukkarikoneesta osoitteesta https://lukkarit.laurea.fi.
Laurea pidättää oikeudet muutoksiin.

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Opintojakson oppimateriaalit ovat nähtävissä Canvas-oppimisympäristössä, joka aukeaa opiskelijoille opintojakson alussa.

Toteutustapa

Opintojakson opetus toteutetaan lähi- ja etäopetuksena. Lähiopetuspäivät pidetään Porvoon kampuksella. Etäopetusta ei tallenneta. Opintojakso sisältää kampuksella järjestettävän monialaisen yhteistyöpäivän yhdessä sairaanhoitajaopiskelijoiden kanssa.

Opinnon toteutusta tukee Canvasiin rakennettu oppimisympäristö, joka avataan opiskelijoiden nähtäväksi opintojakson alkaessa. Opintojakso sisältää yksilö- ja ryhmätehtäviä. Osasta opintojakson tehtävistä annetaan henkilökohtaista palautetta opettajan toimesta lisäksi voidaan hyödyntää vertaispalautteenantoa.

Työelämäyhteistyö ja/tai TKI

Opintojaksolla vierailee työelämän edustajia, mutta opintojaksoon ei sisälly varsinaista työelämäprojektia.

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

Tutkintosääntöön (2024) perustuen toteutukselle hyväksytyn opiskelijan edellytetään vahvistavan osallistumisensa osoittamalla aktiivisuutta opinnon alkaessa seuraavalla tavalla:

Aktiivisuuden osoittamiseksi opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle opintoon osallistumisensa vahvistamiseksi. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta tai poissaolon syytä ei voida pitää perusteltuna. Hänen tilalleen voidaan ottaa toinen opiskelija.

Ensimmäinen kontaktikerta on Porvoon kampuksella 20.8.2024 klo 8.30.

Muita välttämätöntä läsnäoloa vaativia päiviä ovat opintojakson tentti, monialaiset yhteistyöpäivät sekä seminaari. Opintojakson orientaatiopäivässä 20.8.2024 selviää kumpaan monialaiseen yhteistyöpäivään osallistut.

Kansainvälisyys toteutuksella

Opintojaksolla ei ole kansainvälisiä yhteyksiä.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Tutkintosäännön (2024) mukaan "opiskelijalla on oikeus hakea osaamisen tunnustamista riippumatta siitä, missä, miten ja milloin osaaminen on hankittu. ... Laureassa osaamisen tunnistamista ja tunnustamista toteutetaan kahden eri menettelyn kautta: a) hyväksiluku (toisen korkeakoulun opinnoissa hankittu osaaminen) ja b) osaamisen näyttö (muulla tavoin hankittu osaaminen). Aloitteen osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Opiskelijan vastuulla on osoittaa ja todentaa osaamisensa." Lisätietoa hyväksiluvusta ja osaamisen näytöstä on opiskelijaintrassa.

Osaamisen hankkimiseksi voit arvioida myös työn opinnollistamisen mahdollisuutta. Lue lisää opinnollistamisesta opiskelijaintrasta.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opinnon työmäärä on mitoitettu siten, että opinnon tavoitteena olevan osaamisen hankkimiseksi yksi opintopiste vastaa keskimäärin 26,7 tuntia opiskelijan tekemää työtä. Todellinen ajan tarve vaihtelee yksilöittäin mm. aiemman osaamisen takia.

Opintojakson kokonaistyöaika opiskelijalle on n. 270 tuntia.

Sisältö ja sen jaksotus

Opintojakso koostuu seuraavista arviointiosista:

1. Hyvinvointivaltion muutos 3 op
2. Sosiaaliturvan rakenteet ja palvelujärjestelmä 4 op
3. Sosiaalilainsäädännön perusteet 3 op

Opintojakso sisältää lähi- ja etäopetuksen lisäksi tentin, yksilö- ja ryhmätyönä toteutettavia oppimistehtäviä sekä monialaiset yhteistyöpäivät sairaanhoitajaopiskelijoiden kanssa.

Arviointiasteikko

H-5

Lisätiedot

Opinto on vaatimuksiltaan amk-tutkintoon johtavan koulutuksen tasoa.

Opinnon toteutustapa on arvoitu hyödyntäen opetuksen laatukriteereitä. Itsearviointi on opiskelijan nähtävillä Canvasissa.

Siirry alkuun