Svenska i vården (5 op)
Toteutuksen tunnus: R0197-3066
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
28.11.2022 - 08.03.2023
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
10.03.2023 - 19.05.2023
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 3 op
- Virtuaaliosuus
- 2 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Toimipiste
- Laurea Tikkurila
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 20 - 40
- Koulutus
- Sairaanhoitajakoulutus (SHY2), Laurea yhteinen
- Opettajat
- Teija Lehto
- Vastuuopettaja
- Teija Lehto
- Ryhmät
-
SHV221KNSairaanhoitajakoulutus, päivätoteutus, K21, Tikkurila
- Opintojakso
- R0197
Tavoitteet
Opiskelija osaa
- viestiä ruotsin kielellä suullisesti ja kirjallisesti omassa työssään siten, että hän saavuttaa vähintään eurooppalaisen viitekehyksen mukaisen taitotason B1-2 ja saa merkinnän valtionhallinnon kielitutkinnon suorittamisesta.
- kehittää vuorovaikutus-, viestintä- , tiedonhaku- ja raportointitaitojaan ruotsin kielellä.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Opinnon materiaali löytyy Canvas-oppimisalustalta, johon saat pääsyn viimeistään opinnon alkaessa.
Toteutustapa
ILMOITTAUTUMISAIKAA JATKETTU 8.3.2023 SAAKKA. ILMOITTAUTUMISIA HYVÄKSYTÄÄN PARIN VIIKON VÄLEIN, JA LOPUT PÄIVÄÄ ENNEN OPETUKSEN ALKUA. KAIKKI HALUKKAAT PYRITÄÄN MAHDUTTAMAAN OPINTOJAKSOLLE.
Opintojakso on Laurean viimeinen R0197 Svenska i vården -toteutus, joten se toteutetaan päiväaikaan puhtaasti verkkototeutuksena ja osallistuminen sopii kaikille campuksille. Opintojakson ZOOM-tunnit pyritään käyttämään erityisesti suullisen kielitaidon kehittämiseen ja yhdessä tekemiseen. Tuntien ulkopuolelle jää paljon itsenäistä työtä, jolloin hyödynnetään erilaisia verkkotyökaluja, Canvasia ja tekstejä. Opintojakson aikana kirjoitetaan työharjoitteluraportti tai tehdään ja esitellään posteri ruotsiksi. Kirjallinen ja suullinen tentti kurssin lopussa.
Oppimisalusta Canvas toimii opintojakson keskeisimpänä tiedotuksen ja viestinnän välineenä. Sieltä löydät tarkat tiedot kaikesta opintojaksoon liittyvästä kuten aikatauluista, ohjelmasta, tehtävistä sekä arvioinnista. Canvas avautuu viimeistään viikkoa ennen lähiopetuksen alkua, ja avautumisesta tulee sähköposti kaikille ilmoittautuneille.
Opettajaan saat parhaiten yhteyden sähköpostitse teija.lehto@laurea.fi.
Huomaa, että opinnon läsnäolovelvoite on 75 %.
Työelämäyhteistyö ja/tai TKI
Pyrimme mahdollisuuksien mukaan käyttämään vierailijaluennoitsijoita.
Toteutuksen tärkeät päivämäärät
Kirjallinen tentti verkkovalvonnassa 12.5.2023
Kaksi uusintatenttimahdollisuutta puolen vuoden sisällä (vuoden 2023 loppuun mennessä) yleisinä uusintatenttipäivinä.
Suullinen tentti erillisen aikataulun mukaisesti toukokuussa 2022.
Kurssiin sisältyy yksi laajempi palautustehtävä ja Canvastehtäviä, ja ne tulee olla palautettu ennen kirjallista tenttiä.
Läsnäolovelvoite ZOOM-oppitunneilla 75% (max 2 krt pois).
Tutkintosäännön 18§ mukaisesti ”opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle opintoon osallistumisensa vahvistamiseksi. Vaihtoehtoisesti opettaja voi määrittää myös muun tavan, jolla opiskelija vahvistaa osallistumisensa toteutukselle. Näitä toimia voidaan edellyttää viikon sisällä toteutuksen alkamisesta. Edellä esitetyn mukaisesti toimintatavan soveltaminen edellyttää, että opettaja tiedottaa toteutukselle hyväksyttyjä opiskelijoita käytänteestä ja että käytänne on kerrottu opinnon toteutussuunnitelmassa. Mikäli opiskelija on estynyt perusteluista syistä osallistumaan ensimmäiseen kontaktikertaan tai aktivoitumaan opinnoissa opettajan asettamien edellytysten mukaisesti, hänen tulee olla yhteydessä vastuuopettajaan toteutukselle osallistumisesta sopimiseksi. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta tai poissaolon syytä ei voida pitää perusteltuna. Hänen tilalleen voidaan ottaa jonossa oleva seuraava opiskelija”.
Tällä opintojaksolla on oltava läsnä ensimmäisellä opetuskerralla tai ilmoitettava mahdollisesta estymisestä viikon sisällä.
Kansainvälisyys toteutuksella
Opinnolla tutustutaan työelämään ja –kulttuureihin Pohjoismaissa.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Laurean tutkintosäännön mukaisesti ”Kaikilla opiskelijoilla on oikeus osaamisensa näyttämiseen. Aloitteen hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Osaamisen tunnistaa ja tunnustaa opinnosta vastaava opettaja tai muu tehtävään nimetty henkilö. Arvioinnissa noudatetaan samaa arviointikriteeristöä ja pääsääntöisesti samaa arviointiasteikkoa kuin vastaavalla opintojaksolla tai -kokonaisuudella. Opiskelijalla on oikeus hakea osaamisen tunnustamista riippumatta siitä, missä, miten ja milloin osaaminen on hankittu. Opiskelija voi hakea myös työssä hankittavan osaamisen tunnistamista osaksi tutkintoa (työn opinnollistaminen). ... Opiskelija vastaa osaamisen osoittamisesta, todistamisesta ja riittävien tietojen toimittamisesta. Osaamisen arvioivat opiskelija ja näytön vastaanottava ohjaaja yhdessä. ”
Jos opiskelijalla on aiempia korkea-asteen ammattikielen opintoja eri alalta, hänellä on oikeus suorittaa opinto hyväksiluvun täydennyksellä. Tässä tapauksessa opiskelija ottaa yhteyden opinnon opettajaan, joka ohjaa tarvittaessa eteenpäin.
Katso lisätietoa opiskelijaintrasta.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Yksi opintopiste vastaa keskimäärin 26,7 tuntia opiskelijan tekemää työtä. Opintojakson laajuus on 5 op, mikä tarkoittaa käytännössä keskimäärin 5 x 27 h = 135 h opiskelijan työtä, josta suurin osa (noin 100 tuntia) on itsenäistä työskentelyä. Suositus itsenäisen työskentelyajan kalenterointiin.
Sisältö ja sen jaksotus
Opiskelija saavuttaa ruotsin kielessä vähintään eurooppalaisen viitekehyksen mukaisen taitotason B1.2. Lisäksi hän saa valtiohallinnon kielitutkinnon mukaisen arvioinnin hyvä tai tyydyttävä suullisesta ja kirjallisesta kielitaidosta.
Keskeinen sisältö:
Hoitoalan ruotsia: opiskelu, työ, sairaala, ammattinimikkeet, anatomia, ensiapu, sairaudet, oireet, lääkkeet, hoitotilanteet ja potilaan kohtaaminen.
Arviointiasteikko
H-5
Lisätiedot
Opiskelija on suorittanut ruotsin kielen tasotestin ennen ilmoittautumistaan opinnolle. Hylätyn tasotestin jälkeen suositellaan suorittamaan Valmentava ruotsi –opinto, tai hankkimaan vastaava osaaminen muulla tavoin.
Lisätietoa intrasta: https://laureauas.sharepoint.com/sites/studentFin_opintojensuunnittelu/SitePages/Kielitestit.aspx
Opinto on vaatimuksiltaan amk-tutkintoon johtavan koulutuksen tasoa.
Jos opinnon toteutustapaa on oleellisesti muutettu, hyödyntää opettaja toteutuksen laadun arvioinnissa opetuksen laatukriteereitä. Itsearviointi on opiskelijan nähtävillä esim. Canvasissa tai Teamsissa.