Skip to main content

Promoting the Client's Functional Capacity (Placement) (10 cr)

Code: G8360-3007

General information


Enrollment
28.11.2022 - 04.12.2022
Registration for the implementation has ended.
Timing
01.01.2023 - 31.07.2023
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
10 cr
Local portion
10 cr
Mode of delivery
Contact learning
Campus
Laurea Otaniemi
Teaching languages
Finnish
Seats
35 - 50
Degree programmes
Fysioterapeuttikoulutus (SFG2), Laurea Otaniemi (Finnish)
Teachers
Joni Heikkilä
Valpuri Seikkula
Heidi Leinonen
Johanna Stepanoff
Kaisa Porkka-Toivonen
Pauliina Louhiala
Riikka Saukkola
Teacher in charge
Riikka Saukkola
Groups
SFG221SN
Fysioterapeuttikoulutus, päivätoteutus, S21, Otaniemi
Study unit
G8360

Learning outcomes

The student is able to:
- examine and assess the client’s functioning and environments during the physiotherapy process
- promote the client’s functioning by applying central physiotherapy methods
- act following the evidence-based physiotherapy and evaluate own professional development

Materials

Hyödynnä näyttöön perustuvaa informaatiota ja tutkittua tietoa soveltavan osaamisesi kehittämisessä sekä harjoittelutehtävässä, esimerkiksi Laurea:n LibGuides ja kirjaston palveluja hyödyntämällä.

Teaching methods

Harjoittelut ovat opintojaksoja, joihin ilmoittautuminen tapahtuu Pakissa Laurean ilmoittautumisajankohtina. Ydinopintojen harjoittelut suositellaan tehtäväksi suunnitellun aikataulun mukaisesti, jonka näet HOPS:si. Valinnaisen harjoittelun ajankohdan voit valita omiin opintoihisi sopivaksi.

Asiakkaan toimintakyvyn edistäminen -harjoittelu suoritetaan fysioterapian työelämäympäristöissä, mutta se on mahdollista suorittaa myös Laurea -amk:n "Projektiharjoitteluna" Laurea -amk:n kontekstissa. Opiskelija vastaa itse harjoittelupaikan hankkimisesta ja merkitsee oman harjoittelupaikkansa tiedot heti harjoittelupaikan saatuaan Canvaksen Excel -taulukkoon. Samassa fysioterapian toimintaympäristössä voi suorittaa vain yhden pakolisen harjoittelun.

Harjoitteluun nimetään ohjaava opettaja, jonka kanssa sovit ennen harjoittelun alkua ohjauskäytänteistä. Opiskelija laatii jokaisella harjoittelujaksolle osaamistavoitteet ja kirjaat tavoitteet arviointilomakkeelle. Osaamistavoitteet ovat oman toiminnani ja itsereflektion sekä ohjaavan fysioterapeutin toiminnan ja arvioinnin lähtökohtana. Arvioi osaamisesi kehittymistä vähintään harjoittelusi väliarvioinnissa sekä loppuarvioinnissa. Kirjaa itsearviointisi arviointilomakkeeseen.

Harjoittelun tehtävästä sekä arvioinnista ja työajan seurannasta (35h/vko + 5h/vko tiedonhankintaa) löytyy ohjeet Canvasissa.Tehdyt työtunnit kirjataan työaikapassiin ja hyväksytetään ohjaavalla fysioterapeutilla. Harjoittelujakson päätyttyä harjoittelun tehtävä, arviointilomake ja työaikapassi palautetaan Canvasiin.

Harjoitteluiden tarkemmat ohjeet ja tehtävät löytyvät Canvasista.

Employer connections

Harjoittelun ohjaus tapahtuu samalla tavalla kuin muissakin 10 op:n pakollisten opintojen harjoittelujaksoissa.Tarkemmat tiedot harjoitteluiden ohjauksista löytyy Canvaksesta.

Työelämänkehittäminen mahdollistetaan yhteisellä tavoitteen- ja tehtävien asettamisella sekä niiden kehittävällä arvioinnilla.

Exam schedules

Harjoittelun suositusajankohdan näet pakista. Harjoittelun tavoitteet tulee palauttaa Canvasiin ensimmäisen harjoitteluviikon jälkeen. Harjoittelun tehtävä tulee palauttaa alkuperäisen arviointilomakkeen sekä harjoittelun työaikaa mitanneen passin kanssa arviointikeskustelua varten viikko harjoittelun päättymisen jälkeen Canvasiin.

International connections

Asiakkaan toimintakyvyn edistäminen -harjoittelua ei suositella tehtäväksi ulkomailla.

Completion alternatives

Laurean tutkintosäännön mukaisesti ”Kaikilla opiskelijoilla on oikeus osaamisensa näyttämiseen. Aloitteen hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Osaamisen tunnistaa ja tunnustaa opinnosta vastaava opettaja tai muu tehtävään nimetty henkilö. Arvioinnissa noudatetaan samaa arviointikriteeristöä ja pääsääntöisesti samaa arviointiasteikkoa kuin vastaavalla opintojaksolla tai -kokonaisuudella. Opiskelijalla on oikeus hakea osaamisen tunnustamista riippumatta siitä, missä, miten ja milloin osaaminen on hankittu. Opiskelija voi hakea myös työssä hankittavan osaamisen tunnistamista osaksi tutkintoa (työn opinnollistaminen). ... Opiskelija vastaa osaamisen osoittamisesta, todistamisesta ja riittävien tietojen toimittamisesta. Osaamisen arvioivat opiskelija ja näytön vastaanottava ohjaaja yhdessä. ” Katso lisätietoa opiskelijaintrasta.

Student workload

Yksi opintopiste vastaa keskimäärin 26,7 tuntia opiskelijan tekemää työtä. Harjoittelun viikkotyöaika on 40h/vko, josta 5 h/vko omaa aikaan ja paikkaan sitomatonta tiedonhankintatyötä.

Harjoittelun poissaolokäytänteet: Kaikki 2 päivää ylittävät poissaolot korvataan käytännön harjoittelulla joko tekemällä pidempiä työpäiviä tai pidentämällä harjoittelujaksoa.

Evaluation scale

Approved/Failed

Further information

Harjoittelu hylätään tai suositellaan keskeytettäväksi, mikäli:
- Opiskelija ei huomio turvallisuusnäkökohtia asiakkaan fysioterapiassa ja toimintaympäristössä, vaan asiakkaan turvallisuus on vaarassa
- Opiskelija ei toimi vuorovaikutuksessa asiakasta ja hänen oikeuksiaan kunnioittavasti, vaan asiakasta loukkaavasti
- Opiskelija ei noudata sovittuja sääntöjä, kuten harjoittelun tuntimäärää ja/tai aikatauluja, vaan on muuten kuin sairastumisen vuoksi pois harjoittelusta ja/tai myöhästelee toistuvasti ja/tai poistuu toistuvasti ennen työajan päättymistä
- Opiskelija ei osaa kysyttäessä perustella mitään valintojaan käyttämilleen tutkimis-, ohjaus- ja terapiamenetelmille
- Opiskelija ei raportoi kirjallisesti asiakkaan fysioterapiaprosessia
- Opiskelija ei osaa reflektoida ja tunnistaa reflektion perusteella mitään toimintansa vahvuuksia ja haasteita.

Mikäli jokin edellä mainituista kriteereistä toteutuu, harjoittelu on hylätty. Mikäli jokin näistä kriteereistä toteutuu harjoittelun puolivälin arvioinnissa, harjoittelu suositellaan keskeytettäväksi

Go back to top of page