Clinical Reasoning in Physiotherapy (5 op)
Toteutuksen tunnus: G8357-3007
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
23.05.2022 - 29.05.2022
Ajoitus
20.09.2022 - 31.12.2022
Opintopistemäärä
5 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Laurea Otaniemi, sote
Toimipiste
Laurea Otaniemi
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 40
Koulutus
- Fysioterapeuttikoulutus (SFG2), Laurea Otaniemi
Opettaja
- Mikko Harju
- Riikka Saukkola
Vastuuopettaja
Riikka Saukkola
Ryhmät
-
SFG222KAFysioterapeuttikoulutus, monimuotototeutus, K22, Otaniemi
Osaamistavoitteet
The student is able to:
- apply in a client-centred manner the information gained in the examination and assessment of the client’s functional capasity in clinical reasoning in physiotherapy
- draw up a physiotherapy diagnosis for the client
- apply creative problem solution when preparing the objectives and the plan for the physiotherapy process
- assess the client’s physiotherapy process and the decisions made by themselves in a critical manner
Toteutustapa
Opintojaksolla työskennellään pääsääntöisesti työpajoissa harjoitellen käytännössä fysioterapeuttista tukimista ja kliinisen päättelyn prosessin muodostumista. Työpajoissa edellytetään 100% läsnäoloa. Lisäksi opintojaksolla on hyvä varata riittävästi aikaa itsenäiseeen opiskeluun.
Numeerisesti arvioitavina osuuksina opintojaksolla ovat tentti ja seminaarityö. Tenttimateriaali jaetaan opintojakson orientaatiokerralla. Seminaarityö toteutetaan ryhmätyönä.
Opintojakson tavoitteet:
Opintojakson jälkeen opiskelija osaa:
- Hankkia asiakaslähtöistä tutkimustietoa hänen toimintakyvyn tilanteesta ja voimavaroista fysioterapian kliinisessä päättelyssä
- Muodostaa fysioterapeuttisen diagnoosin asiakkaan tilanteesta
- Toteuttaa ongelmanratkaisua koskien asiakkaan toimintakykyä fysioterapiaprosessin yhteydessä
- Arvoioida kriittisesti asiakkaan fysioterapiaprosessia ja tekemiään johtopäätöksi
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Higgs & Jones , 2008 "Clinical reasoning in Physiotherapy"
Cook, G., 2010 "Functional Movement Systems"
Luomajoki, H. 2018. Liikkeen ja liikekontrollin häiriöt. VK-kustannus.
Lisäksi muu opintojakson materiaali.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Laurean tutkintosäännön mukaisesti kaikilla opiskelijalla on oikeus osaamisensa näyttämiseen. Aloitteen hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Osaamisen tunnistaa ja tunnustaa moduulista tai opintojaksosta vastaava opettaja tai muu korkeakouluyksikön johtajan nimeämä henkilö. Arvioinnissa noudatetaan samaa arviointikriteeristöä ja arviointiasteikkoa kuin opintojaksolla.
Toteutuksen tärkeät päivämäärät
Työpajaharjoitukset sisältävät käytännönläheisyytensä vuoksi 100%:n läsnäoloa. Toteutuksen aikataulu näkyy Pakissa toteutuksen varauksina.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opintojakso on kokonaisuudessaan viisi (5) opintopistettä. Yksi opintopiste vastaa keskimäärin 27 tuntia opiskelijan tekemää työtä. Tällä opintojaksolla opiskelijat työmääräksi on siis arvioitu noin 135 tuntia, joka sisältää työpaja-opiskelun, itsenäisen opiskelun työpajoja ja tenttiä varten sekä lopputehtävän työstämisen ryhmän kanssa.
Sisältö ja sen jaksotus
Työpajat
Tentti
Arvioitava seminaariesitys
Lisätietoja opiskelijoille
Tutkintosäännön 18§ mukaisesti ”opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta. Hänen tilalleen voidaan ottaa jonossa oleva seuraava opiskelija. (Lauran tutkintosääntö.) Virtuaalitoteutuksilla voidaan edellyttää muunlaista aktiivisuuden osoitusta paikan vahvistamiseksi viikon sisällä toteutuksen alkamisesta (Opetuksesta vastavan vararehtorin päätös 7/2019). ”
Arviointiasteikko
H-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Osaamisen arviointi perustuu opetussuunnitelmien tavoitekuvauksiin ja opinnon toteutussuunnitelmalla ilmoitettavaan arviointikriteeristöön (Laurean tutkintosääntö).
Opintojaksolla toteutetaan jatkuvaa arviointia työpajoissa, jotka arvioidaan asteikolla hyväksytty/ hylätty. Työpajojen hyväksytty suoritus vaatii 100% läsnäoloa tai opettajan kanssa erikseen sovittujen korvaavien tehtävien/ osaamisen näytön hyväksyttyä suoritusta määraikaan mennessä.
Numeerisesti arvioitavia kohteita opintojaksolla ovat opintojakson tentti sekä opintojakson lopussa seminaarityö, joka toteutetaan suullisena esityksenä pienryhmissä.
Opinnon arvioinnissa käytetään amk-tutkinto-opiskelijan osaamisen arviointikehikon vaatimustason I mukaisia kriteereitä.
Opiskelijan, joka ei ole suorittanut hyväksytyksi opintojakson läpäisemiseksi asetettuja tehtäviä tai tenttejä, tulee täydentää tai uusia suorituksensa opintojakson opettajan määrittelemällä tavalla ja opettajan määrittelemässä ajassa. Hylätyn tentin tai muun suorituksen voi uusia kaksi kertaa. Varsinaiseen tenttiin osallistumatta jättäminen lasketaan yhdeksi suorituskerraksi. (Laurean tutkintosääntö.)