Siirry suoraan sisältöön

Elintarvikkeiden ja ruokapalveluiden turvallisuus (5 op)

Toteutuksen tunnus: R0382-3005

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
23.05.2022 - 29.05.2022
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
26.09.2022 - 28.11.2022
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
0 op
Virtuaaliosuus
5 op
TKI-osuus
3 op
Toteutustapa
Etäopetus
Toimipiste
Laurea Verkkokampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
20 - 40
Koulutus
Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat
Opettajat
Mervi Niemelä
Vastuuopettaja
Mervi Niemelä
Opintojakso
R0382

Tavoitteet

Opiskelija osaa
- soveltaa elintarvikkeiden ja ruokapalvelujen turvallisuutta ohjaavaa lainsäädäntöä
- kuvata elintarvikeketjun mikrobiologisten, kemiallisten ja muiden riskien mahdolliset vaikutukset ruokatuotantoon
- laatia korjaavia toimenpiteitä yrityksen laadunhallintajärjestelmään

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Kirjallisuutta:

Häikiö, I. 2003. Elintarvikemikrobiologia. Helsinki, WSOY

Ijäs, T. & Saloniemi, M. 2016. Hallitse elintarvikehygienia. Turku: Hygieniakonsultointi Välimäki.

Rahkio, M. & Siitonen, A. 2004. Ruokaturvallisuuden käsikirja. Helsinki: Art Hous

Kirjallisuus ilmoitataan tarkemmin opintojakson aikana.

Toteutustapa

Opintojakso toteutetaan kokonaan verkossa.
Aikataulu ja tarkempi ohjelma on Canvas- työtilassa.

Työelämäyhteistyö ja/tai TKI

Opintojaksolla toteutetaan tutkimuksellinen kirjoitusprojekti liityen elintarviketurvallisuuteen.

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

Canvas-työtila avataan opiskelijoille opintojakson alkaessa ma 26.9.2022, klo 8.00.

Opintojakso päättyy ma 28.11.2022

Kansainvälisyys toteutuksella

-

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

-

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opintojakson kaikki tehtävät ovat yksilötehtäviä.

Opiskelijan työmäärän jakautuminen opintojaksolla, arvio on tunteina

1.) Käsitteenmäärittely- tehtävä, 9h
2.) Moduulien pienemmät tehtävät (1teht./moduuli, yht 5tehtävää), 25h
3.) Essee- tehtävä, 80h
Muu perehtyminen opintojakson materiaaleihin, 20h

Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on 134 tuntia.

Sisältö ja sen jaksotus

Opintojakso etenee moduleittain, Canvas-työtilassa olevan aikataulun mukaan.

Opintojakso koostuu viidestä moduulista
1.) Elintarvikealat
2.) Lainsäädäntö
3.) Elintarvikeketjun riskit
4.) Elintarvikeväärennökset
5.) Kyberturvallisuus elintarvike- ja ravitsemisalalla

Arviointiasteikko

H-5

Esitietovaatimukset

Restonomikoulutuksen pakollisissa opinnoissa oleva ravitsemispalvelu- ja hygieniaosaaminen tai vastaava osaaminen.

Lisätiedot

Tutkintosäännön 18§ mukaisesti ”opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta. Hänen tilalleen voidaan ottaa jonossa oleva seuraava opiskelija. (Lauran tutkintosääntö.) Virtuaalitoteutuksilla voidaan edellyttää muunlaista aktiivisuuden osoitusta paikan vahvistamiseksi viikon sisällä toteutuksen alkamisesta (Opetuksesta vastavan vararehtorin päätös 7/2019). ”

Siirry alkuun