Elintarvikkeiden ja ruokapalveluiden turvallisuus (5 op)
Toteutuksen tunnus: R0382-3005
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
23.05.2022 - 29.05.2022
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
26.09.2022 - 28.11.2022
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 0 op
- Virtuaaliosuus
- 5 op
- TKI-osuus
- 3 op
- Toteutustapa
- Etäopetus
- Toimipiste
- Laurea Verkkokampus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 20 - 40
- Koulutus
- Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat
Tavoitteet
Opiskelija osaa
- soveltaa elintarvikkeiden ja ruokapalvelujen turvallisuutta ohjaavaa lainsäädäntöä
- kuvata elintarvikeketjun mikrobiologisten, kemiallisten ja muiden riskien mahdolliset vaikutukset ruokatuotantoon
- laatia korjaavia toimenpiteitä yrityksen laadunhallintajärjestelmään
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Kirjallisuutta:
Häikiö, I. 2003. Elintarvikemikrobiologia. Helsinki, WSOY
Ijäs, T. & Saloniemi, M. 2016. Hallitse elintarvikehygienia. Turku: Hygieniakonsultointi Välimäki.
Rahkio, M. & Siitonen, A. 2004. Ruokaturvallisuuden käsikirja. Helsinki: Art Hous
Kirjallisuus ilmoitataan tarkemmin opintojakson aikana.
Toteutustapa
Opintojakso toteutetaan kokonaan verkossa.
Aikataulu ja tarkempi ohjelma on Canvas- työtilassa.
Työelämäyhteistyö ja/tai TKI
Opintojaksolla toteutetaan tutkimuksellinen kirjoitusprojekti liityen elintarviketurvallisuuteen.
Toteutuksen tärkeät päivämäärät
Canvas-työtila avataan opiskelijoille opintojakson alkaessa ma 26.9.2022, klo 8.00.
Opintojakso päättyy ma 28.11.2022
Kansainvälisyys toteutuksella
-
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
-
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opintojakson kaikki tehtävät ovat yksilötehtäviä.
Opiskelijan työmäärän jakautuminen opintojaksolla, arvio on tunteina
1.) Käsitteenmäärittely- tehtävä, 9h
2.) Moduulien pienemmät tehtävät (1teht./moduuli, yht 5tehtävää), 25h
3.) Essee- tehtävä, 80h
Muu perehtyminen opintojakson materiaaleihin, 20h
Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on 134 tuntia.
Sisältö ja sen jaksotus
Opintojakso etenee moduleittain, Canvas-työtilassa olevan aikataulun mukaan.
Opintojakso koostuu viidestä moduulista
1.) Elintarvikealat
2.) Lainsäädäntö
3.) Elintarvikeketjun riskit
4.) Elintarvikeväärennökset
5.) Kyberturvallisuus elintarvike- ja ravitsemisalalla
Arviointiasteikko
H-5
Esitietovaatimukset
Restonomikoulutuksen pakollisissa opinnoissa oleva ravitsemispalvelu- ja hygieniaosaaminen tai vastaava osaaminen.
Lisätiedot
Tutkintosäännön 18§ mukaisesti ”opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta. Hänen tilalleen voidaan ottaa jonossa oleva seuraava opiskelija. (Lauran tutkintosääntö.) Virtuaalitoteutuksilla voidaan edellyttää muunlaista aktiivisuuden osoitusta paikan vahvistamiseksi viikon sisällä toteutuksen alkamisesta (Opetuksesta vastavan vararehtorin päätös 7/2019). ”