Siirry suoraan sisältöön

Laatu ravitsemispalveluissa (10 op)

Toteutuksen tunnus: A9467-3015

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
29.11.2021 - 05.12.2021
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
12.01.2022 - 27.03.2022
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
10 op
Lähiosuus
8 op
Virtuaaliosuus
2 op
TKI-osuus
5 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Toimipiste
Laurea Leppävaara
Opetuskielet
suomi
Paikat
20 - 40
Koulutus
Palveluelämysten tuottaminen ja kehittäminen (MSA2), Laurea Leppävaara
Opettajat
Leila Jaakkola
Tuula Kuivanen
Anikó Lehtinen
Henry Lybäck
Vastuuopettaja
Leila Jaakkola
Ryhmät
MSA222KN
Palveluelämysten tuottaminen ja kehittäminen, päivätoteutus, K22, Leppävaara
Opintojakso
A9467

Tavoitteet

Opiskelija osaa
- tuottaa asiakaslähtöisiä palveluja laadukkaasti
- toimia ergonomisesti ja turvallisesti työyhteisössä
- toimia ja viestiä vuorovaikutteisesti ja työelämälähtöisesti monikulttuurisen työyhteisön jäsenenä

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Oppimateriaalit ja kirjallisuus ilmoitetaan tehtävänantojen yhteydessä lähikerroilla. Tehtävänannot ovat A9467-3015 Laatu ravitsemispalveluissa Canvas-työtilassa.

Harjoitteluvuoroihin liittyvää materiaalia on BarLaurea-työtilassa Canvasissa.

Toteutustapa

Opintojakson toteutus koostuu
•kontaktiopetuksesta torstaisin, satunnaisesti myös muina viikonpäivinä, ja
•käytännön oppimisvuoroista BarLaurean ruokapalveluissa.

Teoria-aiheiden kontaktiopetus ja BarLaurea-oppimisvuorot tapahtuvat vuoroviikoin, joka toinen viikko on teoriaa ja joka toinen BarLaurea.oppimisvuoroja.

Kontaktiopetuksen aikataulu ja sisältö tulee Canvas-työtilaan A9467/3015Laatu ravitsemispa.
Harjoitteluvuorot BarLaureassa toteutuvat erillisen ravintolapäällikön ilmoittaman vuorolistan mukaan. Vuorolista tulee BarLaurea-työtilaan Canvasissa.

Harjoitteluvuorot BarLaureassa ovat läsnäololtaan pakollisia, ne suoritetaan loppuun asti opintojakson aikana sekä kaikki kontaktiopetuksen tehtävät hyväksytysti ennen opinotojakson opintopisteiden ja kokonaisarvosanan saamista.

Opintojakson tehtäviä työstetään itsenäisesti lähiopetuskertojen ja BarLaurea-harjoitteluvuorojen välillä. Osaa tehtävistä tehdään myös harjoitteluvuoroissa.

Työelämäyhteistyö ja/tai TKI

Opintojaksolla opiskellaan BarLaurea-LivingLabissa ja tehdään yhteistyötä mm. Löfbergsin kahvipaahtimon kanssa.

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

Opintojakson ohjelma on Canvas-työtilassa A0467/3015 Laatu ravitsemispalvuissa. Työtila avautuu ke 12.1.

Opintojakson aloitusinfo on ke 12.1.. klo 12.30 - 15.30
Toteutus päättyy su 27.3.

Harjoitteluvuorot BarLaureassa alkavat perehdytykselllä 17.1. ja 18.1.

Kansainvälisyys toteutuksella

Harjoitteluvuoroissa BarLaureassa viestitään suomen kielen lisäksi myös englanniksi.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Ei koske tätä opintojaksoa.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

BarLaurea-oppimisvuorot 24 x 7 tuntia = 168 tuntia
Lähiopetus 30 tuntia
Tiimissä tapahtuva ja itsenäinen opiskelu 72 tuntia
Yhteensä 270 tuntia
Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen 10 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on noin 270 tuntia.

Sisältö ja sen jaksotus

Sisällön jaksotus on Canvas-työtilassa.
Opintojakson keskeistä sisältöä on, että opiskelija osaa
•tuottaa asiakaslähtöisiä palveluja laadukkaasti:
aiheissa elintarvikehygienia ja omavalvonta, erityisruokavaliot ja ravitsemus, elintarviketieto ja tuotetuntemus,
•toimia ergonomisesti ja turvallisesti työyhteisössä
Keskeisen sisällön lisäksi tavoitteena on osata toimia vuorovaikutteisesti ja työelämälähtöisesti monikulttuurisen työyhteisön jäsenenä.

Arviointiasteikko

H-5

Lisätiedot

Varmistat opiskelupaikkasi toteutuksella osallistumalla kurssin aloituskerralle 12.1. klo 12.30- 15.30. tai ilmoittamalla kurssin vastuuopettajalle, Leila Jaakkola leila.jaakkola@laurea.fi, ennen aloituskertaa, jos et voi osallistua.

Siirry alkuun