•   Syväsukellus alkoholijuomien maailmaan TP00BQ94-3002 03.05.2021-21.05.2021  2 op +-
    Opintojakson osaamistavoitteet
    Opiskelija osaa
    - lisää viinistä ja oluesta ja muista miedoista alkoholijuomista. Tiiviskurssilla käydään läpi olut, viini, kuohuviini, alkoholijuomasekoitukset ja siideri.
    Opintojakson sisältö
    - juomien historia, tekotavat, tarjoilurituaalit, tarjoilu, ruokasuositukset ja trendit
    - tuoteryhmän alalajit, alan sanasto sekä myyntitekniikat ja käyttötarkoitukset.

    Vastuuopettaja

    Anikó Lehtinen

    Toteutusmuoto

    Etäopetus

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Oppimateriaali ja kirjallisuus julkaistaan Canvas-työtilassa Sukellus alkoholijuomien maailmaan.

    Toteutustapa

    Opintojakso suoritetaan kokonaan etäopetuksena sekä zoomissa, että itsenäisesti opiskeltujen opintomateriaalit (podcastit ja videot) kanssa. Läsnäolo etäopetuskerroilla välttämätön.

    Opetuksen aikataulu ja sisältö tulee Canvas-työtilaan Sukellus alkoholijuomien maailmaan..
    Opintojaksolla osoitetaan osaamisen kehittyminen annettujen tehtävien avulla. Tehtävät ja opintoaineistot linkkeineen ja tehtävien palautuskansiot ovat jakson työtilassa.

    Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

    Jakson laajuus 2 op /53.5 tuntia ja sen osat:
    1. Tehtävä (60 %)
    2. Oppimispäiväkirja (40%)

    Opintojakson tehtävä arvioidaan numeerisesti tai hyväksytty/hylätty.
    Arviointimenetelmät, arvioinnin perusteet ja arviointikriteerit ovat työtilassa Sukellus alkoholijuomien maailmaan Canvaksessa.

    Opetuskieli/-kielet
    • suomi
    Suorituskieli/-kielet
    • suomi
    Ajoitus

    03.05.2021 - 21.05.2021

    Ilmoittautumisaika

    01.04.2021 - 30.04.2021

    Paikkoja

    10 - 40

    Opettaja(t)

    Anikó Lehtinen

    Koulutus

    Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat

    Toimipiste

    Laurea Leppävaara

    Virtuaaliosuus

    2 op

    Arviointiasteikko

    Hyväksytty/Hylätty

    Vaihtoehtoiset suoritustavat

    Jaksolla ei ole pääsääntöisesti valinnaisia suoritustapoja.

    Työelämäyhteistyö ja/tai TKI

    Opintojaksolla tutustutaan aihealueisiin lehtorin ja työelämässä toimivien vierailevien luennoitsijoiden kautta. Jaksolla tehdään työelämän palveluja koskeva havainnointitehtävä.

    Tehtävä: Opintopäiväkirja ja syventyminen yhteen alkoholijuomakategoriaan itsenäisesti, siitä uuden tuotteen konseptointi ja myyntipresentaatio.
    Itsenäinen tehtävä esitetään viimeisellä kahdella tuntikerralla.
    Opintopäiväkirja palautetaan erikseen, ja tehtävä palautetaan erikseen. Tehtävästä ei tarvitse tehdä raporttia, esitys riittää.

    Toteutuksen tärkeät päivät

    Opintojakson ohjelma on Canvas-työtilassa Sukellus alkoholijuomien maailmaan. Työtila avautuu huhtikuussa 2021.

    Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

    Opetus 10 tuntia
    Itsenäinen opiskelu 43,5 tuntia, sisältäen tehtävän.
    Lisäksi oppimispäiväkirja yksilötyönä.
    Yhteensä 53,5 tuntia
    Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen 2 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on noin 53,5 tuntia.

    Sisältö ja sen jaksotus

    Tiiviskurssilla käydään läpi olut, viini, kuohuviini, alkoholijuomasekoitukset,tisleet ja siideri kaikilta osin. Opit juomien historiasta, tekotavasta, tarjoilurituaaleista, ruokasuosituksista, trendeistä ja alan kuuluisista hahmoista. Opit jokaisen tuoteryhmän alalajit, alan sanaston sekä myyntitekniikat sekä käyttötarkoitukset.

    Tehtävä: Opintopäiväkirja ja syventyminen yhteen alkoholijuomakategoriaan itsenäisesti, siitä uuden tuotteen konseptointi ja myyntipresentaatio.
    Itsenäinen tehtävä esitetään viimeisellä kahdella tuntikerralla.
    Opintopäiväkirja palautetaan erikseen, ja tehtävä palautetaan erikseen. Tehtävästä ei tarvitse tehdä raporttia, esitys riittää.

    Aika ja paikka

    Toteutetaan etänä zoomin kautta.

    Arviointikriteerit
    Hyväksytty / Hylätty

    Opintojaksosta on hyötyä tapahtuma-, ravintola- ja matkailu -alalle suuntautuessa. Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa syvällisemmin tiedot alkoholijuomien valmistuksesta, historiasta, tarjoilurituaaleista, ja ruokasuosituksista ja hyödyntää niitä elämystyössä. Opiskelija osaa hakea tietoa ja perehtyä alkoholijuomakategoriaan uuden tuotteen lanseerauksen osana. Opintojakson aikana käydään läpi seuraavia asioita: olut, viini, kuohuviini, alkoholijuomasekoitukset,tisleet ja siideri kaikilta osin. Opit juomien historiasta, tekotavasta, tarjoilurituaaleista, ruokasuosituksista, trendeistä ja alan kuuluisista hahmoista. Opit jokaisen tuoteryhmän alalajit, alan sanaston sekä myyntitekniikat sekä käyttötarkoitukset.