Siirry suoraan sisältöön

Syväsukellus alkoholijuomien maailmaan (2 op)

Toteutuksen tunnus: TP00BQ94-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

05.04.2021 - 11.04.2021

Ajoitus

03.05.2021 - 21.05.2021

Opintopistemäärä

2 op

Virtuaaliosuus

2 op

Toteutustapa

Etäopetus

Toimipiste

Laurea Leppävaara

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

10 - 40

Koulutus

  • Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat

Opettaja

  • Anikó Lehtinen

Vastuuopettaja

Anikó Lehtinen

Ryhmät

  • TOP220SY
    Täydentävä osaaminen (amk-tutkinto), S20, Palvelualat

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- kertoa alkoholijuomakategorioista ja tuotteista
- käyttää tietoaan tuotteiden oikeaan tarjoiluun ja säilytykseen, uuden juoman kehittämiseen ja markkinointiin ja taitaa alan sanaston ja tuotteiden historian
- tunnistaa juomatrendejä, nimetä juomien käyttötarkoitukset ja käyttää tietoa tuottamaan elämyksiä

Toteutustapa

Osaamistavoitteet: Kurssin jälkeen opiskelija osaa kertoa alkoholijuomakategorioista ja tuotteista, käyttää tietoaan tuotteiden oikeaan tarjoiluun ja säilytykseen, uuden juoman kehittämiseen ja markkinointiin ja taitaa alan sanaston ja tuotteiden historian. Lisäksi opiskelija osaa tunnistaa juomatrendejä, nimetä juomien käyttötarkoitukset ja käyttää tietoa tuottamaan elämyksiä.

Kurssilla käydään läpi olut, viini, kuohuviini, alkoholijuomasekoitukset,tisleet ja siideri kaikilta osin. Opintojakso suoritetaan kokonaan etäopetuksena sekä zoomissa, että itsenäisesti opiskeltujen opintomateriaalit (podcastit ja videot) kanssa. Luennosta tulee myös tallenne, jonka voi katsoa itsenäisesti, kuitenkin läsnäolo etäopetuskerroilla suositeltavaa.

Opetuksen aikataulu ja sisältö tulee Canvas-työtilaan Sukellus alkoholijuomien maailmaan.
Opintojaksolla osoitetaan osaamisen kehittyminen annettujen tehtävien avulla. Tehtävät ja opintoaineistot linkkeineen ja tehtävien palautuskansiot ovat jakson työtilassa.

Aika ja paikka

Toteutetaan etänä zoomin kautta.
luento"paikka" on: https://laurea.zoom.us/j/66859353921
11.5. klo 12-15
12.5. klo 12-15
18.5. klo 9-12
20.5. klo 9-12
25.5. klo 12-15 Opiskelijoiden sitykset
27.5. klo 12-15 Opiskelijoiden esitykset

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Oppimateriaali ja kirjallisuus julkaistaan Canvas-työtilassa Sukellus alkoholijuomien maailmaan.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Jaksolla ei ole pääsääntöisesti valinnaisia suoritustapoja.

Työelämäyhteistyö ja/tai TKI

Opintojaksolla tutustutaan aihealueisiin lehtorin ja työelämässä toimivien vierailevien luennoitsijoiden kautta. Jaksolla tehdään työelämän palveluja koskeva havainnointitehtävä.

Tehtävä: Opintopäiväkirja ja syventyminen yhteen alkoholijuomakategoriaan itsenäisesti, siitä uuden tuotteen konseptointi ja myyntipresentaatio.
Itsenäinen tehtävä esitetään viimeisellä kahdella tuntikerralla.
Opintopäiväkirja palautetaan erikseen, ja tehtävä palautetaan erikseen. Tehtävästä ei tarvitse tehdä raporttia, esitys riittää.

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

Opintojakson ohjelma on Canvas-työtilassa Sukellus alkoholijuomien maailmaan. Työtila avautuu 7.5. 2021.
Luento"paikka" on: https://laurea.zoom.us/j/62122824661

11.5. klo 12-15
12.5. klo 12-15
18.5. klo 9-12
20.5. klo 9-12
25.5. klo 12-15 Opiskelijoiden esitykset
27.5. klo 12-15 Opiskelijoiden esitykset

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opetus 10 tuntia
Itsenäinen opiskelu 43,5 tuntia, sisältäen tehtävän.
Lisäksi oppimispäiväkirja yksilötyönä.
Yhteensä 53,5 tuntia
Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen 2 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on noin 53,5 tuntia.

Sisältö ja sen jaksotus

Kurssilla käydään läpi olut, viini, kuohuviini, alkoholijuomasekoitukset,tisleet ja siideri kaikilta osin. Opit juomien historiasta, tekotavasta, tarjoilurituaaleista, ruokasuosituksista, trendeistä ja alan kuuluisista hahmoista. Opit jokaisen tuoteryhmän alalajit, alan sanaston sekä myyntitekniikat sekä käyttötarkoitukset.

Tehtävä: Opintopäiväkirja ja syventyminen yhteen alkoholijuomakategoriaan itsenäisesti, siitä uuden tuotteen konseptointi ja myyntipresentaatio.
Itsenäinen tehtävä esitetään viimeisellä kahdella tuntikerralla.
Opintopäiväkirja palautetaan erikseen, ja tehtävä palautetaan erikseen. Tehtävästä ei tarvitse tehdä raporttia, esitys riittää.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Jakson laajuus 2 op /53.5 tuntia ja sen osat:
1. Tehtävä (60 %)
2. Oppimispäiväkirja (40%)

Opintojakson tehtävä arvioidaan numeerisesti tai hyväksytty/hylätty.
Arviointimenetelmät, arvioinnin perusteet ja arviointikriteerit ovat työtilassa Sukellus alkoholijuomien maailmaan Canvaksessa.

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty

Opintojaksosta on hyötyä tapahtuma-, ravintola- ja matkailu -alalle suuntautuessa.

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa syvällisemmin tiedot alkoholijuomien valmistuksesta, historiasta, tarjoilurituaaleista, ja ruokasuosituksista ja hyödyntää niitä elämystyössä.

Opiskelija osaa hakea tietoa ja perehtyä alkoholijuomakategoriaan uuden tuotteen lanseerauksen osana.

Opintojakson aikana käydään läpi seuraavia asioita: olut, viini, kuohuviini, alkoholijuomasekoitukset,tisleet ja siideri kaikilta osin. Opit juomien historiasta, tekotavasta, tarjoilurituaaleista, ruokasuosituksista, trendeistä ja alan kuuluisista hahmoista. Opit jokaisen tuoteryhmän alalajit, alan sanaston sekä myyntitekniikat sekä käyttötarkoitukset.