Syväsukellus alkoholijuomien maailmaan (2 op)
Toteutuksen tunnus: TP00BQ94-3002
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
05.04.2021 - 11.04.2021
Ajoitus
03.05.2021 - 21.05.2021
Opintopistemäärä
2 op
Virtuaaliosuus
2 op
Toteutustapa
Etäopetus
Toimipiste
Laurea Leppävaara
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
10 - 40
Koulutus
- Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat
Opettaja
- Anikó Lehtinen
Vastuuopettaja
Anikó Lehtinen
Ryhmät
-
TOP220SYTäydentävä osaaminen (amk-tutkinto), S20, Palvelualat
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa
- kertoa alkoholijuomakategorioista ja tuotteista
- käyttää tietoaan tuotteiden oikeaan tarjoiluun ja säilytykseen, uuden juoman kehittämiseen ja markkinointiin ja taitaa alan sanaston ja tuotteiden historian
- tunnistaa juomatrendejä, nimetä juomien käyttötarkoitukset ja käyttää tietoa tuottamaan elämyksiä
Toteutustapa
Osaamistavoitteet: Kurssin jälkeen opiskelija osaa kertoa alkoholijuomakategorioista ja tuotteista, käyttää tietoaan tuotteiden oikeaan tarjoiluun ja säilytykseen, uuden juoman kehittämiseen ja markkinointiin ja taitaa alan sanaston ja tuotteiden historian. Lisäksi opiskelija osaa tunnistaa juomatrendejä, nimetä juomien käyttötarkoitukset ja käyttää tietoa tuottamaan elämyksiä.
Kurssilla käydään läpi olut, viini, kuohuviini, alkoholijuomasekoitukset,tisleet ja siideri kaikilta osin. Opintojakso suoritetaan kokonaan etäopetuksena sekä zoomissa, että itsenäisesti opiskeltujen opintomateriaalit (podcastit ja videot) kanssa. Luennosta tulee myös tallenne, jonka voi katsoa itsenäisesti, kuitenkin läsnäolo etäopetuskerroilla suositeltavaa.
Opetuksen aikataulu ja sisältö tulee Canvas-työtilaan Sukellus alkoholijuomien maailmaan.
Opintojaksolla osoitetaan osaamisen kehittyminen annettujen tehtävien avulla. Tehtävät ja opintoaineistot linkkeineen ja tehtävien palautuskansiot ovat jakson työtilassa.
Aika ja paikka
Toteutetaan etänä zoomin kautta.
luento"paikka" on: https://laurea.zoom.us/j/66859353921
11.5. klo 12-15
12.5. klo 12-15
18.5. klo 9-12
20.5. klo 9-12
25.5. klo 12-15 Opiskelijoiden sitykset
27.5. klo 12-15 Opiskelijoiden esitykset
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Oppimateriaali ja kirjallisuus julkaistaan Canvas-työtilassa Sukellus alkoholijuomien maailmaan.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Jaksolla ei ole pääsääntöisesti valinnaisia suoritustapoja.
Työelämäyhteistyö ja/tai TKI
Opintojaksolla tutustutaan aihealueisiin lehtorin ja työelämässä toimivien vierailevien luennoitsijoiden kautta. Jaksolla tehdään työelämän palveluja koskeva havainnointitehtävä.
Tehtävä: Opintopäiväkirja ja syventyminen yhteen alkoholijuomakategoriaan itsenäisesti, siitä uuden tuotteen konseptointi ja myyntipresentaatio.
Itsenäinen tehtävä esitetään viimeisellä kahdella tuntikerralla.
Opintopäiväkirja palautetaan erikseen, ja tehtävä palautetaan erikseen. Tehtävästä ei tarvitse tehdä raporttia, esitys riittää.
Toteutuksen tärkeät päivämäärät
Opintojakson ohjelma on Canvas-työtilassa Sukellus alkoholijuomien maailmaan. Työtila avautuu 7.5. 2021.
Luento"paikka" on: https://laurea.zoom.us/j/62122824661
11.5. klo 12-15
12.5. klo 12-15
18.5. klo 9-12
20.5. klo 9-12
25.5. klo 12-15 Opiskelijoiden esitykset
27.5. klo 12-15 Opiskelijoiden esitykset
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opetus 10 tuntia
Itsenäinen opiskelu 43,5 tuntia, sisältäen tehtävän.
Lisäksi oppimispäiväkirja yksilötyönä.
Yhteensä 53,5 tuntia
Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen 2 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on noin 53,5 tuntia.
Sisältö ja sen jaksotus
Kurssilla käydään läpi olut, viini, kuohuviini, alkoholijuomasekoitukset,tisleet ja siideri kaikilta osin. Opit juomien historiasta, tekotavasta, tarjoilurituaaleista, ruokasuosituksista, trendeistä ja alan kuuluisista hahmoista. Opit jokaisen tuoteryhmän alalajit, alan sanaston sekä myyntitekniikat sekä käyttötarkoitukset.
Tehtävä: Opintopäiväkirja ja syventyminen yhteen alkoholijuomakategoriaan itsenäisesti, siitä uuden tuotteen konseptointi ja myyntipresentaatio.
Itsenäinen tehtävä esitetään viimeisellä kahdella tuntikerralla.
Opintopäiväkirja palautetaan erikseen, ja tehtävä palautetaan erikseen. Tehtävästä ei tarvitse tehdä raporttia, esitys riittää.
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Jakson laajuus 2 op /53.5 tuntia ja sen osat:
1. Tehtävä (60 %)
2. Oppimispäiväkirja (40%)
Opintojakson tehtävä arvioidaan numeerisesti tai hyväksytty/hylätty.
Arviointimenetelmät, arvioinnin perusteet ja arviointikriteerit ovat työtilassa Sukellus alkoholijuomien maailmaan Canvaksessa.
Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty
Opintojaksosta on hyötyä tapahtuma-, ravintola- ja matkailu -alalle suuntautuessa.
Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa syvällisemmin tiedot alkoholijuomien valmistuksesta, historiasta, tarjoilurituaaleista, ja ruokasuosituksista ja hyödyntää niitä elämystyössä.
Opiskelija osaa hakea tietoa ja perehtyä alkoholijuomakategoriaan uuden tuotteen lanseerauksen osana.
Opintojakson aikana käydään läpi seuraavia asioita: olut, viini, kuohuviini, alkoholijuomasekoitukset,tisleet ja siideri kaikilta osin. Opit juomien historiasta, tekotavasta, tarjoilurituaaleista, ruokasuosituksista, trendeistä ja alan kuuluisista hahmoista. Opit jokaisen tuoteryhmän alalajit, alan sanaston sekä myyntitekniikat sekä käyttötarkoitukset.