The World of Alcohol Beverages (2 cr)
Code: TP00BQ94-3002
General information
- Enrollment
-
05.04.2021 - 11.04.2021
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
03.05.2021 - 21.05.2021
Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 2 cr
- Local portion
- 0 cr
- Virtual proportion
- 2 cr
- Mode of delivery
- Distance learning
- Campus
- Laurea Leppävaara
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 10 - 40
- Degree programmes
- Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat
Learning outcomes
The student is able to
- tell about different alcohol product categories
- how to serve and store alcohol beverages, and to be able to create a new product to the category
- recognize the major alcohol trends and use the knowledge to create experiential events to consumers
Location and time
Toteutetaan etänä zoomin kautta.
luento"paikka" on: https://laurea.zoom.us/j/66859353921
11.5. klo 12-15
12.5. klo 12-15
18.5. klo 9-12
20.5. klo 9-12
25.5. klo 12-15 Opiskelijoiden sitykset
27.5. klo 12-15 Opiskelijoiden esitykset
Materials
Oppimateriaali ja kirjallisuus julkaistaan Canvas-työtilassa Sukellus alkoholijuomien maailmaan.
Teaching methods
Osaamistavoitteet: Kurssin jälkeen opiskelija osaa kertoa alkoholijuomakategorioista ja tuotteista, käyttää tietoaan tuotteiden oikeaan tarjoiluun ja säilytykseen, uuden juoman kehittämiseen ja markkinointiin ja taitaa alan sanaston ja tuotteiden historian. Lisäksi opiskelija osaa tunnistaa juomatrendejä, nimetä juomien käyttötarkoitukset ja käyttää tietoa tuottamaan elämyksiä.
Kurssilla käydään läpi olut, viini, kuohuviini, alkoholijuomasekoitukset,tisleet ja siideri kaikilta osin. Opintojakso suoritetaan kokonaan etäopetuksena sekä zoomissa, että itsenäisesti opiskeltujen opintomateriaalit (podcastit ja videot) kanssa. Luennosta tulee myös tallenne, jonka voi katsoa itsenäisesti, kuitenkin läsnäolo etäopetuskerroilla suositeltavaa.
Opetuksen aikataulu ja sisältö tulee Canvas-työtilaan Sukellus alkoholijuomien maailmaan.
Opintojaksolla osoitetaan osaamisen kehittyminen annettujen tehtävien avulla. Tehtävät ja opintoaineistot linkkeineen ja tehtävien palautuskansiot ovat jakson työtilassa.
Employer connections
Opintojaksolla tutustutaan aihealueisiin lehtorin ja työelämässä toimivien vierailevien luennoitsijoiden kautta. Jaksolla tehdään työelämän palveluja koskeva havainnointitehtävä.
Tehtävä: Opintopäiväkirja ja syventyminen yhteen alkoholijuomakategoriaan itsenäisesti, siitä uuden tuotteen konseptointi ja myyntipresentaatio.
Itsenäinen tehtävä esitetään viimeisellä kahdella tuntikerralla.
Opintopäiväkirja palautetaan erikseen, ja tehtävä palautetaan erikseen. Tehtävästä ei tarvitse tehdä raporttia, esitys riittää.
Exam schedules
Opintojakson ohjelma on Canvas-työtilassa Sukellus alkoholijuomien maailmaan. Työtila avautuu 7.5. 2021.
Luento"paikka" on: https://laurea.zoom.us/j/62122824661
11.5. klo 12-15
12.5. klo 12-15
18.5. klo 9-12
20.5. klo 9-12
25.5. klo 12-15 Opiskelijoiden esitykset
27.5. klo 12-15 Opiskelijoiden esitykset
Completion alternatives
Jaksolla ei ole pääsääntöisesti valinnaisia suoritustapoja.
Student workload
Opetus 10 tuntia
Itsenäinen opiskelu 43,5 tuntia, sisältäen tehtävän.
Lisäksi oppimispäiväkirja yksilötyönä.
Yhteensä 53,5 tuntia
Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen 2 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on noin 53,5 tuntia.
Assessment criteria, approved/failed
Opintojaksosta on hyötyä tapahtuma-, ravintola- ja matkailu -alalle suuntautuessa.
Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa syvällisemmin tiedot alkoholijuomien valmistuksesta, historiasta, tarjoilurituaaleista, ja ruokasuosituksista ja hyödyntää niitä elämystyössä.
Opiskelija osaa hakea tietoa ja perehtyä alkoholijuomakategoriaan uuden tuotteen lanseerauksen osana.
Opintojakson aikana käydään läpi seuraavia asioita: olut, viini, kuohuviini, alkoholijuomasekoitukset,tisleet ja siideri kaikilta osin. Opit juomien historiasta, tekotavasta, tarjoilurituaaleista, ruokasuosituksista, trendeistä ja alan kuuluisista hahmoista. Opit jokaisen tuoteryhmän alalajit, alan sanaston sekä myyntitekniikat sekä käyttötarkoitukset.
Content scheduling
Kurssilla käydään läpi olut, viini, kuohuviini, alkoholijuomasekoitukset,tisleet ja siideri kaikilta osin. Opit juomien historiasta, tekotavasta, tarjoilurituaaleista, ruokasuosituksista, trendeistä ja alan kuuluisista hahmoista. Opit jokaisen tuoteryhmän alalajit, alan sanaston sekä myyntitekniikat sekä käyttötarkoitukset.
Tehtävä: Opintopäiväkirja ja syventyminen yhteen alkoholijuomakategoriaan itsenäisesti, siitä uuden tuotteen konseptointi ja myyntipresentaatio.
Itsenäinen tehtävä esitetään viimeisellä kahdella tuntikerralla.
Opintopäiväkirja palautetaan erikseen, ja tehtävä palautetaan erikseen. Tehtävästä ei tarvitse tehdä raporttia, esitys riittää.
Evaluation scale
Approved/Failed