Siirry suoraan sisältöön

Palvelumuotoilun syventävä kirjallisuuskatsaus (5 op)

Toteutuksen tunnus: TO00BT66-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

04.04.2022 - 10.04.2022

Ajoitus

01.05.2022 - 30.09.2022

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Korkeakouluyksikkö D, Verkkokampus, liko

Toimipiste

Laurea Verkkokampus

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

20 - 40

Koulutus

  • Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOH2), Kauppa, hallinto ja oikeustieteet

Opettaja

  • Päivi Williams

Vastuuopettaja

Päivi Williams

Ryhmät

  • TOH221SY
    Täydentävä osaaminen (amk-tutkinto), S21, Kauppa, hallinto ja oikeustieteet

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- keskustella syventävästi palvelumuotoilun eri osa-alueista
- käsitellä kriittisesti palvelumuotoiluun liittyviä ilmiöitä
- valmistautua palvelumuotoilun tehtäviin tai jatko-opintoihin.

Toteutustapa

Kirjallisuuskatsaus, omatoiminen suoritus

Valitse alla olevasta listasta yksi teema, jonka näkökulmasta osoitat, että olet perehtynyt palvelumuotoilualan syventävään kirjallisuuteen. Pohdi ja käsittele teemaa monipuolisesti jokaisen valitsemasi kolmen lähteen avulla.

Teemat:
- Kestävän kehityksen ja kiertotalouden edistäminen palvelumuotoilulla
- Palvelumuotoilun johtaminen
- Palvelumuotoiluprosessin tulosten jalkauttaminen ja toimeksipano
- Muotoiluajattelu yrityskulttuurin muutoksentekijänä
- Palvelumuotoilun mittaaminen ja tuloksellisuus
- Omavalintainen teema (perustele valintasi)

Kirjoita kokonaisuudesta 7-10-sivuinen pohdiskeleva essee. Essee kirjoitetaan Laurean ont-mallipohjalle. (Ohjeistettuun sivumäärään ei lasketa kansilehteä, sisällysluetteloa ja lähdeluetteloa.)

Voit valita sekä suomen- että englanninkielisiä kirjoja

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Valitse ja lue kolme / Read three books of your choice

Brown, T. 2019. Change by Design. How design thinking transforms organizations and inspires innovation. Revised and updated. Harper Business. HarperCollins Publishers.
Koivisto, M., Säynäjäkangas, J. & Forsberg, S. 2019. Palvelumuotoilun bisneskirja. Alma Talent.
Liedtka J. & Ogilvie, T. 2011. Designing for growth – a design thinking toolkit for managers. Columbia University Press, New York.
Maula, H. & Maula, J. 2019. Design ja johtaminen. Alma Talent.
Penin, L. 2018. Designing the invisible. An introduction to service design. Bloomsbury Visual Arts. London: Boomsbury Publishing Plc.
Polaine, A., Løvlie, L. & Reason, B. 2013. Service Design. From insight to implementation. Brooklyn, N.Y.: Rosenfeld Media.
Reason, B., Løvlie, L. & Brand Flu, M. 2016. Service Design for Business. A practical guide to opitmizing the customer experience. John Wiley & Sons, Inc.

Lisätietoja opiskelijoille

Huom. Esitietovaatimuksena Service Design tai vastaava osaaminen

Arviointiasteikko

H-5

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arviointi perustuu Laurean arviointikriteeristöön taso 2.

Arvosana annetaan kuukauden kuluessa palautuksesta. Esseiden arvostelussa kiinnitetään erityistä huomioita opiskelijan kykyyn ymmärtää ja jäsentää lukemaansa, nivoa se aiemmin opittuihin asioihin sekä kriittiseen ja pohdiskelevaan otteeseen.

Huom: Essee ei ole referaatti. Referaatit hylätään.

Suoritus arvioidaan kokonaisarvosanalla 1-5 tai hylätty.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Ammatillinen tietoperusta, tiedonhaku ja raportointi
- käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä ja osoittaa perehtyneensä tietoperustaan
- raportoida ja viestiä ammattimaisesti

Ammatillinen toiminta ja työelämän kehittäminen
- toimia itsenäisesti toimintaympäristö huomioiden
- ottaa vastuuta asiakkaan ja /tai yhteistyötahon kanssa toimimisesta ja heidän tarpeisiinsa vastaamisesta

Ryhmätyötaidot, johtaminen ja vastuullisuus
- kuvata oman toimintansa merkitystä yhteistyön onnistumiseksi
- kuvata osaamistaan suhteessa opinnon osaamistavoitteisiin

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Ammatillinen tietoperusta, tiedonhaku ja raportointi
- arvioida kriittisesti tietoa ja perustella toimintaansa tutkitun tiedon avulla

Ammatillinen toiminta ja työelämän kehittäminen
- esittää ratkaisuja ammatillisiin tehtäviin luovuutta hyödyntäen
- edistää ammatillista yhteistyötä sekä kehittää asiakas- tai kumppanisuhdetta

Ryhmätyötaidot, johtaminen ja vastuullisuus
- edistää toiminnallaan ryhmän yrittäjämäistä ja vastuullista työskentelyotetta
- kuvata oman osaamisensa kehittymistä suhteessa opinnon osaamistavoitteisiin

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Ammatillinen tietoperusta, tiedonhaku ja raportointi
- analysoida hankittua tietoa ja tehdä päätelmiä sekä yhdistää teoreettisen ja kokemuksellisen tiedon toisiinsa

Ammatillinen toiminta ja työelämän kehittäminen
- arvioida tuotetun tiedon, taidon tai idean sovellettavuutta ja vaikuttavuutta muihin yhteyksiin
- ennakoida asiakkaan ja/tai yhteistyötahojen tarpeita

Ryhmätyötaidot, johtaminen ja vastuullisuus
- arvioida ja kehittää ryhmän yrittäjämäistä ja vastuullista työskentelyotetta
- arvioida osaamisen hyödyntämismahdollisuuksia sekä suunnitella omaa ja ryhmän kehittymistä