Vapaaehtoistyö Espoon ruoka-aputoiminnan koordinaatiohanke (5 op)
Toteutuksen tunnus: TO00BQ72-3001
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
30.03.2020 - 19.04.2020
Ajoitus
13.04.2020 - 31.08.2020
Opintopistemäärä
5 op
TKI-osuus
2 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Laurea-ammattikorkeakoulu
Toimipiste
Laurea Otaniemi
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
5 - 40
Koulutus
- Fysioterapeuttikoulutus (SFG2), Laurea Otaniemi
- Sosionomikoulutus (SSG2), Laurea Otaniemi
- Turvallisuuden ja riskienhallinnan koulutus (HTA2), Laurea Leppävaara
- Palveluelämysten tuottaminen ja kehittäminen (MSA2), Laurea Leppävaara
- Terveydenhoitajakoulutus (STG2), Laurea Otaniemi
- Sairaanhoitajakoulutus (SHG2), Laurea Otaniemi
Opettaja
- Kaijus Varjonen
- Anu Nordlund
- Kirsi Leinonen
Vastuuopettaja
Kaijus Varjonen
Ryhmät
-
TOS219SYTäydentävä osaaminen (amk-tutkinto), S19, Terveys- ja hyvinvointialat
Toteutustapa
Espoossa on aloitettu Espoon kaupungin ja järjestöjen yhteistyöllä Operaatio ruoka-apu, jonka tavoitteena on, ettei kukaan espoolainen jää Korona-viruksen aiheuttamassa tilanteessa ilman välttämätöntä ruoka-apua. Riskiryhmät eivät nyt välttämättä pääse kauppaan, heillä ei ole sosiaalisia verkostoja tai heillä ei ole rahaa hankkia ruokaa. Ruoka-avun tarvitsijoita löytyy yli 70-vuotiaista, lapsiperheistä ja työikäisistä.
Espoossa ruoka-apua toteuttaa Espoon ruoka-apuverkosto, joka hyödyntää hävikkiruokaa. Ruoka-apuverkostoon kuuluu 10 järjestöä.
Ruoka-apua muokataan Espoossa parhaillaan vastaamaan Korona-viruksen aiheuttamaan tarpeeseenja Laurean opiskelijoiden apua tarvitaan sekä ruoan jakamiseen liittyen että ihmisten kohtaamiseen turvaetäisyyden päästä. Tarvetta olisi eri alojen opiskelijoille: erityisesti sote-alan opiskelijat, turvan opiskelijat ja restonomi-opiskelijat, mutta kaikki kiinnostuneet opiskelijat voivat hakea mukaan.
Turvan opiskelijoiden tehtävänä olisi yhdessä Operaatio ruoka-avun kanssa pohtia jakopaikkojen turvallisuusnäkökulmia.
Sote-alan opiskelijoiden tehtävänä olisi osallistua toimintaan laaja-alaisesti tuoden oman alansa erityisosaamisen mukaan ja kohdata turvaetäisyyden päästä asiakkaita.
Restonomien tehtävänä olisi tuodaan ruokaan liittyvä osaaminen ja osallistua ruokaan liittyvään toimintaan ja kehittämiseen (ruokavaliot, erityisryhmät, ruoan valmistus, ohjeet, reseptit jne,
Opintojaksolla voi suorittaa pisteitä 1-10 op.
Aika ja paikka
Aloitus aika on 13.4 ja päätösaika on sovittavissa.
Opintojaksolla voi suorittaa pisteitä 1-10 op.
Työelämäyhteistyö ja/tai TKI
Espoon kaupunki ja järjestöt
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opintojaksolla voi suorittaa pisteitä 1-10 op.
Lisätietoja opiskelijoille
Projekti on myös mahdollisuus Koronan vuoksi keskeytyneen työharjoittelun täydentämiselle. Tällöin ei ilmoittauduta opintojaksolle, vaan ilmoittaudutaan sekä omalle harjoittelunohjaajalle että kaijus.varjonen@laurea.fi tai anu.nordlund-knuutila@laurea.fi joko sposti tai Teams-viesti.
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty