Siirry suoraan sisältöön

Ruokamatkailu (5 op)

Toteutuksen tunnus: TO00BN86-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

18.05.2020 - 24.05.2020

Ajoitus

07.09.2020 - 19.10.2020

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

1 op

TKI-osuus

3 op

Toteutustapa

80 % Lähiopetus, 20 % Etäopetus

Yksikkö

Laurea Yhteinen

Toimipiste

Laurea Verkkokampus

Opetuskielet

  • Suomi

Koulutus

  • Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat

Opettaja

  • Marjaana Salomaa
  • Henry Lybäck
  • Anikó Lehtinen

Vastuuopettaja

Marjaana Salomaa

Ryhmät

  • TOP220SY
    Täydentävä osaaminen (amk-tutkinto), S20, Palvelualat

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- kasvattaa ymmärrystä ruokamatkailun kokonaiskuvasta ja merkityksestä alalle
- kuvata ja hyödyntää alan trendejä
- kuvata alueelliset matkailun vetovoimatekijät
- integroida paikallisen ruoan ja juoman osaksi kokonaiselämystä matkailussa
- hyödyntää kannattavuuden ja markkinoinnin näkökulmia ruokamatkailupalveluissa
- kehittää asiakaslähtöisiä palveluita ja prosesseja ruokamatkailussa

Toteutustapa

Opintojaksolla tutustutaan ruokamatkailuun ja tehdään kehittämistehtävä, jonka kautta opiskelija saa ymmärrystä ruokamatkailusta ja ruokareiteistä Suomessa, perehtyy tuotekehitykseen huomioiden kohderyhmän tarpeet ja alueen vetovoimatekijät ja oppi integroimaan paikallisen ruoan ja juoman osaksi kokonaiselämystä.

Aika ja paikka

Laurea Leppävaara kampus

Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

Esimerkiksi:
Visit Finland. Tunne asiakkaasi. Kohderymäopas matkailuyrityksille.
Ruokamatkailuhanke. Haaga-Helia amk: www.hungryforfinland.fi
Visit FInland. Ruokamatkailun tuotesuositukset 2020
Ruokamatkailustrategia 2015-2020 (uusi strategia julkaistaan 2020)
Havas, K., Adamsson, K. & Sievers, S. 2017. Hungry for Finland. Strategian jalkautusvaihe 2015-2017.
Havas, K. & Jaakonaho, K. 2012. Evästä matkailuun. Luotsi makumatkan rakentamiseen. Haaga-Helia amk.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

N/A

Työelämäyhteistyö ja/tai TKI

Opintojakso tehdään yhteistyössä Hungry for Finland -hankkeen kanssa.

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

Osallistuminen maanantaisin 7.9.2020 alkaen opintojakson tunneille.
Pakollinen koko päivän työpajatyöskentely 21.9.2020

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Intensiivitoteutus:
Luennot
Työpaja
Ryhmätehtävä

Sisältö ja sen jaksotus

7.9.-19.10.2020
Viikottaiset luennot kurssin teemoista
Aktiivinen, itsenäinen ryhmätyöskentely

Lisätietoja opiskelijoille

Pakollinen koko päivän työpajatyöskentely 21.9.2020