•   Ruokamatkailu TO00BN86-3001 07.09.2020-19.10.2020  5 op  (TOP220SY) +-
    Opintojakson osaamistavoitteet
    Opiskelija osaa
    - kasvattaa ymmärrystä ruokamatkailun kokonaiskuvasta ja merkityksestä alalle
    - kuvata ja hyödyntää alan trendejä
    - kuvata alueelliset matkailun vetovoimatekijät
    - integroida paikallisen ruoan ja juoman osaksi kokonaiselämystä matkailussa
    - hyödyntää kannattavuuden ja markkinoinnin näkökulmia ruokamatkailupalveluissa
    - kehittää asiakaslähtöisiä palveluita ja prosesseja ruokamatkailussa

    Vastuuopettaja

    Marjaana Salomaa

    Toteutusmuoto

    80% Lähiopetus, 20% Etäopetus

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Esimerkiksi: Visit Finland. Tunne asiakkaasi. Kohderymäopas matkailuyrityksille. Ruokamatkailuhanke. Haaga-Helia amk: www.hungryforfinland.fi Visit FInland. Ruokamatkailun tuotesuositukset 2020 Ruokamatkailustrategia 2015-2020 (uusi strategia julkaistaan 2020) Havas, K., Adamsson, K. & Sievers, S. 2017. Hungry for Finland. Strategian jalkautusvaihe 2015-2017. Havas, K. & Jaakonaho, K. 2012. Evästä matkailuun. Luotsi makumatkan rakentamiseen. Haaga-Helia amk.

    Toteutustapa

    Opintojaksolla tutustutaan ruokamatkailuun ja tehdään kehittämistehtävä, jonka kautta opiskelija saa ymmärrystä ruokamatkailusta ja ruokareiteistä Suomessa, perehtyy tuotekehitykseen huomioiden kohderyhmän tarpeet ja alueen vetovoimatekijät ja oppi integroimaan paikallisen ruoan ja juoman osaksi kokonaiselämystä.

    Opetuskieli/-kielet
    • suomi
    Suorituskieli/-kielet
    • suomi
    Ajoitus

    07.09.2020 - 19.10.2020

    Ilmoittautumisaika

    18.05.2020 - 24.05.2020

    Ryhmä(t)
    • TOP220SY
    Yksikkö

    Laurea Yhteinen

    Opettaja(t)

    Anikó Lehtinen, Henry Lybäck, Marjaana Salomaa

    Lisätietoja opiskelijoille

    Pakollinen koko päivän työpajatyöskentely 21.9.2020

    Koulutus

    Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat

    Toimipiste

    Laurea Verkkokampus

    T&K osuus

    3 op

    Virtuaaliosuus

    1 op

    Vaihtoehtoiset suoritustavat

    N/A

    Työelämäyhteistyö ja/tai TKI

    Opintojakso tehdään yhteistyössä Hungry for Finland -hankkeen kanssa.

    Toteutuksen tärkeät päivät

    Osallistuminen maanantaisin 7.9.2020 alkaen opintojakson tunneille.
    Pakollinen koko päivän työpajatyöskentely 21.9.2020

    Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

    Intensiivitoteutus:
    Luennot
    Työpaja
    Ryhmätehtävä

    Sisältö ja sen jaksotus

    7.9.-19.10.2020
    Viikottaiset luennot kurssin teemoista
    Aktiivinen, itsenäinen ryhmätyöskentely

    Aika ja paikka

    Laurea Leppävaara kampus