Skip to main content

Ruokamatkailu (5 op)

Toteutuksen tunnus: TO00BN86-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
18.05.2020 - 24.05.2020
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
07.09.2020 - 19.10.2020
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
4 op
Virtuaaliosuus
1 op
TKI-osuus
3 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Toimipiste
Laurea Verkkokampus
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat
Opettajat
Marjaana Salomaa
Henry Lybäck
Anikó Lehtinen
Vastuuopettaja
Marjaana Salomaa
Opintojakso
TO00BN86

Learning outcomes

Opiskelija osaa
- kasvattaa ymmärrystä ruokamatkailun kokonaiskuvasta ja merkityksestä alalle
- kuvata ja hyödyntää alan trendejä
- kuvata alueelliset matkailun vetovoimatekijät
- integroida paikallisen ruoan ja juoman osaksi kokonaiselämystä matkailussa
- hyödyntää kannattavuuden ja markkinoinnin näkökulmia ruokamatkailupalveluissa
- kehittää asiakaslähtöisiä palveluita ja prosesseja ruokamatkailussa

Aika ja paikka

Laurea Leppävaara kampus

Oppimateriaalit

Esimerkiksi:
Visit Finland. Tunne asiakkaasi. Kohderymäopas matkailuyrityksille.
Ruokamatkailuhanke. Haaga-Helia amk: www.hungryforfinland.fi
Visit FInland. Ruokamatkailun tuotesuositukset 2020
Ruokamatkailustrategia 2015-2020 (uusi strategia julkaistaan 2020)
Havas, K., Adamsson, K. & Sievers, S. 2017. Hungry for Finland. Strategian jalkautusvaihe 2015-2017.
Havas, K. & Jaakonaho, K. 2012. Evästä matkailuun. Luotsi makumatkan rakentamiseen. Haaga-Helia amk.

Opetusmenetelmät

Opintojaksolla tutustutaan ruokamatkailuun ja tehdään kehittämistehtävä, jonka kautta opiskelija saa ymmärrystä ruokamatkailusta ja ruokareiteistä Suomessa, perehtyy tuotekehitykseen huomioiden kohderyhmän tarpeet ja alueen vetovoimatekijät ja oppi integroimaan paikallisen ruoan ja juoman osaksi kokonaiselämystä.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Opintojakso tehdään yhteistyössä Hungry for Finland -hankkeen kanssa.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Osallistuminen maanantaisin 7.9.2020 alkaen opintojakson tunneille.
Pakollinen koko päivän työpajatyöskentely 21.9.2020

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

N/A

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Intensiivitoteutus:
Luennot
Työpaja
Ryhmätehtävä

Sisällön jaksotus

7.9.-19.10.2020
Viikottaiset luennot kurssin teemoista
Aktiivinen, itsenäinen ryhmätyöskentely

Lisätiedot

Pakollinen koko päivän työpajatyöskentely 21.9.2020

Go back to top of page