•   Elämyksellinen juomamaailma TO00BL82-3004 18.01.2021-23.03.2021  5 op  (TOP220SY) +-
    Opintojakson osaamistavoitteet
    Opiskelija osaa
    - valita ja suositella erilaisiin tilaisuuksiin ja käyttötarkoituksiin sopivat juomat ja juomasekoitukset sekä tarjoilla ja myydä juomat elämyksellisesti
    - tehdä elämyskonseptin mukaisen juomalistan, hallita juomien valikoimaa kaupallisesti ja toimia juomiin liittyvissä palveluprosesseissa
    - arvioida juomien aistinvaraista laatua ja säilyttää juomat oikein

    Vastuuopettaja

    Anikó Lehtinen

    Toteutusmuoto

    Lähiopetus

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Oppimateriaali ja kirjallisuus julkaistaan Canvas-työtilassa Elämyksellinen juomamaailma.

    Toteutustapa

    Hybridi-opetuksena, osallistuminen tunneille (etänä) on kaikille välttämätöntä. Opetuksen aikataulu ja sisältö tulee Canvas-työtilaan Elämyksellinen juomamaailma.
    Opintojaksolla osoitetaan osaamisen kehittyminen annettujen tehtävien avulla. Tehtävät ja opintoaineistot linkkeineen ja tehtävien palautuskansiot ovat jakson työtilassa.

    Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

    Opintojaksosta on hyötyä tapahtuma-, ravintola- ja matkailu -alalle suuntautuessa.

    Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa:
    - Perustiedot erilaisista juomatuoteryhmistä ja hyödyntää niitä omassa työssään
    - Kertoa juomakultuurin keskeiset käsitteet asiakaslähtöisesti
    - Valita ja suositella erilaisiin tilaisuuksiin ja käyttötarkoituksiin sopivat juomat ja juomasekoitukset sekä tarjoilla ja myydä juomat elämyksellisesti
    - Tehdä elämyskonseptin mukaisen juomalistan, hallita juomien valikoimaa kaupallisesti ja toimia juomiin liittyvissä palveluprosesseissa
    - Arvioida juomien aistinvaraista laatua ja säilyttää juomat oikein

    Opintojakson aikana käydään läpi seuraavia asioita: Juomalajit, juomien elämyksellinen tarjoilu, myynti, lainsäädäntö,
    baaritoiminnot, juomalistan teko ja juomavalikoiman hallinta, juomien omavalvonta ja aistinvarainen arviointi.

    Opetuskieli/-kielet
    • suomi
    Suorituskieli/-kielet
    • suomi
    Ajoitus

    18.01.2021 - 23.03.2021

    Ilmoittautumisaika

    23.11.2020 - 29.11.2020

    Ryhmä(t)
    • TOP220SY
    Paikkoja

    20 - 40

    Yksikkö

    Laurea Leppävaara, palvelu

    Opettaja(t)

    Anikó Lehtinen, Kaija Meriläinen, Mika Vitikka

    Lisätietoja opiskelijoille

    Opintojakson tehtävä arvioidaan numeerisesti tai hyväksytty/hylätty. Opintojaksolla käytetään myös itsearviointia ja vertaisarviointia.
    Arviointimenetelmät, arvioinnin perusteet ja arviointikriteerit ovat työtilassa Elämyksellinen juomamaailma Canvaksessa.

    TÄRKEÄÄ: maistelujen toteuttamiseksi opintojaksolta peritään 15€ materiaalimaksu, joka maksetaan opintotoimistoon ennen opintojen alkamista. Tästä viestitään ennen opintojakson aloitusta.

    Koulutus

    Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat

    Toimipiste

    Laurea Leppävaara

    T&K osuus

    2 op

    Arviointiasteikko

    H-5

    Vaihtoehtoiset suoritustavat

    Jaksolla ei ole pääsääntöisesti valinnaisia suoritustapoja.

    Työelämäyhteistyö ja/tai TKI

    Opintojaksolla tutustutaan aihealueisiin lehtorien ja työelämässä toimivien vierailevien luennoitsijoiden kautta. Jaksolla tehdään ryhmissä työelämän palveluja koskeva havainnointitutkimus.

    Toteutuksen tärkeät päivät

    Opintojakson ohjelma on Canvas-työtilassa Elämyksellinen juomamaailma. Työtila avautuu tammikuussa 2021.

    Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

    Opetus 20 tuntia
    Tiimissä tapahtuva ja itsenäinen opiskelu 113,5 tuntia, sisältöen ravintolakonseptin luomisen ja sen mukaisen juomalistan suunnittelun, kehittämisen ja toteutuksen perusteluineen. Toteutetaan ryhmätyönä.
    Lisäksi oppimispäiväkirja yksilötyönä.
    Yhteensä 133,5 tuntia
    Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on noin 133,5 tuntia.

    Sisältö ja sen jaksotus

    Jakson laajuus 5 op /133.5 tuntia ja sen osat:
    1. Ryhmätehtävä (70 %)
    2. Oppimispäiväkirja T1-K5 (30%)
    3. Opintojaksolla käytetään myös itsearviointia ja vertaisarviointia.

    Aika ja paikka

    Toteutetaan etänä zoomin kautta ja mahdollisuuksien mukaan myös Leppävaaran kampuksella, mahdollisesti myös aiheeseen liittyviä vierailuja muualla.