Elämyksellinen juomamaailma (5 op)
Toteutuksen tunnus: TO00BL82-3004
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
23.11.2020 - 29.11.2020
Ajoitus
18.01.2021 - 22.04.2021
Opintopistemäärä
5 op
TKI-osuus
2 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
Laurea Leppävaara, palvelu
Toimipiste
Laurea Leppävaara
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
20 - 40
Koulutus
- Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat
Opettaja
- Anikó Lehtinen
- Kaija Meriläinen
- Mika Vitikka
Vastuuopettaja
Anikó Lehtinen
Ryhmät
-
TOP220SYTäydentävä osaaminen (amk-tutkinto), S20, Palvelualat
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa
- valita ja suositella erilaisiin tilaisuuksiin ja käyttötarkoituksiin sopivat juomat ja juomasekoitukset sekä tarjoilla ja myydä juomat elämyksellisesti
- tehdä elämyskonseptin mukaisen juomalistan, hallita juomien valikoimaa kaupallisesti ja toimia juomiin liittyvissä palveluprosesseissa
- arvioida juomien aistinvaraista laatua ja säilyttää juomat oikein
Toteutustapa
Hybridi-opetuksena, osallistuminen tunneille (etänä) on kaikille välttämätöntä. Opetuksen aikataulu ja sisältö tulee Canvas-työtilaan Elämyksellinen juomamaailma.
Opintojaksolla osoitetaan osaamisen kehittyminen annettujen tehtävien avulla. Tehtävät ja opintoaineistot linkkeineen ja tehtävien palautuskansiot ovat jakson työtilassa.
Aika ja paikka
Toteutetaan etänä zoomin kautta ja mahdollisuuksien mukaan myös Leppävaaran kampuksella, mahdollisesti myös aiheeseen liittyviä vierailuja muualla.
Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus
Oppimateriaali ja kirjallisuus julkaistaan Canvas-työtilassa Elämyksellinen juomamaailma.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Jaksolla ei ole pääsääntöisesti valinnaisia suoritustapoja.
Työelämäyhteistyö ja/tai TKI
Opintojaksolla tutustutaan aihealueisiin lehtorien ja työelämässä toimivien vierailevien luennoitsijoiden kautta. Jaksolla tehdään ryhmissä työelämän palveluja koskeva havainnointitutkimus.
Toteutuksen tärkeät päivämäärät
Opintojakson ohjelma on Canvas-työtilassa Elämyksellinen juomamaailma. Työtila avautuu tammikuussa 2021.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opetus 20 tuntia
Tiimissä tapahtuva ja itsenäinen opiskelu 113,5 tuntia, sisältöen ravintolakonseptin luomisen ja sen mukaisen juomalistan suunnittelun, kehittämisen ja toteutuksen perusteluineen. Toteutetaan ryhmätyönä.
Lisäksi oppimispäiväkirja yksilötyönä.
Yhteensä 133,5 tuntia
Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on noin 133,5 tuntia.
Sisältö ja sen jaksotus
Jakson laajuus 5 op /133.5 tuntia ja sen osat:
1. Ryhmätehtävä (70 %)
2. Oppimispäiväkirja T1-K5 (30%)
3. Opintojaksolla käytetään myös itsearviointia ja vertaisarviointia.
Lisätietoja opiskelijoille
Opintojakson tehtävä arvioidaan numeerisesti tai hyväksytty/hylätty. Opintojaksolla käytetään myös itsearviointia ja vertaisarviointia.
Arviointimenetelmät, arvioinnin perusteet ja arviointikriteerit ovat työtilassa Elämyksellinen juomamaailma Canvaksessa.
TÄRKEÄÄ: maistelujen toteuttamiseksi opintojaksolta peritään 15€ materiaalimaksu, joka maksetaan opintotoimistoon ennen opintojen alkamista. Tästä viestitään ennen opintojakson aloitusta.
Arviointiasteikko
H-5
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Opintojaksosta on hyötyä tapahtuma-, ravintola- ja matkailu -alalle suuntautuessa.
Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa:
- Perustiedot erilaisista juomatuoteryhmistä ja hyödyntää niitä omassa työssään
- Kertoa juomakultuurin keskeiset käsitteet asiakaslähtöisesti
- Valita ja suositella erilaisiin tilaisuuksiin ja käyttötarkoituksiin sopivat juomat ja juomasekoitukset sekä tarjoilla ja myydä juomat elämyksellisesti
- Tehdä elämyskonseptin mukaisen juomalistan, hallita juomien valikoimaa kaupallisesti ja toimia juomiin liittyvissä palveluprosesseissa
- Arvioida juomien aistinvaraista laatua ja säilyttää juomat oikein
Opintojakson aikana käydään läpi seuraavia asioita: Juomalajit, juomien elämyksellinen tarjoilu, myynti, lainsäädäntö,
baaritoiminnot, juomalistan teko ja juomavalikoiman hallinta, juomien omavalvonta ja aistinvarainen arviointi.
Lisätiedot
Toteutetaan 3AMK yhteistyössä (ks. 3amk.fi)