Sari Viitala
Lähiopetus
Reseptit ja työturvallisuusohjeet löytyvät Optima-työtilasta. Tarvittava muu kirjallisuus löytyy parhaiten http://libguides.laurea.fi/kauneudenhoitoala sivuilta. Lisäksi voi hyödyntää esim. muiden opintojaksojen materiaaleja.
Opintojaksolle voi osallistua vain, jos laboratorion työturvallisuus on suoritettu. Jos et ole ollut mukana opintojaksolla, jossa se suoritetaan, ole yhteydessä opettajaan ennen ilmoittautumista. Vastuuopettajana toimii Sari Viitala.
Laboratoriokontakteilla on pakollinen läsnäolo. Laboratoriossa tehdään töitä kahdesa ryhmässä pareittain. Opettaja jakaa oppilaat ryhmiin ilmoittautumisen jälkeen.
Laboratoriossa valmistetaan tyypillisiä kosmetiikkatuotteita valmiiden reseptien pohjalta. Työskentelystä pidetään kirjaa ja jokaisesta työstä kirjoitetaan raportti, joka sisältää teoriaa ja käytännön kuvausta.
Opintojaksoon kuuluu myös ennakkotehtävä.
Opintojakson hyväksyttyyn suoritukseen tarvitaan aktiivista ryhmätyöskentelyä ja läsnäoloa kaikilla laboraorotiokerroilla. Lisäksi ennakkotehtävät ja raportit tulee tehdä hyväksytysti.
Osaamisen arviointi perustuu opetussuunnitelmien tavoitekuvauksiin ja opinnon toteutussuunnitelmalla ilmoitettavaan arviointikriteeristöön (Laurean tutkintosääntö).
Opinnon arvioinnissa käytetään amk-tutkinto-opiskelijan osaamisen arviointikehikon vaatimustason I mukaisia kriteereitä.
Opiskelijan, joka ei ole suorittanut hyväksytyksi opintojakson läpäisemiseksi asetettuja tehtäviä tai tenttejä, tulee täydentää tai uusia suorituksensa opintojakson opettajan määrittelemällä tavalla ja opettajan määrittelemässä ajassa. Hylätyn tentin tai muun suorituksen voi uusia kaksi kertaa. Varsinaiseen tenttiin osallistumatta jättäminen lasketaan yhdeksi suorituskerraksi. (Laurean tutkintosääntö.)
Kaikkien Laurean toimijoiden odotetaan noudattavan hyviä tieteellisiä käytänteitä, joihin kuuluu asianmukainen lähteisiin viittaaminen. Perehdy ja kysy käytänteistä tarvittaessa. Kaikki opintotehtävät tehdään yksilötyönä, jollei tehtävässä ole muuta ohjeistettu.
27.08.2020 - 01.10.2020
18.05.2020 - 09.08.2020
20 - 40
Laurea Tikkurila, palvelu
Sari Viitala, Teija Hyppönen-Paloheimo
Tämä toteutus on ensisijaisesti suunnattu kauneudenhoitoalan opiskelijoille ja SKV218SN ryhmälle.
Koska tähän kuuluu laboratorio-opetusta, tulee opiskelijalla olla riittävät kemian taidot. Lisäksia laboratorion turvallisuustentti pitää olla hyväksytysti suoritettu ja/tai se tulee suorittaa ennen opintojakson alkua. Ole tarvittaessa yhteydessä vastuuopettajaan.
Tutkintosäännön 18§ mukaisesti ”opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta. Hänen tilalleen voidaan ottaa jonossa oleva seuraava opiskelija. (Lauran tutkintosääntö.) Virtuaalitoteutuksilla voidaan edellyttää muunlaista aktiivisuuden osoitusta paikan vahvistamiseksi viikon sisällä toteutuksen alkamisesta (Opetuksesta vastavan vararehtorin päätös 7/2019). ”
Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat
Laurea Tikkurila
Hyväksytty/Hylätty
Laurean tutkintosäännön mukaisesti kaikilla opiskelijalla on oikeus osaamisensa näyttämiseen. Aloitteen hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Arvioinnissa noudatetaan samaa arviointikriteeristöä ja arviointiasteikkoa kuin opintojaksolla. Katso lisätietoa Linkistä.
Laboratoriossa hyödynnetään työelämäkumppanien formuloita ja raaka-aineita.
Päivämäärät löytyvät Pakista. Huomaa, että laboratoriossa on pakollinen läsnäolo. Ensimmäisellä kerralla on myös oltava paikalla tutkintosäännön mukaisesti. Ennen ensimmäistä kontaktia tulee palauttaa ennakkotehtävät.
5 op on 135 tuntia opiskelijan työtä. Tästä suurin osa menee ennakkotehtävien tekemiseen ja raporttien sekä teorian kirjoittamiseen.
Opintojaksolla kerrataan kokeellisten töiden avulla emulsioden muodostumista, emulgaattorien tarvetta, pinta-aktiivisten aineiden toimintaa, liuoksen ja emulsion eroja. Lisäksi tutkitaan geeliytymisen teoriaa.
Kukin opiskelija on laboratoriossa kolme kertaa. Jokaisella kerralla tehdään 2 tuotetta. Työskentelystä tehdään kirjallinen raportti.
Tikkurilan kampus.
Tarkemmat aikataulut löytyvät Pakista.
AMMATILLINEN TIETOPERUSTA, TIEDONHAKU JA RAPORTOINTI - käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä ja osoittaa perehtyneensä tietoperustaan - raportoida ja viestiä ammattimaisesti AMMATILLINEN TOIMINTA JA TYÖELÄMÄN KEHITTÄMINEN - toimia itsenäisesti toimintaympäristö huomioiden RYHMÄTYÖTAIDOT, JOHTAMINEN JA VASTUULLISUUS - kuvata oman toimintansa merkitystä yhteistyön onnistumiseksi - kuvata osaamistaan suhteessa opinnon osaamistavoitteisiin