•   Elintarvikkeiden ja ruokapalveluiden turvallisuus R0382-3005 26.09.2022-28.11.2022  5 op  (TOP222SY) +-
    Opintojakson osaamistavoitteet
    Opiskelija osaa
    - soveltaa elintarvikkeiden ja ruokapalvelujen turvallisuutta ohjaavaa lainsäädäntöä
    - kuvata elintarvikeketjun mikrobiologisten, kemiallisten ja muiden riskien mahdolliset vaikutukset ruokatuotantoon
    - laatia korjaavia toimenpiteitä yrityksen laadunhallintajärjestelmään
    Edeltävä osaaminen
    A9131 Laatu ravitsemispalveluissa ja A9146 Palvelujärjestelmien kehittäminen -opintojaksot tai vastaava osaaminen.

    Vastuuopettaja

    Mervi Niemelä

    Toteutusmuoto

    Etäopetus

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Kirjallisuutta: Häikiö, I. 2003. Elintarvikemikrobiologia. Helsinki, WSOY Ijäs, T. & Saloniemi, M. 2016. Hallitse elintarvikehygienia. Turku: Hygieniakonsultointi Välimäki. Rahkio, M. & Siitonen, A. 2004. Ruokaturvallisuuden käsikirja. Helsinki: Art Hous Kirjallisuus ilmoitataan tarkemmin opintojakson aikana.

    Toteutustapa

    Opintojakso toteutetaan kokonaan verkossa.
    Aikataulu ja tarkempi ohjelma on Canvas- työtilassa.

    Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

    Osaamisen arviointi perustuu opetussuunnitelmien tavoitekuvauksiin ja opinnon toteutussuunnitelmalla ilmoitettavaan arviointikriteeristöön (Laurean tutkintosääntö).

    Opinnon arvioinnissa käytetään amk-tutkinto-opiskelijan osaamisen arviointikehikon vaatimustason II mukaisia kriteereitä:

    AMMATILLINEN TIETOPERUSTA, TIEDONHAKU JA RAPORTOINTI

    Arvosanan 5 tasolla opiskelija osaa:
    - analysoida hankittua tietoa ja tehdä päätelmiä sekä yhdistää teoreettisen ja kokemuksellisen tiedon toisiinsa

    Arvosanan 3 tasolla opiskelija osaa:
    - arvioida kriittisesti tietoa ja perustella toimintaansa tutkitun tiedon avulla

    Arvosanan 1 (H) tasolla opiskelija osaa:
    - käyttää johdonmukaisesti ammattikäsitteitä ja osoittaa perehtyneensä tietoperustaan
    - raportoida ja viestiä ammattimaisesti

    AMMATILLINEN TOIMINTA JA TYÖELÄMÄN KEHITTÄMINEN

    Arvosanan 5 tasolla opiskelija osaa:
    - arvioida tuotetun tiedon, taidon tai idean sovellettavuut-ta ja vaikuttavuutta muihin yhteyksiin
    - ennakoida asiakkaan ja/tai yhteistyötahojen tarpeita

    Arvosanan 3 tasolla opiskelija osaa:
    - esittää ratkaisuja ammatillisiin tehtäviin luovuutta hyödyntäen
    - edistää ammatillista yhteistyötä sekä kehittää asiakas- tai kumppanisuhdetta

    Arvosanan 1 (H) tasolla opiskelija osaa:
    - toimia itsenäisesti toimintaympäristö huomioiden
    - ottaa vastuuta asiakkaan ja /tai yhteistyötahon kanssa toimimisesta ja heidän tarpeisiinsa vastaamisesta

    Opiskelijan, joka ei ole suorittanut hyväksytyksi opintojakson läpäisemiseksi asetettuja tehtäviä tai tenttejä, tulee täydentää tai uusia suorituksensa opintojakson opettajan määrittelemällä tavalla ja opettajan määrittelemässä ajassa. Hylätyn tentin tai muun suorituksen voi uusia kaksi kertaa. Varsinaiseen tenttiin osallistumatta jättäminen lasketaan yhdeksi suorituskerraksi. (Laurean tutkintosääntö.)

    Kaikkien Laurean toimijoiden odotetaan noudattavan hyviä tieteellisiä käytänteitä, joihin kuuluu asianmukainen lähteisiin viittaaminen. Perehdy ja kysy käytänteistä tarvittaessa. Kaikki opintotehtävät tehdään yksilötyönä, jollei tehtävässä ole muuta ohjeistettu.

    Opetuskieli/-kielet
    • suomi
    Suorituskieli/-kielet
    • suomi
    Ajoitus

    26.09.2022 - 28.11.2022

    Ilmoittautumisaika

    23.05.2022 - 29.05.2022

    Ryhmä(t)
    • TOP222SY
    Paikkoja

    20 - 40

    Yksikkö

    Laurea Leppävaara, palvelu

    Opettaja(t)

    Mervi Niemelä

    Lisätietoja opiskelijoille

    Tutkintosäännön 18§ mukaisesti ”opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta. Hänen tilalleen voidaan ottaa jonossa oleva seuraava opiskelija. (Lauran tutkintosääntö.) Virtuaalitoteutuksilla voidaan edellyttää muunlaista aktiivisuuden osoitusta paikan vahvistamiseksi viikon sisällä toteutuksen alkamisesta (Opetuksesta vastavan vararehtorin päätös 7/2019). ”

    Koulutus

    Laurea täydentävä osaaminen, amk-tutkinto (TOP2), Palvelualat

    Toimipiste

    Laurea Verkkokampus

    T&K osuus

    3 op

    Virtuaaliosuus

    5 op

    Arviointiasteikko

    H-5

    Vaihtoehtoiset suoritustavat

    -

    Työelämäyhteistyö ja/tai TKI

    Opintojaksolla toteutetaan tutkimuksellinen kirjoitusprojekti liityen elintarviketurvallisuuteen.

    Toteutuksen tärkeät päivät

    Canvas-työtila avataan opiskelijoille opintojakson alkaessa ma 26.9.2022, klo 8.00.

    Opintojakso päättyy ma 28.11.2022

    Kansainvälisyys toteutuksella

    -

    Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

    Opintojakson kaikki tehtävät ovat yksilötehtäviä.

    Opiskelijan työmäärän jakautuminen opintojaksolla, arvio on tunteina

    1.) Käsitteenmäärittely- tehtävä, 9h
    2.) Moduulien pienemmät tehtävät (1teht./moduuli, yht 5tehtävää), 25h
    3.) Essee- tehtävä, 80h
    Muu perehtyminen opintojakson materiaaleihin, 20h

    Yksi opintopiste vastaa kansainvälisen ECTS-mitoituksen mukaa 26,7 tuntia keskiverto-opiskelijan tekemää työtä. Näin ollen 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on 134 tuntia.

    Sisältö ja sen jaksotus

    Opintojakso etenee moduleittain, Canvas-työtilassa olevan aikataulun mukaan.

    Opintojakso koostuu viidestä moduulista
    1.) Elintarvikealat
    2.) Lainsäädäntö
    3.) Elintarvikeketjun riskit
    4.) Elintarvikeväärennökset
    5.) Kyberturvallisuus elintarvike- ja ravitsemisalalla