Siirry suoraan sisältöön

Yrittäjyys (5 op)

Toteutuksen tunnus: R0205-3026

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

24.05.2021 - 30.05.2021

Ajoitus

17.08.2021 - 15.12.2021

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

2 op

Toteutustapa

60 % Lähiopetus, 40 % Etäopetus

Yksikkö

Laurea Hyvinkää, sote

Toimipiste

Laurea Hyvinkää

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

20 - 40

Koulutus

  • Sosionomikoulutus (SSB2), Laurea Hyvinkää

Opettaja

  • Pauliina Partanen
  • Teppo Leppälahti

Vastuuopettaja

Pauliina Partanen

Ryhmät

  • SSB220KN
    Sosionomikoulutus, päivätoteutus, K20, Hyvinkää

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
- kehittää omia yrittäjyysominaisuuksiaan
- laatia toteutuskelpoisen liiketoimintasuunnitelman
- toimia asiakaslähtöisesti, vastuullisesti ja yrittäjämäisesti ottaen huomioon sosiaali- ja terveysalan erityispiirteet
- käyttää hyväksi taloudellista ja toiminnallista tulostietoa sekä tehdä näihin perustuvia kestäviä ja taloudellisesti kannattavia ratkaisuja

Toteutustapa

Yrittäjyys opintojakso tarjoaa pohjan omien ideoiden ja liiketoiminnassa tarvittavien taitojen kehittämiseen. Opintojaksolla käydään läpi yrityksen perustamisprosessi ja alkuvaiheen toiminnan suunnittelu. Opintojakso toteutetaan Ny -nuoriyrittäjyys mallin mukaan.
Opintojaksojen suorittaminen edellyttää osallistumista kontaktikerroille, aktiivista osallistumista verkko-opiskeluun sekä opintojaksoihin sisältyvien tehtävien suorittamista hyväksytysti. Päätehtävä tehdään yhteistyössä Yhdessä lisää yritteliäisyyttä -Yly hankkeessa, josta kuulet lisää opintojakson orientaatiossa.

Opintojakso koostuu seuraavista osista:
1 Yrittäjyyden perusteet
2 Sosiaali-ja terveysalan yrittäjyys
3 Markkinointi ja budjetointi
4 Inno -villa Cafe

Opintojaksolla työskentely tapahtuu pienryhmissä. Opintojakso toteutetaan Ny -nuoriyrittäjyys mallin mukaisesti, joka perustuu monipuolisesti tuettuun itsenäiseen työskentelyyn. Opintojakson päätehtävä on kirjallinen raportti liikeideasta, joka esittellään seminaaripäivässä.

Opintojakson läsnäolovelvoitteiset päivät ovat yhteinen orientaatiopäivä sekä seminaaripäivä. Tiimitapaamisiin toivotaan vahvaa osallisuutta, jotta liikeidean työstäminen tiimeiltä sujuisi jouhevasti. Ryhmät tapaavat myös keskenään verkossa edistäessään ryhmän tehtävää. Opintojaksolla hyödynnetään yhteiseen dialogiin erilaisia työskentelyalustoja. Opintojakson ohjausdialogi toteutetaan Canvasalustalla.

Aika ja paikka

Opintojakso toteutetaan lähi- ja verkko-opetuksena siten, että lähiopetusta on vähintään 20 h opintojakson aikana. Orientaatio- ja seminaaripäivät ovat yhteiset hyvinvointipalveluiden innovatiivisen kehittämisen kanssa.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Laurean tutkintosäännön mukaisesti kaikilla opiskelijoilla on oikeus osaamisensa näyttämiseen. Aloitteen hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Osaamisen tunnistaa ja tunnustaa opintototeutuksesta vastaava opettaja tai muu korkeakouluyksikön johtajan nimeämä henkilö. Arvioinnissa noudatetaan samaa arviointikriteeristöä ja arviointiasteikkoa kuin opintojaksolla. Katso lisätietoa opiskelijaintrasta

Työelämäyhteistyö ja/tai TKI

Päätehtävä tehdään Yhdessä lisää yritteliäisyyttä -Yly hankkeessa, josta kuulet lisää opintojakson orientaatiossa.

Toteutuksen tärkeät päivämäärät

Läsnäolovelvolliset päivät: Orientaatio 02.09.2021 08.30 - 15.45 ja seminaari 01.12.2021 08.30 - 15.45 (ks. tutkintosääntö)

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Opiskelijan työmäärä opintojaksolla on keskimäärin 135 työtuntia, joka koostuu orientaatiopäivästä, tiimitapaamisista ja niihin liittyvien välitehtävien tekemisestä, raportista,seminaaripäivästä sekä itsenäisestä työskentelystä

Sisältö ja sen jaksotus

Opintojakson osaamistavoitteet
Opiskelija osaa
- kehittää omia yrittäjyysominaisuuksiaan
- laatia toteutuskelpoisen liiketoimintasuunnitelman
- toimia asiakaslähtöisesti, vastuullisesti ja yrittäjämäisesti
- käyttää hyväksi taloudellista ja toiminnallista tulostietoa sekä tehdä näihin perustuvia kestäviä ja taloudellisesti kannattavia ratkaisuja
Tarkemmat tiedot oppimisympäristö Canvaksen sivustolta

Lisätietoja opiskelijoille

Opinto on vaatimuksiltaan amk-tutkintoon johtavan koulutuksen tasoa.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Osaamisen arviointi perustuu opetussuunnitelmien tavoitekuvauksiin ja opinnon toteutussuunnitelmalla ilmoitettavaan arviointikriteeristöön (Laurean tutkintosääntö).
Arviointi: Hyväksytty/Hylätty. Osaamisen arviointi perustuu opetussuunnitelmien tavoitekuvauksiin ja opinnon toteutussuunnitelmalla ilmoitettavaan arviointikriteeristöön (Laurean tutkintosääntö). Opinnon arvioinnissa käytetään amk-tutkinto-opiskelijan osaamisen arviointikehikon vaatimustason I mukaisia kriteereitä siten, että hyväksytty suoritus edellyttää vähintään arvosana 3 -tasoa.

Opiskelijan, joka ei ole suorittanut hyväksytyksi opintojakson läpäisemiseksi asetettuja tehtäviä tai tenttejä, tulee täydentää tai uusia suorituksensa opintojakson opettajan määrittelemällä tavalla ja opettajan määrittelemässä ajassa. Hylätyn tentin tai muun suorituksen voi uusia kaksi kertaa. Varsinaiseen tenttiin osallistumatta jättäminen lasketaan yhdeksi suorituskerraksi. (Laurean tutkintosääntö.)

Lisätiedot

Opintojakson kolmatta tavoitetta on täsmennetty 1.9.2022 lisäyksellä "ottaen huomioon sosiaali- ja terveysalan erityispiirteet".