•   Opinnäytetyö R0045-3148 01.01.2022-31.12.2022  15 op  (HLA219SN, ...) +-
    Opintojakson osaamistavoitteet
    Opiskelija osaa
    - esittää perusteltuja työelämää koskevia kehittämisehdotuksia
    - käsitteellistää työelämän ilmiöitä tutkittuun tietoon perustuen
    - käyttää sopivia tutkimus- ja kehittämismenetelmiä uuden tiedon tuottamiseksi
    - toimia kehittämishankkeissa yhteistoiminnallisesti ja vastuullisesti työelämän ja muiden yhteistyökumppanien kanssa
    - arvioida omaa toimintaansa ja omia ratkaisujaan kriittisesti
    - hallita kokonaisuuksia sekä esittää asiansa loogisesti ja perustellen

    Vastuuopettaja

    Birgit Aurela

    Toteutusmuoto

    Lähiopetus

    Oppimateriaali ja suositeltava kirjallisuus

    Opinnäytetyöpohja on opiskelijaintrassa. Plagioinnin (eli luvaton tekstin lainaaminen) tunnistamiseen käytetään Urkund-ohjelmaa. Urkund-käyttöohje opiskelijalle ja Plagiointitapausten käsittely Laureassa on ohjeistettu opiskelijaintran sivuilla.]

    Toteutustapa

    Opinnäytetyön voi suorittaa täysi virtuaalisesti tai osallistumalla ohjaukseen/seminaareihin lähiopetuksessa. Asia sovitaan ohjaajan kanssa.

    Opinnäytetyö lähtee liikkeelle aiheen valinnasta ja aiheanalyysistä. Tutustu prosessin etenemiseen opiskelijaintrassa tai Canvasin kurssi "Opinnäytetyö (liko) – Leppävaara ja Otaniemi".

    Opinnäytetyön laatimiseen kuuluu toisen opinnäytetyön opponointi, oman työn esittely, arviointikeskustelu ja kypsyysnäytteen tekeminen.

    Opinnäytetyöhön kuuluvan kypsyysnäytteen kirjoitat suomen tai ruotsin kielellä ammattikorkeakouluasetuksen mukaisesti. Mikäli koulusivistyskielesi on muu kuin suomi tai ruotsi tai olet saanut koulusivistyksesi ulkomailla, kirjoitat kypsyysnäytteen joko suomeksi tai englanniksi. (Laurean tutkintosääntö.)

    Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

    Opinnäytetyön arviointi on ohjeistettu opiskelijaintrassa.
    Laurean opinnäytetyöohje sisältää arviointikriteerit.

    Kaikkien Laurean toimijoiden odotetaan noudattavan hyviä tieteellisiä käytänteitä, joihin kuuluu asianmukainen lähteisiin viittaaminen. Perehdy ja kysy käytänteistä tarvittaessa. Kaikki opinnäytetyöt tarkistetaan Urkund-plagioinnintunnistusjärjestelmää käyttäen.

    Opetuskieli/-kielet
    • suomi
    Ajoitus

    01.01.2022 - 31.12.2022

    Ilmoittautumisaika

    29.11.2021 - 05.12.2021

    Ryhmä(t)
    • HLA219SN
    • HLA220KA
    • HLA220KN
    Yksikkö

    Laurea Leppävaara, liko

    Opettaja(t)

    Birgit Aurela, Esa Aula, Sebastian King, Johanna Lunkka, Laura Salmi, Marjo Koistinen, Päivi Harmoinen, Pipsa Kostamo, Kirsi Maste, Marjaana Ajanto, Aida Hubanic, Anniina Vänskä

    Lisätietoja opiskelijoille

    Opinto on vaatimuksiltaan amk-tutkintoon johtavan koulutuksen tasoa.



    Tutkintosäännön 18§ mukaisesti ”Opiskelijan on oltava ensimmäisellä kontaktikerralla läsnä tai ilmoitettava poissaolostaan vastuuopettajalle opintoon osallistumisensa vahvistamiseksi. Vaihtoehtoisesti opettaja voi määrittää myös muun tavan, jolla opiskelija vahvistaa osallistumisensa toteutukselle. Näitä toimia voidaan edellyttää viikon sisällä toteutuksen alkamisesta. Edellä esitetyn mukaisesti toimintatavan soveltaminen edellyttää, että opettaja tiedottaa toteutukselle hyväksyttyjä opiskelijoita käytänteestä ja että käytänne on kerrottu opinnon toteutussuunnitelmassa.

    Mikäli opiskelija on estynyt perusteluista syistä osallistumaan ensimmäiseen kontaktikertaan tai aktivoitumaan opinnoissa opettajan asettamien edellytysten mukaisesti, hänen tulee olla yhteydessä vastuuopettajaan toteutukselle osallistumisesta sopimiseksi. Ilmoittautuminen hylätään, mikäli opiskelija ei ilmoita poissaolostaan opinnon aloituskerralta tai poissaolon syytä ei voida pitää perusteltuna. Hänen tilalleen voidaan ottaa jonossa oleva seuraava opiskelija. ”

    Koulutus

    Liiketalouden koulutus (HLA2), Laurea Leppävaara

    Toimipiste

    Laurea Leppävaara

    Vaihtoehtoiset suoritustavat

    Hakeaksesi hyväksilukua, ota yhteyttä Birgit.aurela@laurea.fi

    Katso lisätietoa opiskelijaintrasta: Opintojen kulku > Opinnäytetyö

    Työelämäyhteistyö ja/tai TKI

    Opinnäytetyöltä odotetaan selkeää yhteyttä työelämän kehittämiseen. Tavoitteena voi olla esimerkiksi palvelun, toimintamallien tai uuden työkulttuurin kehittäminen. Opinnäytetyö voi olla osa ammattikorkeakoulun tutkimus- ja kehittämistoimintaa.

    Toteutuksen tärkeät päivät

    Pääsääntöisesti seminaariesityksiä ja ohjausta on saatavilla joka tiistai klo 12.30-18 välisenä aikana. Ohjaajilla on kuitenkin muitakin ohjaus - ja seminaarien esitysajoja.

    Tarkista seminaariaikataulu Canvasista.

    Jos olet valmistumassa, huomioi tärkeät päivämäärät opinnäytetyön palautuksessa.

    Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

    [Yksi opintopiste vastaa keskimäärin 26,7 tuntia opiskelijan tekemää työtä.]

    Sisältö ja sen jaksotus

    [Kuvaa opinnon sisältö tiiviisti työelämän kielellä, jos opinnäytetyön tavoitteita on mahdollista tarkentaa Tästä kentästä pitäisi löytyä samoja sanoja, kuin työpaikkailmoituksista. Kenttä toimii tekoälyä käyttävän palvelun perusteena jatkossa opintojen, työpaikkojen ja henkilökohtaisen osaamisen vertailussa.]

    Aika ja paikka

    Canvasissa kerrotaan aloitusinfon ja aihepajojen päivämäärät.